eeee evde kaldılar mı gönderebildiniz mi?Aynen bunlarin hepsi olacak 40 yaa 3 harfliler basmasin die sabaha kadar odamda bekci olacklar
Arkadaslar ben kendimi anlatamiorum galiba . Bir cogunuz bebek istedigim icin bana kizmis bir cogunuz hala evliligime devam ettigim icin kizmis bir cogunuzda gorucu usuluu olup dugunumun guzel gectigini soyledigim icin icin bana kizmis . Ya ben kendimi anlatamiorum galiba bizim buralarda bosanmak o kadar kolay degil hadi bosandim diyelim nereye gidecem ben kimse bana sahip cikmazki . Hangi kadın cocugu olsun istemez suc mu cocugumun olmasini istemem o kadar uzerime gelinio ki artik bende napcami sasirdim . Bunu anlayin benim esim o gece sesini cikarmadi ama sonradan cok pisman oldu bende evde kalmalarini kabul edip boynumu bukmedim herkesi gonderdim evdrn .ya boyle seyler herkesin basina gelebilir sizinde basiniza gelebilirdi neden bu kadar onyargilisinz ben size derdimi actim beni anlayin die . Lutfen onyargili davrancaksanz sadece yorum yapmak icin yapmayn onyargilarinizi kendinize saklayin
Canım bunlar çok elit, rezidans sakini insanlar seni anlamalarını beklemeArkadaslar ben kendimi anlatamiorum galiba . Bir cogunuz bebek istedigim icin bana kizmis bir cogunuz hala evliligime devam ettigim icin kizmis bir cogunuzda gorucu usuluu olup dugunumun guzel gectigini soyledigim icin icin bana kizmis . Ya ben kendimi anlatamiorum galiba bizim buralarda bosanmak o kadar kolay degil hadi bosandim diyelim nereye gidecem ben kimse bana sahip cikmazki . Hangi kadın cocugu olsun istemez suc mu cocugumun olmasini istemem o kadar uzerime gelinio ki artik bende napcami sasirdim . Bunu anlayin benim esim o gece sesini cikarmadi ama sonradan cok pisman oldu bende evde kalmalarini kabul edip boynumu bukmedim herkesi gonderdim evdrn .ya boyle seyler herkesin basina gelebilir sizinde basiniza gelebilirdi neden bu kadar onyargilisinz ben size derdimi actim beni anlayin die . Lutfen onyargili davrancaksanz sadece yorum yapmak icin yapmayn onyargilarinizi kendinize saklayin
Eşinin kendiliğinden anlamasını bekleme asla anlamayacak. Böyle bir ailede yetişen ancak bir basamak yukarıda olabilir o da bir ihtimal. Senin hayatın mücadele ve taktikle geçecek. Allah sabır ve kolaylık versin.Eşimin cocugumuz olduktam sonra düzeleceğini dusunuorum belki o zaman kendisine ait bir ailesinin daha oldugunun farkina varr . Ya zaten kotu bir insan degilki bizim anlasamadigimiz tek konuydu ilk gece mevzusu onuda zaten bastan konuşmamıştık yoksa olaylarin o kadar buyumesine bastan engel olurdum
Hangi zamandayız yaa. Eşin ses çikarmazsa çok canın sıkılır. Tövbe tövbe. Bir de şu kırmızı kurdele vardır ya . Bekaret kemeri ben ona bile hastayım. Birak kırmızı çarşaf göstercem. Taktırmamiştım duğunumde. Babamda sağ oldun' Kizim bilir istemezse takmam' dedi .düğunde iç anadolunda oldu benim. Oyle şeye dikkat ederler. Yok kemerle iceri girersen ilk evliligin degilmiş. Icerde baglanirsa bakiresin! Ne kadar aşşağilayicı. Kv gerci bir kere dedi laf arasında diger gelinimde takmadı sen de diye ,duymamazliktan geldim. Esim farketmemiş bile.Gördüler çarşafı maymunlar
Adetler gelenekler hiç bir kitapta yada dinde olmaz. Anane,gelenek görenektir. Toplum tarafından kabul görmüş yazısız kurallardır.Cehaletten başka bir şey değil.
Adet adı altında yozlaşmış geri beyin pislikleri.
Hep belaltı adetler, hangi kitapta yazıyor hangi dinde hangi inançta?
Adetler gelenekler hiç bir kitapta yada dinde olmaz. Anane,gelenek görenektir. Toplum tarafından kabul görmüş yazısız kurallardır.
Ne kadar burada şöyle böyle dense de çarşaf görme adeti pek çok yerde vardır. Tıpkı kız isteme ve evlenme aşamasında uygulanan gelenekler gibi. Tabii şu zamanda bu geleneğe uyan sayısı epey azalmıştır.
Nereli bunlarBide dugunun ertesi gunu gelin ve damat rahatsz edilmez yaa bunlarin hepsi sabah başımdaydı hic bisi anlamadm
Bence de. Sanki evlendi diye müsade etmek zorunda gibi. Kabul etmez olur biterdi. Zorbalık buSiz pek sevgili esinizle bunlari evlenmeden konusmadiniz mi? Adetlerini bilmiyor muydunuz? Yani sirf evlendim diye bu kadar teslim olup emir altina girenleri agzim acik okuyorum gercekten.
Ben mi cok deliyim insanlar mi sakin orayi cozemedim
benim kizimida tuzlayacaklardi kokmasin mis ilerdeBebek olunca tuzlarlar misal,sarılık olmasın diye sarı giydirirler Mevlüt okunur (mevlüte karşı değilim ) uyuyan çocuğu elden ele gezdirirler. 40 uçururlar.
Sütün yok diye stresten olan sütünü kaçırırlar.
35 - 40 derecede üşür diye kat kat giydirmeye çalışırlar.
Saçını sıfıra vurdururlar saçları gür olsun diye, İllaki kundak yaparlar sen istememe rağmen.
Daha sayardım ama gözünü lorkutmak istemedim.
Allah yardımcın olsun. Baştan konuşun .
Ama büyükler hep en iyisini biz biliriz kafasını yaşarlar.
Neden kabul ettin. Tam o gün ya siz ya ben birimiz çıkıp gideceğiz deseydin. Baştan çizgin belli olurdu. Diğer zorbalıkları dayatamazlardı. Ayrıca bence ilk saçmalık o gece başlamamıştır. Sinyalleri mutlaka vermişler dirArkadaşlar ağzıma kadar cok doluyumgelin geldigim ailenin adetlerinden biktim . Basta hersey cok guzeldi dugunumde cok guzel gecti cok ama cok mutluydum takii dugun bitip gerdek gecesine gelene kadar kayinvalidem ve buyyk gorumcem evde kalicaz die israr edince bende kabul etmedim o gecemi en mutlu gunumu burnumdan getrdiler . 1 yillk evliyim hala o gunu unutamiorum . Yuzlerine her baktgmda nefretim gelio gozumun onune simdide eger bebegin olursa 40 ı cıkana kadar bir suru tuhaf tuhaf adetler cikarmislar ve sart kosuolar soylediklerimizin hepsi olacak die . Off bıktım yaa bazen evlendgme cok pisman oluorum sinirden nasil yazacagimi bilemedim
2 oğlum var. Evlenirken kız tarafı adet adı altında beni istemeyeceğim şeylerle darlarlarsa ben de bu çarşaf adetini öne süreceğimBiliyorum hanımefendi bir kitapta yazmayacağını. İnsanların böyle saçma şeyler (Anane, gelenek, görenek) türetmeye ve insanları ezmeye kalktıkları kadar hayat ve dünya için faydalı birer birey ummalarını daha çok isterdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?