Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şu kırmızı kuşak bakireliğin simgesi diye burada duydum.bunu yapabildiğin için çok şanslısın gerçekten... ben de çoğu adete karşıyım... neymiş evlenirken kırmızı kuşak bağlayacaklarmış belime. anlamı da ''bakireliğimin simgesiymiş''. ''eee'' dedim, ''damat neresine ne bağlayacak bakir olduğuna dair?'' asla bağlatmayacağım o kırmızı kuşağı. ''bakın kızımız daha önce hiç sevişmedi bu da simgesi'' bu adetleri çıkaran deli kuyuya bi taş atmış kırk akıllı da inanmış. işin kötüsü hala da devam ediyorlar.
Yaw he he deseydin ..Bu arada nişan hakkında da konuştuk işte en kötü 1bilezik bari takın bak annemler diyo bizde nişanda 3 bilezik takı kırmış dedim
Kimse bana bir şey dayatmasin ben adetlere sıcak bakmıyorum bir şeyler içimden gelince fazlasıyla yaparım ama ben şunu yap bunu tak derse ailen asla yapmam
Bak evlenelim ben seni boğazda yemeğe de goturrum ansızın
Bi bakarsın bi kuyumcunun önünde kolye görürüm bu askimin olmalı der hiç beklemediğiniz anda sana hediye de ederim ama bana mecburi şeylerle gelmeyin dedi
Şu kırmızı kuşak bakireliğin simgesi diye burada duydum.
Bizde gayret kuşağıdır o.
Baba, abi ya da aile büyüklerinden bir erkek düğünün sonunda dualarla bağlar geline. "Gayretli ol, güçlü ol kızım" diye diye.
İki defa evlendim. Her ikisinde de bağlattım, yine olsa yine bağlatırım. Ana baba duası almak kadar muhteşem bir olay var mı?![]()
Bende bekaret olarak duymadım demekki her yöreye göre farklı anlamlar taşıyorgerçekten öyle mi bilmiyorum buralarda bekaret simgesi diyorlar bağlayacak olanlar da o amaçla bağlıyorlar o yüzden bağlatmayı düşünmüyorum![]()
cimri herif,evlemedenöce iyi düşün, cimrilikvar mı eğervarsa kaç heme benceÖncelikle merabalar
3yillik ilişkim.yakin zamanda (olabilirse) isteme+ söz olacak aynı gün
Benimki Bulgar göçmeni ve ne olur yanlış anlamayı sosyete diye tabir edebileceğimiz bir ailede yetişmiş
Söz öncesi pahalı bir araba soktu araya(krediyle) ben de karşı çıktım bak söz nişan düğün kapıda altından kalkamazsin dedim
O da sözde ne kadar masraf olabilir ki en fazla yol parasıyla felan 1000 tl onu da bulurum merak etme dedi
Ben de bak tektaş bile 1500 bunun alyansi var çiçeği var çikolatasi bar yolu var dedim
Ne tektaşi ya ben onu evlenme teklifi ederken takicam dedi (artık düğün sabahı mi edecek nedir)
Ben de dedim ki bak aile akraba laf eder eleştirir kimseye laf dusurmeyelim dedim
Ki kızlar babamı karşıma alarak bu yola çıkıyorum adam istemiyor
E bak bulduğun kişi seni bi şeylere layık gormedi diyecek
Sen bilirsin tabii.gerçekten öyle mi bilmiyorum buralarda bekaret simgesi diyorlar bağlayacak olanlar da o amaçla bağlıyorlar o yüzden bağlatmayı düşünmüyorum![]()
Sen bilirsin tabii.
Ama bekaret kuşağı çok ayıp. Bizde mesela bu konularda hiç konuşulmaz bile. Herkesin özel hayatı kendini bağlar.
''yabancılarda evlenmek:
-flört, birlikte yaşama
-ailelerin tanışması ya da önceden tanış olmaları
-nikah, ardından aile ve dostlarla küçük bir kutlama
-maddi durum elveriyorsa güzel bir tatil (hayır ter kokan garsonların rus turistlere yavşadığı beş yıldızlı oteller değil)
-normal hayata dönüş
bizde evlenmek:
-anadan babadan gizli saklı flört
-kızın konuştuğu çocuğu itiraf etmesi, kavga gürültü
-söz
-kavga (söz gününe eltinin iştirak etmemesi)
-nişan bohçası (kekoluk+masraf kapısı+damat bohçasından çıkan pijama ipekli değildi diye kavga)
-nişan alışverişi (elin kadını sana don sütyen alıyor sanki incir yaprağıyla geziyormuşsun gibi)
-kavga (alışverişte görümce suratını sarkıttı)
-nişan (büyük masraf kapısı)
-kavga (takılan bilezikler yeterince kalın değildi)
-kavga (oğlanın kıza bayramda getirdiği keçinin boynuzundan pekmez akmadı)
-ev düzmece (kalantor, tipsiz mobilyalar, stor perdeler, fakir geçmişin acısının orta-üst sınıfa yakınsanan minimalist mobilyalı, ankastre mutfaklı şeylerle giderilmesi, 30-100k arası masraf tahminimce)
-düğün (devasa masraf kapısı)
-kavga (görümce düğün günü kırık beyaz elbise giydi)
-kavga (kaynana bir şey takmadı)
-kavga (gelinliği straples olsun isteyen gelin, muhafazakar kayınpeder engeline takıldı ve bolero giymek zorunda kaldı)
-balayı (ter kokan garsonlu, yılışık animatörlü, fakir rus turistli tatil köyünde, en aşağı 10k)
-kavga (kayınvalide yeni evli çiftin evinin anahtarının kopyasından yaptırmış)
-kavga (kayınpederin masraf yaptım gerekçesiyle takılara el koyması)
-kavga (koca işten dönünce sığır gibi yatıp önüne yemek bekliyor)
-kavga (kayınvalide evleneli bir ay olmasına rağmen yemeğe çağrılmadı diye bozuk attı)
-kavga (kayınbirader cep telefonu dükkanı açmak için ağabeyinden borç istiyor)
-kavga (kızın kardeşi eve çöreklendi, otel gibi kullanıyor)
-borç harç (düğün masrafı, eşya borcu, taksitle gittikleri balayı masrafı, aldıkları sıfır aracın masrafının üstüne ev kredisinin bellerini bükmesi) ''
ne kadar da doğru bi tespit. ben de hiç gelenekçi değilim. çoğu adeti saçma bulurum. bence sevgilin haklı. kaçtığından da değil bu, içimden geldikçe alırım diyor. sırf adet diye dayatmayın diyor. haklı. keşke benimki de öyle olsaydı.
Şu kırmızı kuşak bakireliğin simgesi diye burada duydum.
Bizde gayret kuşağıdır o.
Baba, abi ya da aile büyüklerinden bir erkek düğünün sonunda dualarla bağlar geline. "Gayretli ol, güçlü ol kızım" diye diye.
İki defa evlendim. Her ikisinde de bağlattım, yine olsa yine bağlatırım. Ana baba duası almak kadar muhteşem bir olay var mı?![]()
Kk geçmişimde ilk kez bir mesajı favorilerime ekledim
Yeri gelince kullanacağım bunu
Yazmak istediklerimi yazmışs
bi ilk olmanın sevincini yaşamakla birlikte sözlükten alıntıladığımı belirtmek isterimbenim düşüncelerim evet ama ilk yazan ben değilim
![]()