Adetlerden bıktım :(

Kabul etmedim o gece ya siz gidersiniz ya ben dedim gittilerr ama ben yinede cok uzuldum en mutlu gunum burnumdam geldi

Gördüler çarşafı maymunlar

Beni buna mecbur edecek adamı ertesi sabah boşarım
Kimseye kusur bulma, hatalı kocan kocan kocan
Sende hatalısın evlilik diye aşk diye koca diye bu şekilde haysiyetini çiğnetmemeli insan
Ağlamak zırlamaktan bahsetmiyorum tepki olarak ; çarşaf mı gördüler oğullarıyla beraber yaka paça atar evden bir rezillik çıkarırım akılları oynar, neden sineye çektin böyle bir hakareti, ailende mi yok be evlat, kimse demedi mi ne oluyor diye

peki ne yaptınız ?
gitmedi mi ?

İşte kadınların en büyük yanılgısı bu 1- evlenince düzelir 2_çocuk olunca düzelir. Düzelmiyorlarrr ben daha bir tane çocuğum oldu artık kendi ailem var diyen değişen erkek görmedim. Çocuğumun olmasını istemem suç mu diye sormuşsunuz eşinizi düzeltme göreviyle oturmamış bir evliliğe çocuk dünyaya getirmek istemeniz suç demeyelim ama yanlış. Ben size olacağı söyleyeyim bu sefer kayınvalideniz çocuğunuzu kendi çocuğu gibi sahiplenicek siz sesinizi çıkartamayacaksınız, kocanız ne var annem kötülük mü istiyor diyecek. Kendi bebeğiniz üzerinde belki söz hakkınız bile olmadan büyütülecek adet, töre adı altında istediklerini yapacaklar. Siz de bizim buralarda böyle diye bu durumu normalleştirerek bir ömür yaşayıp gideceksiniz.

Sizin bana bilinçsiz demek haddinize değil. Demekki siz burada uygulanan tuzlama adeti hakkında bilinçsizsiniz. Birçok yerde bebeği tuzla ovuyorlar. Burada da 2-3 aylıktan itibaren denize sokulabiliyor. Denizdeki tuz oranı normal. Ancak tuzlama denilen şey tuzlu suya sokmak olarak algılanmıyor. Daha yeni bunu yapmak isteyen bir kv ile karşılaştım. Ayrıca sarılık olmasın diye birçok saçma adette mevcut. Soda yada şekerli su içirmek gibi saçma şeyler. Şekerli su da tuzlamak gibi zararlı bebek için.

ben size bilincsiz demedim. bu kelimeyi kendinize siz kullandiniz :)
Evet- zaten yeterince belirtdim. normal tuzlama adeti benim yazdigim gibi yapilir- yani bizim yörede. bebegi tursu gibi tuzlayan bir cahile denk gelmedigim icin özür dilerim. sizede tavsiyem cevrenizi gözden gecirmeniz olur.
evet seker (endüstri sekeri) her canli icin zararlidir. bunuda belirtdiginiz icin tesekkürler. bilmiyorduk (ironi).
soda veya sekerli su icirme adetinide sizden duydum.
sariliga karsi sari kiyafet giydirmek hem adet hemde batil inanctir. yani bi nebze, kina yakmak veya nazarlik takmak gibi- bebege ne zarari olabilir???
neyse, konuyu sulandirmaya gerek yok.

Son düzenleme:
Şekerin her canlı için değil özellikle bebek için zararlı olmasını söyledim. Şeker dengesine zarar verip beslenme dengesini bozduğu için. Sarı kıyafet zararsız olsa da saçma bana göre. Öyle bir tavrınız var ki iyiki yurtdışında yaşıyorsunuz büyük bir gurur kaynağı olsa gerek
Çevreme dikkat etmeme gerek Yok ki çocuğuma kimse benden habersiz böyle saçmalıklarda bulunamaz.

Evet her canli icin zararli- bebekler icinde extra zararli- anlastikmi??
batil inanclarin ve adetlerin cogu asiri sacma zaten- amac belirli bir kültürü korumak. yoksa kina yakmak, gelinin beline kirmizi kemer baglamak, damat icin tuzlu kahve vs. bunlarin hepsiiiiiiii asiri sacma ama hos adetler.
ister sari kiyafet giydirin ister giydirmeyin- bu size kalmis. kimse zorla yapmiyor zaten.
yurtdisinda yasamam gurur kaynagi degil benim icin. normal yasam ortamim. aslinda simdi marmariste olmak vardi :)
Benim bu konuda belirtmek istedigim her adetin sacma olmamasi.
ayrica tuzlama zaten bir türk adeti degil :)
Neyse, daha daha nasilsiniz?

Evet haklısın ama napabilirim ki benim tek çarem bu

Evet haklısın ama napabilirim ki benim tek çarem bu

Böyle düşünmeniz en büyük hata zaten. Kendinizi ezdirmeyin siz bu durumu kabulleniyorsunuz yapmayın böyle. Verin cevabınızı bir dalaşır iki laf söyler üçüncüde derler ki bulaşmayalım. Çocuk için henüz erken kimsenin bu konuda laf söylemesine izin vermeyin. Susarsınız sindirdim sanıp üstünüze gelirler. Eşinizle aranızı kötü yapmayın ama gidip eşinize annesini şikayet etmeyin. Onlar nasıl yüze farklı arkadan farklıysa siz de öyle olun. Yoksa baş edemezsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…