Ağız şapırtısı, çay höpürtüsü

Valla bende de var ama galiba daha vahimim ben.Mesela dün otobüste bi ses geliyor çıt çıt...Farkındayim biri sakız çiğniyor ama kim göremiyorum.Neyse indim yarı yolda otobüsten yoksa çildiracağım.Ee ses kesilmedi.Ben yürüyorum ses arkamda.2_3 kere arkamı döndüm baktım ki sakız çiğneyen kadın da inmiş aynı durakta arkamdan yürüyor.Bir de aksak yürüyor.Dedim şimdi engelli olduğu için baktığımı sanar ayıp olmasin.

Ya hanımefendi o ses sakızdan mı geliyor çok şaşırdım ,dedim.
Evet,ne olacak?dedi
E ayıp ama rahatsız oluyoruz dedim.
Öoooyle miiii dedi ve
Hızlı bir kaç adımla önüme geçti bana bana baka sakızı cak cak çiğneyip dişlerinin arasından sakızı göstermeye başladı.
Terbiyesiz diyebildim sadece.

Yani ben sakin de kalmıyorum
Tartışmaya başlıyorum.Eşim çok kızıyor birisi seni dövecek bu yüzden diye.

Evet haklısın elma havuc sakız.. .Sessiz olmuyor değil mi?E kimse size yemeyin demiyor ki.Evinizde yalnızken ya da ailenizle hep beraberken yiyin ailece.Ben de arada sakız çignerim ama evde tek başındayken.Kapı çalsin hemen çıkarırım.Başkalarinin yanında elma havuc çekirdek yemem.Kimseyi rahatsız etmeye hakkım yok değil mi...

Bu kadar tiksinti getirecek kadar rahatsızlık size ait problem diyorum işte. Başkası sizin yanınızda yedi diye medeniyetini sorgulayamazsınız.

Evet haklısınız nette bende okumustum misophonia adı. Arastirirken aa resmen beni anlatmislar dedim inanır misiniz
Evet canım inanirim maalesef bende ve kardesimde de vardı öyle kp ve kv denk geldi ki evliliklerimizin selameti için kendi kendimizi tedavi ettik diyebilirim

Evet haklısınız nette bende okumustum misophonia adı. Arastirirken aa resmen beni anlatmislar dedim inanır misiniz
Evet canım inanirim maalesef bende ve kardesimde de vardı öyle kp ve kv denk geldi ki evliliklerimizin selameti için kendi kendimizi tedavi ettik diyebilirim

bende böyleyim malesef eşim alıştı artık çayı höpürdetmeden içiyor yoksa hep söylüyordum adam vazgeçti huyundan bana dayanamadı.. babamla meyve yemiyorum özellikle mandalina portakal yerse çıkıyorum odadan.. harici eğer toplum içindeysek kafamı oyalamaya çalışıyorum ama kafamda hep o sesler büyüyüyor ve ben oturamıyorum yerimde

Bu kadar takıntılı değilim belki ama bende sinir olurum hele ki çay höpürdetilmesine horlama ayrı bir dert ben yan daire üst kattan gelen horlamaları bile duyuyorum ve asla uyuyamıyorum

Sizdeki durum daha cok okb ses takintisi.diyeceksiniz ki nasi bu kadar eminsin;ayni durum erkek kardesimde var yaklasik 24 yildir,6 yasindayken regl doneminde kullandigim ped in hreket halindeyken cikardigi duyulmasi imkansiz sesi duyup poşet sesi geliyo diyodu o donem onemsenmedi..sonra giderek terlik sesinden, evdeki yurume sesinden sessiz guldugumizde burnumuzdan nefes verme sesi gibi cikan sesten,konusma sesinden bile rahatsiz olmaya basladi.. yillar suren bir arastirma,isitme testleri vs ler sonunda obsesif kompulsif bozukluk (okb) tanisi aldi ve yillardir ilac ve terapiyle su an daha normal seviyede yasantisini surdurebiliyor.. bi psikiyatr ile gorusmenizi oneriyorum yasam kaliteniz acisindan.. bu arada agiz sapirtisindan nefret etmeyen insan heralde yoktur

Düzgün yiyip içsin insanlar da yahu ! Ben de ağzı şapırtısından rahatsız olurum.Çevremde bir çok insan rahatsız oluyor.Hastalık hali daha ileri boyuta taşınırsa söz konusu olur sanki.Sizinki sadece "huylanma" gibi geldi bana.Bende de var bu.

Kendi verdiğimiz telkinlerle çözülecek olsa her psikolojik sorunumuz çözülürdü. Sonuçta psikolog bu konuda uzman ve duruma göre ilerliyor. Ayrıca terapi sadece konuşarak ilerlemiyor, Emdr gibi bir teknik uygulayan psikolog bulabilirsiniz.

Eğer illa da psikolog çözemez diyorsanız, psikiyatriye gidip ilaç kullanarak çözmeyi deneyebilirsiniz.

İki konu okudum ikisi de takıntı ile alakalı biri temizliğe takıntılı diğeri sese ben mi çok gamsızım anlamadım ama bir psikolaga mutlaka gitmelisiniz insanız yani hiç mi sakız çiğnemiyorsunuz ya da hiç mi nezle olmuyorsunuz.

Ben de bu gibi oldukça insani şeylerden rahatsız olan insanlardan rahatsız oluyorum.

bende bu hastaliga sahibim hemde uzun yillardan beri.agiz sapirdatmasi,elma yada havuc yenme sesi,hele en zoruda kucuk kizim var ve o ses cikararka yiyor.kafayi yiyorum ama hic birsey diyemiyorum.babam ses cikararak yemek yer bekarken onunla yememeye calisirdim ben ac degilim der yemesini beklerdim.allahtan esim oyle yemiyor ama bu cok kotu bi hastalik

Konu açmışlığım var fena müzdarip olduğum bir konudur.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/mizofoni-kabusu.1078519/
Ayni problemi yasamis oldugum bazi arkadaslarin yorumlari mevcut.İşin kötüsü hala üstesinden gelebilmiş değilim.
Bu ses nefreti kabusu;Ne yaptiğinin farkinda olamayanlar tamam da bilen ama buna ragmen istif bozmayan şahıslara nefret dolu bakislarima maruz kalmalarina ragmen "anlamamisa" yatmalarinin sinir bozuculuguyla yarışır.
Çekme burnunu ısrarla ne var yani? O yemegi yerken kapativer o ağzı ne kaybedersin?
İzole olasim su hayattan silinip gitmek istediğim dakikalar oluyor.
Bunu daha ileri boyutta yasayan arkadaşlar da var ki Allah yardimcilari olsun..

Ben de bu gibi oldukça insani şeylerden rahatsız olan insanlardan rahatsız oluyorum.
Pardon ama bunu bilincli yaptigimizi mi saniyorsunuz?
Benim rahatsiz oldugum mevzular kisitli ama daha genis kapsamli bu rahatsizliga sahip olan insanlarin varligina sahit oldum burda.
Ağız sapirdatmasalar ölmezler değil mi?
Sürekli burun cekmek yerine ilac veya selpak da kullanabilirler bence?
Eşşekten düşeni kim anlar? Hassasiyetleriniz yok mudur sizin hic?
Olsaydi sahsen rahatsiz olmak yerine rahatsiz etmemek adina anlayisli davranmayi tercih ederdim.
Tabiki tedavi boyutu oldu hafif seyrediyor olmasina rağmen durumumun.
Azalma var ama geç-mi-yor.

Takma dişle yemek yiyen insan sesi
Şapırtı kütürtü
Sakız cigneme sesi
Tv yüksek seste olmasi
11 yaşındaki oğlumun bile yemek yerken cikardigi ses rahatsiz ediyor beni
Hatta bazen nefes alış veriş sesi bile rahatsiz ediyor

Eşim artik havuç salatalik yiyemiyorum diye şikayetci

Şehirler arası bir yolculukta arkamda ki adamin kütür kütür şeker yemesine kızmışlığım vardır.neyseki adam bişey demedi ben kizinca yemeyi birakmisti :)

Eşim ve ben Eşim benden daha kötü durumda. Ben sabretmeye çalışıyorum ama o çok sinirlenip ortamı terkeder. Çevremiz bilir zaten, yanımızda çekirdek kuruyemiş falan yemezler. Eşime psikolog başka şeyler düşün demiş ama uygulayamadık biz.

sizi çol iyi anlıyorum ve bu seslerden bende nefret ediyorum. Belki garip gelecek ama üst kat komşumuzun horlama sesine gecr uyanıp istemsiz ağlıyorum. Eşimden bu sorunu yaşamadım ama toplumda genelde yemek yiyemiyorum. Çay içmek işkence zaten hrr gittiğim yerde genelde yardım etmeyi tercih ediyorum ne kadar az o ortamda kalırsam o kadar iyi.

Ben bi psikologla görüştüm bana bir çözümü olmadı ama sizde bir deneyiniz istersneiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…