Ağlamak kaderim mi?

yeterbe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
25
0
36
İstanbul
18 yaşındababa zoruyla evlendim.. 10 yıl sürdü. 2 çocuk. oğlum babasıyla yaşıyor. kızım ben babam ve annem birlikte.. oğlumu rahatça görebiliyorum ama sorun çok farklı..ömründe aşık olmamış olan ben şu an 31 ime girdim ve yaşımı 23 24 sanıyorlar, birine aşık oldum. çocuk benden 8 yaş küçük. çok sevdik birbirmizii.. evlenme teklif etti. söz yüzükleri vs. ailesine söyledi.. inanılmaz tepkiler gördü.. kopamadık. telefonda bitti dedi, ailem kabul etmiyor... o ne de olsa benden küçük hiç evlenmemmiş ve geleceği parlak biri. telefonda karşılıklı ağladık. ama kopamadık.. 3 aylık bir sevgi bu.. konuşmaya devam ettik. birbirimizi sadece bir kez gördük.. elimizi bile tutmadık birbirimizin.. çünkü dindar insanlarız.. geçenlerde ailesine yine söyledi.. evde kıyametler kopmuş. bu sfer telefon açtı olmadı dedi. bir de benim kızımın sesini duyunca bir tuhaf olduğunu söyledi.. anne olduğum aklına gelince uzak hissettiğini söyledi bana. en son görüşmemizde kızım gene bana seslenmişti beni sevdiğine eminim ama o oldu.. geçen pazartesi ben onu arayıp bu belirsizlikten sıkıldığımı söylediğiimde tamamm bştit demişti ağlamıştım.. çarşamba dayanamayıop ben aradım onu.. 3 gün önce yani kızımın sesini duyduğu akşam beni neden aradın dedi.. oysa ben seni bir daha aramayacaktım bitirecektim dedi.. olmuyor olduramıyorum dedi.. elimden bir şey gelmiyor.. daha fazla acı çekmeyelim dedi.. ve o gün son konuşmmaız oldu.. bir daha aamadı..aramazda.. sadece sosyal paylaşım sitesinde arkadaşlığından çıkarmadı o kadar. ordada hiç karşılaşmadık bir daha. karşlaşsakta konuşmaz benle..her şey bitti..devamlı ağlıyorum.. çok fenaım..

HANİ RUH EŞİ DERLER YA RUH EŞİMDİ...NAZİK KIRILGAN HASSAS.. ama kaybettim onu.. türk geleneklerine göre kabul etmeyecekleri belliydi ama o olacağına inanıyordu.. seni çok seviyorum diyordu. tek hayalim seninle yaşlanıp seninle ölmek diyotddu.. çok özledim onu.. biliyorumki unutacak beni..başkaıyla evlendirecekler..yolda bile ağlıyorum. kariuyerimi bile mahfettim..hiç bir şeye adapte olamıyorum..:')

sadece gözlerine bakarak bir ömür geçirirdim.. çocuklarımada iyi bir rol model olacaktı..ahlaklı faziletli bir gençti. çok sevmiştim çok..kaç erkek hüngür hüngür ağlar.. ikimizde ağladık..ama ailesine karşı gelemeyecek kada küçük.. bense ondan büyüğüm..onu deli gibi seviyorum...ölesiye..ona ulaşamamda...gururmu tekrar örseleyemem..napmalıyım nolur söyleyin

Zor bir durum sizinki,boşanmışsınız,2 çocuğunuz var..sevdiğinizse hiç evlenmemiş ve sizden bir hayli küçük.Ona ve ailesinede bu tepki için hak vermek gerek.Sabırla zamana bırakmanız ve beklemeniz gerekiyor.Sizi gerçekten seviyor ve değer veriyorsa,ailesini ikna edecektir.

yaşı küçük.. başka kızlar çıkacaktır karşısına..babasına çok saygı duyuyuyor... hayatında hiç sen dememeiş.. hep siz diye hitap edermiş.. ona rağmen hayır olacak diye bağırdım diyor..ama kabul ettirememiş. olmayacağını bile bile konuşmamız hem sana haksızlkık hemde dinen uygun değil diyor.. bu kadar dürüst ve sevgi dolu birini kaybettiiim.. gizlisi saklısı yoktu..iş çevirmezdi arkamdan.. nereye gittiğini ne yaptığını söylerdi.. yaşamaktan soğudum..kimseye adapte olamıyorum..ve onu tanıyorum ..bir karar aldımı geri dönmez

Ama sizin öncelikle çocuklarınızı düşünmeniz gerekiyor,hayattan böyle bezerseniz çocuklarınız ne olacak.Onlar için hayata daha sıkı sarılmanız gerek,kendinizi bu kadar harab etmeyin.

içim kıyıldı okurken nasıl kötü oldum
canım ben kardeşin yaşındayım ama unut onu derim...
evlenseniz bile size rahat,huzur vermezler...
çocuğun etkilenir sizi istememelerinden...
unut demesi kolay ama Allah yardım eder inşallah...

Son düzenleme:
çok zor bi durum ama bence doğru olanı yapmış çünkü evlensenizde rahat vermezdiler size huzurunuz olmazdı

canım yanımda olduğunuz için çok teşekkür ederim...şunuda bilinki o kadar masum bir sevgimiz vardıki telefonlarımızı iki üç kez çaldırırıdık kontörüümüz bitince alırdık tekrar.. o bile bize mutluluk veriridi. derdiki telefonumu çaldırdığın zaman seni seviyorum der gibi çalıyor hissediyorum derdi..sen bu dünyada allahın bana vermiş olduğu lütufsun derdi :'(.. o varken herkese o kadar neşeliydimki..şimdi o yok ve sürekli ağlıyorum.. ben mutsuz oduğumdan etraftaki herkeste etkileniyor.. o hayatımdan gitmeden önce ondan güç alıyordum ve çocularıma aileme inanılmaz pozitif enerrji veriyordum.. kalbim ateşler içinde dağlanıyor...ve merak eediyorum o da şu an benim çektiğim ızdırabı çekiyormu yoksa unuttumu bile:'(

yanımda olduğun için teşekkür ederim..dua et ne olur..ben gece gündüz ediyorum Rabbime.. Ruhum parçalanıyor :'(

sorununuza hepten eğilmeden önce birşey sormak istiyorum izninizle,muzdarip olduğunuz bu konuyu direk açmak varken neden farklı farklı topiklere mesaj atarak derdinizi anlatmaya çalıştınız?

çok zor bi durum ama bence doğru olanı yapmış çünkü evlensenizde rahat vermezdiler size huzurunuz olmazdı

Bunu diyen çok oldu bir de daha 22 yaşında olduğu için ben ne kadar genç göstersemde bir müdddet sonra gözünün yaşıtlarına kayıp senin başına kakacağını söyleyenlerde oldu.. ama tüm olumsuzluklara rağen sevdik birbirmiziz.. ben ona bunu sorduğumda; ben seninle evlensem allahtan daha ne isterim, gözüm başkasını görürmü hiç derdi :'(

sorununuza hepten eğilmeden önce birşey sormak istiyorum izninizle,muzdarip olduğunuz bu konuyu direk açmak varken neden farklı farklı topiklere mesaj atarak derdinizi anlatmaya çalıştınız?

bu akşam üye oldum ne yapacağımı bilmiyordum arkadaş anlattı sağolsun..

22 yaşında bir delikanlı,sonunu düşünmeden ilişkiye atılabilir.Baksanıza sizin anne olduğunuzun bile idrakında değilmiş.Diyelim sorun yok ve evlendiniz,kızınızla yaşarsanız büyü bozulacak.Kızınızı yanınıza almasanız içinize siner mi bilmem.
Daha önce aşık olmadığınız için belki fazla heyecana kapıldınız.Mantıklı düşününce siz de bu ilişkinin bir geleceği olmadığını kabul edeceksiniz.
Ailesine de hak vermek lazım.Sizin de bir oğlunuz var,aynı durumda kalsanız,siz oğlunuza ne derdiniz ?
Bence acele etmeyin,önce hayatınızı düzene koyun,kariyerinizi ihmal etmeyin.Zaman içinde mutlaka karşınıza size uygun birisi çıkacaktır.

Ben geleceğimiz olmadığını defalarca kendisine söyledim daha üniversite öğrencisi üstelik. ama o kadar inandırdıki beni inanamamak mümkün değild. ailesine sonuna kadar hak veriyorum..oğlullrından 9 yaş büyük ve çocuklu..kim kabul eder..ama o sorun etmedi..seni o kadar seviyorumki onlr benim kardeşlerim diyordu. ama şu an çektiğim ıstırabı bir bilsenz anlatamam..

kusura bakmayın ama kızacağım 9 yas küçük birine nasıl aşık oldunuzki?? o yasta birinden size nasıl koca olurki zaten evlenip 2 çocuk yapmış birinin yası ne olursa olsun daha olgun davranması gerek
kaldıkı kızım var diyorsunuz yarın o kişiyle evlendiğinizde içiniz nasıl rahat edecek kıskanmayacakmısınız o kadar iyi tanıyormusunuz aşk meşk boş işler evlilik yaparken önce çocuklarıda düşünek gerekiyor bu durumda

bu arkadaşlığınız bitmişse vardır mevlamın bir bildiği. sn oturup ağlamak yerine dua etmelisin bunda da bir hayır vardır deyip oturmalısın. kimbilir ne acıalr çekecektin. biz eşimle evlenmek sitediğimizde eşimin ailesi neler neler yaptı ikimizde bakrdık ama çokkarşı çıktılar senelerce ağladık. evlendik ayırmaya çalıştılar ne kavgalar ne hakaretler. onların yüzünden şeker ve reflü hastası oldum bebeğimi düşürdüm. neler yaşadım. sen hiç üzme kendini düşünemeyen kişilere düecekmişsin çocuğunda olduğu için sürekli hareket işitecektin. senin değerini bilecek kişilerle karşılaştırsın mevlam. hiç üzülmene bile değmez ve bir daha arama

madem dini bilen insalarsınız lütfen biraz araştırın dinen boşanmış biri ile bekar biri nasıl olmuomuş cahil zihniyete kanmayın lütfen ya peygamber efendimizin hayatınıdamı bilmiosunuz açın bir okuyun eğer öyle bişey varsa peygamber efendimiz dinen uygun olamayan şeylermi yapmış burası dini konuların olmadığı biyer ama lütfen okuyun biraz

zor bir durum Allah yardımcınız olsn... yaş farkı çok fazla düşünsenize siz 40 yaşındayken, o 30 olcak ozaman işte gözü dışarıya kayabilir...

1. evliliğiniz zaten zorla olmuş hata..

2. bari gözünüzü karartmayın sizi mutlu edecek biriyle olmayala çalışın.. size değer verecek biraz kendinizi düşünün.. biraz bencil olmayı hak ediyorsunuz olun da.

Zaten ilk evlilik 2. çocuk baya bişiler yaşamışsınızdır tahmin edebiliyorum yeterince yaralanmış üzülmüşünüzdür..

Ama hata 1 defa yapılsın 2. olmasın bence..

Mutlu olun mutlu kalın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…