Adetlerden bıktım :(

Yıl 2019, hala adet... Boşver bildiğini yap. Azalarak bitiyor çok şükür.

Sorun ailesinde değil sorun eşinizde, ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Evet ben konunun basindan beri bebegim olsun istemiorum demedim ki her kadin gibi bende çocuğum olsun istiorum esim o kadar kotu gaddar bir insan degl ki sadece o gun bu konuda beni yanliz biralti sonradan pisman oldu ama gecnoldu
Şaka mısınız, ciddi soruyorum. Daha eşiniz denen kişiyi nişanlıyken tanımamışsınız, yetmemiş evlenir evlenmez yine tanımadan ilk günden beri bebek istiyorsunuz. İnsan ne ederse kendine eder.

Valla mune abla benden o malum günde gelmedi kan mesela. Bir gun bile sormadi esim. Ima bile etmedi. Kadin dogumcum demisti alttan ultrasonla baktiginda henuz zarimin yirtilmadigini ve dogumda yirtilacagini. Fazlaca gerideymis mesela. Duyunca cok sasirmistim. Carsaf falan bakmak isteseler ne dusunurlerdi kim bilir. Hos biz baktirmazdik da yani. Bir de
esimin memleketindeki dugunde o telasta kusak baglamayi da unuttuk biz mesela. Salonda dugunun yarisinda esimin teyzesi hatirlatti da oyle taktik. Eyvahlar olsun neler demislerdir o zaman

Kuşak çoook mühim nasıl unutursunuz :))))) aman valla kimse kusura bakmasın ama ben bu adetleri anlamıyorum çoğunu da gereksiz buluyorum, evlenirken ki adetlerin hiçbirini de yapmadık, kına, düğün, gelinlik, el öpme ve bilumum adetleri pas geçtik, aldık nikah tarihini, üstümüzdeki başımızdakilerle evlendik oldu bitti

Normal yaşam alanınız olduğunu anlamıştım çünkü tr deki doktorlar ve kitle bilinçsiz tarzında ve burada böyle yapılır, burada böyle uygulanır tarzında konuşup en iyisini ben bilirim tavırlarıyla insanlarla dalga geçerek konuşmanızdan anlamıştım. (Biz bilmiyorduk, ironi vb demeniz dalga geçmektir) Sizin mecburiyetten yaşadığınız yerlere projelerim kabul edilerek eğitim için gitmiştim. Sonra da gelip köyümde tarlamda patates ekmiştim yazları. Oralarda Bahsettiğiniz tarzda mükemmel bilinçli ne hastane vardı ne doktor vardı. Hele Almanya’da doğru düzgün acil bile yoktu. Doktor şu da olabilir bu da olabilir diyip başından savıyor, ne tahlil ne birşey var. Ülkemin doktorlarına kurban olsun o bilinçli doktorlar. Ayrıca ben diğer adetlerden bahsetmemiştim ama bence çoğu saçma . Uygulamak kişiye kalmış. Ben de adetleri sevmeyip uygulamayanlardanım.
Konuya, konu sahibine, foruma saygım sevgim var. Bu nedenlerden daha fazla cevap vermeyeceğim. Konu sahibi arkadaş konunu dağıttığım için kendi adıma özür dilerim. Taktir edersiniz ki cevap hakkı doğduğunda böyle olabiliyor.

Hanimefendi siz gercekden kendi yazdiklarinizi unutuyorsunuz galiba :) yahu bebeği tuzla ovan KV gördüm diyorsunuz, bu kitle sizce bilinclimi? Çarşafa bakmak isteyen kitle sizce bilinçlimi?

Ayrica adetlerden biktim yazan bir üyeye cevap verdim, tuzlamak, kundaklamak adet degilki dünyanın hemen hemen her ulkesinde uygulaniyor.

eğitim icin gelmenize sevindim. Bu yolda devam edin lütfen.dünyanın sizin gibi başarılı gencelere ihtiyaci var. hastaneler ve hekimlerin kusuruna bakmayin- sizi tatmin etmeyi başaramamışlar.
Neyse, eğitimi almanyada sağlık çözümlerinizi Trde alırsınız. Kimse kimseye kurban olmasin. Her çiçek yerinde güzel demi?
Patates ekmeniz cok güzel, toprakla uğraşmak iyidir. Bende çilek ekiyorum.
Ayrica niye mecburiyetten almanyada yaşadığımi düşündünüz?
Ben yaşadığım ülkeden, evimden, işimden vs. memnunum. Memnun olmazsam birgün yaşam alanımı degistiririm. Ağaç değilim, kök salmadim sonucda.
Neyse, sizi iyi forumlar.

Siz evleneli bayağı zaman oldu ama. Bravo. Topluma karşı gelebilmek çok da kolay değil.

Bazen ben de aileme diyorum, ikinciye evlenirsem hiç sizi yormayacağım. Yok kıyafet, yok saçı nereye yaptıracağım, takı ne alacağım, izin almam gerekecek mi, çocukların okulu, uçakla mı gitsek arabayla mı vs vs
Evlenip size fotoğraf atacağım ben evlendim diye.

Tek tek atıp yorma kendini, aile WhatsApp grubuna toplu at dediler :))

Ama yaptığınız çok mantıklı. Bayağı mantıklı

Evet, 25 yıl önce aslında çok da mümkün olamayacak bir şeyi yaptık :)) Adet olarak yalnızca ailelerin tanışması ve isteme kısmı oldu o kadar, geri kalan her şeyi pas geçip ev eşyalarına kadar tüm yapılması gerekenleri eşimle beraber yaptık, evlendik oldu bitti, yalan yok kızdılar ama ben zaten gelinlik giyip kuaförde saç yaptıracak, dirseğe kadar altın takacak bir kız değildim, altından nefret ederim, gelinlik içinde boğulurum, makyajımda yüzümde durmaz 2 dakikada silerim:)) Anlayacağınız tuhafım biraz, doğuma giderken bile eşimi alıp gittim, ailemin bebek doğduktan sonra haberi oldu, hayatımın kontrolünü hep kendi ellerimde tutmak isterim, birinin dediğini yapsanız diğerinin gönlü kırılıyor, ne gerek var dedik oldu bittiye getirdik.

O ailenin tek erkek cocugu kim ne derse yapio annesi ne dese o oluo adetse adet kabul et bana dio acikcasi evlenmeden once boyle bi huyunun oldugunuda bilmiosum
keske zamaninda Adetler yerini tam olark bulsun diye ayni odaya alsaydiniz .....Gerci onu diyen bunu da kabul ederdi yani (Kocaniz)

Pardon ama onların dediğini yapmak zorunda değilsiniz ve aynı zaman da söylediklerini yapmayınca saygısız olmuyorsunuz. Sizin de adetleriniz var evlendiniz diye onların olmuyorsunuz. Evlilik dediğiniz şey erkek tarafını hoş tutmak değil. kendinize sevdiğinizle yeni bi hayat kurmak yeni bi aile kurmak demek. Sizin sevmediğiniz şeyleri yaptıramazlar. eşinize bunu uygun dille anlatabilirsiniz bence. gerdek gecesi kalmak ne demek ya bu bildiğiniz iğrenç bi adet. !

Valla 10 günlük bebeğim var...
Lohusa kafası bambaşka...
Çocuğuma dokunsalar atmaca gibi kapıyorum bebeği bir sey olacak diye...
Kimse yanaşamıyor bile bebeğe...
Normalde burada şapur şupur öperler bebegi daha kimse öpmedi öpemedi mesela...
Neden çünkü maydanozsuyu izin vermez biliyorlar...
Evime daha misafir gelmedi ziyarete neden çünkü izin vermem...
Tavrınızı koyun...
Zaten lohusalık bence çok zor bi süreç.
Bir de gereksiz tripler adetler iyice kafayı yersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…