Doğuma Hazırlık Adetlerinizin analizi ile cinsiyet seçimi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kaç günde bir adet görüyorsunuz?

• 21 ve altı

OY: 59 2,7%
  • 22-24

OY: 141 6,4%
  • 25-28

OY: 942 43,0%
  • 29-31

OY: 727 33,2%
  • 32 ve üstü

OY: 323 14,7%

• Ankete Katılan
    2.192
teravet hanim merak ettigim ve cözemedigim bir konu vardi, bana cevablarsaniz sevinirim ...

tesadüfen sizin sayfanizi gördüm ve belki soruma cevap bulurum diye sormak istedim ...

öncelikle sizi cok takdir ediyorum, herkesin isteklerini yerine getirmeye calisiyorsunuz ...

gelelim soruma, benim bir kizim var ve ikincide yolda, fakat benim ilk kizimdada tam ne zaman basladi bilmiyorum ama,
ikinci kizimdada hamile kalmadan önce devamli genital bölgede mantar enfeksiyonu ile bogusdum ...
tabi haliyle fitil antibiotik vs. aldim ... ve adetim cok düzensiz, fakat düzensiz olmasina ragmen cok sükür Allahima
fazla beklemeden en fazla dört ay sonra hamile kaldim her ikisindede ...
simdi merak ettigim, benim kizlarimin olmasinin
(Allah ne verirse ona raziyim ve cokda mutluyum tabi, hic halimden sikayetci degilim, tam tersine demekki hayirlisi böyleymis ve böyle olmus,
ikisi birbirlerine insallah ömür boyu can ciger gibi destek olurlar - insallah :Saruboceq: -)

nedeni acaba diyorum bu fitillerden tetiklendimi acaba - birde yum günü felan hic hesaplamadim - yoksa mantar enfeksiyonu olan kadinlarda
oglan olma ihtimalide varmi? umarim ne demek istedigimi anladiniz? :uhm:

Birde ben bu tesadüf olayina takildim, simid bir oglu olup bir kizi olanlar her zaman yum günümü hesapliyorlarda birer ayri cinsten
cocuklari oluyor, sonucta herkes bilmiyorki bu yöntemi,
sadece ayni cinsten ikitane olanlar degisik yöntemleri arastirmaya kalkiyorlar yoksa ben mi yaniliyorum ....

simdididen tesekkürler, amacim sizi elestirmek degil, sadece inanan cok ciddiyim, meraktan, ben bunu kac gündür düsünüyorum,
ama bir türlü sonuca varamiyorum ...

bebeğin cinsiyetini belirleyen etmen cinsel ilişkinin zamanlamasıdır. Çiftlerin bazıları yumurtlama gününe göre ilişki yaşamış olabilirler kimisi de rastgele hamile kaldığı halde bir kızı bir oğlu olabilir. Sonuçta rastgele de olsa yumurtlama zamanında ilişki yaşayabilir insanlar. Teorik olarak şöyle diyebiliriz. Ovulasyona yakın ilişki erkek bebek, ovulasyondan 3-4 gün önceki ilişki kız bebek için uygundur. Aradaki günler ise %50 ihtimalle iki cinsiyetten de olabilecek günlerdir.
Fakat şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Çiftlerin çoğu belirli bir cinsiyetten çocuk sahibi olmaya meyillidir. Bazı çiftlerin hep kızı, bazılarının da hep oğlu oluyor. Çevrenizdeki çiftleri inceleyin 2 çocuğu olanlara bakın. ya 2 oğlu ya da 2 kızı vardır bu çiftlerin. Hem oğlu hem de kızı olanlar sayıca çok azdır.Bilimsel kaynaklarda her hamilelikte kız erkek olasılığınn %50 olduğu yazılır. fakat ben bunun böyle olmadığını düşünüyorum. Örneğin 3 kızı olan bir çiftin 4. bebeğe hamile kaldığını varsayarsak bu çiftin kız bebeğe meyilli olduğunu söyleyebiliriz ve 4. bebeğin erkek olma ihtimali %50 değildir. Ovulasyon zamanına denk gelen bir ilişkide erkek bebek olur fakat diğer zamanlar hep kız bebeğe meyillidir bu çift. Yani erkek olma olasılığı %20-25 tir bence.

Mantar vs sorunlarınız varmış, 2. bebeğe rasgele ilişkilerle hamile kalmşsanız ilk bebeğinizin kız olduğuna da bakarak bu bebeğinizin de %70-80 kız olduğunu düşünüyorum.

Adetlerinizin düzensiz olduğunu yazmışsınız.Adetiin düzensiz veya uzun olmasının sebebi sağlık sorunlarıdır. Bir kadında üreme organlarında sorun yoksa kadının adeti saat gibi düzenli işler ve 28 gün altındadır. Tabi bnlar benim düşüncelerim dileyen onaylar dileyen onaylamaz.

teravet selam ben15 eylül saat 23 te regl oldum..bana bu ay için yine gün verebilirmisin ...birde adet düzenim nasıl bu ayla birlikte değerlendirecek olursan?

teravet selam ben15 eylül saat 23 te regl oldum..bana bu ay için yine gün verebilirmisin ...birde adet düzenim nasıl bu ayla birlikte değerlendirecek olursan?

bacım son 2 siklusun 651 saat sürmüş. nasıl bu kadar düzenli hale geldi? sen son 2siklusta ilaç kullandın mı hiç?
erkek bebek zamanı
27.09.2010 saat 21.00
öncesinde 5 gün cinsel perhiz

bacım son 2 siklusun 651 saat sürmüş. nasıl bu kadar düzenli hale geldi? sen son 2siklusta ilaç kullandın mı hiç?
erkek bebek zamanı
27.09.2010 saat 23.00

teravetcim benım adet düzenım 29 günü geçtiği için gün veremem demiştin kız bebek için. bu durumda benadetımı düzene sokmadan bebek yapmamam daha mantıklı değilmi.birde ilk bebeğim erkek folık asıdımıde 6ay kullanarak yumurtlama gününde 2ser gün arayla adetımın 12 14 16.günleri birlikte olduk ve ardından hemen sağ tarafıma yattım.ozamanar adetım çok düzenlıydı.vede erkek bebeğim oldu.şimdi düzensiz adetımden hemen sonra sol tarafıma yatarak kız bebeği yapsak tutarmı acaba?bırde folık asidi kullanmalımıyım ilaç kullanmayın dıyosun çoğu kişiye.kzı bebekde kullanabılırmıyız?
olmazsa dr a gidip adetımı düzene sokucam sonrasında bebek düşünücem senden cvp beklıyorum çok teşk.

erkek bebek zamanı
27.09.2010 saat 23.00

evet kullandım teravetcim.geniş spektrumlu antibiyotik .hemde iki kutu..vede iki aydır yum zamanımda akıntım çok iyiydi.tam yum akıntısı sancısı herşey iyiydi...sadece ateş düşürücü tarzda ilaç almadım.tek antibiyotik kullanmak zorunda kaldım.inşaşşah bu ayda tam güzel olur herşey

yanlız şuda var teravetcim.iki adet dönemimde verdiğim saatte ilk lekeli akıntı geliyor.sonra reglim geliyor.inşallah bi fark yoktur.geçen ay ramazanda bu ilk leke gelince oruç tutmadım ertesi gün akşama doğru reglim tam anlamıyla başladı.bu ayda öle oldu.lekeli akıntım geldi.şimdi karnım acaip sancılı akşama doğru başlar artık.ama dediğin gibii ilk leke önemli......

beni cevapsiz birakmadiginiz icin cok tesekkür ediyorum ...

evet ikinci cocugum da bir kiz, zaten yazmistim ...

adetlerim düzensiz olmasina ragmen neden o zaman cok beklemeden hamile kaliyorum yani en fazla dört ay .... daha fazla beklemedim hic ...

Her neyse zaten is isten gecti ...

fakat size göre ben ücüncüde de rastgele iliskiye girsem tekrar kizimin olma ihtimali var diyorsunuz ... ama ben adetimi düzene sokmaya calissam ve ovulasyon gününde iliskiye girsem oglan olma ihtimali varmi diyorsunuz? bu riske girermiyim, girilirmi bilemiyorum eyvahedigeldismilebilmiyorumkismile

kusura bakmayin aklima durduk yere sorular geliyor ...

teravet hanim, yani ben simdi düzensiz adetliyken ve mantar enfeksiyonu varken iliskiyi ovulasyon gününe diyelimki denk getirdim ... o zaman da mi büyük ihtimal kiz olurdu (en dogrusunu süphesiz Allah bilir)?

yani bu mantar enfeksiyonu fitilleri kiz spermalar icin daha uygun oldugu icinmi? onu merak ettim ... yoksa düzensiz adet oldugumdan dolayimi?

Inanin cok takildim ben, sizde cok aydinlatici ve mantikli cevaplar verince soru isaretlerim kayboluyor

evet ilaç kullanılmadan adet saatlerle yazılmalı. Burada amaç kadının doğal adet düzenini görebilmek.Kız bebekte de bu gerekiyor.Sol tarafa veya sağ tarafa yatma ile cinsiyet arasında ilgi yok. Tedaviden sonra sorun giderilmişse adetin düzene oturacaktır. Yine 12 14 ve 16. günler yaparsan yani rastgele olursa erkek olma ihtimali fazla olur diye düşünüyorum.

peki asıl regl saat kaçta geldi?

3 çocuklu bir aile olmak istiyorsan 3. bebeği yapmalısın cinsiyeti ne olursa olsun istiyorum diyorsan yani.
3. çocukta rastgele hamile kalırsan kız olma ihtimali daha yüksektir. Bilerek veya tesadüfen ovulasyon zamanına denk getirirsen (yani ovulasyondan 4 saat önesi ile 4 saat sonrası arası) erkek olur diye düşünüyorum.

Hayır mantar, ortamı asidik yapacağı için kız olma ihtimali yüksek olur.
ovulasyon saatine denk gelseydi erkek olurdu diye düşünüyorum.

bu durumda adetim düzene girince rastgele olmazsa hangi günler kız için uygun sizce?adetımden kaç gün sonra yaklaşık olarak.ben bebeği yaza düşünüyorum ozaman kadar siz burdan gidersiniz yada konu kapanır diye korkuyorum.şimdiden bligi edinmek adına sizi yoruyorum teşk.:kedi:

genel bir şey söylemek mümkün değil. o, senin adet başlama gün ve saatlerine bağlı.

o halde sizi kaybetmemem lazım lütfen bu başlığı sürdürün hep(Rabbimin izniyle)2.yı kız istiyorum hayırlısıyla.buarada sizinde 2 tane çocuğunuz olduğunu görüyorum sizdemı bu yöntemle yaptınız tuttumu acaba merak ettim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…