Adete beş gün kala tomografi ye girdim gebelik varsa bir sakıncası olur mu?

Yesmar Yesmarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2021
2.304
1.433
63
Merhaba arkadaşlar bir hafta önce şiddetli baş ağrısı ve başımın kısmında uyuşma oldu bende acile gittim ve tomografi çektirdiler doktor gebelik var mı dedi bende yok dedim çünkü bir ay önce kendi doktorum eşinin sperm sayısı az ve tüp bebek yapın dedi ben de korunmuyorum bu yüzden ama bugün adet olmam gerekiyor ve olmadım kahverengi lekelenmem var eğer gebeysem şuan bı sıkıntı oluşur mu adetime bı hafta vardı cektirdigimde

İlk bir ay ya hep ya hiç dönemi demişti bir doktor bana. Naparsan yap bebeğe etki etmez. Tutanacağı varsa tutunur demişti. Antidepresan kullanıyordum o sıra. Bence böyle şeyler için de geçerli olabilir

Geçen yıl tam bu ay hamile kalmıştım oğlumu kaybettim erken doğum yaptım bı daha aynı acıyı yaşamak istemiyorum
İlk bir ay ya hep ya hiç dönemi demişti bir doktor bana. Naparsan yap bebeğe etki etmez. Tutanacağı varsa tutunur demişti. Antidepresan kullanıyordum o sıra. Bence böyle şeyler için de geçerli olabilir

Tomografi olduğuna eminsiniz değil mi? Bazen MR ile karıştırılıyor, onun için sordum da. MRda radyasyon yok ama tomografide çok yüksek miktarda var. Genelde de günler sonrasına randevu verilir, gider gitmez çekmiş olmalarına da şaşırdım. Gebelik şüphesi olanlar tomografiye alınmamalı diye biliyorum.

Tomografi olduğuna eminsiniz değil mi? Bazen MR ile karıştırılıyor, onun için sordum da. MRda radyasyon yok ama tomografide çok yüksek miktarda var. Genelde de günler sonrasına randevu verilir, gider gitmez çekmiş olmalarına da şaşırdım. Gebelik şüphesi olanlar tomografiye alınmamalı diye biliyorum.
Tomografi ydi yüzümün bı kısmı uyustugu için çektiler acil

Back
X