- 21 Kasım 2018
- 4.123
- 5.389
- 158
- Konu Sahibi Mavisaclikadin
-
Benim takintim daha cok tiksindigim şeylere karşı o tarz seslerden etkilenmiyorum ama biri burnunu çeksin 4 5 kere istikrarlı olarak ağlayasım geliyor çok igreniyorum. Siz kulakligi mutlaka bulundurun benim icin vazgeçilmez birşey oKulaklik kullanmiyorum ama mantikli bundan sonra en azindan bulundurmaliyim. Yani Allahim sen affet ama 10 sn araliklarla bu ses niye nasil cikiyo diye cok ofkeleniyorum. Benim bazi spesifik ve ayrica sistematik seslere karsi da bi takintim var. Mesela ayni odada calistigim bir insan mutemadiyen tukenmez kalemin kapagini acip kapiyosa -ki dalmistir muhtemelen- asiri sinirlenirim.
Ses konusunda baya takintiliyim
Keske şunu yaptim da kurtuldum düzeldim diyen biri olsa ama hepimiz ayni şeyleri yaşıyoruz malesefAy valla bende bu konuda tek olduğunu düşünmeye başlamıştım:) babamda yemek yerken ağzını şapırtadır alışkanlık olmuş bir şey diyemiyorum ama içim içimi yiyor. Kupa bardağında kahve karıştırılır ya ben o sesten bile nefret ediyorum. Ama özellikle ağız şapırtısı
Aynen medeniyet göstergesi bi kere. Ne zevk alıyolar anlamış değilimGerçekten ya beni anlayan bir insan çıktı ilk defabende duzelemem muhtemelen beklentim insanların bu igrenclikten vazgeçmesi yönünde. Düzgün yesinler icsinler çok mu zor
Zaten nerde bir anormallik orda ben :) normal bişey olsa sasardimCanım bu bi hastalıkmış aynı sorun bende de var içerde biri bişey yesin kıt kıt çıt çıt anında o odadan kacıyorum sinirlerim tepeme çıkıyor aynı durumdayız en ufak bu şekilde seslere dayanamıyorum
Kesinlikle katılıyorumAynen medeniyet göstergesi bi kere. Ne zevk alıyolar anlamış değilim
Olabilir gerçekten haklısınız ama cok kötü birşey ya. Her türlü sese karşı hassasim resmen. Dediğiniz gibi benim annemde benim gibi genetik olabilirYalnız degilsin sinirlerim hopluyor sesleri çukaran insanlrdanda tiksiniyorum seslerini duymasam bile yüz şekilleri kafama höpürtü şapırtı olarak yükleniyor eşimle annemle eşle dostla tartışır hale geldim benden de kuzıma geçmiş sanırım o artık sofrada ağlayaxak hale geliyor ben uyumadan yemeyin içmeyin çok rahatsız kardeşimde halalarımda da var sanırım genetik bu
Sevinin benceSizin kadar yoğun yasamadigima mi sevineyim bilemedim.
Bende de var. Kabus gibi.
Boyle carpasim geliyor.
Inşallah çünkü benim okul hayatımı da etkilerdi bu durum zaman zaman sınavlarda birilerinin çıkardığı sesler yüzünden ayni soruyu defalarca okur anlamazdimBende bu durum eskiden daha dayanilmaz haldeydi suan biraz daha rahatim ama tamamen gecmis degil.cok iyi anliyorum inanilmaz sinir bozan bir durum..
10 yasindaki oglumda da son 1 yildir bu takintiyi goruyorum ozellikle yemek yerken cikan seslere cok sinir oluyor.insallah ilerlemez
Belli oranda çoğu kişide var olduğunu düşündüğüm aşırı hassasiyet/takıntı arası psikolojik bir durum gibi...Evet konuya nasıl başlarım bilemiyorum ama ben bu seslere artık gercekten tahammül edemiyorum. Kalabalık misafirlerle aynı sofrada oturamiyorum o iğrenç seslerden gerçekten midem bulanıyor. Çayın yanında kuruyemiş yeme sesinden, çekirdek citleme sesinden, horlama sesinden, burun cekme sesinden ve daha bunun gibi sayamayacagim bir çok sesten rahatsız olmanın çok ötesinde nefret ediyorum. Kulağım sanki odaklanıp sadece o sesi duyuyor ortamdaki diğer sesleri duymuyorum bile. Bu durum hayat kalitemi etkilemeye başladı ve benden başka kimsenin bu sesleri farketmiyor olması beni rahatsız ediyor. Bende herkes gibi umursamazca bu sesleri duymamak istiyorum yok mudur bunun bir çözümünü bulan benzer bir durumda olan veya tavsiyede bulunmak isteyen..
İnsanlar tamamen kraliyet ailesindeymişcesine yese yine duyacaksınız o sesi.Aynen medeniyet göstergesi bi kere. Ne zevk alıyolar anlamış değilim
Evet kesinlikle öyle. Bu durumu sınırlandırmaya çalışıyorum ben sadece hepsi bu tamamen geçmese bile azalsin istiyorumBelli oranda çoğu kişide var olduğunu düşündüğüm aşırı hassasiyet/takıntı arası psikolojik bir durum gibi...
Istemdisi ses kulağımda yankilandiİnsanlar tamamen kraliyet ailesindeymişcesine yese yine duyacaksınız o sesi.
Sizin hassas olduğunuz birşeyde diğer normal olan insanlara medeniyetsiz demek biraz abartı değil mi?
Havuç severim mesela sürekli yerim, bunu medeniyet ölçüsünde ses çıkarmadan nasıl yiyebilirim?
Ayyy aynı ben. Tam ben. Sofra terketmişliklerim, otobüsten inmişliklerim var bu yüzden. Geçmiyor ama o takıntılarEvet konuya nasıl başlarım bilemiyorum ama ben bu seslere artık gercekten tahammül edemiyorum. Kalabalık misafirlerle aynı sofrada oturamiyorum o iğrenç seslerden gerçekten midem bulanıyor. Çayın yanında kuruyemiş yeme sesinden, çekirdek citleme sesinden, horlama sesinden, burun cekme sesinden ve daha bunun gibi sayamayacagim bir çok sesten rahatsız olmanın çok ötesinde nefret ediyorum. Kulağım sanki odaklanıp sadece o sesi duyuyor ortamdaki diğer sesleri duymuyorum bile. Bu durum hayat kalitemi etkilemeye başladı ve benden başka kimsenin bu sesleri farketmiyor olması beni rahatsız ediyor. Bende herkes gibi umursamazca bu sesleri duymamak istiyorum yok mudur bunun bir çözümünü bulan benzer bir durumda olan veya tavsiyede bulunmak isteyen..
Şimdilik bi şekilde idare ediyorum bende ama şunu düşünmeden edemiyorum mesela 10 sene sonra evli olsam evime aksam yemeğine insanlar gelse ve ben o sofrayı terk etsem çok terbiyesizce olmaz mi. Şimdi annem durumu idare ediyor mesela ben sofradan kalksam ama illaki o sofradaki ev sahibi pozisyonuna benim geldiğim zamanlarda olacak ben asıl ondan korkuyorumAyyy aynı ben. Tam ben. Sofra terketmişliklerim, otobüsten inmişliklerim var bu yüzden. Geçmiyor ama o takıntılar
Evet kesinlikleArkadaşlar sonuçta bir tür takıntı ve galiba genetik sizinde yakınlarınızda olduguna göre. Bilime bir katkıda bulunup kendi araştırmamızı yapmış olduk kutluyorum bizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?