• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Affedemiyorum

Benim de kuzenlerim teyzelerim hepsi birbirinin kuyusunu kazar yüzyüze gelince " ay kıız ben seni çok seviyorum" derler
Çoğu ailede böyle tipler mevcut
Takmayın , onların sizinle konuşması sizi yüceltmiyor değil mi, siz de konuşmayın
ben zaten konuşmuyorum da 1 kişi adına üzüldüm çok. o kıymetliydi benim için. ama olan oldu. 1 kişinin bildiği sır değildir boşuna dememişler. ders hepsi.

hayatınızda drama yaratmayın bence. cenazesine gitmeniz gereksizmiş. sonra hakkınızı helal etmemişsiniz ki ne işe yarıyor bilmiyorum bile, neden herkese söylediniz ki bunu? ölmüş gitmiş yani. bence sizi silen akrabaları siz de silin. çok lazım olduklarını düşünmüyorum. 45 yaşındasınız yani böyle saçma sapan şeylere üzülmek için çok geç değil mi?
herkese söylemedim, bu herkese söylenilecek bir şey değil ki, 1 kişiye söyledim ve o da herkese söylemiş. cenazeye gitmicektim zaten, kızına çok üzüldüm, anne acısını biliyorum ne demek olduğunu. bu şehirde yalnızdı bende yalnız bırakmayıp alıp götürdüm o vesileyle gitmiş oldum.

Kesinlikle o cenazeye gitmez, zamanında o kadının söylediklerine ses çıkarmayıp, haksızlık karşısında susan olup, ölüm kapıya dayanınca hak hukuk derdine düşüp beni silen akrabalarımı bende silerdim.
Sözkonusu olan sizin namusuna atılan iftira, baskı filan dinlemeyin, kararınızdan dönmeyin.
hocaya dahi danıştım, ben bir hata mı yapıyorum acaba diye.
herkes beni yargılıyor diye.
fakat hepsi biliyorlardı.
ayrıca da herkese söylemedim, 1 kişiye söyledim, onun da bunu herkese diyeceğini düşünmemiştim.
hiç biri neden yapıyorsun diye sormuyordu dedikoduyu da geçtim, iftirayı..
fitnelik adam öldürmekten kötüymüş bakara suresin de yazıyormuş, dedi hoca bana.
ben suçlu değilim, ama yine de suçlu oldum işte.
napim Allah görüyor herşeyi, kalbimi de biliyor.
ne yazık ki herkes kırıyor birbirinin kalbini ama iftira çok başka bir durum
Allah korusun öyle şeylerden insanı

Çok ilginç. Durup dururken size niye iftira atıp duruyordu? Başkalarına da atıyor muydu, yoksa sadece size mi?
genelde çoğunu o.. olarak nitelendirirdi.
ama kimse bilmez bunu ben söylemediğim için.
benim ardımdan kulağıma hep gelirdi hakkımda konuştukları.
arkadaşlarından olsun, yakın aile dostumuzda en son da amcamın kızlarından olsun.
doğru olsa içim sızlamazdı bu kadar.
neden yapardı diye çok sorgulardım, 1 defa da kendisine sorduğum da dedikodumu mu yapıyorsunuz diye terslemişti beni.
amcamın kızları da asıl o dedikodunu yapıp seninle uğraşıyor demişlerdi.
günahıma o kadar girdi ki.
içim hep param parçaydı. bu yaşıma dek unutmadım taşıdım hep içim de, kardeşlerine de açtım.
kardeşleri de, o söylediyse sana neden söylediler dediler.
bu yüzden yarın psikoloğa gidicem çünkü bu baskıyı taşıyamıyorum.
kaldı ki ben cenazeye de gitmicektim çünkü ne anneme ne babama gelmediler.
sadece kızı burada yalnızdı acıdım anne acısı ne bildiğimden aldım götürdüm.
gitme sebebim de oydu.
içim rahat benim
herkes hayattayken düşünmeli birisi hakkında konuşurken iftira çok ağır bir yük o yara kapanmıyor

genelde çoğunu o.. olarak nitelendirirdi.
ama kimse bilmez bunu ben söylemediğim için.
benim ardımdan kulağıma hep gelirdi hakkımda konuştukları.
arkadaşlarından olsun, yakın aile dostumuzda en son da amcamın kızlarından olsun.
doğru olsa içim sızlamazdı bu kadar.
neden yapardı diye çok sorgulardım, 1 defa da kendisine sorduğum da dedikodumu mu yapıyorsunuz diye terslemişti beni.
amcamın kızları da asıl o dedikodunu yapıp seninle uğraşıyor demişlerdi.
günahıma o kadar girdi ki.
içim hep param parçaydı. bu yaşıma dek unutmadım taşıdım hep içim de, kardeşlerine de açtım.
kardeşleri de, o söylediyse sana neden söylediler dediler.
bu yüzden yarın psikoloğa gidicem çünkü bu baskıyı taşıyamıyorum.
kaldı ki ben cenazeye de gitmicektim çünkü ne anneme ne babama gelmediler.
sadece kızı burada yalnızdı acıdım anne acısı ne bildiğimden aldım götürdüm.
gitme sebebim de oydu.
içim rahat benim
herkes hayattayken düşünmeli birisi hakkında konuşurken iftira çok ağır bir yük o yara kapanmıyor
Herkese diyorsa size özel bir garezi yokmuş o zaman. Psikolojik bir sorunu varmış belli ki.

sanki kör ölünce badem gözlü olmak zorunda ,
ölen kişi terbiyesiz bir kadınmış bu dunyada ettiğini öbür dünyada çekecek ,

biizmde öyle 40 yıllık bir komşumuz var , aynı bu anlattıgınız akraba gibi arkamızdan konuştu durdu ,
şimdi anneme diyormuşki senın bu kızın neden benle konuşmuyor , annemde sen utanmadan bulafları söyledin
oda senı afetmıyor demiş , yok ben böyle birşey demedim diyomuş,

geçen anneme dedim ki ölür mölürse bana haber verin hakkımı helal etmemeye cenazesine gelecem , dedim ,

annem hemen tövbe de kızımmmm diyor :KK53:
aslında af etmek büyüklüktür.
onun sevapları af edene geçer.
ama dil helal ettim dese, kalp demiyor helal olurmu ki?
ayrıca şu da var, ben gencecik birisiydim, bana günah değilmiydi?
annemin arkadaşı o zamanlar seni çekemediklerini anladım diye bana itiraf etmişti beni tanıdıktan sonra, çünkü beni öyle bir kötülemiştiki ona, kendisi beni tanıyınca asla anlattığı gibi değilsin neden böyle yaptı sana günah diye bana açıklamıştı.
bende bunu ablasına söylemiştim, ablası da o teyze için namazında niyazında bir kadın neden sana iletiyor onun yaptığı yanlış değilmi demişti.
peki ardımdan hakkımda anlatılan doğrumuydu?
bir yanlış ararsa insan kardeşi de olsa ayırmamalı.
o zaman hiç birisi af et biz konuşuruz demiyorlardı,
şimdi ise düşman oldular bana hakkımı helal etmediğim için
olsunlar ya benim içim rahat.
cenazeye de hak hukuku düşünerek gitmedim, annemi kaybettiğim de hiç birisi bana gelmemişti yanımda olmamıştı.
ve kızı benim şehrimdeydi, kolundan tuttum götürdüm o duyguları bildiğim için.
hayatta kimse hakkın da yalan konuşmamalı insan.
sevmese dahi yapmamalı bunu.
çok büyük günah bence

Keşke insanlar bu dünyanın bir de öte tarafı olduğunu düşünerek davransalar.
Fazla sessiz naif bir insansanız da tepenize çıkıyor insanlar. Bence etradınızdakilerle uğradığınız haksızlık hakkında gerekirse tartışarak konuşun.iftiraya uğramışsınız bu çok ağır birşey. Gerekirse bağınızı koparın ama mutlaka sesiniz çıksın bu gibi konularda.
Kime neden hakkınızı helal edip etmediğiniz de sizi ilgilendirir ayrıca. Bu kadar müdahil olmalarına müsade etmeyin.

Çok ilginç. Durup dururken size niye iftira atıp duruyordu? Başkalarına da atıyor muydu, yoksa sadece size mi?
şizofren
Keşke insanlar bu dünyanın bir de öte tarafı olduğunu düşünerek davransalar.
Fazla sessiz naif bir insansanız da tepenize çıkıyor insanlar. Bence etradınızdakilerle uğradığınız haksızlık hakkında gerekirse tartışarak konuşun.iftiraya uğramışsınız bu çok ağır birşey. Gerekirse bağınızı koparın ama mutlaka sesiniz çıksın bu gibi konularda.
Kime neden hakkınızı helal edip etmediğiniz de sizi ilgilendirir ayrıca. Bu kadar müdahil olmalarına müsade etmeyin.
abim dahi özür dile, kardeşlerinin hiç mi hatrı yok, af etmelisin dedi bana.
ama hocaya danıştığım da, hoca bana kimse sana karışamaz bu konuda, ayrıca seni sıkıntıya soktukları için dahi kul hakkına giriyorlar dedi beni rahatlattı.
demekle hata ettim o kişiye.

Keşke hayattayken yüzleşseydin.
inkar ediyordu.
kızıyordu, dedikodumumu yapıyorsunuz diye.
ama arkadaşları olsun, amcam, annemin en yakını olsun hepsi neden bana gelip de senin için böyle böyle diyor desinler bana doğru değilse?
kardeşlerine soruyordum neden yapıyor bunları diye, karışmıyordu hiç birisi.
susuyorlardı.
şimdi önem kazandı ben hepsine haykırırken kırgınlığımı.
aranızda kan davası yok helal etmemen için diyorlar.
üstüme geliyorlar.
dil af ettim dese kalp demiyor..
bazı şeyler hayattayken düşünülmeli.
çok dile getirdim hakkıma girdi diye
hiç kimse önemsemedi o zamanlar

Herkese diyorsa size özel bir garezi yokmuş o zaman. Psikolojik bir sorunu varmış belli ki.
diğerlerinin kulağına gidiyormuydu bilemem.
ve bana konuştuğu gibi konuşuyormuydu yakınlarına onu da bilemem.
biz ayrı şehirlerdeydik.
ve kulağıma geliyordu.
hem başkası hakkında konuşup konuşmaması bu gerçeği değiştirir mi?
keşke üzülseydim
keşke benden 30 yaş büyük birisi adına isterdim ardından.
hayat 3 günlük ve kalp kırmak çok acı haksız yere.

Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki arkadaşlar.
Benden 30 yaş büyük bi akrabam vardı,
Vefat etti.
20 yıldır devamlı hakkımda sağa sola, arkadaşlarına, aileme, ailemim annemin arkadaşına hakkımda asılsız desikodumu yapıyor, iftiralar atıyordu.
Namusum ile ilgili.
Neden bunu yaptığına hiç anlam veremiyordum.
Ben çocuğu yaşındaydım eğer öyle dediği gibi olsaydım, gelip benimle konuşmasını beklerdim. Ama öyle yapacağına amcama varasıya yalan şeyler anlatıyordu benim için.
Ve ben yaş aldıkça daha çok büyüdü yaram.
Vefat etti.
Cenazeye gittim kızı için, çünkü anne acısını bildiğimden.
Ama hakkımı helal etmedim. Üzülmedim de, içimden gencecik bir kıza hakaret eden akrabaöa ölümlü dünyada hakaret eden birisine hakkımı helal etmek gelmedi. Elimde değil, canımı onurumu, gururumu, namusa laf ederek devamlı aşağılıyordu beni insanlara karşı.
Kardeşleri bunu öğrendiler ve hepsi bana tepkili.
Sinsi ve kötü yaratık oldum.
Neler söylediğini yazmak istemiyorum artık hayatya değil.
Hayattayken 1 kere duyduğumu sorup utanmıyormı hakkımda yalan konuşmaya dediğimde, benim dedikodumu mu yapıyorsunuz dedi.
Halbu ki ben değil, oydu amcama benim dedikodumu yalandan yere uydurup yapan.
Tek bir tane olay anlatmak istiyorum.
Annem hayatta değil. Yurt dışına gidip geliyordu mecburiyetten. O sıra annemin eski bir arkadaşı vardı. Ona benimle kalmasını rica etmişti. Bunları sonradan öğreniyorum hep. Ve anneme diyor ki. Ben kalamam, başa çıkamam, kızın laf dinlemez. Annem de, sen bi gel kal eğer dedikleri gibi çıkarsa bi daha gelme diyor.
Geliyor teyzem gibi sevdiğim kişi.
Namazında niyazında birisi.
Bi süre sonra diyor ki, sana itiraf etmem lazım günahına girdim, duyduklarıma inandım.
Seni erkek delisi olarak anlattı bana, söz dinlemez eve gelişi gidişi belli olmaz vs vs
Gözlemledim seni uzun süre
Asla anlattığı gibi birisi değilsin.
Yolda erkek fatma gibisin, 5 dk geciksen haber verir geç saatlere dek sokaklarda durmazsın, seni çekemiyor ben sana bu kadarını söyleyeyim dedi 20 yıl evvel.
Bu sadece bir tanesi bir sürü bana taşınan dedikodularından.
Bir yandan üzülmüştüm neden bunu yapıyor eline ne geçiyor diye, diğer yandan sevinmiştim gerçek beni gördüğü için teyzem.
Bütün aile beni şu an sildi. Oysa hepsi herşeyi biliyorlardı kırgınlıklarımı, neden hiç birisi demedi ki o kıza yazık değil mi neden üzüyorsun.
Neden ben üzülürmüyüm, annemin kulağına gelen sözler düşünülmedi o da üzülürmü diye de, şimdi herkes üzgün ve tavırlı bana.
Neden herkes hayattayken helalleş o kızın günahına giriyorsun demedi de ben helal etmeyince küstüler?
Beni o konuda kimse sahiplemedi.
Oysa ki ben kötü şeyleri sülamden gördüm.
Kimse kul hakkını niye düşünmedi.
Daha neler anlatıyordu, ben en masumunu yazdım.
Şimdi kötü ben oldum ve canım sıkılıyor buna, çünkü özür dilememi istiyorlar.
Ben suçlu değilim ki.
Allah dahi karışmam kul hakkına derken, kulları beni sözde cexalandırırlarken daha çok kul hakkıma girmiyorlarmı
Onlar kardeşleri için özür dilemeliler ama benden bekliyorlar.
Ben bu dünya da ki hali anlamıyorum.
Yap et iftira yalan at sonra vefat oldu helal etmek zorunda kal
O kadar basit mi birisini kırmak
Basitse bana neden kırılıyorlar haklı davamda
Herkes hayattayken düşünmeli genç bir kızın namusuna laf etmeden
Hem çok çirkin hep günah
Ben çok yorgunum insanlardan
Kendimde kusur arıyorum
Ama davamda haklı olan benim diyorum hocaya dahi danıştım
Şimdi psikolog var sırada
Kötü de hissediyorum zaten yükü ağır geldi yüreğime, ama hak etmediğim şeyler yaşamaktan çok yorgunum.
İnsan teyzesinin kızına onca hakaret edermi, doğru dahi olsa dedikosunu sormadan doğruluğunu yaparmı düşünmez mi onunda annesi var o üzülmezmi diye
Ben dayanamıyorum bu baskıya
Siz ne yapardınız bu durumda
Lütfen samimi cvp verin.
Anladigim o ki icinizi kusmak icin hakkimi helal etmedim dediniz ama o size kotu sozler soylenirken ses cikarmayanlar simdi dindar olmus hak hukuk derdine dusmus demek. Bence hic kafaniza takmayin hepsini Allaha havale edin. Siz kendinizi biliyorsunuz sizi bilende biliyorsa mesele yok. Akraba benim icin akrep demektir. O yuzden uzak olsunlar daha iyi.

Hakkını helal etme ve o güya akraban olan kişilerle de görüşme. Hakkına girmemişse helal edip etmemenin önemi ne? Demek herkes biliyordu hakkına girdiğini, görmezden geliyordu, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyordu. İşlerine baksınlar, bunlardan mı öğreneceksin insanlığı.

Cenazeye niye gittiniz ? Hakkımı helal etmiyorum diye herkese bildiri yaptıysanız o ortamda insanların da size tepki göstermesi tuhaf gelmedi. Hayattayken çıksaydınız karşısına ? Biraz şov gibi olmuş.

Ayrıca geçmişte yanınızda olmayan insanların şimdi yanınızda olmasını beklemiyordunuz değil mi ? Ki bu insanlar zaten hiç sizinle olmamış. Neye, kime üzülüyorsunuz anlayamadım cidden..

Anladigim o ki icinizi kusmak icin hakkimi helal etmedim dediniz ama o size kotu sozler soylenirken ses cikarmayanlar simdi dindar olmus hak hukuk derdine dusmus demek. Bence hic kafaniza takmayin hepsini Allaha havale edin. Siz kendinizi biliyorsunuz sizi bilende biliyorsa mesele yok. Akraba benim icin akrep demektir. O yuzden uzak olsunlar daha iyi.
hep imrenmişimdir birbirlerini tutan geniş akrabalara.
birinin derdi olduğunda birleşip hepsinin derdi olarak sahipleyenlere.
ne yazık ki bizim akrabalık öyle değil.

Cenazeye niye gittiniz ? Hakkımı helal etmiyorum diye herkese bildiri yaptıysanız o ortamda insanların da size tepki göstermesi tuhaf gelmedi. Hayattayken çıksaydınız karşısına ? Biraz şov gibi olmuş.

Ayrıca geçmişte yanınızda olmayan insanların şimdi yanınızda olmasını beklemiyordunuz değil mi ? Ki bu insanlar zaten hiç sizinle olmamış. Neye, kime üzülüyorsunuz anlayamadım cidden..
şiz annenizi kaybettiniz mi?
evet ise acısını o an ki duyguları bilirsiniz.
yok hayattaysa uzun ömürler versin annenize.
kızı yalnızdı bu şehirde, öyle anlarda insan düşünmüyor bazı şeyleri, yanında olmam gerektiğini düşünüp gittim kolundan tuttum 13 saatlik mesafe vardı, uçağa atladım annesine götürdüm.

şov yapmam için cenazede haykırmam gerekirdi haram ettiğimi hakkımı.
oysa ben 1 kişiye demiştim cenazeden sonra.
o da herkese yaymış.
inanın şovluk yeri değil cenaze yeri.
sizi de kimse görmez o acıyla, kendimden biliyorum.

geçmişte yanımda olmayanları yanımda beklemiyorum elbette, geçmişte onlara kırgınlığımı haykırdığımda ses etmezlerken şimdi beni yargılamalarına üzülüyorum.
onlarda haklılar kendince.
objektif olabilmek ile duygusal düşüne bilmek zor iş kardeşse.
herkesin harcı değil.

Back
X