- Konu Sahibi Mavisaclikadin
-
İnsanlar tamamen kraliyet ailesindeymişcesine yese yine duyacaksınız o sesi.
Sizin hassas olduğunuz birşeyde diğer normal olan insanlara medeniyetsiz demek biraz abartı değil mi?
Havuç severim mesela sürekli yerim, bunu medeniyet ölçüsünde ses çıkarmadan nasıl yiyebilirim?
Bu kadar tiksinti getirecek kadar rahatsızlık size ait problem diyorum işte. Başkası sizin yanınızda yedi diye medeniyetini sorgulayamazsınız.Evet haklısın elma havuc sakız.. .Sessiz olmuyor değil mi?E kimse size yemeyin demiyor ki.Evinizde yalnızken ya da ailenizle hep beraberken yiyin ailece.Ben de arada sakız çignerim ama evde tek başındayken.Kapı çalsin hemen çıkarırım.Başkalarinin yanında elma havuc çekirdek yemem.Kimseyi rahatsız etmeye hakkım yok değil mi...
Evet canım inanirim maalesef bende ve kardesimde de vardı öyle kp ve kv denk geldi ki evliliklerimizin selameti için kendi kendimizi tedavi ettik diyebilirimEvet haklısınız nette bende okumustum misophonia adı. Arastirirken aa resmen beni anlatmislar dedim inanır misiniz
Evet canım inanirim maalesef bende ve kardesimde de vardı öyle kp ve kv denk geldi ki evliliklerimizin selameti için kendi kendimizi tedavi ettik diyebilirimEvet haklısınız nette bende okumustum misophonia adı. Arastirirken aa resmen beni anlatmislar dedim inanır misiniz
Sizdeki durum daha cok okb ses takintisi.diyeceksiniz ki nasi bu kadar eminsin;ayni durum erkek kardesimde var yaklasik 24 yildir,6 yasindayken regl doneminde kullandigim ped in hreket halindeyken cikardigi duyulmasi imkansiz sesi duyup poşet sesi geliyo diyoduEvet konuya nasıl başlarım bilemiyorum ama ben bu seslere artık gercekten tahammül edemiyorum. Kalabalık misafirlerle aynı sofrada oturamiyorum o iğrenç seslerden gerçekten midem bulanıyor. Çayın yanında kuruyemiş yeme sesinden, çekirdek citleme sesinden, horlama sesinden, burun cekme sesinden ve daha bunun gibi sayamayacagim bir çok sesten rahatsız olmanın çok ötesinde nefret ediyorum. Kulağım sanki odaklanıp sadece o sesi duyuyor ortamdaki diğer sesleri duymuyorum bile. Bu durum hayat kalitemi etkilemeye başladı ve benden başka kimsenin bu sesleri farketmiyor olması beni rahatsız ediyor. Bende herkes gibi umursamazca bu sesleri duymamak istiyorum yok mudur bunun bir çözümünü bulan benzer bir durumda olan veya tavsiyede bulunmak isteyen..
beni konusarak ikna edebileceklerini pek sanmıyorum çünkü kendi kendime de telkinler veriyorum artık duymazdan gelicem diye ama olmuyor. Tüm bunlar üniversitede tüm yılı hasta ve burnunu çekerek geçiren ve sürekli yakinimda biyerlerde oturan bi arkadaştan rahatsız olmamla basladi. Travma yarattı bende resmen
Ben de bu gibi oldukça insani şeylerden rahatsız olan insanlardan rahatsız oluyorum.Evet konuya nasıl başlarım bilemiyorum ama ben bu seslere artık gercekten tahammül edemiyorum. Kalabalık misafirlerle aynı sofrada oturamiyorum o iğrenç seslerden gerçekten midem bulanıyor. Çayın yanında kuruyemiş yeme sesinden, çekirdek citleme sesinden, horlama sesinden, burun cekme sesinden ve daha bunun gibi sayamayacagim bir çok sesten rahatsız olmanın çok ötesinde nefret ediyorum. Kulağım sanki odaklanıp sadece o sesi duyuyor ortamdaki diğer sesleri duymuyorum bile. Bu durum hayat kalitemi etkilemeye başladı ve benden başka kimsenin bu sesleri farketmiyor olması beni rahatsız ediyor. Bende herkes gibi umursamazca bu sesleri duymamak istiyorum yok mudur bunun bir çözümünü bulan benzer bir durumda olan veya tavsiyede bulunmak isteyen..
Pardon ama bunu bilincli yaptigimizi mi saniyorsunuz?Ben de bu gibi oldukça insani şeylerden rahatsız olan insanlardan rahatsız oluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?