Adım pintiye çıktı kızlar :( bi akıl verin

o tiplere hiçççç takilmayin. Siz gezdikce çoğu kisinin yapamadiklarini yaptikca onlar kiskanacak. Bence de starbucksta bir kahveye 15-20 lira vermek s
Biraz şey gibi oluyor ama sizin mantığınız ' 50 defa sizle görüşmeye para harcayacağıma 1 kere Karadeniz'e gider gelirim ben kocamla ' tabiki kastettiğiniz bu değildir ama böyle de algılanabileceğini düşününce neden milletin gözüne battığınızı anlarsınız. Madem oturup kahve içmek ilginizi çekmiyor, arkadaşlarınızı planlarınıza dahil edin sizde. Mesela haftasonu gezmeyi seviyorsanız hep birlikte yakın bir şehre haftasonu gezisi yapmayı teklif edin.

Bir de evinize ne kadar para giriyor? Mesela benim ablam yılda 4-5 defa yurtdışı yapar, nerdeyse her ay yurtiçi biryerlere gider. Her yıl ayrıca tatilköyü tatili yapar bir de en az bir hafta. Öğlen yemeklerini dışarda yer, cumartesi gecesini mutlaka dışarıda geçirir. Kıyafet alışverişini çok sever, tek başına 2 ayrı çift kişilik dolabı dolduruyor evinde. Bir de üstüne cömerttir, tatillerinin yarısına beni de götürür. Durup dururken güzel birşeyler hediye eder. Dün öylesine massimo dutti'den deri ceket hediye etti mesela bana. Aynı günün öncesinde beğendim diye aldığı ıvır zıvırlar toplamda 400tl civarıydı. Hem annem hem benim için bireysel emeklilik öder. Uzaktan bir akrabamızın doğalgaz faturasını karşılar vs. vs. Tüm bunları biryandan ev kredisi ödeyip bir yandan 5000 küsür maaş alırken yapabiliyor. Yakın arkadaşlarına bakıyorum, onlarında aynı şekilde gezip aynı şekilde harcadıklarını görüyorum.

Karı-koca kazandığınız totalde 5000 civarındaysa - ki bence en azından o civarlardadır - ayda 60 liranın hesabını yapıyorsanız hem ayıp, hem de sizin açınızdan üzücü, çünkü siz bir kahvenin bile hesabını yaparken kazandığınız para farkında olmadığınız biryere buharlaşıyor demektir bu. Ya aslında kısabileceğiniz ev içi harcamaları kısmıyorsunuz, ya tatil bütçenizi iyi hesaplayamıyorsunuz -mesela turla gitmek yerine kendiniz gezmek, otel yerine kiralık ev tercih etmek, erken rezervasyon, kalabalık arkadaş grubuyla tatile gidip ortak araba kiralamak vs. Vs. Daha avantajlıdır- ya da sizin biriktirdiğiniz parayı eşiniz savuruyor.
ya çok merak ettim ablan o kadar parayı o kadar şeye nasıl yetiriyor. Sadece 5bin yetmez bence

Pinti degilsiniz sirf biriksin diye degil, hayalleriniz gerceklessin diye yapiyorsunuz.
Ama sosyallesmekte hayatin bir parcasi sizi seven ve sizinle bulusmak isteyen insanlari da sirf hayalleriniz icin her seferinde kendinizi uydurmak biraz bencillik olur.
Hediye eger sirf para icin almiyorsaniz bence biraz da cevrenizle de mutlu olmalisiniz.

Ayol sen baya bi pintisin zaten :)

Yine de hayallerinin olması ve onlar için para biriktirmen harika! Arada bir dışarda kahve içmeyi, dev ekrandan topluca film izlemeyi ve yemeğe çıkmayı da ihmal etme ama.

Listen yanına check attığın hayallerle dolu, ömrün de upuzun ve bereketli olur umarım, sevgiler..

Pintilikle cimtilikle alakasi yokki bunun sonucta o parayi biriktirmek icin baskalarini kullaniyor musunuz hayir almadiginiz kiyafeti baskasindan istiyormusunuz hayir birilerinden para alip vermemezlik yapiyormusunuz hayir ee hayalleriniz yapmak istedikleriniz icin birikim kimi ev icin aktivite kisitlamasi yapar kimi araba icin siz hayalleriniz icin
Kime ne ?Bence geri donmeyin gidin gezin gorun mutlu olun
O arkadaslara yedirilen paralar dugunlerde takilan altinlar bebelere hunharca alinan kiyafetler hediyeler vs vs varken iyi sonra siz dara dusunce ilk o yaptiklariniz sirt doner bide ustune agir gelir iyisimi harca gitsin kendine arkadaslik beraber keyifli vakit gecirmektir caylada olur kahveylede evde muglara yapilmis kahvelerle sahilde yuruyerekte

:)) yoruma çok güldüm ya :KK45:
Yani pinti demek istemiyorum üzülüyorsunuz diye ama bi çay içmeye de gitmelisiniz :) yaptığınız şeyler çok güzel,hayallerinizi gerçekleştiriyorsunuz ama bi kahve bi sinemaya veya bi kahvaltıya gitmek çok büyük bir masraf değil. Zaten kendi hesabınızı ödersiniz ne tutabilir ki bi kahvaltı 30 tl tutsun. Bi sinema 18 tl. Çok büyük paralar değil.

o tiplere hiçççç takilmayin. Siz gezdikce çoğu kisinin yapamadiklarini yaptikca onlar kiskanacak. Bence de starbucksta bir kahveye 15-20 lira vermek s

ya çok merak ettim ablan o kadar parayı o kadar şeye nasıl yetiriyor. Sadece 5bin yetmez bence

Valla yetiriyor. Kıstığı yerler olarak söyleyebileceğim bir sigarası yok, bir de kira ödemiyor şuan yaşadığı ev babamın. Bekar olunca çocuk masrafı yok, hergün mutfak dolu olsun derdi yok, sadece salata malzemesi oluyor evinde akşamları öyle geçiştiriyor. Bir de evini alır almaz kiracı buldu kredinin yarısını kiracı ödüyor. Peşinatı da babam verdi. O parayla hem istediğin gibi yaşayıp hem birikim yapmak zor zaten başka türlü.

Ama konu sahibi bukadar tasarruf ediyorken tatil parası dışında birikimi olmaması tuhaf gelmişti bana. Sonradan gördüm ki onun da evi ve arabası varmış aynı zamanda.

Valla yetiriyor. Kıstığı yerler olarak söyleyebileceğim bir sigarası yok, bir de kira ödemiyor şuan yaşadığı ev babamın. Bekar olunca çocuk masrafı yok, hergün mutfak dolu olsun derdi yok, sadece salata malzemesi oluyor evinde akşamları öyle geçiştiriyor. Bir de evini alır almaz kiracı buldu kredinin yarısını kiracı ödüyor. Peşinatı da babam verdi. O parayla hem istediğin gibi yaşayıp hem birikim yapmak zor zaten başka türlü.

Ama konu sahibi bukadar tasarruf ediyorken tatil parası dışında birikimi olmaması tuhaf gelmişti bana. Sonradan gördüm ki onun da evi ve arabası varmış aynı zamanda.
ben ablani evli diye düşündüm, pardon... Bizim de ev kendimizin, sigara icmiyoruz , çocuğumuz yok ama evli olunca masraf sanirim daha fazla oluyor, esimin de benim de maaslarimiz iyi ama ev kredisi, araba kredisi, araba masrafi vs çok gidiyor, mutfak masrafimiz oluyor, 2 öğrenciye burs veriyoruz. yilda 3-4 yurt disi tatili falan olmuyor öyle :) yilda 1 belki onun icinde indirimde bilet kovaliyoruz, euro biriktirmeye calisiyoruz ki gittigimiz yerde harcayalim türk parasinin da değeri az işte olan gözüktüğü gibi fazla olmuyor, tasarruf etmeye çalisiyorum ben de konu sahibi kadar olmasa da

ben ablani evli diye düşündüm, pardon... Bizim de ev kendimizin, sigara icmiyoruz , çocuğumuz yok ama evli olunca masraf sanirim daha fazla oluyor, esimin de benim de maaslarimiz iyi ama ev kredisi, araba kredisi, araba masrafi vs çok gidiyor, mutfak masrafimiz oluyor, 2 öğrenciye burs veriyoruz. yilda 3-4 yurt disi tatili falan olmuyor öyle :) yilda 1 belki onun icinde indirimde bilet kovaliyoruz, euro biriktirmeye calisiyoruz ki gittigimiz yerde harcayalim türk parasinin da değeri az işte olan gözüktüğü gibi fazla olmuyor, tasarruf etmeye çalisiyorum ben de konu sahibi kadar olmasa da
Aslında sizinle aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben de burs veriyorum da söyleyince yanlış anlaşılır diye yazmadım. Bir de ev araba kredilerine ek olarak mobilya ve düğün için çektiğimiz kredileri de ödüyoruz. Bekarken daha az masraf oluyor evde. Allah herkesin kazancına bolluk bereket versin. Konuyu yazarken borçlarımı da yazsaymışım keşke :)

Pintilikle cimtilikle alakasi yokki bunun sonucta o parayi biriktirmek icin baskalarini kullaniyor musunuz hayir almadiginiz kiyafeti baskasindan istiyormusunuz hayir birilerinden para alip vermemezlik yapiyormusunuz hayir ee hayalleriniz yapmak istedikleriniz icin birikim kimi ev icin aktivite kisitlamasi yapar kimi araba icin siz hayalleriniz icin
Kime ne ?Bence geri donmeyin gidin gezin gorun mutlu olun
O arkadaslara yedirilen paralar dugunlerde takilan altinlar bebelere hunharca alinan kiyafetler hediyeler vs vs varken iyi sonra siz dara dusunce ilk o yaptiklariniz sirt doner bide ustune agir gelir iyisimi harca gitsin kendine arkadaslik beraber keyifli vakit gecirmektir caylada olur kahveylede evde muglara yapilmis kahvelerle sahilde yuruyerekte
Aynen öyle oluyor. Biraz özel olacak ama Ben üniversiteyi yurt dışında özel bir üniversitede okudum. Arkadaşlarım için her zaman zamanım vardı. Maddiyat asla gözümde olamazdı. Ki zaten tasarruf yapmamı gerektiren bir durumda yoktu. Sonra işler değişti ve ben kendi ayaklarımın üzerine basmak durumunda kaldım. Arkadaşlarım zamanla benden uzaklaştı. Neden çünkü aynı maddi güce sahip olmadığın için aynı yerlere girip çıkamıyorsun. oraya gitme buraya gitme bir süre sonra seni bitiyor arkadaşlık. Dostların kalıyor o da 5-6 kişi. E noldu onca geçen zaman onca harcanan şey. Benim maddiyatım biteceğinde bitecekse hiç olmasın. Bir kaç kez yazdım yine yazim bana pinti diyenler dostlarım yakın arkadaşlarım değil. İş çevrem genelde ve öylesine aynı ortamı paylaşmadan dolayı oluşan diğer arkadaşlıklar. Hepimizin hayatından bir sürü insan gelir geçer. Benim için çok da önemli olmayan insanlar için kendimden vermek istemiyorum. Hayat hem çok uzun hem çok kısa. Dünya gerçekten çok güzel. Allah'ın yarattığı her doğa harikasına tanık olabilseydim keşke... keşke niegera şelalesini görebilseydim. Artvin'e gittim ama zaman olsaydı Arhavi'de de bir çay içseydim mesela... yorumunuz için teşekkür ederim, bana çok iyi geldi

Ama sizin durum sadece yakin arkadaşlar arasında kalmamış,amiriniz konumundaki adam bile biliyor ki,o gereksiz yorumu yapmış.15-20 tl için beş para etmez adamların diline düşmeye değmez bence.

Arkadaşlarınız sizi önemsiyorlar,siz onlarla hiç takılmadıgınız için,sinir olun diye yazmışlardır.E çaya hayır, kahvaltıya hayır.

Ama sizin durum sadece yakin arkadaşlar arasında kalmamış,amiriniz konumundaki adam bile biliyor ki,o gereksiz yorumu yapmış.15-20 tl için beş para etmez adamların diline düşmeye değmez bence.
Çok haklısınız da napim. İster istemez hayatına tanık oluyorlar. Eğer karşındakinin bir de geçim sıkıntısı varsa kıskançlık oluşuyor. Ya bir de yaptığın şeyler toplumdan farklıysa çok yargılanıyorsun. Mesela geçtiğimiz haftasonu bir ekoloji derneği ile ekolojik tarım yapan bir çiftliğe gönüllü olarak yardıma gittik 3 arkadaş. Ekolojik tarım çok zor olduğu için amaç tamamen destek olmak. Zeytin hasadı yaptık. Çiftçi de bize zeytin hediye etti. Çok mutlu oldum. Fotoğraf falan paylaştım. Bi okula geldim ki hadi yine iyisin hocam zeytini bedevaya getirdin dediler. Valla bence insanlar kötü söz söylemek için yaralamak için yarışıyor. İlla onlar gibi olacaksın başka bi yolu yok

Yaşam tarzınız hic bana göre degil.
Fille safari yapmak fikri cok hos ama ben bunu yapacağım diye butun hayatimi kisamam. Bunu yapan insanlarla da yakin arkadas olamam.
Siz israrla kiskanildiginizi düşünüyorsunuz ama bence kiskanilacak bir durum yok.
O mesaji yazan densiz orda haklısınızm.

Aslında sizinle aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben de burs veriyorum da söyleyince yanlış anlaşılır diye yazmadım. Bir de ev araba kredilerine ek olarak mobilya ve düğün için çektiğimiz kredileri de ödüyoruz. Bekarken daha az masraf oluyor evde. Allah herkesin kazancına bolluk bereket versin. Konuyu yazarken borçlarımı da yazsaymışım keşke :)
benim de ayni senin gibi ölmeden önce yapilasi hedeflerim vardir, benziyoruz birbirimize. Siradaki hedeflerin neler ? dışarida harcama konusunda çoğu arkadasim evli, hepsi çoluk cocuk pesinde disari pek cikmiyorlar benimkiler, esimle kahveye değil ama yemeğe çikariz. Hatta birinden bir restorant tavsiyesi falan aldiysak gider deneriz

İnsanın hedefleri hayalleri için para biriktirebilmesi güzel şey bence. Arada sırada da olsa bir kahve içmek için arkadaşlarınıza vakit ayırırsanız hatta bu kahve sohbetlerinde para biriktirerek belli hayallerinizi gerçekleştirebildiğinizi anlatırsanız belki onlara da ilham verirsiniz.

Paranızı nasıl harcadığınız kimseyi ilgilendirmez,insanlara bu konuda zarar vermiyorsanız kafanıza takacak bi durumda yoktur.Yani şöyle diyeyim bazı insanlar kendi paralarını harcamaz başkasınınkini harcamaya bayılır.Mesela bizim iş yerinden bir arkadaş vardı onun üzerinden örnek vereyim :) yemeğe çıktık diyelim hesabını kendisi ödeyecekse menüden ucuz olanı seçerdi,bazı özel günlerde yemek ısmarlıyorsak menüdeki en pahalı yemeği ve içeceği seçerdi kendi ödemeyecek diye.Yemek yenen yerde içilen çay için pazarlık yapardı bedava olsun yemek yiyoruz diye tabi kendi ödeyecekse hesabını :) sigarasını beleşe getirmek,falan filan gibi kendi ihtiyaçlarını insanlara karşılatmak ve başkası karşılarken lüks takılmak gibi bir huyu vardı.Bu yaptıklarının farkına hepimiz varınca bidaha dışarda kendisiyle görüşmek istemedik.Sende böyle bir durum olmadığı için bu kadar utanacak gerilecek bişey yok bence.Kimsenin parasına göz dikmemişsin,kimseyi engellememişsin onlara ne.Yalnız şunu netleştirmen lazım bu insanlarla vakit geçirmek istiyormusun?Eğer iş dışında görüşmek istemiyorsan ben katılamam diye net ifadeler kullanman daha doğru olur.Ama sen evine çağıracak kadar samimi görüyor gibisin onları,arada dışarda bi kahve çay iç sende o kadar ufak hesapları yapma :) Şahsen ben işyerinde görüşmek istemediğim kişilerle hiç muhabbete girmiyorum.Sana o terbiyesizce ifadeyi kullanan kim olursa olsun haddini bildirmen gerek bence amirinde olsa!!!.Fütursuzca sosyal medyaya onu yazmak onun haddi değil

benim de ayni senin gibi ölmeden önce yapilasi hedeflerim vardir, benziyoruz birbirimize. Siradaki hedeflerin neler ? dışarida harcama konusunda çoğu arkadasim evli, hepsi çoluk cocuk pesinde disari pek cikmiyorlar benimkiler, esimle kahveye değil ama yemeğe çikariz. Hatta birinden bir restorant tavsiyesi falan aldiysak gider deneriz
Biz de eşimle her yere gideriz. Hesap kitap yapmayız asla. Ölmeden önce yapılacaklar listemde bazı şeylerin parayla ilgisi yok bazılarının var :) mesela bi tanesi annemin yemek tariflerini alıp kendim için kitaplaştırıyorum. Bezden oyuncak yapmayı öğrenmek, 2. Üniversiteden mezun olmak, Portekiz'de fado dinlemek, Fazıl Say konserine gitmek, kan bağışlamak, kuzey ışıklarını izlemek ve ren geyikleriyle kızak yapmak, Paris Louvre müzesinde Mona Lisa'yı görmek, "beni mutlu eden şarkılar" listesi yapmak ve daha bir sürü şey :) sizinkiler neler?

Son düzenleme:
Paranızı nasıl harcadığınız kimseyi ilgilendirmez,insanlara bu konuda zarar vermiyorsanız kafanıza takacak bi durumda yoktur.Yani şöyle diyeyim bazı insanlar kendi paralarını harcamaz başkasınınkini harcamaya bayılır.Mesela bizim iş yerinden bir arkadaş vardı onun üzerinden örnek vereyim :) yemeğe çıktık diyelim hesabını kendisi ödeyecekse menüden ucuz olanı seçerdi,bazı özel günlerde yemek ısmarlıyorsak menüdeki en pahalı yemeği ve içeceği seçerdi kendi ödemeyecek diye.Yemek yenen yerde içilen çay için pazarlık yapardı bedava olsun yemek yiyoruz diye tabi kendi ödeyecekse hesabını :) sigarasını beleşe getirmek,falan filan gibi kendi ihtiyaçlarını insanlara karşılatmak ve başkası karşılarken lüks takılmak gibi bir huyu vardı.Bu yaptıklarının farkına hepimiz varınca bidaha dışarda kendisiyle görüşmek istemedik.Sende böyle bir durum olmadığı için bu kadar utanacak gerilecek bişey yok bence.Kimsenin parasına göz dikmemişsin,kimseyi engellememişsin onlara ne.Yalnız şunu netleştirmen lazım bu insanlarla vakit geçirmek istiyormusun?Eğer iş dışında görüşmek istemiyorsan ben katılamam diye net ifadeler kullanman daha doğru olur.Ama sen evine çağıracak kadar samimi görüyor gibisin onları,arada dışarda bi kahve çay iç sende o kadar ufak hesapları yapma :) Şahsen ben işyerinde görüşmek istemediğim kişilerle hiç muhabbete girmiyorum.Sana o terbiyesizce ifadeyi kullanan kim olursa olsun haddini bildirmen gerek bence amirinde olsa!!!.Fütursuzca sosyal medyaya onu yazmak onun haddi değil
O kadar güzel anlattınız ki çok sağolun. Valla utanıyorum ve eziliyorum. Öyle kendini ezdirmeyen bir tip değilim. Kendi halinde bir dünyam var sadece o kadar

bende düsüncenizi güzel buldum.
gayet zekice davraniyorsunuz.

o kücük harcamalarin sonucunda hüsranlik olusabiliyor; bir sene sonunda onca miktarin nereye ne ara gitti anlasilmayan harcamalar insanin canini yakabiliyor.
en azindan siz bir hedefinizi gerceklestiriyorsunuz ki gezip görmek bu sekilde tecrubeler edinmek cok güzel.
hayirli seyahatlar diliyorum;

Back
X