- 6 Aralık 2015
- 181
- 97
- 18
- Konu Sahibi Brave Capricorn
- #2.341
Ayy ne kadar akıcı yazmıssın ya Cok teşekkür ederim açıkladığın İçin gerçekten bilmiyordum çünkü hiç duymadım ne ailemden ne arkadaslarlmdan burda duyuyorum daha bende çok teşekkür ederimhala bu hastalığı yada sendromu diyim bilmeyen olduğuna sevinsem mi üzülsem mi bilemedim :) ben sana anlatayım uzun zamandır ben bile unutmuşum 15 yıllık bi pko lu olarak beyinde hipofiz bezi vardır .. yani vücuttaki salgı bezlerinden biridir tiroid bezi gibi yani hormon salgılar yumurta büyütme ve çatlatma hormonları fsh ve lh .. bazen insanlar genetik olarak yatkın ise ki bu çok yaygınlaştı ben beslenme şekline bağlıyorum .. evet hipofiz bezine beyindeki hipotalamus denen merkez emir verir bu merkez stresten etkilenip emri düzgün veremez dolayısı ile fsh ve lh doğru bir biçimde salgılanmaz her kadın ayda bir tane yumurtlar normalde iki yumurtlarsa ikizi olur zaten bu arada söylemiş olayım bebeğin çoğul olması anneye cinsiyeti babaya bağlıdır.. devam edeyim yumurta 18 - 22 mm boyutuna gelir normalde ve çatlar eğer spremle karşılaşır ie döllenir bebiş olur karşılaşmaz ise 24 saat te kaynolur ve progesteron hormonu salgılar rahim 14 gün boyunca kalınlaşır progesteron durur geriler ve kalınlaşan rahim dökülür kanar dolayısı ile adet gerçekleşir ... pko da yumurtlama hormonları düzgün salgılanmayınca bu yumurtalar küçük kalır 8 mm diyelim mesela ve kist olarak kalır yumurtada dolayısı ile progesteronda salgılanmaz adet te olunmaz eee çatlamayan yumurta döllenmez hamile de kalınmaz ... her ay çatlamayan yumurtalar yumurtalık etrafında inci gibi dizilir pko görüntüsü oluşur ve her kist arttıkça adet zorlaşır pko ilerler bu bi kısır döngüdür yani ayrıca androjen salgılanır tüylenme sivilce vs oluşur bende sivilce hiç olmadı ama tüylenme var ve kilo yapar insülin direnci oluşur dolayısı ile şeker düşer açlık krizleri kilo yapar metabolizma yavaşlar ayrıca kilo aldıkça yumurtlama daha azalır yani hep bi kısır döngü zordur stres yaparsın hastalığın dah açok ilerler yapmamak mümkün değildir... onunla yaşamaay alışmak koyvermek lazım yaşam şeklini değiştirmek lazım hep karbonhidrattan fakir diyet ve spor lazım ... adetini düzenlemek için doğum kontol hapı kullansan kilo alırsın bıraksan adet olmazsın .. bitkilere saldırırsın olmaz yine stres .. tedavisi ni sorarsan çocuk isteyenler eğer eşinin spermleri iyi durumda ise ve tüpler açık ise yumurtlama sağlayıci ilaçlarla hamile kalabilir aslında... pko lılar erkek tipi kıllanır ve erkek tipi kilo alır östrojen salgısı az olduğu için memeler küçüktür popo yuvarlaklaşmaz yani kötü bir durum hep bi savaş halindeyiz kendimizle barışık ve bencil olmalıyız kendimizi sevmeli şımartalıyız ama bu şartlarda nasıl olur bilmem :) ben bunu daha yeni anladım 15 yıl sonra ... eşimden ayrıldım çocuk derdi bitti şimdi kilo vermeyey çalışıyorum aklıma gelirse progestantablet alıp adet oluyorum böyle yani... allah herkesin yardımcısı olsun
bak canım adetin bittikten 5 gün sonra başlıyorsun söyle yaptım ben bir orta boy turuncu kabuklu soganı 4e bölüp 1 buçuk bardak klorsuz kanama kta olan suya atiyosun soganlı su 5 dk kaynayinca alıyorsun ocaktan soganlari çıkartıp kaynamış suyu 1 şu bardağı na doldurup sogumadan iciyorsun 15 gün boyunca aç karna ya da yemeklerden 3 saat falan sonra günde 2 kere iciyorsun adetlerin duzensizse hemen başla benim adetim gelmiyordu geçen aylarda kafam attı başladım tam 15.gün lekelenme şeklinde gelmeye başladı canım