• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adetlere karşıymış...

Anladigim kadariyla kurallari sevmeyen özgür düsünen bi insan. Tamam evlendikten snra ne zaman isterse o zaman alsin ama evlenirkende maddi imkanlarin el verdigi kadar biseyler alinmali bence :KK14: bilemedim ki

Can'ım sen o işi bırak Yok ansızın alır Yok yemeğe götürür seni ailenin karşısında bile yüzün kara çıkaran adamın yemeği pek de gerekli sayılmaz

Yani beyimiz demek istemis ki mesele para degil, ben adet diye yapmıyorum, bla bla bla... yersen! Adetler uzerine yapisacak sanki. Ferhat daglari delmis simdikiler 2 adeti yerine getiremiyor. Bende cok sevmem ama aileler istiyor iste. Kizin babasi istiyor yani. Insan sevdigi icin boyle ufak seyleri gozardi edebilmeli. Etmiyorsa cok da bayilmiyodur. Babanin gordugu bir seyler var elbet. Yoksa kolay kolay karsi cikmazlar.

Sosyete dediginiz zengin olmuyor mu ben mi bilmiyorum? Durumu az biraz iyi olan herkeste zenginim sosyetigim havalarida gorgusuzlugun dik alası. Bilmiyorum yani okadar zenginse krediyle araba almazdı mesela, ya da o kadar zengin olsa masraflarin altindan kalkamayacagini dusunmezdiniz. Bu yaptigi hareketlerde sosyetikliginden filan değil yani. Babanı karsina alma hicbi konuda bunlar icin.

Yani beyimiz demek istemis ki mesele para degil, ben adet diye yapmıyorum, bla bla bla... yersen! Adetler uzerine yapisacak sanki. Ferhat daglari delmis simdikiler 2 adeti yerine getiremiyor. Bende cok sevmem ama aileler istiyor iste. Kizin babasi istiyor yani. Insan sevdigi icin boyle ufak seyleri gozardi edebilmeli. Etmiyorsa cok da bayilmiyodur. Babanin gordugu bir seyler var elbet. Yoksa kolay kolay karsi cikmazlar.
Hiç bir anne baba kızının o gece mutsuz olmasını istemez adet neyse tabi ki o olcak bu yaşa annem babam getirdi beni bi lafa Yok sayamam ben tabi konu sahibini bilemem :KK14::KK14:

Hiç bir anne baba kızının o gece mutsuz olmasını istemez adet neyse tabi ki o olcak bu yaşa annem babam getirdi beni bi lafa Yok sayamam ben tabi konu sahibini bilemem :KK14::KK14:

Yani ben coxugumu evlendirsem ille su olsun diye dayatmam, orasi da yanlis. Ama istemisler. Isteyenin bir yuzu vermeyenin 2 yuzu derlr ya aynen oyle :) ben damat beyin ukalaligina sinir oldum.

Ah şu adetler ah şu elalem....!!!
Ben düğünü evlendikten sonra yaptım
kp isteği üzerine...neymiş tek oğlu var elalem görsün...neymiş mevlütlü düğün istedi
neymiş görümcenin avucum kalınlığında altınları taktım onlar takmış gibi :)))

Birde arkadaslar "1.500tl tektas abartmissin." Demisler. Ancak konu sahibi belirtiyor adami durumu iyiymiş. Adamın durumu varken 300tlik yuzuk almasi normal mi? Ben öyle yuzugu istemem şahsen. Hic almasin daha iyi.

Ama burada yapilan ayıp fiyat verip agzinla istemek konu sahibi. Madem bunlar onemli, bir tektas almayi akil edemicek biriyle yola cikarken 2 kere dusunseydin.

Ben de karşıyım. Bana tektaş al denir mi ya.. Ya da bilmem kaç bilezik tak. Bide nişan yani. Çok gereksiz. Uyma büyüklerine sen.. Ama eşya olayları tutuyor baya o yüzden araba işine girmese iyi olurmuş. Ama maaşı iyiyse 2 kredi öder. Yinede zor tabi.

Nasıl da dayatmış adama bak bunun tektaşı var 1500 lira diye... ne kadarlık olacağının fiyatını da biçmişsin. bence sende de biraz lükse merak var.. şu 3 günlük dünyada bırakın şu maddiyatı, maneviyatla ilgilenin biraz ya.

Siparişle olmaz bu işler. Belli ki almak istemiyor. Sizde sırf elaleme gösteriş olsun diye huzursuzluk yaratmayın bence.
Ayrıca bende bulgaristan göçmeniyim adetler farklı değil, herkes maddi durumu yettiği kadar sözde de nisanda da takı takar. Belki ailesi düşünüp ayarlar bişeyler.

Sosyete diye tabir ettiğin adam "aç gezerim ama marlboro içerim" cinsinden...

Yüksekten uçuyor fazlasıyla, baya pahalı bir araba aldı diyorsun durumun varsa kendin güveniyorsan alırsın ama krediyle düğün üzeri bu işe kalkışması hoş değil...

Hem sana bir şey söyliyeyim mi? Eğer baban istemiyorsa vardır bir bildiği, onun gördüğü senin göremediğin... Bir ilişkiyi anne baba onaylamıyorsa o ilişki hiç bir zaman hayırlı olmuyor bunu untma...

Eğer sevgiline onu alacaksın, pırlanta alacaksın diye söylenirsen alacağı varsa da almaz haberin olsun .
Nişanlım kendisi bana tek taş aldı, bi bilezik, saat kolye taktılar. Ben hiç bisey demedim o olsun bu olsun diye Bırak onlar düşünsün sen ısrarcı olma ters teper .

Böyle şeyler insanın hayatında bir kere oluyor. Nişanini düğününü aklında kalmayacak şekilde yapmalısın. Biz de adet delisi değildik ama laf gelmeyecek şekilde, büyüklerin gönlü olacak kadar bi şeyler yaptık. Ayrıca o altınlar israf değil sizin birikiminiz oluyor.
Altın alma olayında durumun göçmenlikle alakası olduğunu sanmıyorum. Bu işleri öğrenmesi için birkaç yıl Türkiye'de yaşaması yeterli. Bunun yanında benim bildiğim göçmenler altını, süslü kıyafetleri severler. Göçmenligi kılıf olarak kullanmış.
Kaç bilezik istediğinizi söylemeniz de ayıp değil. Herkesin ayrı adeti olduğu için ne yapacağını karşı taraf da bilmek ister.
Erkek arkadaşının gösteriş için para harcayıp evde makarnaya talim ettirecek bir tipi var gibi. Hemen nişan yapmayın. Biraz daha tanı bence.

Kultur farkiniz var. Bu konuda bile anlasamiyorsunuz. Bir daha dusunun derim.

Bazı arkadaşlar bana paragöz yazmış yorumlarda yeminlen hayretle okuyorum.
Ben sahte bilezik koyayim önüne diyorum yeter ki arkasından bi şey de yapmamış iyi kötü hicbir şey takmamis kıza dememeleri için

3 yillik ilişkinmiş taniyipta bu yola girdin muhtemelen..şimdi bu yaptiklari sana garip gelmemeli..adam bu..kendi keyfi harcamalarini ön plana alip senin tektaşini katakulleye getirecek..ailende sicak bakmamiş.yaşayiş kültur vs. farkli sanirim.. İyi düşün doğru karar ver..

Maalesef dedikodu kazanı akrabalarım var . Yasantimda kim ne der diyerek yaşamayan biriyim ama bu konuda tikandim kızlar
Babamın laf edeceği de şuradan belli : bu çocuk evlatlık yetişmiş gerçek aile görmemiş yol yordam bilmiyordur diyordu. Tek sebep bu değil devlet memuru olmaması da eleştirildi babam tarafından. Sana millet ne diyecek biliyor musun bulduğu adama bak diye
gulecek millet dedi
Ben mutlu olayım da kahkaha atsinlar baba dedim.
Yine de babama bak ben demiştim adet yol yordam izleyemedi dedirtmek istemiyorum
:( ama yanimda olmayan bi adet düşmanı var

''yabancılarda evlenmek:

-flört, birlikte yaşama
-ailelerin tanışması ya da önceden tanış olmaları
-nikah, ardından aile ve dostlarla küçük bir kutlama
-maddi durum elveriyorsa güzel bir tatil (hayır ter kokan garsonların rus turistlere yavşadığı beş yıldızlı oteller değil)
-normal hayata dönüş

bizde evlenmek:

-anadan babadan gizli saklı flört
-kızın konuştuğu çocuğu itiraf etmesi, kavga gürültü
-söz
-kavga (söz gününe eltinin iştirak etmemesi)
-nişan bohçası (kekoluk+masraf kapısı+damat bohçasından çıkan pijama ipekli değildi diye kavga)
-nişan alışverişi (elin kadını sana don sütyen alıyor sanki incir yaprağıyla geziyormuşsun gibi)
-kavga (alışverişte görümce suratını sarkıttı)

-nişan (büyük masraf kapısı)
-kavga (takılan bilezikler yeterince kalın değildi)
-kavga (oğlanın kıza bayramda getirdiği keçinin boynuzundan pekmez akmadı)
-ev düzmece (kalantor, tipsiz mobilyalar, stor perdeler, fakir geçmişin acısının orta-üst sınıfa yakınsanan minimalist mobilyalı, ankastre mutfaklı şeylerle giderilmesi, 30-100k arası masraf tahminimce)
-düğün (devasa masraf kapısı)
-kavga (görümce düğün günü kırık beyaz elbise giydi)
-kavga (kaynana bir şey takmadı)
-kavga (gelinliği straples olsun isteyen gelin, muhafazakar kayınpeder engeline takıldı ve bolero giymek zorunda kaldı)
-balayı (ter kokan garsonlu, yılışık animatörlü, fakir rus turistli tatil köyünde, en aşağı 10k)
-kavga (kayınvalide yeni evli çiftin evinin anahtarının kopyasından yaptırmış)
-kavga (kayınpederin masraf yaptım gerekçesiyle takılara el koyması)
-kavga (koca işten dönünce sığır gibi yatıp önüne yemek bekliyor)
-kavga (kayınvalide evleneli bir ay olmasına rağmen yemeğe çağrılmadı diye bozuk attı)
-kavga (kayınbirader cep telefonu dükkanı açmak için ağabeyinden borç istiyor)
-kavga (kızın kardeşi eve çöreklendi, otel gibi kullanıyor)
-borç harç (düğün masrafı, eşya borcu, taksitle gittikleri balayı masrafı, aldıkları sıfır aracın masrafının üstüne ev kredisinin bellerini bükmesi) ''

ne kadar da doğru bi tespit. ben de hiç gelenekçi değilim. çoğu adeti saçma bulurum. bence sevgilin haklı. kaçtığından da değil bu, içimden geldikçe alırım diyor. sırf adet diye dayatmayın diyor. haklı. keşke benimki de öyle olsaydı.

Back
X