• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Affeder misiniz ?

MaviEge

DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
4.520
37
158
hatalar ne olursa olsun, ne kadar büyük olursa olsun , karşınızda ki annenizse veya babanızsa affeder misiniz? yorumlarınız çok önemli benim için arkadaşlar. her türlü hatayı düşünüp cevaplarsanızı sevinirim :) sevgiler

benim hayatımı ve kardeşlerimin hayatını hatta kendi hayatını karartan ailemi affettim.affetmek allaha mahsus, ona affetmek denmez tabiki.
ama onlarla hala görüşüyorum.
gerçi hem suçlu hem güçlü olan babam görüşmüyor bizimle
ama canları sağolsun.
ben daha gencim herşeyi yeniden düzeltebilecek vaktim olabilir.ama anne ve babayı yeniden yapamam...

yok oyle sey,anamdir babamdir diye herseyi sineye cekemem ben,,,,,,,,,,,,,herkezin birbirine saygisi olmasi lazim,,,,saygi yanlizca buyuge degil kucugede olmasi lazim.......

cevap verirken,bir annenin ailesine yaşatabileceği en büyük utancı , en büyük kötülüğü düşünerek cevap verir misiniz?gene de affeder misiniz ?

ne olabilir mesela,
anne babayı aldatmış mı olabilir,ya da
tam tersi...
başka hangi durumda büyük utanç yaşatılabilir ve
affetmek düşünülebilir ki???
sevgiler..

hatalar ne olursa olsun, ne kadar büyük olursa olsun , karşınızda ki annenizse veya babanızsa affeder misiniz? yorumlarınız çok önemli benim için arkadaşlar. her türlü hatayı düşünüp cevaplarsanızı sevinirim :) sevgiler

hatanın derecesine göre değişir.
affedilmeyecek hatalar yapılmışsa ,asla affetmem....

evet,anne babayı aldatıyor.ama ben bu kadar açık söylemek istemedim.çünkü insanlar sadece ihanette mi aynı tepkiyi verir merak ediyorum.ya da sadece annenin ihanetinde mi insan bu kadar utanç yaşar?

Bir yerde okumuştum gerçek, annesi boşanıyor ve başka bir adamla evleniyor, annesi kızına gereken özeni göstermiyor ve küçük kız üvey babasının tecavüzüne uğruyor..
Sadece annenin vurdumduymazlığı yüzünden. O kız büyüyor o günler geçmişte kalıyor ama psikolojik travmayı hiçbir zaman tam anlamıyla atlatamıyor.

Böyle bir durumda asla annemi affetmiyorum diyordu..

Normalde anne baba affedilir, ne olursa olsun ama böyle bir durum da bilemiyorum?

birazdan bu senin mi başına geldi diye sorular gelecek ,gelmeden cevap yazayım ben.daha önce de açmıştım bu konuyu.arkadaşımın,benim de annem diyebileceğim kadar yakın arkadaşımın annesinin başına geldi.sadece affeder misiniz bunu merak ediyorum.arkadaşımın ve kardeşinin ve benim haberi var bu olaydan.anne, bizim bildiğimizin farkında değil.baba belki biliyor belki susuyor.çok karışık yani kızlar .sadece ben sizin fikrinizi merak ediyorum.

cevap verirken,bir annenin ailesine yaşatabileceği en büyük utancı , en büyük kötülüğü düşünerek cevap verir misiniz?gene de affeder misiniz ?
üfffffffffff cok zor bir durum olsa gerek
bu durumu söyle degerlendiririm annemin ve babamin aile yasantisida cok önmelidir benim icin zamaninda babam yapti yapti sineye cektikmi annem sineye cektimi
eger annem gercekten böyle utanc verici bir sey yaptiysa mutlaka bir gerekcesi vardir

anne babayı aldatıyor.bunumu soruyorsun.
off. çok zor..
yaptığı yanlışı anlar,pişman olursa,affederdim herhalde......ama hatasını anlarsa....

gerekçesi olsa bile bir insanın bunu ayrılmadan yapması doğal mı.ben bile bu kadar zor durumdayken,arkadaşım çok çok zor durumda ve de kardeşi.napacaklarını da bilmiyorlar.ailesi uzakta.fakat arkadaşımın evine geldiğinde ben de telefon görüşmelerine,msn kayıtlarına şahit oldum.kız gidip babaıyla konuşmak istiyor fakat bunun bir şeyi değiştirmeyeceğini biliyor.napacak bilemiyorum.kardeşini yanına almak istiyor,kardeşi de sorunlu yani,lise de bir senesi var bitmesine.ve çocuğun psikolojisi bozuldu bu olaydan.bir sene kaldı çocuk lisede.yanına alsa arkadaşım,eşi de destekliyor .eşi çok iyi allahtan.ama kız korkuyor kardeşşiyle baş edemez diye.çünkü eşi dışarıya gidiyor arada iş için.böyle olay kızlar.çıkmazdayız.ben de yanlış yönelendirmek istemiyorum.

birazdan bu senin mi başına geldi diye sorular gelecek ,gelmeden cevap yazayım ben.daha önce de açmıştım bu konuyu.arkadaşımın,benim de annem diyebileceğim kadar yakın arkadaşımın annesinin başına geldi.sadece affeder misiniz bunu merak ediyorum.arkadaşımın ve kardeşinin ve benim haberi var bu olaydan.anne, bizim bildiğimizin farkında değil.baba belki biliyor belki susuyor.çok karışık yani kızlar .sadece ben sizin fikrinizi merak ediyorum.

O anneyle bence affetmekten önce utandırmak gerekir:1no2:.Arkadaşın annesine bildiğini söylesin,annesini bunu babasına itiraf etmesi için ikna etsin.Bu evliliği yürütüp yürütmeme kararını babası versin arkadaşının.Çünkü bildiği bir gerçek var,söylese annesi üzülecek,söylemese babasına haksızlık yapmış olacak.Sizce hangisinin üzülmesini tercih eder?Ben olsam babamın üzülmesini istemem,burda bunu hakeden varsa o da annedir.Anne olma sıfatını unutup,aşık olmak istiyorsa boşanır medenice, gider ne istiyorsa yapar. Çok üzgünüm çoook

gerekçesi olsa bile bir insanın bunu ayrılmadan yapması doğal mı.ben bile bu kadar zor durumdayken,arkadaşım çok çok zor durumda ve de kardeşi.napacaklarını da bilmiyorlar.ailesi uzakta.fakat arkadaşımın evine geldiğinde ben de telefon görüşmelerine,msn kayıtlarına şahit oldum.kız gidip babaıyla konuşmak istiyor fakat bunun bir şeyi değiştirmeyeceğini biliyor.napacak bilemiyorum.kardeşini yanına almak istiyor,kardeşi de sorunlu yani,lise de bir senesi var bitmesine.ve çocuğun psikolojisi bozuldu bu olaydan.bir sene kaldı çocuk lisede.yanına alsa arkadaşım,eşi de destekliyor .eşi çok iyi allahtan.ama kız korkuyor kardeşşiyle baş edemez diye.çünkü eşi dışarıya gidiyor arada iş için.böyle olay kızlar.çıkmazdayız.ben de yanlış yönelendirmek istemiyorum.

arkadaşın annesini çekecek bir kenara ve bu olayı bildiğinive bu ilişkiyi bir an evvel bitirmesi gerektiğini anlatacak. yoksa onun yüzüne bir daha bakmayacağını ve görüşmeyeceğini söyleyecek

evet,anne babayı aldatıyor.ama ben bu kadar açık söylemek istemedim.çünkü insanlar sadece ihanette mi aynı tepkiyi verir merak ediyorum.ya da sadece annenin ihanetinde mi insan bu kadar utanç yaşar?

kusura bakmayın bu kadar açık yazan bendim ama
tahminim yanlış olabilir sanmıştım..ama,
bir anne baba herhalde ihanetten başka
her konuda affedilebilir diye düşündüğüm için
bu sonuç aklıma geldi...
ama neden ve siz nasıl öğrendiniz??

bence ortada ihanet varsa utanç her ikisi içinde geçerlidir.çünkü ebeveynler çocuklara örnek olur ama ortada bi gerçek var ki annenin örnek olması ahlaki açıdan daha önemli.ve bir anne bunu yapıyorsa ve onun yerine kızı utanıyorsa bu çok ama çok vahim bir durumdur...bu yüzden babanın ihanetine kızılır belki ama annenin ihaneti daha utanç vericidir.(nacizane fikrim)

arkadaşım onu da düşündü ,ama eşi de arkadaşıma zarar verir diye korkuyor.yapabilecek kapasite de biri.arkadaşım,ailesinden uzakta.eşi iş için başka bir yere gidince o da ailesinin yanına gidicek.ama annesiyle konuşsa kendisine zarar verme ihtimali var.o yüzden babaıyla konuşmayı düşünüyor.kardeşi de pek sağlıklı şeyler söylemiyor.onun bir zarar vermesinden kokuyor.ayrıca babası farkında olup susuyor olabilir.size ne benim karım diyebilir.arkadaşım o zaman da kardeşini yanına almayı düşünüyor.ama kokuyor 18 yaşına bir delikanlı.eşi evde yokken,çeker gider diye korkuyor.

Back
X