ADIM ADIM HAMİLELİK (hem kadın hem erkek İçin ) HAYDİ PAYLAŞIMA umutlu olalım

herkez dağıldı canım ama ben buralardayım sen ne yaptın devammı kürlere canım

Son düzenleme:
herkez dağıldı canım ama ben buralardayım sen ne yaptın devammı kürlere canım

evet canım kürlere devam çörek otunu çektirmeden acele ettim hazırladım ama çok zor yiyorum hayıt suyuda boğazımı yakıyor ama alıştım içiyorum önemli değil çörek otlu bi biteydi 12 gün devam edilecekmiş ona (bu arada bana bildirim gelmiyor mesajları kendim bakınca görüyorum çabuk cevap yazamıyorum bu nedenle ) sen ne yaptın başladınmı kürlere

ooooh şifa olsun bol bol yumurta olsun inşallah.şimdilik hayıta devam canım.diğerlerine henüz başlamadım.

ooooh şifa olsun bol bol yumurta olsun inşallah.şimdilik hayıta devam canım.diğerlerine henüz başlamadım.

sana da şifa olsun bol bol yumuşların olsun.......... sana umudunu getirsin hayıt içipte fayda görmeyen duymadım inşallah faydası olur bizede özellikle hormonları düzenliyormuş

rica ederim canım benim yeterki yumoşlar gelişsin

elimden geleni yapacağım İnşallah.Taktir Allah ın.umudumuzu kesmeyeceğiz birazda oluruna bırakmak gerekiyor sanırım.bebişlerimiz birz nazlı.vaktini bekliyorlar gelmek için.iyi düşünelim iyi olsun

Yumurtlama (ovülasyon) takibi nedir?
Kadında yumurtalıkların iki önemli fonksiyonu vardır
1. Düzenli olarak yumurtlamanın olması,
2. Östrodiol ve progesteron gibi üreme hormonlarının salgılanması.
Bu iki önemli işlevini yerine getirmesi için yumurtalıklarda sürekli olarak folikül gelişimi ve olgunlaşması ile korpus luteum oluşumu ve gerilemesi olayları düzenli bir döngü şeklinde meydana gelmektedir.
Yumurtalıkların bu döngüsü, beynin alt kısmında bulunan hipofiz bezinden salgılanan gonadotropin adı verilen hormonların kontrolü altındadır. Folikül uyarıcı hormon (FSH) ve lüteinleştirici hormon (LH) hipofiz bezi tarafından sentezlenip salgılanır. Bu iki hormon, adet döngüsü ve yumurtlamanın (ovülasyonun) düzenlenmesinde en önemli rolü üstlenirler. Tüp bebek tedavisinde de kadına yumurtalıkların uyarılması için dışardan gonadotropin verilerek over (yumurtalık) fonksiyonlarının gerektiği şekilde gerçekleşmesi sağlanır.
21-35 günde bir adet döngüsü olan bir kadında, büyük olasılıkla ovülasyon (yumurtlama) oluyordur. (Vakaların küçük bir yüzdesinde anovülasyon olabileceği için luteal fazda kanda progesteron ölçümü ile yumurtlamanın varlığı doğrulanabilir.) Yumurtlama takibi, yumurtlama zamanının takip edilerek kadının en doğurgan olduğu günlerin belirlenmesi ve ilişkinin buna göre planlanarak gebelik şansının artırılması amacını taşır. Spermler, ilişki sonrasında yaklaşık 72 saat canlı kaldıklarından haftada 2-3 kez düzenli ilişkileri bulunan bir çiftin yumurtlama takibine ihtiyacı yoktur. Herhangi bir nedenle düzenli ilişkinin olamadığı durumlarda yumurtlama takibi ve ilişki planlaması yararlı olacaktır.
Yumurtlama zamanının belirlenmesinde, temel vücut ısısı (BBT) çizelgesi yöntemi güvenilir olmaması ve zahmetli olması nedeniyle, birçok merkez tarafından terkedilmiştir. Günümüzde yumurtlama zamanı, genellikle ultrason takipleri ile belirlenmektedir. Foliküler, faz sırasında düzenli olarak yumurtalıkların ultrasonla incelenmeleri foliküler gelişim hakkında bilgi verir.
Yumurtlama zamanının belirlenmesinde ultrasonun önemi
Kadın yumurtası, yumurtalıklarda folikül adı verilen içi sıvı dolu, ince duvarlı bir yapının içinde gelişir. Yumurta, folikülün duvarına bağlıdır. Genellikle her ay bir folikül gelişir. Folikülün büyümesi ultrason altında, vajinal probe kullanılarak izlenebilir.
Folikül 7-8mm çapına ulaştığında, ultrasonda görülebilir hale gelir. Folikül ultrason görüntüsünde yuvarlak, içi sıvı dolu bir kese şekilndedir. Günde yaklaşık olarak 1-2 mm büyür ve çapı 18 ile 25 mm arasında bir büyüklüğe ulaştığında yumurtlama için hazırdır. Yumurtlama olduğunun en iyi kanıtı folikül görüntüsünün ultrasonda tamamiyle kaybolmasıdır. Bu durumda, çoğunlukla karın boşluğunda, rahimin arkasında sıvı olduğu gözlenir. Bu, yumurta çatladığında folikülden boşalan sıvıdır. Ultrasonda, gelişmeyen veya yeterli büyüklüğe ulaşmayan veya yeterli büyüklüğe ulaştığı halde çatlamayan foliküller de görüntülenebilir.

Bir kadın hamileliğe kaç ay önceden hazırlanmalı?

Uzmanlar bebek sahibi olmayı planlayan anne adaylarının doğum kontrol hapı kullanıyorlar ise en az üç (3) ay önceden kesmelerini ve aynı zaman da kontrollü cinsel ilişki öneriyorlar. Anne adayları aynı zamanda hamilik döneminden üç (3) ay öncesinden Folik Asit kullanımına başlamalı gebeliğin ilk üç (3) ayında devam edecek şekilde kullanımını sağlamalıdırlar. Böylece bebeğin sinir sisteminde olası bir problem olma ihtimalini % 80 oranında azaltmayı başarabilirler. Uzmanlar, anne adayında sinir sistemi ile ilgili bir sağlık problemi var ise Folik Asit kullanma oranının biraz daha yüksek tutulması gerektiğini belirtiyorlar.

Örneğin; sağlıklı bir anne adayında oran 0,4 mg iken sağlık problemi yaşamış anne adayında bu oran 4 mg olarak kullanılmasını tavsiye ediliyor. İlk bebeği bu şekilde doğan anne adaylarının diğer bebekte de aynı sağlık sorunu ile karşılaşma olasılığı ilk bebeğine göre % 5 daha fazladır. Her anne adayı için sağlıklı bir gebelik öncesi ve gebelik süresi süreci geçirmeleri hem annenin sağlığı hem de bebeğin sağlığı için uzman hekim desteği almaları mutlaka gereklidir.

Yumurtlama döneminin faktörü

Yumurtlama döneminin hamile kalmak için en önemli faktörlerden biri olduğunu belirten uzmanlar, özellikle planlı bir hamilelik düşünen bayanların bu günlere dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyorlar. Adet kanamaları 28 günde bir, düzenli geçiren kadınlar için yumurtlama tarihi adet başlangıcından 14 gün sonradır. Kadının en fertil (gebeliğe en elverişli) günleri yumurtlamanın olduğu gün ve bundan önceki üç gündür. Vücut ısınınızı kontrol ederek de yumurtlama zamanınızı tespit edebilirsiniz. Normal vücut ısınız yumurtlamadan 24 saat önce yarım derece düşer, yumurtladıktan sonra tekrar normale döner. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir nokta var vücut ısısı hastalıklar yüzünden de düşebilir. Bu yüzden sadece bu tekniğe güvenmekten kaçının.

Hamileliğe hazırlık için neler yapmalı?

Bebek sahibi olmaya karar veren anne adayları ilk olarak Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanına muayene olmalıdır. Jinekolojik muayene ile beraber smear testi mutlaka yapılmalıdır.(Smear testi rahim ağzı enfeksiyonu ve rahim kanserlerinin tespiti için yapılmaktadır.) Hamilelik öncesi anne adayına doktorunun gözetimi altında anemi (kansıklık), enfeksiyon hastalıklarının taraması, Hepatit B,C, HIV ve kızamıkçık testlerinin yapılması gerekmektedir.

Anne adayında anemi (kansızlık), kızamıkçık testlerinin sonuçlarına anemisi (kansızlık) seviyesi düşük ise hamilelik öncesi normal seviyeye getirilmeli, kızamıkçık bağışıklığı yok ise kızamıkçık aşısı yapılmalıdır. Hamilelik döneminden 6 ay öncesinden planlanmalı, hamilelik sürecinde kızamıkçık geçirildiği takdirde bebekte ağır sakatlıklara yol açabilir. Uzmanlar bu durumda gebelik sürecinin sonlandırılması gerektiğini belirtmektedirler. Bebek sahibi olmak isteyen anne adayları sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmeleri için sigara, alkol gibi alışkanlıkları bırakmalı, ağır ve stresli iş ortamlarından uzaklaşmalıdırlar.

Planlı gebelik için doğal yolları deneyebilirsiniz

Hamilelikten korunmaksızın, bir yıl süreyle düzenli bir cinsel yaşama rağmen hamile kalınamaması durumunda kısırlıktan (infertilite) söz edilebilir. Bu sure içerisinde hamile kalmak için doğal yollara başvurabilirsiniz.

Amerika'da özellikle kısırlık yaşayan (infertil) hastalar düşünülerek, doğal yolla hamile kalmaya yardımcı olması amacıyla üretilmiş olan Preseed jel, artık TC. Sağlık Bakanlığı izini ile ülkemizde de bulunmaktadır. Bu jel, içerdiği doğal Arabinogalaktan bitki şekeri sayesinde spermlere zarar vermeyip, sperm hücrelerine antioksidan desteği sağlayarak güçlendirip, spermlerin yumurtaya doğru olan yolculuğunda önemli ölçüde fayda sağlayarak, doğal yolla hamile kalınmasına yardımcı olan bir üründür. Ürün kadının üreme sisteminde, spermlerin için en uygun ortamı sağlamaktadır. Üretkenlikle ilgili ciddi problemi olmayan çiftler, cinsel ilişki sırasında 6 ay kadar bu ürünü kullanmalarını tavsiye edilmektedir. Çünkü bu ürün Dünyada ve Türkiye de doğal yolla hamile kalmayı desteklemede güvenle kullanılan tek üründür. Tüp bebek tedavisine geçmeden mutlaka denemelisiniz.

Anne adayları hem kendileri hem de bebekleri için doktorlarının önerdiği şekilde folik asid desteği almalılar. Hamileliğe hazırlıkta ve hamilelik sürecinde kullanılan folik asidin önemini Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu açıkladı.

Gebelikte folik asitin önemi

Bebeğinizin merkezi sinir sisteminin gelişmesi için özellikle gebeliğin ilk haftalarında çok önemlidir. Vücutta depolanmadığı ve gebelik süresince normalden fazlasına gerek duyulduğu için her gün alınmalıdır.Taze yeşil sebzeler, meyveler, meyve suları folik asit kaynağıdır. Pişirme ile folik asit miktarı azalacağı için çiğ ya da az haşlanarak tüketilmelidir. Sigara içen, fazla alkol tüketen, çoğu gebeliklerde ve yeşil sebzeyi yeterli almayan gebelere mutlaka folik asit takviyesi yapılmalıdır. 300 mikrogram folik asit desteği bu gebelerde yeterlidir.

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrr hadi gelin nerelerdesiniz ya siz olmadan tadı tuzu yok buraların

Son düzenleme:
canım benim ben burdayımda diğerleri kayıplara karıştı

gelseler ya şurda hep birlikte bebişlerimizi bekliyoruz birimizden bi müjdeli haberi duymayı o kadar çok istiyorumki bunu hep birlikte yaşamak daha güzel bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…