- 28 Temmuz 2017
- 3.932
- 11.263
- 208
- Konu Sahibi Pembepusula
o tiplere hiçççç takilmayin. Siz gezdikce çoğu kisinin yapamadiklarini yaptikca onlar kiskanacak. Bence de starbucksta bir kahveye 15-20 lira vermek s
ya çok merak ettim ablan o kadar parayı o kadar şeye nasıl yetiriyor. Sadece 5bin yetmez benceBiraz şey gibi oluyor ama sizin mantığınız ' 50 defa sizle görüşmeye para harcayacağıma 1 kere Karadeniz'e gider gelirim ben kocamla ' tabiki kastettiğiniz bu değildir ama böyle de algılanabileceğini düşününce neden milletin gözüne battığınızı anlarsınız. Madem oturup kahve içmek ilginizi çekmiyor, arkadaşlarınızı planlarınıza dahil edin sizde. Mesela haftasonu gezmeyi seviyorsanız hep birlikte yakın bir şehre haftasonu gezisi yapmayı teklif edin.
Bir de evinize ne kadar para giriyor? Mesela benim ablam yılda 4-5 defa yurtdışı yapar, nerdeyse her ay yurtiçi biryerlere gider. Her yıl ayrıca tatilköyü tatili yapar bir de en az bir hafta. Öğlen yemeklerini dışarda yer, cumartesi gecesini mutlaka dışarıda geçirir. Kıyafet alışverişini çok sever, tek başına 2 ayrı çift kişilik dolabı dolduruyor evinde. Bir de üstüne cömerttir, tatillerinin yarısına beni de götürür. Durup dururken güzel birşeyler hediye eder. Dün öylesine massimo dutti'den deri ceket hediye etti mesela bana. Aynı günün öncesinde beğendim diye aldığı ıvır zıvırlar toplamda 400tl civarıydı. Hem annem hem benim için bireysel emeklilik öder. Uzaktan bir akrabamızın doğalgaz faturasını karşılar vs. vs. Tüm bunları biryandan ev kredisi ödeyip bir yandan 5000 küsür maaş alırken yapabiliyor. Yakın arkadaşlarına bakıyorum, onlarında aynı şekilde gezip aynı şekilde harcadıklarını görüyorum.
Karı-koca kazandığınız totalde 5000 civarındaysa - ki bence en azından o civarlardadır - ayda 60 liranın hesabını yapıyorsanız hem ayıp, hem de sizin açınızdan üzücü, çünkü siz bir kahvenin bile hesabını yaparken kazandığınız para farkında olmadığınız biryere buharlaşıyor demektir bu. Ya aslında kısabileceğiniz ev içi harcamaları kısmıyorsunuz, ya tatil bütçenizi iyi hesaplayamıyorsunuz -mesela turla gitmek yerine kendiniz gezmek, otel yerine kiralık ev tercih etmek, erken rezervasyon, kalabalık arkadaş grubuyla tatile gidip ortak araba kiralamak vs. Vs. Daha avantajlıdır- ya da sizin biriktirdiğiniz parayı eşiniz savuruyor.