Adliyede çalışanlar

ben mahkeme katibiyim mülhakatta çalışıyorum geçen hafta nöbetçiydim benim bildiğim hafta hafta nöbetçi olur bu merkez de de mülhakatta da böyle merkezde nöbetçi olmak kadar kolay bişey yok çünkü savcılık işine bakmıyorsun mahkeme katibiysen ama burda hem mahkeme hem savcılık işine bakıyoruz akşam saat 6 ya kadar bekliyorum faks veya ekrandan bişey gelirse işlemi yapmak için sonra eve gidip saat 8 e doğru tekrar gelip bakıyorum bişey olduğu zamanlarda zaten emniyet ya da jandarma arıyor.. mülhakatta olduğum iuçin geçen hafta sadece bir mevcutlu bir yakalama geldi
ha ben bundan memnun muyum değilim savcılık işini anlamıyorum ama birleştirmişler işte ayırmıyorlar ama ayırsalar personel azlığından daha kısa zamanda nöbet gelcek ama ben şimdi martta nöbet tutacam tekrar
her adliyenin uygulaması farklı olabilir bu da var tabi

peki bayanlar otopsiye çıkıyor mu ya da ben karşıda oturucam ilk önce savcılığa verirlerse gecenin bir yarısı nöbetten dönmem nasıl olacak kartalda çalışırken

Birseyi merak ediyoruz arkadaşım aslında sormak istiyor mübaşirlik nasıl zormu kolaymı bayanlar yapabilirmi pişman olmak istemiyor bu arada ben çalışıyorum arkadaşıma tavsiye ediyorum ama bayan mübaşirlerin işlerininin çok zor olduğunu duyduk bilemedim şimdi ne yapsak

Peki diyelim ki gece otopsiye veya olay yerine gidilecek savcı bu durumda nöbetçi katibi mi çağırtır?Yani bayanlar da böyle durumlarda gece çağrılırlar mı?
evet bayanı erkeği yok maalesef nöbetin .

Bence madem böyle bir sansin var mutlaka dene kacirma. Eger sen insanlara saygili olur seviyeli davranirsan ayni muameleyi de sen gorursun. Etki tepki meselesi yani. Firsati kacirirsan omur boyu pisman olabilirsin. Sinava gir kazanirsan bakarsin hosuna gitmedi birakirsin yani cok zor bisey degil.

Cevap için teşekkür ederim.Yani sonuçta nöbetçi kimse o çağrılıyor sanırım. Bu nöbet olayı ne kadar zamanda bir geliyor?

çalıştığın adliyeye göre değişir .İstanbul Adliyesi nde 4 ayda bir gelir mesela mahkeme katibine .Ufak yerlerde daha sık gelir .Bunu kestirmek zor .

Insallah atanirsin oyle seyler duyunca ben inanilmaz uzuluyorum ya keske devlete girmek bukaar zor olmasa..

inş. ama çok zormuş hakikaten. 5 sınav. sanırım 17. tercihim olması lazım. kasımda yaptığım. yine yerleşemediniz diyo :))

hayırlısı...

Maalesef torpilsiz iş yürümüyor. atanma işi de verilen kadro sayısına bağlı bu sene bazı kurumlara hiç kadro verilmeyecekmiş. bütçede ksıtlama yapılmış vs vs. bize kasım atamasında 19 kadro verildi. ben merkezi atamada şansımn olduğunu pek düşünmüyorum ama senin olur inşallah canım :)
benim bölümümden hiç alım olmadı. sadece 3001 yazdım. o da koskoca türkiye'ye 20kişi. komik valla :))

inş. ama çok zormuş hakikaten. 5 sınav. sanırım 17. tercihim olması lazım. kasımda yaptığım. yine yerleşemediniz diyo :))

hayırlısı...
Bende yasiyorum pek hazirlanamadim simdi yqlqn yok..gecen sene bi heves basladim uc ay sonra hamilelik haberini aldik.. dusuk tehlikesi vs vs derken dersi biraktim.. o sartlarda aldim bu puanida. Normalde endustri muhendisligi okuyorum ama ozelde calismak istemiyorum yorucu oluyor. Bibyandan da cocuk gelisimi okuyorum ikisi de sevdigim meslekler.. ama devlette garantili rahat calismak istegim beni kpss ye itiyor.. insallah sende bende tum emek verenler de atanir.bu zamanda ekmek aslanin agzindan midesine inmis.. tek maasla gecim zor.. tabi bir de kendi parani kazanmanin verdigi haz var ki hic hirseye degismem

peki bayanlar otopsiye çıkıyor mu ya da ben karşıda oturucam ilk önce savcılığa verirlerse gecenin bir yarısı nöbetten dönmem nasıl olacak kartalda çalışırken
istanbulda savcılıkta çalışıyorsan elbette çıkacaksın otopsiye ben bu zamana kadar iki otopsiye denk geldim biri gece yarısı kendini asmıştı sabaha kadar sürdü ama hiç görmedim görmek istemediğimi söyledim kabul etti savcı bu zamana kadar da diğer arkadşlardan istemeyen olursa anlayışlı oldu bizim amirlerimiz nöbetten dönme mevzusuna gelince beni evime kadar taksiyle getirdiler zaten çünkü savcıyı da evine bırakıyorlar yani dediği mgibi büyük şehir nasıl olur bilmiyorum çalışmadım çalışmak da istemem ben mülhakatta mutluyum:)

keşke karar verdim katip oluyorumla olabilseydi. 2 kere girdim bi cacık olmadı. Klavyede 2. olan arkadaşımı almadılar. ben çok yüksek olmasada yazdım tüm soruları bildim ölçüt nedir bilmiyorum. Rahatlıksa rahattım suratıma bile bakmamıştı komisyon. 5. 10. girişi olan kızlarla tanışmıştım onlarında olmamış. Bel bağlamamalı ama denemeli. çünkü artık baya bi zor girmek

istanbulda savcılıkta çalışıyorsan elbette çıkacaksın otopsiye ben bu zamana kadar iki otopsiye denk geldim biri gece yarısı kendini asmıştı sabaha kadar sürdü ama hiç görmedim görmek istemediğimi söyledim kabul etti savcı bu zamana kadar da diğer arkadşlardan istemeyen olursa anlayışlı oldu bizim amirlerimiz nöbetten dönme mevzusuna gelince beni evime kadar taksiyle getirdiler zaten çünkü savcıyı da evine bırakıyorlar yani dediği mgibi büyük şehir nasıl olur bilmiyorum çalışmadım çalışmak da istemem ben mülhakatta mutluyum:)

ya kusura bakmayın yoruyorum sizi ama otopsi nasıl peki görmeyince nasıl oluyor başka bir odada mı yazıyorsunuz

Ya ne zoru saçmalamıslar ben avukatım ama kalemler sürekli azarlayıp duruyor ne zaman kaleme gitsem hepsinin ağzında sakız ya da çekirdek birbirlerine ya yemek tarifi veriyorlar ya da dedikodu yapıyorlar. Adliye'de kalemsen havandan geçilmiyor valla. Bence en zor iş mübaşirlik haftada üç gün Çağlayan adliyesindeyim benım gözlemim bu

ya kusura bakmayın yoruyorum sizi ama otopsi nasıl peki görmeyince nasıl oluyor başka bir odada mı yazıyorsunuz
hastanede başka bir oda var imam odası orada yazıyoruz genelde ben hamileyken otopsi olmuştu o odada da tamirat vardı ben yine görmek istemediğimi söyledim otopsi odasının kapısının hemen önünde yazdım görenler var tabi ama göre göre alışıyoruz diyolar benim arkadaşım çok soğukkanlı klasik otopsiyi bile görmüş ama hiç korkmamış bile ben sadece sarılı olarak gördüm o bile gözümün önünden gitmiyo :S

Ya ne zoru saçmalamıslar ben avukatım ama kalemler sürekli azarlayıp duruyor ne zaman kaleme gitsem hepsinin ağzında sakız ya da çekirdek birbirlerine ya yemek tarifi veriyorlar ya da dedikodu yapıyorlar. Adliye'de kalemsen havandan geçilmiyor valla. Bence en zor iş mübaşirlik haftada üç gün Çağlayan adliyesindeyim benım gözlemim bu
yine insandan insana değişiyor genelde büyük yerlerde böyle davranıyorlar demek yine insan olmak sonucuna varıyoruz:) biz burda avukatlara karşı çok nazik davranıyoruz ki onlar da bize öyle herşey karşılıkla ama bi tane avukat var sanki biz ezik insanız o kendini bişey zannediyo o kadar gururlu ki hiç sevmiyorum o adamı :)

hastanede başka bir oda var imam odası orada yazıyoruz genelde ben hamileyken otopsi olmuştu o odada da tamirat vardı ben yine görmek istemediğimi söyledim otopsi odasının kapısının hemen önünde yazdım görenler var tabi ama göre göre alışıyoruz diyolar benim arkadaşım çok soğukkanlı klasik otopsiyi bile görmüş ama hiç korkmamış bile ben sadece sarılı olarak gördüm o bile gözümün önünden gitmiyo :S
çok teşekkürler ilginiz için

Back
X