Adım pintiye çıktı kızlar :( bi akıl verin

Haklısınız. Toplama bakınca yüksek bir meblağ çıkıyor. Teşekkür ederim

O kadar güzel anlattınız ki çok sağolun. Valla utanıyorum ve eziliyorum. Öyle kendini ezdirmeyen bir tip değilim. Kendi halinde bir dünyam var sadece o kadar
Niye utanıp eziliyorsunki?yaptığın sence doğruysa ve başkasının hayatına zarar vermiyorsan,mutluysan gayette başın dik olmalısın.Sana tavsiyem bu insanlarla zaman geçirmek istiyorsan kendine bir bütçe ayır ve o bütçe dahilinde takıl.Ama sırf iş arkadaşların diye dışarda görüşme zorunluluğun yok,sana bişey katmayacaksa,keyif almayacaksan karşındakilerini gayette net bi şekilde reddebilirsin ve onlarla keyif almadığın için görüşmek istemediğini belli edebilirsin.Ayrıca gerçekten dostun olmayan insanlarıda evine davet etme derim.Kimseye bişey ıspatlamak zorunda değilsin.Sen biraz daha rahat olup,daha kendinden emin davranırsan onlarda sana saygı duyar.

Cok hakli buluyorum ben evet insan baskalari icin degil kendisi icin yasamali ayni ortamda tanis olmak durumunda kaldigim insan yani dostum degil arkadasim degil atiyorum isler yolunda gitmediginde ac evini odanin birinde 3,5 gun kalayim diyemeyecegim insanlar icin bu tatavayi neden takayimki kafama
gider gezer tozar elektrigimi atar gelirim.

Kisisel fikrim cok eskiden tanidiginiz gecmisiniz olan insanlar haric devir arkadaslik devri degil cikar ve haset devri kim kimden ne koparir elektrigini ne kadar atarsa insanlar insanlari kum torbasi gibi kullaniyor ve maalesefki istediginin pesinde kosan yapan kisi en cok elestirilen kisi cunku cogu kisi buna baslayip devamini getiremiyor

Gercek arkadas sizi zorlamaz ayak uydurur arkadasimin aile isleri cok bozuldu maddiyatla sinandilar eskiden kendine harcayan kiz belli kisimlara odemek yapmak durumunda kaldi yaz boyu park bahce dolandik starbucks benzeri termoslarda kahveyle hic zoruma gitmedi daha iyi olanla da cafede bulustum harika mutluluk saglamadim esitti cunku derdim mekan yapilan aktivite degil arkadasimla sohbet dertlesme gulusmeydi ikisindende ayni performansi aldim daha maddi bir aktivite istedigimde zorda kalmasin diye kontrollu harcama yapana teklif etmedim

Bosverin hic takilmayin ben oyleyim deyin gecin

Kapadokya da balon turu yaptım, Fethiye Babadağ da yamaç paraşütü yaptım, gerçekten ikisi de mükemmel ve eşsiz anlardı benim için... tüm Türkiye yi gezme hayalim var, şu ana kadar epey bir şehri gezdim, bu sıralar hedefimde Çanakkale tarafı var, Kanada ya gittim, Niagara Şelalelerini gördüm, Şelale içine düzenlenen turda hayatımın en farklı anlarını yaşadım, Toronto yu CN towerdan izledim, Taylanda gittim, fillerle turladım (gerçi sonradan fillerin çektiği eziyeti gördüğümden buna pişman oldum) Tayland da okyanusta boğulmaktan çok korksam da kendimi yendim ve dalış yaptım. Yeni hedeflerim Roma yı gezmek, biletimi aldım, Rio karnavalına katılmak isterdim, gezme görme haricinde Türk ve Dünya Klasiklerini okumak istiyorum, eşim yabancı rock müzik çok sever, ben de ondan alıştım, Türkiye de düzenlenen bir konser olursa bilet alıp ona sürpriz yapmayı çok istiyorum.

Ya açık konuşayım benim de sizin gibi iki arkadaşım ve ikisi de bir yerden sonra çekilmiyor. Bir tanesiyle 3 kişilik bir arkadaş grubumuz var diğer arkadaşımla ben buluştuğumuz zaman yemek yiyelim bi şeyler içelim istiyoruz çünkü çooookk seyrek buluşuyoruz ama o para harcamayacağımız çözümler buluyo. Tıpkı sizin gibi. Ve bu o kadar sinir bozucu ki tahammül edemiyorum buna kızıp azarlayasım geliyo uzun zamanlı arkadaşım olduğu için susuyorum. Diğer arkadaşım da tıppppkı sizin gibi. Starbucksa gidelim diyorum gel kola alıp parkta içelim diyo. Hayır ben starbucksa gitmek istiyorum çünkü parkta kola içmek çok normal bi sosyal aktivite değil ayrıca benle buluşuyorsun da benle vakit geçirmek için 10 lirayı çok mu görüyorsun?? Hahhh bir tane daha var bakın böyle bi arkadaşım. Biz aynı okuldayız ve sürekli açık büfe olan bi yerden yemek yiyoruz okulda tabağımız max 5 lira tutuyo. Gelmiş bana diyo ki ben artık dışarda yemeğe para harcamıycam. Hayır hem asosyal bi kız hiç arkadaşı yok neredeyse pasa harcayacak hiçbir yeri yok ki harcamaz da asla. Tıpkı sizin gibi kıyafet bile çok çok az alır. Parayı o hakikaten mezara götürecek heralde.
Bence siz istediğiniz kadar tutumlu olun ama bi grupta yapılan planı sırf kendi aşırıya kaçan idealiniz yüzünden iptal etmeniz büyük bencillik ve evet bence cimrisiniz

yaptıklarınızı anlatınca evet pintilik gibi olmuş biraz. kahvaltıyı evde yapalım, filmi evde izleyelim vs. :) ama sosyal bir insansınız yeni yerler yeni ülkeler. bunları görünce pinti demezdim.

uçlarda yaşıyorsunuz sanırım.
arkadaşlarla içilen bi kahveye verilen 10 lira sizi tatil planınızdan vazgeçirmez ki. onun da zevki ayrıdır.

yılda bi kaç kere tatile gidicem diye diğer günlerimi bu kadar kasarak geçiremezdim doğrusu.bu eziyeti kendinize ve çevrenize yapmayın bence.

pinti demeleri de çok normal. size pinti demelerini hiç takmasaydınız ben bu şekilde mutluyum deseydiniz böyle bir yorumda yapmazdım ama belli ki siz çevrenizin söylediklerini kafaya takıyorsunuz. yani bu şekilde de mutlu değilsiniz.denge kurmalısınız.

Size birşey diyim mi ben de dışarda oturmalı kalabalık arkadaş toplantılarını sevmiyorum çok suni buluyorum .. belki bana eski kafa diyenler olur eskisi gibi evine gidip toplanma daha sıcak daha sahici geliyor .. ki artık bunlar kalmasa da ben böyle düşünmekten memnunum gurur duyuyorum kendimle ..arkadaşlar dışarda oturmuyorum diye bozulursa da gerçek arkadaşım değildir .. pinti değilsiniz tabi ki aslında cömertçe yaşıyorsunuz hayatı tatile çıkmak bi külfet .. herkesin yaşantısına fikrine saygı duyulmalı kesinlikle ..

Bence iş yerindekiler şundan rahatsız onlarla vakit geçirmek için elinizi cebinize atmak istemiyorsunuz ama bilmem kaç tane yere geziye gitmişsiniz. Bence oturup şunu düşünün ben bu insanlarla vakit geçirmek istiyor muyum evet istiyorum ama buna para harcamak istemiyorum diyorsanız ki öyle görünüyor eve çağırmanızdan vs o zaman pintisiniz ama zaten ben onlarla iş dışında vakit geçirmekten hoşlanmıyorum diyorsanız bunu da kırmadan söylerseniz kimse de size ilişmez sosyal aktivite yapalım diye diretmez merak etmeyin. Her şey net olmakta bitiyor.

Gezip gördüğünüz yerler ve gerçekleştirdiğiniz aktiviteler benim de hayalim olduğu için size yazmak istedim..Yamaç paraşütü yapmak,Taylanda gitmek,Rio karnavalı ve özellikle Niagara şelaleleri hayallerimin arasında..Gerçekten çok şanslısınız yada bu şansı kendiniz yarattınız..Kimi insanlar sadece hayal kurar,kimi insanlar bu hayallerini gerçekleştirmek için elinden geleni yapar(sizin gibi)..Ben şuan sadece hayal kurma kısmındayım..Beni engelleyen tek şey maddi kısım..Belki de kimi insanın öncelikleri farklı oluyor..Mesela ev almak için birikim yapıyoruz..Ama bir taraftan hayat elimden kayıp gidiyor gibi hissediyorum..Bekar olsaydım belki de bu hayallerimin bir çoğunu gerçekleştirmiştim.Ama evli olunca çok daha farklı sorumluluklar yüklendi omuzlarıma..Sizi gerçekten tebrik ederim.Hayatı böyle dolu dolu yaşayan insanları görünce benim de umudum artıyor..:)

Aslında Tayland la başlayabilirsin hayallerine hem bize göre daha ucuz bir ülke, hem de çok farklı bir kültür. İnan antalya da 5 yıldızlı otele gideyim hersey dahil olsun bir tatil yapıyorsanız o paraya taylandda mükemmel bir tatil yaparsınız. En azından farklı bir deneyim olur ve bu hayaller için para yönetimi konusunu da anlamış olursunuz. Uzak olduğu için bilet biraz pahalı ama biz onu indirim zamanına denk getiriyoruz ve taksitle alıyoruz, bir şekilde yetiriyoruz. Geçen sene ev aldık evet ev almak zahmetli bir durum 1 bucuk yıldır bir yere tatile gidemedik ama bu süreçte borçları toparladık, kredi düzene girdi, şimdi yeni rota düzenledik, romaya martta gideceğiz, sadece bileti aldık epey indirimdeydi, diğer detayları yavaş yavaş ayarlıyorum hem de euro biriktiriyorum oluyor zamanla, yoksa ben de memurum çok zengin falan değilim.

Aynen söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Antalya'da tatil yapmakla nerdeyse aynı paraya geliyor. Dünya çok büyük ve çok güzel. Hayatsa hızlı geçiyor. Zaten yaşlanınca gezemicez. Biz de Paris Benelüks turu için para biriktiriyoruz :) Avrupa ve Uzakdoğu da aynı paraya denk geliyor. Bilet fiyatları Avrupa'ya ucuz ama gidince yeme içme kalma gezme pahalı. Diğeriyse tam tersi

Aman boşver canım bende temizlik konusunda pintisin diye anladım ilk. ne guzel hayallerin var insanlar baskalarını yemeyi cok severler Ondan adını pintiye cikarmislar takma

Çok güzel hayaller. Benim de böyle bir çok hayalim var-henüz bunun için birikim yapmaya başlamasam bile-. Bence kimsenin dediklerini kafanıza takmayın, ne yapmak istiyorsanız onu yapın. Sizin yaptığınıza da pintilik denemez bence. :)

Bu pintilik degil. İnsanlara asla açıgınızı belli etmeyin, tecrübe ile sabit. Starbucks da kahve icmiyorsaniz bunu pahalı olduğu için tercih etmediğinizi sezdirmeyin bile. Sonra böyle dillendiriyorlar malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…