Adet gununu bilmek zorunda mıyım

Bence asıl yanlış başkalarıyla eşimi ya da kendimi kıyaslıyor olmam olur ne gerek var ki buna?

Benim ki bilir ama tamamen yapı ile ilgili adamın sayılarla tarihlerle takıntısı var...
Ve evet hamileliğim de her hafta bebekte ne gelisme olduğunu okuduk dinledik heyecanlandik ama dürüst olmak gerekirse ikinci de bu kadar zamanim ve merakım olur mu bilmem

Merhaba arkadaşlar eşimin ilgisizliği ile ilgili konularım daha öncede oldu biliyorsunuz... Bugun bir arkadaşının eşi hamileymiş gelmiş bana arkadaşının gun gun gebelik gelişimini internetten takip ettiğini anlatıyor. Benim bir oğlum var. Eşim hamileliğim boyunca hiç öyle bişeyi ne okur ne takip ederdi. Doktor randevu gunu gelince yanımda gelirdi o kadar.. Ben de sana mı anlattı dedim. Eğer öyleyse ben hiç takip etmedim deseydin dedim. Sen ediyordun ya ben neyi etcektim dedi. Bu arada benim adetim dört gun gecikti hiç farkında değilsin dedim. Sormadın bile dedim. Neyi merak etcem dedi en fazla hamilesin dir dedi. Çocuğum olacak diye üzülecek değilim dedi. Hem ben senin adet gununu bilmek zorunda mıyım dedi.. Şaşırdım tartıştık ben mi abartıyorum sizce
Ay çekilecek dert değilsin ayol :) adet gününü bilmese ne olur bilse ne olur Allah başka dert vermesin salla :)

Ufff bence duble abartma bu. Eşim de olsa bu benim ozelim neden bilsin benim adet günümü ki ??? Dogru demiş en fazla hamile kalırsn ...

Bazı arkadaşlar konuyu yanlış anlayıp beni haksız bulmuşlar. Konu esasen günü gününe bilmesi veya bilmemesi değil bu ay bir gecikme yaşıyor olmam bunu da ona söyleme me rağmen sallaması. Yoksa günü gününe bilsin demiyorum

Abinizin kaç çocuğu var? Yenge cocuk olsa istermi?
Abi Kesinlikle istemiyor olmalı ve belkide daha sorumluluk sahibidir

37 yasinda ve ikisi de cocuk istemiyor.Valla nazar degecek cocuga :D ama yapisi bu bizimkinin.Dogum gunu hediyesi olarak bileginin ic tarafina oglunu dis tarafina yengemin ismini dovme yaptirdi.Cocuktan oncede aksam yemeklerini yapar,ilaclarini saatli sekilde verirdi cocuk sonrasinda da.Bunlari cok ovunulecek bir durum degil bence cunku bu fazla hatta elestiririm bile ama huyu suyu boyle.Yapacak bisey yok..Alan razi veren yazi diyoruz napalim :)

Siz esinizi niye baskasiyla kiyasliyorsunuz ki? Sallamak derken? Adam ne yapabilir ki? Hamilelik supheniz varsa test yapin. Yoksa bekleyin sokulursunuz elbet.. Abartmissiniz.

Bazı arkadaşlar konuyu yanlış anlayıp beni haksız bulmuşlar. Konu esasen günü gününe bilmesi veya bilmemesi değil bu ay bir gecikme yaşıyor olmam bunu da ona söyleme me rağmen sallaması. Yoksa günü gününe bilsin demiyorum

Konuya ilk mesajinizda sanki o anda 4 gun gecikme yasadiginizi soylediginiz gibi anlatmissiniz.O yuzden yanlis anlasilmis olabilir.

Bende adet takip uygulaması olmasa ben bile bilmem kendi adet tarihimi eşim nerden bilsin çok komik

Ben kendim bile adet günümü takip etmiyorum eşim nerden bilsin. Bir ara mutfaktaki takvime başladığı gün yıldız işareti yapardım eşim boşuna hazırlanmasın diye

Adamlar evlilik yıldönümü nu zor hatirliyor siz adet tarihinden bahsediyorsunuz .birak bide dogumgunlerimizi bile unutuyolar.valla boyle bir adam varsa zaten eşinin adet tarihini takip eden biz kadinlar kulübü uyeleri olarak ona madalya takariz :KK53:

Adwt gunlerimi ben bilmiyorum kocam nasil bilsin.
Bencede gereksiz adet gunumu bilmesi. Ilgi alaka ile hic bir ilgisi yok kocanin, karisinin adet gununu bilmesi.
Hic duymadim karisinin adet gununu bilen takip eden koca :)

Digerine gelince. Erkeklrr oyle ince islerle ugrasmaz ve bilmezler.sadece kac haftalik yada aylik oldugunu bilirler. İnce ince takip etmezlerki...
Iyi doktora geliyormus. Doktora gitmeyen okuzlerde var.

Bana biraz abartmissin gibi geldi.
Benden falza trip atan yoktur kocasina belki ama sen benide gecmissin :)

Evladinizi ALLAH bağışlasin

Hanımlar, konu sahibesinin şu mesajını okusanızda ona göre yorum yapsanız.
Bence konu sahibesi haklı, ortada bir bebek ihtimali var, gebelik ihtimalinde eşin umursamazlığı normal mi? O zaman neden birçok hemcinsimiz hamilelikte yaşadığı bazı sorunlarda eşlerinden dert yanınca yine çoğumuz vay duyarsız adam, hemde hamile olmanıza rağmen gibi sözlerle başlayan tepkiler veriyoruz, bebek tek başına olmuyor, gebeliğin ilk gününden doğuma kadar ve sonrasında bebeğin bakımıyla anne kadar babada ilgili olmak zorunda, zorunlu haller dışında hiçbir kadın eşi doğum esnasında yanında olmayınca umursamamazlık yapmaz, doğum gibi özel bir anı eşiyle tecrübe etmek ister, erkeğin babalık vazifesi gebelik olana kadar değildir çünkü.

Dediğim gibi zorunlu durumlar hariç(vazife gereği farklı şehirdedir, askerdedir, yurtdışındadır, sağlık sorunu vardır vs) ilgili bir eş hamile karısının yediği içtiği bebeğin gelişim durumu, doğum sonrası bebeğin bakımıyla ilgilenir, bebek sadece annenin değildir babanındır da o zaman o da babalık sorumluluklarını yerine getirmeli, babalık sorumluluğu sıcak bir yuva giyecek ve yiyecek sağlamakla bitmez.

Konu sahibesi eşinizle tartışmadan kırıldığınızı ifade edin, gebelik ihtimali olmasına rağmen tepkisizliğine üzüldüğünüzü söyleyin.

Boş verin ya tipik odun hareketleri işte benimkide hiç ilgilenmez ayda yılda bir ben acicam da gebelik takip programı ni o öyle bakcak okuycak yanı geneli böyle bunların o yüzden sıkma canını tek değilsin canım :KK51:

Back
X