Ağız şapırtısı, çay höpürtüsü

Mavisaclikadin

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2018
4.123
5.389
158
Evet konuya nasıl başlarım bilemiyorum ama ben bu seslere artık gercekten tahammül edemiyorum. Kalabalık misafirlerle aynı sofrada oturamiyorum o iğrenç seslerden gerçekten midem bulanıyor. Çayın yanında kuruyemiş yeme sesinden, çekirdek citleme sesinden, horlama sesinden, burun cekme sesinden ve daha bunun gibi sayamayacagim bir çok sesten rahatsız olmanın çok ötesinde nefret ediyorum. Kulağım sanki odaklanıp sadece o sesi duyuyor ortamdaki diğer sesleri duymuyorum bile. Bu durum hayat kalitemi etkilemeye başladı ve benden başka kimsenin bu sesleri farketmiyor olması beni rahatsız ediyor. Bende herkes gibi umursamazca bu sesleri duymamak istiyorum yok mudur bunun bir çözümünü bulan benzer bir durumda olan veya tavsiyede bulunmak isteyen..

Misofonya (sese duyarlılık) hastalığı bu. Bende de var bu durum. Ağız sapirtisini falan geçtim artık kulaklarım o kadar hassas ki çok kısık seste müzik dinliyorum. Tedavi olunmalı aslında.
Geçeceğine inansam doktora gitmek için çabalardim ama sanki bundan kurtulmak imkansızmis gibi hissediyorum

Misofonya...

Bir psikoloğa başvurmalısınız...
beni konusarak ikna edebileceklerini pek sanmıyorum çünkü kendi kendime de telkinler veriyorum artık duymazdan gelicem diye ama olmuyor. Tüm bunlar üniversitede tüm yılı hasta ve burnunu çekerek geçiren ve sürekli yakinimda biyerlerde oturan bi arkadaştan rahatsız olmamla basladi. Travma yarattı bende resmen

Aaaay aynı ben
Gel sarılalım :)

Ben de ağız şapırdatanlara uyuz oluyorum, babam mesela acayip yapar bunu. Her yemekte kavga ediyoruz sırf bu yüzden
Düzeleceğimi de sanmıyorum, çok mide bulandırıcı çünkü
Gerçekten ya beni anlayan bir insan çıktı ilk defa bende duzelemem muhtemelen beklentim insanların bu igrenclikten vazgeçmesi yönünde. Düzgün yesinler icsinler çok mu zor

AYNı şey bende de var mesela eşim sakız çiğniyorsa bende çiğniyorum yoksa ağzına çarpasım geliyor
YEmek yerken ben yemiyorsam yanında beklemiyorum kimsenin yoksa geriliyorum
Hayat kalitemi etkilemiyor sanırım çözüm buluyorum ama hakikaten sinir bozucu
Bir gün bir arkadaş soru sormaya gelmişti ona anlatırken farkettim sakız çiğniyor arkamda tepemde o siniri tahmin edersin kısa kesip kızı yolladım
Sonra da düşündüm şunu eşim veya çocuklar yapsa onlara böyle sessiz kalamazdım dedim kendi kendime ne zaman o sese takılsam aklıma tepemde sakız çiğneyerek beni dinleyen kız geliyor

Sizi gerçekten çok iyi anliyorum dediklerinizi bende yapıyorum ortamdan uzaklaşarak kurtulmaya çalışıyorum bir şekilde yoksa ciddi anlamda sinirleniyorum sakız sesi de çok sinir bozucu bende birinde sakız görsem o kişiyi kesinlikle dinleyemem

Ayyy ben bu. Kimseyi kinamak istemiyorum cunku korkuyorum basima surekli maruz kalacagim sekilde gelir diye. Asiri ofkeleniyorum bu tur seslerde. Takintili oldugumuz icin duymazliktan da gelemiyoruz cunku. Hele bir de agzinda hicbisey yokken boyle sapirdatma ve dudagiyla disini sıkıştırıp suan yazamadigim bi sesi cikaran insanlar yok mu deli oluyorum. Bu tipler bi de dolmusta fln hep benim arkama oturuyo. Dolmustan indigimi bilirim

Anladım o gicirtili iğrenç sesi suan siz yazarken kulağımda çınladı resmen. Birkaç kez bende ayni şeyi yaşadım otobüsten dolmustan indim sonunda çözümünü buldum en azindan yolculuk sirasindayken yüksek sesle müzik dinleyince kimsenin sesini duymuyosunuz tavsiye ederim

Kulaklik kullanmiyorum ama mantikli bundan sonra en azindan bulundurmaliyim. Yani Allahim sen affet ama 10 sn araliklarla bu ses niye nasil cikiyo diye cok ofkeleniyorum. Benim bazi spesifik ve ayrica sistematik seslere karsi da bi takintim var. Mesela ayni odada calistigim bir insan mutemadiyen tukenmez kalemin kapagini acip kapiyosa -ki dalmistir muhtemelen- asiri sinirlenirim.
Ses konusunda baya takintiliyim

Ay valla bende bu konuda tek olduğunu düşünmeye başlamıştım:) babamda yemek yerken ağzını şapırtadır alışkanlık olmuş bir şey diyemiyorum ama içim içimi yiyor. Kupa bardağında kahve karıştırılır ya ben o sesten bile nefret ediyorum. Ama özellikle ağız şapırtısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…