Görümcemin kafamda oluşturduğu şüphe sonucu bende oluşan takıntı. Ay lütfen yardım edin.

Sizin gibi değil ama. Başka yerlerde yiyor. Yemesi değil aslında sorun, tuvaleti pis mi gördü acaba. O an gözümün önüne geldikçe sinirim bozuluyor. Ben de kimsede böyle bir şey görmek istemem tabi. Böyle bir şey gördüyse diye rahatsız oluyorum.
Gördüyse gördü,olan olmuş artık. Ne diyeceksiniz sen yanlış görmüşsün tuvalet temiz mi diyeceksiniz. Kocaman adam öğrenememiş se tuvalet nasıl kullanılır,siz ne yapabilirsiniz ki artık bu saatten sonra.
Ayrıca tuvalette ne oluyor babanız girince,ortalığa mı işiyor? Ne bileyim kaka yapıp sifon mu çekmiyor? En fazla ne olmus olabilir ki anneniz anlattığınız tarzda biriyse babanızın arkasından girip temizliyordur diye düşünüyorum.
Ben kimsenin evinde mecbur kalmadıysam tuvalete girmem,yolda su bile içmiyorum bazen sağda solda tuvalet kullanmamak için.(benzinlik,avm vs) Hiç hoşlanmıyorum başkasının kullandığı tuvalete girme fikrinden mesela. Ama ne diyebilirim ki tuvalete pis denk gelsem bir evde,sonuçta o tuvalette yemek yapıp yedirmeyecekler bana,ne bileyim çayı kahveyi orada hazırlamayacaklar. Bu kadar takarsak kafamıza kapı dışarı çıkamayız.
İnsanların temizlik anlayışları da farklı,kimi her yere ayri bez kullanır,diğeri bir bezle bütün evin tozunu alır. Elini yıkamaz tuvaletten çıkınca, avm tuvaletlerinde görmüşsünüzdür girip elini suya sabuna sürmeden çıkan pasaklı hemcinslerimizi. Baksan ne bakımlı,hoş kadın dersin ama temizlikten bir haber. O elleriyle heryere dokunur(iç tuvalet kapısı,dış tuvalet kapısı vs) elini yıkamaya üşenir. Sonra arkasından o kapıya dokunmak istemezsin.peçete ile tutar çıkınca ellerine kolonya dökersin ,iğrendiğin için. Dolayısıyla ortak alanla bir pasaklı ile karşılaşmayacağımızın garantisi yok. Evde de hoşuna girmeyen,senin temizlik anlayışına uymayan birşeyler görmüşsündür birşey yemek içmek istemezsin. Bu da gayet normal,ısrar etmemek gerekir bence.
Siz de takılmayın ne gördüyse gördü. Belki birşey görmedi sizin takıntılı olduğunuzu bildiği için inadına yapıyor. Bilemezsiniz yani. Takılmayın boşverin. Nezaketen sorar geçersiniz,istemiyorsa istemesin.

Herkese merhaba,
Çok gereksiz ama şuan kafamda aşırı büyüttüğüm bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Evliyim ve görümcem ile aynı şehirde yaşıyorum. Annem de bizimle aynı şehirde. Annem çok titiz hatta titizlik ile nam salmış biridir.
Keza görümcem de öyle biri. Annemden bana da geçmiş bu durum. Temizlik ile alakalı şeyleri biraz fazla kafama takarım.

Annemin titiz olması kadar babam çok titiz değildir. Tuvalet kullanımı konusunda özellikle. Çok iyi temizlemez ve annem, ben kim varsa sürekli tetikte oluruz babam tuvalete girdikçe. Maalesef defalarca uyardık ama düzelmiyor pek.

Neyse konuya gelecek olursak, görümcem anneme geldi bir kaç defa. Her geldiğinde asla bir şey yemiyor. ( bir iki geldiğinde eşimin bu durumu kendisine söylemesi sonucu yedi fakat sonraki gelişinde yine aynı). Annem ve ben de haliyle bu duruma bozuluyoruz. Pis insanlar olsak anlarım da bu durumuna anlam veremiyorum. Benim evimde yiyor ama anneme gelince hazır şeyleri bile ağzına atmıyor. Yani ısrarla neden yemiyorsun dememize rağmen yok sağol diyerek geçiştiyor. Hazır şeyleri bile yemiyor. Aşırı sinir bozucu oluyor. ( dediğim gibi bir iki yedi, yerken de bak yiyorum sonra yemiyor demeyin diye belirtti şakayla).

Annem de bir kere görümceme gitti ve yemek yedi ve "sen bizde yemiyorsun ama ben öyle yapmayayım" diyerek lafını da dokundurdu. ( bu arada sürekli git gelleri yoktur. Üst üste kayıplarımız ya da davetlerimiz olduğu için mecburi bir git gelleri oldu bir dönem sadece ) (Annem çok görgülü biridir. İnsanlar ile yüz göz olmayı sevmez, yapısını anlamanız için söylüyorum)

Görümcemin anneme geldiği bir kaç defasında ben evdeydim ve evin temizliğine özellikle dikkat ettim. Fakat bir defasında geldiğinde evde değildim ve annemin gözü de pek iyi görmüyor. Acaba o geldiğinde tuvaletimizi babam kullandı ve annem fark etmedi mi diye düşünüp duruyorum. (Bazen gözünden kaçıyor. Ben uyarıyorum görmemişim diyor. Babamda sağ olsun hiç temiz bırakmaz rahatsız edicidir). Acaba öyle bir şeye denk geldi mi diye düşünüyorum. Çünkü sanki ondan sonra yere yememeye başladı gibi geliyor ama pek hatırlayamıyorum.

Bu arada bu benim kuruntumda olabilir. Bazen bazı şeyleri kafamda büyütüyorum. Şimdi bir davetimiz var ve tekrar benzer bir sebepten bir araya gelecekler ve yine aynı şekilde yemezse bayağı sinirim bozulacak. Bir şey mi gördü de yemiyor, annemi pis mi sanıyor anlamadım. Her fırsatta eşim ve ben annemin temizliğini gülerek bile anlatıyoruz konusu geçince çünkü bazı halleri çok komik. Bir defasında benim evime geldi annemin yaptığı reçeli yedi. Doydum moydum dedi ama ye lütfen çok güzel yapmış annem dedim yedi. Farkında olmadan ısrarcı mı davrandım da yedi bilmiyorum.

Yani şöyle düşünüyorum. Ben normalde çok takılırım böyle şeylere ama temizliğine güvendiğim birinin tuvaletini, banyosunu bir kere pis görsem bunu çok sorun etmeyebilirim. Olabilir, insanlık hali görmemiştir, o gün aksi bir şey oldu herhalde der geçerim.

Biliyorum yemese yemesin diyeceksiniz haklısınız ama insanın siniri bozuluyor ve acaba o gün tuvaletimizi pis mi gördü de böyle davranıyor diye düşünüp duruyorum. O an gözümün önüne geliyor. Babamın tuvaleti pis bırakıp görümcemin buna denk gelmesi. O an stres yükleniyorum. Dediğim gibi bu hiç olmamışta olabilir ama bu tavrı artık bende takıntı oldu galiba.

Biliyorum bu kadar takılmam gerekir ama bazen insan böyle takılıyor lütfen anlayış gösterin olur mu ?

Sizlerin yorumunu ve beni silkelemenizi rica ediyorum. Teşekkür ederim.
Aşırı titiz insanlardan malesef rahatsız oluyorum. Kibirli oluyorlar etrafa da sanki herkes pis o temizmis gibi davranıyorlar. Bu tarz insanlarla arkadaşlık kurmuyorum ya da evine gitmiyorum davet etmiyorum vs.
Yemek konusunda da yemezse alınacak ne var anlamadım yemezse yemesin. Annenizin sizin sürekli kadını takip etmesi rahatsız edici. Yemezse yemesin ne sebepten yetmiyorsaa da bu sizin probleminiz değil. Sizin tavırlar da eahatsız edici yani.

kadin kendini kötü hissediyorsa yemesin
bazi insanlarin hassasiyeti vardir. mesela askla gez diye bir insta hesabi vardi. meyve sebze falan eviyeye tezgaha degiyor ya kadin bundan igreniyormus. asla tezgaha degen lavaboya degen seyin yikanmadan servis edildigi evlerde yemek yemezmis. o bunu yazinca gelen mesajları paylasmisti tonla insan ayni seyi yazmis.
oysa benim evimde tezgaha düşen şey aynen alinir yenir - dilimlenir yani. ya da bazi insanlar lavaboya koyar oyle yikar ispanagini elmasini.
herkesin titizlik anlayisi baska baskadir.
kadin da demek ki bir seye iğrenmis.
ablam mesela mutfakta sacima dokunsam zorla elimi yikatir. oysa benim icin hic onemli degil, hamur yogurmayacaksam sacima degdi diye elimi yikamam ve hatta bana manyakca gelir.
ya da bazilari kedili evden igrenir, bazilari baska seyden...kimbilir bu kadin da neye takilmis.
bosverin yemezse yemesin.
var demek ki rahatsiz oldugu birsey. Takilmaya ne gerek var. ayrica baban siçtigini ortaya birakirken utanmiyor da sen niye elelam gördü diye utaniyorsun? babanin ayibi

Görümcene gıcık oldum. Babana aşırı gıcık oldum. Sana da bu kadar taktığın için gıcık oldum 😅 Ben faydalı bi yorum yapamicam galiba susuyorum.
Haklısınız şu hallerime bende o kadar gıcık oluyorum ki bazen :) İşte elimde değil lüzumsuz yere çok takılıyorum bazen. Aslında psikolog ile de görüştüm böyle bir durumum olduğunu söyledi ama aşırı boyutta görmedi. Zaman zaman böyle nüks ediyor içimde büyütüyorum. Hayır görümcem de kötü biri değildir aslında. Yedirmeyi içirmeyi çok sever, ona böyle bir şey yapsak 1 hafta yataktan kalkamaz dert etmekten. O nedenle bozuluyorum galiba

kadin kendini kötü hissediyorsa yemesin
bazi insanlarin hassasiyeti vardir. mesela askla gez diye bir insta hesabi vardi. meyve sebze falan eviyeye tezgaha degiyor ya kadin bundan igreniyormus. asla tezgaha degen lavaboya degen seyin yikanmadan servis edildigi evlerde yemek yemezmis. o bunu yazinca gelen mesajları paylasmisti tonla insan ayni seyi yazmis.
oysa benim evimde tezgaha düşen şey aynen alinir yenir - dilimlenir yani. ya da bazi insanlar lavaboya koyar oyle yikar ispanagini elmasini.
herkesin titizlik anlayisi baska baskadir.
kadin da demek ki bir seye iğrenmis.
ablam mesela mutfakta sacima dokunsam zorla elimi yikatir. oysa benim icin hic onemli degil, hamur yogurmayacaksam sacima degdi diye elimi yikamam ve hatta bana manyakca gelir.
ya da bazilari kedili evden igrenir, bazilari baska seyden...kimbilir bu kadin da neye takilmis.
bosverin yemezse yemesin.
var demek ki rahatsiz oldugu birsey. Takilmaya ne gerek var. ayrica baban siçtigini ortaya birakirken utanmiyor da sen niye elelam gördü diye utaniyorsun? babanin ayibi
Aslında bende yiyor. Başka yerde de yiyor. Annemde de bir kaç defa yedi eşimin uyarması sonucu. Hatta annemin yaptığı reçeli bizde yedi. Annemde bir kaç defa yemekte yedi. (eşim uyarmış kendi fark edip) Eşime göre farkında değil ablası, temizlik ile alakalı bir konu olmadığı söylüyor da ben takıldım rahatsız oldum. Ablası da rahatsız olur böyle bir şey ona yapılsa. Sanırım bu yüzden bende takıldım. Sana yapılsa 1 hafta depresyona girer yatarsın evde demek geliyor içimden.

Sizin gibi değil ama. Başka yerlerde yiyor. Yemesi değil aslında sorun, tuvaleti pis mi gördü acaba. O an gözümün önüne geldikçe sinirim bozuluyor. Ben de kimsede böyle bir şey görmek istemem tabi. Böyle bir şey gördüyse diye rahatsız oluyorum.
Heryer tertemiz,hemde nam salınmış şekilde temiz,sadece o an wc yi belkide oda garanti değil, yani kirli gördü diyemi yemek yemeyecek
Ben aşırı titiz insanların evine gitmem tedirgin olurum belki tedirgin olmuştur dökerim saçarım laf gelir falan..

Aslında bende yiyor. Başka yerde de yiyor. Annemde de bir kaç defa yedi eşimin uyarması sonucu. Hatta annemin yaptığı reçeli bizde yedi. Annemde bir kaç defa yemekte yedi. (eşim uyarmış kendi fark edip) Eşime göre farkında değil ablası, temizlik ile alakalı bir konu olmadığı söylüyor da ben takıldım rahatsız oldum. Ablası da rahatsız olur böyle bir şey ona yapılsa. Sanırım bu yüzden bende takıldım. Sana yapılsa 1 hafta depresyona girer yatarsın evde demek geliyor içimden.
tamam iste demek ki bir seyden iğrendi ayip mi gunah mi?
neden ille sorup duruyor, laf dokunduruyorsunuz, yemesi icin zorluyorsunuz?
kadin size "tuvaletinizde bok gördüm ondan yemiyorum" , "mutfakta tirnagini yedin tükürüklü ellerinle salata yapmaya devam ettin igrendim" falan dese rencide etse daha mi iyi?
bir sey demiyor yemiyor iste. yapacak bir sey yok olayi büyütmeyin.
kadinin yememesi 2 anormalse sizin aile boyu yaptiginiz 20 anormal
ne diyim, insallah siz de kaynananizin igrendiginiz birseyine tanik olursunuz da herkes üstünüze gelip zorladigi icin elinden yemek yemek zorunda kalirsiniz. o zaman anlarsiniz belki kadincagizi.

*bana yapilsa umrumda bile olmaz. yemeyen yemesin ne yapayim. kaldi ki titiz bir insan degilim, titiz insanlari da hic sevmem ustelik hayvan besliyorum, diger evime de sevdigim sokak kedileri girip cikiyor :) yani iğrenen igrensin biptirsin evinde yesin, elimden igrenen yemesin ne yani dert mi?

1. Şu erkeklerinize (misal babanız) tuvalet eğitimi verin ya. Köpekler bile eğitiliyor. Söylüyoruz takmıyor demeyin, o erkeğin kafasını klozete sokup gösterin, bakalım bir daha kirli bırakıyor mu… görümceniz bu nedenle tiksinmiş olabilir

2. Görümcenizin ağzına yemek sokacak haliniz olmadığına göre bırakın yemesin

Ama evdeki insanlık dışı varlığa tuvalet eğitimi verin önce

Eskiden üvey babaanne de ne yemek yiyesim olurdu ne wcye gidesim. O aklıma geldi.

İlla çağıracaksanız bırakın yemesin, içi almıyordur. Rahat bırakın kadını.

1. Şu erkeklerinize (misal babanız) tuvalet eğitimi verin ya. Köpekler bile eğitiliyor. Söylüyoruz takmıyor demeyin, o erkeğin kafasını klozete sokup gösterin, bakalım bir daha kirli bırakıyor mu… görümceniz bu nedenle tiksinmiş olabilir

2. Görümcenizin ağzına yemek sokacak haliniz olmadığına göre bırakın yemesin

Ama evdeki insanlık dışı varlığa tuvalet eğitimi verin önce
Ehlileştiremedilerse demek . Bu konularda büyük konuşamıyorum. Değişmez.

Yani kadin gördüğü bir seyden igrenmiste yemiyor olabilir ,sizde biliyorsunuz babaniz pismis .Gormus ,igrenmis ve yemiyor niye zorla yedirmeye calisiyorsunuz .İlla şununuzu gördük tiksindim mi demesi lazim ?
Kendinizde durumun farkindasiniz tuttusmussunuz iste .Ne istiyorsunuz kadından ?
Birine yemek istemediği birşeyi ısrar kıyamet yedirmeye çalışmak o kişiye iyilik yapmak değildir, bence zaten ısrarcı kişilerin, yemeyen karşı tarafı umursadığı yok, tek dertleri ne kadar lezzetli ikramda bulunduklarını ispatlamak 🤣🤣🤣🤣 Kadını resmen bunaltmışlar yazık 😬

Bana pek temizlikten dolayı imiş gibi gelmedi belki annenizden çekiniyor olabilir ya da damak zevk uymuyor olabilir Siz neden kişisel olarak temizlik diye algıladınız onu anlamadım

Adı görümce ya, yediği ayrı yemediği ayrı batar. Annem görgülü biri demişsiniz ama kadına kendi evinde laf sokmuş. Görgü bunun neresinde? Analı kızlı bunalmışsınız görümceyi.

Ben de çok titizimdir ama kafayı bozacak derecede değil. Böyle insanın evine gitmiyorum ve bana gelsin istemem çünkü rahatsız olurum.

Bazıları gerçekten çok abartılı yani. Mesela geçen bir videoya denk geldim bir kadın bulaşık leğeninde (yıkanmış) sebze yıkıyor diye pismiş 😅😅 Diğeri övünerek yazmış benim leğenler ayrı ayrı diye. Ben de aksine kalabalık sevmem ve bulaşık leğenini kullanırımda yani. Zaten bir şey yıkamışsan en son leğenini yıkayıp kaldırıyorsun.

Hayatı zorlaştırmak adına ellerinden geleni yapıyorlar. Bunun adı Titiz olmak değil kendini eşyaya adamak, köle olmak. Düzenli ve titiz biriyim ama b*nu çıkarmadan. Evimde sultan olmak varken köle olamam.

Merhaba, çok spesifik buldum problemi o yüzden yazmak istedim çünkü bence birden fazla konuşulacak şey var. Mesela görümcenizin annenizde yemek yiyip yememesi, üzerinde çok düşünülecek bir konu değil, mühim değil yani ister yer ister yemez; insanların kimde yiyip yemediğine karışamayız. Buna takılmayın. Temizlik konusu; babanızın bu konuda temiz olmayı tercih etmemesi onun tercihi, hijyen anlayışınıza ters geliyor olabilir ama defalarca babanıza bunun söylendiğini ifade etmişsiniz, demek ki o değişmeyecek. Babanızın kötü kullanımına denk gelirseniz annenizin yükünü hafifletmek adına, isterseniz temizlersiniz. Annenizi kendinizi kaybedercesine savunmanıza gerek yok, herkesin annesi çok kıymetli ama temizlik konusunda örneğin çok titizliği savunmayı mantıksız buluyorum ben. Yani eşyaya kendini hırpalarcasına hizmet etmektense eşyanın bana hizmet etmesini tercih ediyorum. Böyle daha huzurluyum. Kendinizi yıpratmayın :)

Annenizin evini temiz görmediği için yemek istememiştir görümce olabilir.
Sevdiğim bir arkadaşım var evlendi, kendi çağırdı özellikle beni çat kapı gitmedim ve evi pisti, dağınıklık değil banyo ve mutfağı pisti. O gün çok zor bir şeyler yedim, evine de kolay kolay gitmem, sonraki buluşmayı dışarıda yaptık. Normalde çoğu yerde yemek yerim ama bir şeyden midem bulandıysa da bulanır.
Yani olabilir görümceyi bu kadar kafaya takmaya ne gerek var anlamadım.

İtici bulduğu bir şeyler vardır yemiyordur. Bazen bana da oluyor bazı insanlar pismiş gibi geliyor elimde değil. Zorunlu bir bağ var aranızda mecbur git gel yapıyor kadını rahat bırakın yemezse yemez öf.
Bir arkadaşımın evinde kalmıştım sabah babası hepimizin yumurtalarını soymuş 🤢🤮 yemedim. Bi de ısrar ediyor ye ye ye diye gözetliyor kabus gibiydi.

Back
X