• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet süresinin kısalması

_leila_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
312
14
28
40
İstanbul
Kızlar merhaba,

Jinekoloji bölümüne de açtım ama buradan daha çabuk yanıt alırım gibime geldi. İnternette araştırdım çok fazla birşey bulamadım.

Belki daha önce yaşayan vardır diye sormak istedim. 29 yaşındayım. Son 4 aydır adet sürem 5 günden 2-3 güne düştü. Ayrıca eskiden geldiği kadar yoğun bir kan gelmiyor adeta damla damla geliyor. Pedi değiştirdiğimde sadece çok az bir kısımda kan görüyorum.

Daha önce yaşayan var mı? Acil yorumlarınızı bekliyorum :(

korunma hapini kullanmaya basladiysan kisalmasi ve daha az gelmesi gayet normal.
Egerki hap kullanmiorsan bence bir kadin dooktoruna git derdini anlat.

merhaba,

aynı dertten müzdaribim, ayrıca çok koyu renkte kanamam oluyor ve parçalı halde geliyor :44:

bende bir doktora gitmeyi düşünüyorum fakat çalışıyorum iznim yok :44:

Dogum kontrol hapı böyle yapıyor diye okumuştum burada baska bir konuda. Kullanıyor musunuz?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

korunma hapini kullanmaya basladiysan kisalmasi ve daha az gelmesi gayet normal.
Egerki hap kullanmiorsan bence bir kadin dooktoruna git derdini anlat.
doğum kontrol hapı kullanmıyorum ama :(

merhaba,

aynı dertten müzdaribim, ayrıca çok koyu renkte kanamam oluyor ve parçalı halde geliyor :44:

bende bir doktora gitmeyi düşünüyorum fakat çalışıyorum iznim yok :44:
canım ben de çalışıyorum ama sağlık bence çok daha önemli, bunun için iznin olmasına gerek yok ihmal etme bence. Ben haftaya doktora gitmeyi düşünüyorum.

Dogum kontrol hapı böyle yapıyor diye okumuştum burada baska bir konuda. Kullanıyor musunuz?

Doğum kontrol hapı kullanmıyorum, ona bağlama gibi bir durumum da yok.

Tatlim sicaklar ve psikolojik durumun da etkileyebilir. Bes aydır stres altindaysan falan olabilior. Yada ben gibi dogum kontrol hapi kullanmaya basladiysan oda yapior. Gerci bu kisalmalar işime gelmior değil caktirmaa:-D

Canım pko tarzı bi şey yaşıyor olabilirsin hemen Dr a görün ultrasonla baksın

Tatlim sicaklar ve psikolojik durumun da etkileyebilir. Bes aydır stres altindaysan falan olabilior. Yada ben gibi dogum kontrol hapi kullanmaya basladiysan oda yapior. Gerci bu kisalmalar işime gelmior değil caktirmaa:-D
evet kısa olması iyi oluyor ama sağlık sorunu olabileceğini getirdiği için akla insanı endişelendiriyor :)

Canım pko tarzı bi şey yaşıyor olabilirsin hemen Dr a görün ultrasonla baksın
Pko nedir bilmiyorum canım ama şimdi bi araştıracağım, haftaya da doktora gitmeyi planlıyorum.

evet kısa olması iyi oluyor ama sağlık sorunu olabileceğini getirdiği için akla insanı endişelendiriyor :)

Pko nedir bilmiyorum canım ama şimdi bi araştıracağım, haftaya da doktora gitmeyi planlıyorum.
pko yani polikistikover olabilirsin dior arkadas. yumurtaliklarinda küçük bir yada birden fazla kist olabilir dior yani. ama korkma geneli kötü huylu olmuyor ve tedavileri mümkün. bunlar yumurtlamani engelliyordur ondan olur dior arkadas. sen bi doktora görün ama dedigim gibi psikolojik durumunda değişimler olduysa o da sebep olabilir:-D

pko yani polikistikover olabilirsin dior arkadas. yumurtaliklarinda küçük bir yada birden fazla kist olabilir dior yani. ama korkma geneli kötü huylu olmuyor ve tedavileri mümkün. bunlar yumurtlamani engelliyordur ondan olur dior arkadas. sen bi doktora görün ama dedigim gibi psikolojik durumunda değişimler olduysa o da sebep olabilir:-D
:( inşallah psikolojiktir o zaman. insan kist deyince korkuyor hemen. bi araştırayım şunu neymiş :(

Kızlar merhaba,

Jinekoloji bölümüne de açtım ama buradan daha çabuk yanıt alırım gibime geldi. İnternette araştırdım çok fazla birşey bulamadım.

Belki daha önce yaşayan vardır diye sormak istedim. 29 yaşındayım. Son 4 aydır adet sürem 5 günden 2-3 güne düştü. Ayrıca eskiden geldiği kadar yoğun bir kan gelmiyor adeta damla damla geliyor. Pedi değiştirdiğimde sadece çok az bir kısımda kan görüyorum.

Aynisini yasiyorum neredeyse 3gun geliyor sonra zaten var yok gibi doktora gittim masalaah gic bir sknti yok.. hormonlar normal kist yok stresliysen ondandir..korkma.. bnde de bir yildir oluyor boyle stresli bir donemimdeyim heralde ondandir..

Kızlar merhaba,

Bana da 2 aydir boyle oluyor.
Normal adet gunumden 2-3 gun once bitiyor ve kanda da bir azalma mevcut.
Ben strese ya da hava degisimine bagladim.
Bilemiyorum.
Size 4 ay olmus.

Agrili mi oluyor adetleriniz?
Dolayisiyla agri kesici mi kullaniyorsunuz?
Yan etkisi adeti kesmek olan bir ilactan bahsediyorum.

Yine de bir doktora gorunebilirsiniz.
Gecmis olsun.

Aynisini yasiyorum neredeyse 3gun geliyor sonra zaten var yok gibi doktora gittim masalaah gic bir sknti yok.. hormonlar normal kist yok stresliysen ondandir..korkma.. bnde de bir yildir oluyor boyle stresli bir donemimdeyim heralde ondandir..
stresten olsun inşallah hormon bir şekilde dengelenir ama kist riski korkutuyor açıkçası :( pazartesi-salı gideceğim doktora. kararımı verdim.

Bana da 2 aydir boyle oluyor.
Normal adet gunumden 2-3 gun once bitiyor ve kanda da bir azalma mevcut.
Ben strese ya da hava degisimine bagladim.
Bilemiyorum.
Size 4 ay olmus.

Agrili mi oluyor adetleriniz?
Dolayisiyla agri kesici mi kullaniyorsunuz?
Yan etkisi adeti kesmek olan bir ilactan bahsediyorum.

Yine de bir doktora gorunebilirsiniz.
Gecmis olsun.
Aslında ağrılı geçmiyor, eskiden geçtiği gibi hafif ağrı oluyor, ağrı kesicilerden kaynaklı olduğunu sanmıyorum, fazla kullanmamayı tercih ediyorum. Teşekkür ederim.

bende az oluyor kanamam reglim uc gun suruyor diye doktora gitmistim bana adetin miktari onemli degil bir damlada gelse adet goruyor kabul ediyoruz demisti. rahatladim yine bir muayne olun tabi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

stresten olsun inşallah hormon bir şekilde dengelenir ama kist riski korkutuyor açıkçası :( pazartesi-salı gideceğim doktora. kararımı verdim.

Aslında ağrılı geçmiyor, eskiden geçtiği gibi hafif ağrı oluyor, ağrı kesicilerden kaynaklı olduğunu sanmıyorum, fazla kullanmamayı tercih ediyorum. Teşekkür ederim.

Aslinda mesele suresi degil.
Kanin miktari.
(ay boyle yazinca da bir tuhaf oluyorum ama)
Bir pedlik bir kan akisinin gerceklesmesi normal kabul ediliyor. Problem olarak bakilmiyor.

bende az oluyor kanamam reglim uc gun suruyor diye doktora gitmistim bana adetin miktari onemli degil bir damlada gelse adet goruyor kabul ediyoruz demisti. rahatladim yine bir muayne olun tabi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
belirli bir düzenim varken bu bozulunca garip geldi aslında, çünkü 3 gün süren insanlar da var sonuçta. azalması belki birşeyin belirtisi olabilir diye korktum.

Aslinda mesele suresi degil.
Kanin miktari.
(ay boyle yazinca da bir tuhaf oluyorum ama)
Bir pedlik bir kan akisinin gerceklesmesi normal kabul ediliyor. Problem olarak bakilmiyor.
bende hem sürede hem miktarda azalma oldu :(

Mutlaka hormon tahlilinizi yaptırın. Bunun için adetin 2. yada 3. günü gitmeniz gerekiyor..

Polikistik over canım bende de vardı ama eridi kistlerim

Mutlaka hormon tahlilinizi yaptırın. Bunun için adetin 2. yada 3. günü gitmeniz gerekiyor..
adet dönemim bugün bitiyor ama, neyse haftaya gideyim de doktor yönlendirir diye düşünüyorum.

Polikistik over canım bende de vardı ama eridi kistlerim
sen de yaşamış mıydın yaşadığıma benzer sorun?

Evet canım bir de kasıklarımda ağrı oluyordu.Adetim az ve çamur gibi geliyordu.Doğum kontrol hapı tedavisi uyguladı adet düzenleyici ve yumurtalıkları parçalayıcı olarak.Zaten kist parçalanamayan yumurtaların kalıntısıdır.

Back
X