Adını koymak gerekmez mi?

minimum 1 yil, daha bile uzun olabilecek bir durum,

bence iki taraf da hakli ya.

ama en iyisi suan resmiyete dokmemek, ne olacagi belli degil gibi, ikiniz acisindan da bu duruma katlanmasi zor olacaktir ve bitirebilirsiniz de iliskinizi bu surecte.

Ciddi bir adım atılırsa, nişanlın gittikten sonra ailesiyle tek muhatap olmak zorunda kalacaksın. Bence bu can sıkıcı bir durum.

Yaşlar kac canim? Sanirim 4 senedir berabersiniz, o 4 sene içerisinde ilişkinin adi koyulmadi da simdi ki koymak istiyorsunuz? Ve sevgilin kalkip seni o 4 sene içerisinde 1 kez bile olsun tanistirmadi ki ailesiyle? Vallah bilemedim. Ben olsam ertelerdim resmiyete dökme işini. Gelecekte meçhul sonuçta ne getireceği belli değil. Kendimden biliyorum uzak mesafe iliskisi cok yıpratıcı, bende 1 sene eski sevgilimi bekledim işinden dolayi, ha ilişkisi uzak mesafeden dolayi sona ermedi ama insan da ilişkinin kendiside yipraniyor o süreçte. Bir zaman sonra alışıyorsun, öğreniyorsun durumu idare etmesini ama giden senden gidiyor. O yüzden bekle derim, bakalim bi sene sonra haliniz ne olacak. Birde şu hersey güzel olacak lafina da kanma canim. Erkekler konuşur da konuşur. Sen icraate bak. Hakkinizda hayırlısı olsun. Buradan biraz daha sabretmen daha makul görünüyor bana.

bence asıl sizin şu ad konma meselesini düşünmeniz hatta askıya almanız lazım.
adam 1 sene ortada yok.
bi gitsin gelsin bakalım ilişkiniz hasar almadan devam ederse gerekli adları koyarsınız.
belki yurt dışı değiştirecek adamı, belki geri dönmek istemeyecek, belki başkasını bulacak? gözden ırak olmak için çok uzun bir süre bu.
üzgünüm ama gelecek planlarında olsaydınız sizinle de alakalı bişeyler söylerdi illa ki.

gidince geri sana döneceginden emin olsa emın ol onu kendi teklif eder sana ,

sen genede çok beklentii içine girme sonra çok üzülürsün

Kaç senedir tanıştığınızı da yazsaydın ona göre cevaplar alırsın bence, çünkü şuan gördüğüm kadarıyla aceleye gerek yok sen neden tanıştırdın ki? Önce ondan bekleseydin madem, ne alaka yani, sen isteyip tanıştırmışsın o istemiyor henüz demek ki

Arkadaşlar merhaba,

Güzel, ciddi düşündüğümüz bir ilişki içerisindeyim. Benim ailemle kendisi tanıştı fakat ben onun ailesiyle henüz tanışmadım. Şimdi benim soruma gelecek olursak kısaca anlatayım.
Erkek arkadaşım işi dolayısıyla minimum 1 seneliğine yurtdışına gidebilir, bugün yarın belli olacak. Çok iyi bir iş, hem maddi hem manevi açıdan.
Gitmesine kesinlikle bir şey demiyorum, meslek hayatı açısından çok iyi olacak onun için. Bu fırsat her zaman gelmeyebilir, ülke şartlarını düşündüğümüzde de alacağı rakam bayağı iyi. Benim düşündüğüm ise şu.. ailemle tanıştı, herkes evlilik ne zaman diye soruyor vs. E bende istiyorum tabi ki en azından bir adı konsun istiyorum. Ancak kendisi minimum 1 yıl çalışırsa, ev kredisini direk kapatabileceğini 2. bir yatırıma girebileceğini vs söylüyor fakat bizden hiç bahsetmiyor. Sadece her şey çok güzel olacak diyip duruyor. Bende bir şey sormuyorum, demiyorum bencil gibi görünmek istemiyorum. En az 1 yıl yok belki daha uzun sürecek bu süreçte gitmeden önce bir adı konsa bir teklif olsa en azından diye düşünüyorum. Bencilce mi davranıyorum? Bu düşüncemi ona söylemekten de çekiniyorum? Sizce yanlış mı düşünüyorum? Ona bunu söylemem doğru olur mu ve nasıl söylemeliyim?

Teşekkürler, hoşça kalın :)
sevgiliniz şuan işine odaklandığı için ve işini yükseltmeden bunu adım atmak istemediği için dir
yoksa niye evlenmesin senle zaten herşey çok güzel olcak diyor elbett bigün olacakk daha işini oturtmadan
ev almadan adım atmak istemiyor o yüzden buna takılma bunu bile düşünerek hareket etmesi güzel bişe :)
soranlarada dersin ki işi bi güzel oturttsun herşey düzene girsin hayırlısıyla inşallah dersin geçer
soranlar laf olsun diye soruyolar zaten sen bakma onlara :)

Arkadaşlar merhaba,

Güzel, ciddi düşündüğümüz bir ilişki içerisindeyim. Benim ailemle kendisi tanıştı fakat ben onun ailesiyle henüz tanışmadım. Şimdi benim soruma gelecek olursak kısaca anlatayım.
Erkek arkadaşım işi dolayısıyla minimum 1 seneliğine yurtdışına gidebilir, bugün yarın belli olacak. Çok iyi bir iş, hem maddi hem manevi açıdan.
Gitmesine kesinlikle bir şey demiyorum, meslek hayatı açısından çok iyi olacak onun için. Bu fırsat her zaman gelmeyebilir, ülke şartlarını düşündüğümüzde de alacağı rakam bayağı iyi. Benim düşündüğüm ise şu.. ailemle tanıştı, herkes evlilik ne zaman diye soruyor vs. E bende istiyorum tabi ki en azından bir adı konsun istiyorum. Ancak kendisi minimum 1 yıl çalışırsa, ev kredisini direk kapatabileceğini 2. bir yatırıma girebileceğini vs söylüyor fakat bizden hiç bahsetmiyor. Sadece her şey çok güzel olacak diyip duruyor. Bende bir şey sormuyorum, demiyorum bencil gibi görünmek istemiyorum. En az 1 yıl yok belki daha uzun sürecek bu süreçte gitmeden önce bir adı konsa bir teklif olsa en azından diye düşünüyorum. Bencilce mi davranıyorum? Bu düşüncemi ona söylemekten de çekiniyorum? Sizce yanlış mı düşünüyorum? Ona bunu söylemem doğru olur mu ve nasıl söylemeliyim?

nisanlanip 1 yil boyunca herkesin nişanlın nerde, düğün ne zaman sorularına maruz kalmaya hazır misiniz?

Bence adı konulması hiç iyi olmaz sizler için. Öncelikle en modern kız ailesi bile yakınlaşma, gidip gelme konularında hala gelenekçi. Erkek aileleriyse artık "gençler anlaşsın" modunda. Nişanlınız da bu süreçte yanınızda olmayacak ve ailelerin sizin adınıza bazı tarihsel kararlar alması kaçınılmaz. Eğer siz bu kararlara uyamazsanız nişanlınızla çok yıpranırsınız. Sürekli sizin adınıza planlamalar yapacak ve kendileri aralarında gerilip sizin üzerinizden rahatlamaya çalışacaklar. Siz hem sevdiğnizin özlemi, hem de bu sorunlarla kendi başınıza zor yürütürsünüz. Nişanlınız orada yeni hayata adapte olmaya çalışırken buradaki sorunlarla da ilgilenemez. Beklenemeniz ilişkinizin geleceği açısından en mantıklı olan gibi.

4 yıldır ciddi bir adım atmamış yaşınız da küçük değil sanırım önce kendi istediklerimi tamamlayayım evlilik 2. planda olursa olur gibi uzmanlar 2 seneden fazla beklemeyin diyor niyeti olmayan oyalıyor demek ki

İlişkiden emin olsa o planların içinde olurdunuz. Sevgi dediğiniz şey şüpheye yer bırakmıyor. Açık açık konuşurdum ben yerinizde olsam. Gelecek planlarının neresindeyim diye. Bi sene uzak mesafe çekilecek iş değil yoksa belli ki evlenmek istiyorsunuz.

Ve ne olursa olsun ciddi adım atmayın o gelmeden.

Belki 1 yıldan fazla kalmayı düşünüyordur. Duruma göre planlarına sizi dahil edecektir. Yoksa 4 yıl sonunda siyasi parti lideri gibi her şey güzel olacaktan daha açık konuşurdu diye düşünüyorum. Beklentiniz bu yöndeyse direk sorun bence. Bu çok acayip bir şey değil. İkimizin geleceği hakkında ne düşünüyorsun diye sormak çok normal.

Bilinmeze yolculuk sizinki...ydışında ilişkiler daha rahat zaten...ilişkinizin geleceği hakkında bile konusmayan adamın ydısında sadık kalacagının hiç bi garantisi yok...
1 sene sana sadık kalacak bi bağlılık göremedim sizde..

Açıkcası beni bırakıp ydısına uzun süreliğine giden birisi benim için bu kararını bildirdiği an sevgilim olmaktan cıkardı. Zaten seni gözden çıkarmasa gidemezdi bu sekilde...Erkekler sevdiğini kıskanır kaybetmekten korkar, bunu senin değil onun düşünmesi gerekirdi nişan yapalım nikah kıyalım vs..

Zaman değerli, sen sürekli tel bekler halde mi yaşayacaksın? Bikaçgün aramazsa neler düşüneceksin mesela? Çok zor iş gerek te yok...Giden

Arkadaşlar merhaba,

Ben boyle bir istegim varsa bunu açıkça konuşamayacağım birisi ile evlenmezdim. (Evlenme demiyorum. Kendini şimdiden anlat. Isteklerini soyle. Nasil baslarsa oyle gider) Evlilikte en onemli sey konuş. Ne varsa aklinda konuş (tabi tatlilikla)
Ama 1 yil olmayan birisi ile nisanlanmazdim. Zaten yok. Neden sorumluluğumu artirayim ki? Aileler falan devreye girecek. Ooo ooo

Bu sizin ilişkiden beklentinize göre değişen bir şey. Eğer sizin için evlenmek aile olmak ilişkide bir hedefse eğitim askerlik gibi bir zorunluluk olmadan 4 sene bu yönde bir adım atmayan adamdan şimdiye kadar çoktan ayrılmanız gerekirdi. Profil bilgileriniz doğruysa 30 yaşınızdasınız, erkek arkadaşınızın da en az sizle aynı yaşta olduğunu düşünüyorum, 30 yaşındaki adam 4 yıllık kız arkadaşına gelecekle ilgili somut bir vaadde bulunmadan bir yıl başka bir ülkeye gidiyorsa ben onun gelecek ile ilgili sizin beklentiniz yönünde bir planı olmadığını gösterir bana göre. Eğer bu ilişki evlilikle sonuçlanmadan biterse kendinizi mutsuz ve kandırılmış hissetmeyecekseniz devam edin. Zira bazı insanlar için evlilik olmazsa olmaz değildir ve sevdiği insanla yaşadığı ilişki sayrsinde kendilerini mutlu sayarlar ve yaşadıkları günler onlar için tecrübe ve kazanımdır ancak bazıları özellikle bir ilişkiye uzun yıllar verdikten ayrılırlar ve evlilik beklentileri karşı tarafın istememesi nedeniyle sona ererse; kendilerini kandırılmış hisseder, zira onlar için evlenmek aile olmak önemlidir ve hayattaki beklentileri bu yöndedir ve biten ilişkiyi bir kazanın gibi değilde başarısızlık gibi görürler.
4 yıl az bir süre değil , erkek arkadaşınızı karşınıza alıp bunu konuşabilmelisiniz, bunun için eğilip bükülmenize gerek yok. Karşınıza alın , beklentilerinizi söyleyin,bu kadar yıllık birliktelikten sonra onun bu yönde kesin bir kararı yoksa size belli eder o konuşmada zaten. Gelecek hayalleriniz uyuşmuyorsa en azından birbirinizin hayatından daha fazla çalmamış olursunuz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

Sevgılınızde herhangı bır aktıflık yok.En azından sızı aılesıyle tanıltırabılırdı .Demekkı sızın gıbı dusunmuokı herhangı bır sey yapmıo .Ben olsam acık acık konulurdum.Dusuncen bedır dıye .En azından sende ona gore yolunu cızerdın

Back
X