- 16 Ekim 2017
- 698
- 889
- 33
- Konu Sahibi Pembepusula
-
Haklısınız. Toplama bakınca yüksek bir meblağ çıkıyor. Teşekkür ederimbende düsüncenizi güzel buldum.
gayet zekice davraniyorsunuz.
o kücük harcamalarin sonucunda hüsranlik olusabiliyor; bir sene sonunda onca miktarin nereye ne ara gitti anlasilmayan harcamalar insanin canini yakabiliyor.
en azindan siz bir hedefinizi gerceklestiriyorsunuz ki gezip görmek bu sekilde tecrubeler edinmek cok güzel.
hayirli seyahatlar diliyorum;
Niye utanıp eziliyorsunki?yaptığın sence doğruysa ve başkasının hayatına zarar vermiyorsan,mutluysan gayette başın dik olmalısın.Sana tavsiyem bu insanlarla zaman geçirmek istiyorsan kendine bir bütçe ayır ve o bütçe dahilinde takıl.Ama sırf iş arkadaşların diye dışarda görüşme zorunluluğun yok,sana bişey katmayacaksa,keyif almayacaksan karşındakilerini gayette net bi şekilde reddebilirsin ve onlarla keyif almadığın için görüşmek istemediğini belli edebilirsin.Ayrıca gerçekten dostun olmayan insanlarıda evine davet etme derim.Kimseye bişey ıspatlamak zorunda değilsin.Sen biraz daha rahat olup,daha kendinden emin davranırsan onlarda sana saygı duyar.O kadar güzel anlattınız ki çok sağolun. Valla utanıyorum ve eziliyorum. Öyle kendini ezdirmeyen bir tip değilim. Kendi halinde bir dünyam var sadece o kadar
Aynen öyle oluyor. Biraz özel olacak ama Ben üniversiteyi yurt dışında özel bir üniversitede okudum. Arkadaşlarım için her zaman zamanım vardı. Maddiyat asla gözümde olamazdı. Ki zaten tasarruf yapmamı gerektiren bir durumda yoktu. Sonra işler değişti ve ben kendi ayaklarımın üzerine basmak durumunda kaldım. Arkadaşlarım zamanla benden uzaklaştı. Neden çünkü aynı maddi güce sahip olmadığın için aynı yerlere girip çıkamıyorsun. oraya gitme buraya gitme bir süre sonra seni bitiyor arkadaşlık. Dostların kalıyor o da 5-6 kişi. E noldu onca geçen zaman onca harcanan şey. Benim maddiyatım biteceğinde bitecekse hiç olmasın. Bir kaç kez yazdım yine yazim bana pinti diyenler dostlarım yakın arkadaşlarım değil. İş çevrem genelde ve öylesine aynı ortamı paylaşmadan dolayı oluşan diğer arkadaşlıklar. Hepimizin hayatından bir sürü insan gelir geçer. Benim için çok da önemli olmayan insanlar için kendimden vermek istemiyorum. Hayat hem çok uzun hem çok kısa. Dünya gerçekten çok güzel. Allah'ın yarattığı her doğa harikasına tanık olabilseydim keşke... keşke niegera şelalesini görebilseydim. Artvin'e gittim ama zaman olsaydı Arhavi'de de bir çay içseydim mesela... yorumunuz için teşekkür ederim, bana çok iyi geldi
Kapadokya da balon turu yaptım, Fethiye Babadağ da yamaç paraşütü yaptım, gerçekten ikisi de mükemmel ve eşsiz anlardı benim için... tüm Türkiye yi gezme hayalim var, şu ana kadar epey bir şehri gezdim, bu sıralar hedefimde Çanakkale tarafı var, Kanada ya gittim, Niagara Şelalelerini gördüm, Şelale içine düzenlenen turda hayatımın en farklı anlarını yaşadım, Toronto yu CN towerdan izledim, Taylanda gittim, fillerle turladım (gerçi sonradan fillerin çektiği eziyeti gördüğümden buna pişman oldum) Tayland da okyanusta boğulmaktan çok korksam da kendimi yendim ve dalış yaptım. Yeni hedeflerim Roma yı gezmek, biletimi aldım, Rio karnavalına katılmak isterdim, gezme görme haricinde Türk ve Dünya Klasiklerini okumak istiyorum, eşim yabancı rock müzik çok sever, ben de ondan alıştım, Türkiye de düzenlenen bir konser olursa bilet alıp ona sürpriz yapmayı çok istiyorum.Biz de eşimle her yere gideriz. Hesap kitap yapmayız asla. Ölmeden önce yapılacaklar listemde bazı şeylerin parayla ilgisi yok bazılarının var :) mesela bi tanesi annemin yemek tariflerini alıp kendim için kitaplaştırıyorum. Bezden oyuncak yapmayı öğrenmek, 2. Üniversiteden mezun olmak, Portekiz'de fado dinlemek, Fazıl Say konserine gitmek, kan bağışlamak, kuzey ışıklarını izlemek ve ren geyikleriyle kızak yapmak, Paris Louvre müzesinde Mona Lisa'yı görmek, "beni mutlu eden şarkılar" listesi yapmak ve daha bir sürü şey :) sizinkiler neler?
yaptıklarınızı anlatınca evet pintilik gibi olmuş biraz. kahvaltıyı evde yapalım, filmi evde izleyelim vs. :) ama sosyal bir insansınız yeni yerler yeni ülkeler. bunları görünce pinti demezdim.Kızlar İşyerinde ve tüm çevremde adım pintiye çıktı çok rahatsız oluyorum. Ve gerçekten ben yanlış mı yapıyorum diye sorgulamaya başladım. Sizin önerilerinize ihtiyacım var. Öncelikle şöyle anlatim benim "ölmeden önce yapılacaklar listem" var. Bazı şeyleri yapmak için para gerekmese de bazılarını yapmak için paraya ihtiyacım var örneğin helikopterle İstanbul'u gezmek Paris'i görmek dalış yapmak gibi.... para biriktirdikçe birini yapıyorum. Normal öğretmen maaşı alıyorum. Kıyafete para harcamıyorum eskimedikçe bi kıyafeti atmıyorum her kıyafete ayrı ayakkabı falan moda takibi yapamıyorum başka hayallerim var diye. Ya da starbucksta kahve içmiyorum. Arkadaşlar kahvaltıya gidelim deyince hayır diyorum kahvaltıyı bende yapalım, dışarı çay içmeye gidelim ya da sinemaya gitmeyelim evde film gecesi yapalım vs. Bunları yapınca adım pintiye çıktı. Kimseye öyle hediye mediye de almam. Bu arada keşke yapmasam ama sosyal medyada da gerçekleştirdiğim hayallerimi paylaşıyorum. O zaman da laf sokuyolar. 1 ay önce Tayland'a gitmiştik eşimle fille safari yapmıştık az önce bitanesi yorum yapmış "ben de parayı mezarına mı götürecek diyordum meğer Tayland'a götürmüşsün hahaha" diye. Gıcık oldum ... biraz uzun oldu ama belki benim göremediğim bir yol görürsünüz diye size akıl danışmak istedim
Gezip gördüğünüz yerler ve gerçekleştirdiğiniz aktiviteler benim de hayalim olduğu için size yazmak istedim..Yamaç paraşütü yapmak,Taylanda gitmek,Rio karnavalı ve özellikle Niagara şelaleleri hayallerimin arasında..Gerçekten çok şanslısınız yada bu şansı kendiniz yarattınız..Kimi insanlar sadece hayal kurar,kimi insanlar bu hayallerini gerçekleştirmek için elinden geleni yapar(sizin gibi)..Ben şuan sadece hayal kurma kısmındayım..Beni engelleyen tek şey maddi kısım..Belki de kimi insanın öncelikleri farklı oluyor..Mesela ev almak için birikim yapıyoruz..Ama bir taraftan hayat elimden kayıp gidiyor gibi hissediyorum..Bekar olsaydım belki de bu hayallerimin bir çoğunu gerçekleştirmiştim.Ama evli olunca çok daha farklı sorumluluklar yüklendi omuzlarıma..Sizi gerçekten tebrik ederim.Hayatı böyle dolu dolu yaşayan insanları görünce benim de umudum artıyor..:)Kapadokya da balon turu yaptım, Fethiye Babadağ da yamaç paraşütü yaptım, gerçekten ikisi de mükemmel ve eşsiz anlardı benim için... tüm Türkiye yi gezme hayalim var, şu ana kadar epey bir şehri gezdim, bu sıralar hedefimde Çanakkale tarafı var, Kanada ya gittim, Niagara Şelalelerini gördüm, Şelale içine düzenlenen turda hayatımın en farklı anlarını yaşadım, Toronto yu CN towerdan izledim, Taylanda gittim, fillerle turladım (gerçi sonradan fillerin çektiği eziyeti gördüğümden buna pişman oldum) Tayland da okyanusta boğulmaktan çok korksam da kendimi yendim ve dalış yaptım. Yeni hedeflerim Roma yı gezmek, biletimi aldım, Rio karnavalına katılmak isterdim, gezme görme haricinde Türk ve Dünya Klasiklerini okumak istiyorum, eşim yabancı rock müzik çok sever, ben de ondan alıştım, Türkiye de düzenlenen bir konser olursa bilet alıp ona sürpriz yapmayı çok istiyorum.
Aslında Tayland la başlayabilirsin hayallerine hem bize göre daha ucuz bir ülke, hem de çok farklı bir kültür. İnan antalya da 5 yıldızlı otele gideyim hersey dahil olsun bir tatil yapıyorsanız o paraya taylandda mükemmel bir tatil yaparsınız. En azından farklı bir deneyim olur ve bu hayaller için para yönetimi konusunu da anlamış olursunuz. Uzak olduğu için bilet biraz pahalı ama biz onu indirim zamanına denk getiriyoruz ve taksitle alıyoruz, bir şekilde yetiriyoruz. Geçen sene ev aldık evet ev almak zahmetli bir durum 1 bucuk yıldır bir yere tatile gidemedik ama bu süreçte borçları toparladık, kredi düzene girdi, şimdi yeni rota düzenledik, romaya martta gideceğiz, sadece bileti aldık epey indirimdeydi, diğer detayları yavaş yavaş ayarlıyorum hem de euro biriktiriyorum oluyor zamanla, yoksa ben de memurum çok zengin falan değilim.Gezip gördüğünüz yerler ve gerçekleştirdiğiniz aktiviteler benim de hayalim olduğu için size yazmak istedim..Yamaç paraşütü yapmak,Taylanda gitmek,Rio karnavalı ve özellikle Niagara şelaleleri hayallerimin arasında..Gerçekten çok şanslısınız yada bu şansı kendiniz yarattınız..Kimi insanlar sadece hayal kurar,kimi insanlar bu hayallerini gerçekleştirmek için elinden geleni yapar(sizin gibi)..Ben şuan sadece hayal kurma kısmındayım..Beni engelleyen tek şey maddi kısım..Belki de kimi insanın öncelikleri farklı oluyor..Mesela ev almak için birikim yapıyoruz..Ama bir taraftan hayat elimden kayıp gidiyor gibi hissediyorum..Bekar olsaydım belki de bu hayallerimin bir çoğunu gerçekleştirmiştim.Ama evli olunca çok daha farklı sorumluluklar yüklendi omuzlarıma..Sizi gerçekten tebrik ederim.Hayatı böyle dolu dolu yaşayan insanları görünce benim de umudum artıyor..:)
Aynen söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Antalya'da tatil yapmakla nerdeyse aynı paraya geliyor. Dünya çok büyük ve çok güzel. Hayatsa hızlı geçiyor. Zaten yaşlanınca gezemicez. Biz de Paris Benelüks turu için para biriktiriyoruz :) Avrupa ve Uzakdoğu da aynı paraya denk geliyor. Bilet fiyatları Avrupa'ya ucuz ama gidince yeme içme kalma gezme pahalı. Diğeriyse tam tersiAslında Tayland la başlayabilirsin hayallerine hem bize göre daha ucuz bir ülke, hem de çok farklı bir kültür. İnan antalya da 5 yıldızlı otele gideyim hersey dahil olsun bir tatil yapıyorsanız o paraya taylandda mükemmel bir tatil yaparsınız. En azından farklı bir deneyim olur ve bu hayaller için para yönetimi konusunu da anlamış olursunuz. Uzak olduğu için bilet biraz pahalı ama biz onu indirim zamanına denk getiriyoruz ve taksitle alıyoruz, bir şekilde yetiriyoruz. Geçen sene ev aldık evet ev almak zahmetli bir durum 1 bucuk yıldır bir yere tatile gidemedik ama bu süreçte borçları toparladık, kredi düzene girdi, şimdi yeni rota düzenledik, romaya martta gideceğiz, sadece bileti aldık epey indirimdeydi, diğer detayları yavaş yavaş ayarlıyorum hem de euro biriktiriyorum oluyor zamanla, yoksa ben de memurum çok zengin falan değilim.
Dimi! Sağolasın:)Aman boşver canım bende temizlik konusunda pintisin diye anladım ilk. ne guzel hayallerin var insanlar baskalarını yemeyi cok severler Ondan adını pintiye cikarmislar takma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?