Adetler ve merasim

arnavut değilim, yarı boşnağım, eğer hala geleneklerini sürdürüyorlarsa şimdiden kolay gelsin size :)
bizim aile çok asimile olmuş, o koca boşnak topuzları, takıları, şalvarları kullanılmıyor artık,
ama burda istanbulda akrabalarımız var, arada düğünlerine gitmek durumunda kalıyorum, aman diyim,
yürüyen servetler
kadının başındaki taç kralice elizabette yok

Bende arnavut gelini olucam heyamola nedir diye youtubede bakarken kaynananin donunu yikama geldi. Kadinin pacali donu almis yakiyorlar resmen ahahahahaah hala ne diye ogrenemdim

Kına bittikten sonra gelin tarafı ister çalgıcı tutar ister kendileri tef, darbuka vs alıp gecenin bir vakti (saat 2-3 farketmez) oğlan evini basarlar. Tavuk yerler ve evet, kaynanasının bir kıyafetini alıp (genellikle don ) sopaya geçirip yakarlar. Biz yapmadık tabi ki.

Kuzenim Arnavut düğününe gitmişti, kız habire kıyafet değiştirmiş ama bu saf fark etmemiş. Hatta gelin ilk çıktı sonra ortadan kayboldu neden acaba diye düşünmüş, çünkü hala ilk kıyafetiyle sanıyormuş. Sonra fotolara bakınca ben bunu oynarken gördüm, hepsini de farklı kız sanmıştım demişti. Fotoları bize de attı, her kıyafet ayrı pahalı görünüyordu ve kollar dirseğe kadar, boyun göbeğe kadar altındı... aha böyle bakakalmıştım...

Yuhhh o ne be oyle. Benim kaynana genç, paçalı donuda yoktur. Mahallede kaynananın tangasini yakarız ahabaha tobe tobe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…