Adet kabı hakkında

Clarkkent

Bir kedi annesi...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2017
3.516
5.895
158
30
Sevgili hanımlar, adet kabı kullanmak uzun zamandır aklımda vardı. Ama fiyatları gayet pahalı hem de kullanabilir miyim bilmiyorum. Aranızda kullananlar varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Hangi marka ve boy tercih ettiniz? Adet dönemini yoğun yaşayanlar için uygun mudur?

Adet kabı ile ilgili güncelleme... Kimse bir şey yazmayınca bari kendi kendime deneyeyim dedim. Ben okyanus medikalin ithal ettiği Kanada menşeili Canack Menstrual Cup aldım. Gitti gidiyordan veya okyanus medikal in kendi sitesinden alabilirsiniz. Benim bulabildiğim güvenilir bu marka vardı bir de lunette vardı. Lunette biraz daha pahalı olduğu için bunu tercih ettim. İlk kez takarken zorlanmadan taktım ama çıkarırken bir kaç dakika uğraşmam gerekti. Yerleştiği zaman varlığını hissetmiyorsunuz. Ben doğum yapmamış 23 yaşında biri olarak small boy tercih ettim. Gayet konforlu. Denemek isteyen herkese öneririm.

kullanan yok demek ki keşke yaygınlaşsa kullanımı biz de kullanmaya başlasak.. hem çevre kirliliğine sebebiyet hem vücudumuza verdiğimiz zarar düşünülecek olursa, verdiğimiz paranın lafı olmaz bence.. benim de soru işaretlerim vardı o yüzden takipteydim, çıkartırken de bir esprisi vardır sanırım kullandıkça alışabilirsin ben de bakıcam dediğine. teşekkürler.

kullanan yok demek ki keşke yaygınlaşsa kullanımı biz de kullanmaya başlasak.. hem çevre kirliliğine sebebiyet hem vücudumuza verdiğimiz zarar düşünülecek olursa, verdiğimiz paranın lafı olmaz bence.. benim de soru işaretlerim vardı o yüzden takipteydim, çıkartırken de bir esprisi vardır sanırım kullandıkça alışabilirsin ben de bakıcam dediğine. teşekkürler.
Çıkarırken biraz ıkınmak gerekiyormuş. Ben çekerek çıkarmaya çalıştım gelmedi doğal olarak :) azıcık ıkınınca kolayca çıktı ama. Sanırım alışmak gerekiyor kullanmak için. Benimde yıllarca pedler cildimi mahvetti. Hem hiç hijyenik gelmiyor. Hemde Benim regl dönenlerim 6 gün falan sürüyor. Uzun olduğu zaman tahriş miktarı da artıyor. 1 hafta havasız kalıyor o bölge. En azından böyle daha konforlu ve çevreci. Size ve tüm kadınlara tavsiye ederim.

Selam kızlar konuyu hortlatmak istedim:)
Ben uzun zamandır kullanıyorum ama sızdırma sorunuyla bir türlü başa çıkamadım... her iki boyu da denedim(lunette s ve m) ama neden sızdırdığını anlayamıyorum. İçeride açılıyor düzgün yerleştiğine eminim ama sızmaya devam ediyor. Sanırım kegel yapmam lazım. Tavsiyeniz var mı bana?

Selam kızlar konuyu hortlatmak istedim:)
Ben uzun zamandır kullanıyorum ama sızdırma sorunuyla bir türlü başa çıkamadım... her iki boyu da denedim(lunette s ve m) ama neden sızdırdığını anlayamıyorum. İçeride açılıyor düzgün yerleştiğine eminim ama sızmaya devam ediyor. Sanırım kegel yapmam lazım. Tavsiyeniz var mı bana?
Kendileri de kegel öneriyor. Ben de lunette yi yeni aldım iki hafta içinde deneyimlicem. Siz ne durumdasınız kegel yaptınız mı çözüm oldu mu

3 aydır kullanıyorum, yoğun günlerde oturma ve uzanma durumuna göre sızma oluyor o yüzden ped de kullanıyorum ama genel anlamda rahat. AYağa kalktığınızda foş diye inen akıntıyı hissedip paniklememek harika bir duygu, ıslaklık hissi yok, koku ve pantolona çıkma endişesi yok, hele uyurken inanılmaz rahat hissettiriyor, çarşaf batmasın çok dönmeyeyim kaygısı bitti 😁 ben çok memnunum

3 aydır kullanıyorum, yoğun günlerde oturma ve uzanma durumuna göre sızma oluyor o yüzden ped de kullanıyorum ama genel anlamda rahat. AYağa kalktığınızda foş diye inen akıntıyı hissedip paniklememek harika bir duygu, ıslaklık hissi yok, koku ve pantolona çıkma endişesi yok, hele uyurken inanılmaz rahat hissettiriyor, çarşaf batmasın çok dönmeyeyim kaygısı bitti 😁 ben çok memnunum
Acaba o hafif sizan kısım takma esnasında vajina duvarında kalan kısım olabilir mi? Daha önce böyle bir şey okumuştum mantıklı gelmişti. Ben de yeni aldım bir hafta sonra kullanmaya başlayacağım ama denize vs giren var mı diye merak ediyorum?

Acaba o hafif sizan kısım takma esnasında vajina duvarında kalan kısım olabilir mi? Daha önce böyle bir şey okumuştum mantıklı gelmişti. Ben de yeni aldım bir hafta sonra kullanmaya başlayacağım ama denize vs giren var mı diye merak ediyorum?
Yok, 3 ayda epey tecrübe kazandım, büyük ihtimalle kegel kaslarının hareketi ile ilgili, eğilir doğrulurken kaslar da kasılıp gevşiyor ve kabın içindeki sızıyor, adetin yoğun olduğu günlerde oluyor, şiddetin az olduğu zamanlarda sızıntı yaşamıyorum

Back
X