- 15 Mayıs 2016
- 348
- 348
- 103
- Konu Sahibi Karlidaglar
-
İnanın bilmiyorlar ama agi vermiyorlar mesela benden tazminat istedikleri Zaman bunu koz olarak kullanmak istiyorum.Canım imzalamış oldugun sözleşmeye bağlı ne yazman gerektiği sözleşmende 1 yıl çnce istifa edersen die bazı koşullar vardır onları biliyormusun ?
Canım Agi vermiyorlarsa zaten sigortalı değilsindir sigortalı çalışmadıgın bi yerdende direk istifa edevilirsin sözleşme seni bağlamazİnanın bilmiyorlar ama agi vermiyorlar mesela benden tazminat istedikleri Zaman bunu koz olarak kullanmak istiyorum.
Hayır sigortam yatıyo Allah var yatmıyo diyemem ama agide bi kurnazlık yapıp vermiyorlarCanım Agi vermiyorlarsa zaten sigortalı değilsindir sigortalı çalışmadıgın bi yerdende direk istifa edevilirsin sözleşme seni bağlamaz
Eger istifa etmek istersen ne yazman gerektiği ile ilgili sna bir döküman hazırlayabilirim . Özelden yazarsın ama kendini attırmaya çalışHayır sigortam yatıyo Allah var yatmıyo diyemem ama agide bi kurnazlık yapıp vermiyorlar
Mobing defteri gibi bir günlük tut.gün gün ve etrafında kimler varsa yapılanları,söylenenleri yaz.Yakın bir arkadaşına da bu yapılanlardan bahset.bir süre sonra başhekimliğe dilekçe ile başvurarak uğramış olduğun mobingin sona erdirilmesini talep et.başhekimliğin tutumuna göre mobing nedeniyle istifa edebilirsiniz ve hatta mobing tazminatı bile talep edebilirsiniz.bir psikiyatrdan randevu alıp bu durumun sizde oluşturduğu etkiler nedeniyle tedavi olursanız mobing davalarında çok işe yarar.Çoklu alıntı yapmayı bilmiyorum o yüzden herkese yazamadım ama hepinize teşekkür ederim desteklerinizden ötürü. Yani üzerime direk mobing uygulanıyor ne kadar daha sabredebilirim bilmiyorum. En nefret ettiğim şeydir hak yenmesi,anlamadan dinlemeden gemilerin yakılması ama ben onları Allah'a havale ediyorum.
aynı standartlarda başka iş bulabileceksen düşünmeden çık, ama orada da öyle şeyler yaşamayacağının garantisi yok. ben olsam kalıp savaşmayı seçerdim çünkü sen çıkınca o kazanmış olacak seni göndermiş olacak. iş hayatı acımasız ve bu tür şeylere alışacaksın sen de dişli olacaksın bir süre sonraHemsireyim atanamayangillerden. Özel bi hastanede calısıyorum okulum oldugu icin de tanıdık sayesinde girdim evime yakın ama gel gelelim ben artık yapamıyorum 4 aylık eleman çığrından çıkarılır mı? Çıkarılır Bi kaç kez bashemsire olucak gestapoyla uzun uzun tartıştık oralara girmiyorum tartışmamızda yeni oldu bu yüzden surat yapıyoruz servisteki sorumlu hemsirem bana ben ona falan filan. Aksam erken gidiyorum ki nöbet teslim alayım derken zaman geçmesin erken çıksınlar diye ama salaklık bende ki insanlık yapıyorum. Neyse hemşire geldi 8de hanımefendi 30 geçiyodu hala teslim almaya gelmiyo süsleniyor içerde bide Bashemsire gelecek ya sabah. Bashemsire geldi yogun bakımdan hasta çıkmıştı dosyası gelmedi bana ben aradım yok dediler bana bu yüzden beni bi azarladı ki dosyayı da bulamıyosan sen ne işe yarıyosun bilmem ne bilmem ne anlatıyorum anlamıyo seviyesiz bende bagırdım yeter be dinle bi diye sonra saygısızlığım mı kalmadı hadsizligim mi iş bilmezliğim mi. Laf söyledim bende biraz sonra çıktım ama öyle zoruma gittiki yol boyunca hüngür hüngür ağladım
Şimdi sorum şu bilenler elbet olur ben istifa etmek istiyorum fakat 1 yıllık sözleşme imzaladım ne gibi sorun yaratır ve istifama neler yazabilirim ?
O kadar katlanamıyorum ki artık anlatamam. Bu kadar insan dışı varlıklar sanırım olamaz. Refakatcı üzerime yürüdüğü icin bile ben suçlu oldum düşünebiliyor musun?
Hemen size özelden yazıyorum :))Eger istifa etmek istersen ne yazman gerektiği ile ilgili sna bir döküman hazırlayabilirim . Özelden yazarsın ama kendini attırmaya çalışperformansını düşür .
Beni cok iyi anlayabileceğinizi umuyorum o kadar nefret ederek gittiğim hastanemde inanın hastalarıma yansıtmam hiçbir zaman. Bu işte teoridir beceridir bilmen gerek ama ikisinden öncede vicdan ve merhamet sahibiysen taşlar tık tık oturur ben buna inanıyorum. Her zaman orda yatan benim ailem olabilirdi elimden geldiğince bütün hastalarımla tek tek ilgileniyorum ki o kadar yogun bir servis ki yemek yemeyi geçtim söylemeye bile fırsatım olmuyor. Her yerde sıkıntı olacağına bende inanıyorum ama inanın bu insanlar tam Bi paradan gözlerini açamayıp insanlıgı tamamen unutmuş hastaya hasta gözüyle degil müşteri gözüyle bakan insanlar işin en acı tarafı da işi bunlardan öğreniyorum ne katabilir ki bana teoriden beceriden fazla. Aksine ben öğretirim insanlıgı yazdıkça dur diyemiyorum kendime nefret doluyum nefret!!!!Sevgili Karlidaglar.12 sene hemşirelik yaptım.öncelikle sende biliyorsun ki sağlık sektörü nankör bir sektördür.Ne kadar çalışırsan çalış,ne is biter,ne de insanlar memnun olur.Ama sanmaki diğer insanlar rahat çalışıyor.
Zamanla birlikte calustigin kişilere nasıl davranman gerektiğini öğreneceksin.Hakkini daha doğru yollardan savunmayı.Öncelikle özlük haklarını çok iyi öğren.Ve yaptığın isi tüm gayretinle ve canla başla yapmaya çalış.Diğer insanlara açık verme.güvendiğin insanlardan pratikte kullanacağın bilgileri öğren.Hemşirelik pratik isidir,teorisinin her detayını bilebilirsin,ama isi uygulamada yapmak farklıdır.tecrübe ve beceri gerektirir.
17 yaşında mesleğe başladım,ayni zamanda 2 yıllık hemşirelik okudum.sonrasında da 4 yıllık bir bolum.
Ama gönül rahatlığı ile soylebilirim,su an beni eski çalışma arkadaşlarıma sor.merikeklik çok iyi bir hemşire idi derler.bunu kendimi on plana çıkarmak için söylemiyorum inan.Her zaman isimi en iyisi ile yapma ya çalıştım.hep öğrenmeye,yeniliğe açık oldum.Hic bir isten kaçmadım.ve 12 yılımı çocuk servisi gibi bir serviste tamamladım.haklarimi ve mesleki bilgimden her zaman emin oldum ve gerektiğinde önlerine koydum.
Şimdi gülerek hatırlıyorum.Çok yoğun çalıştığımız bir yax günü doktorumuz hastanın ilacı niye geç kaltı diye .
azarlamıştı.ben de toyluk gittim bas hemşireye şikayet ettim,bizi azarlayamaz diye.
Hemşirelik zor bir meslek,pes etmek yok.simdi ekmek aslanin midesinde.zamanla alışacaksın.Özel daha zor biliyorum.
Kesinlikle kpssye odaklan sana devlet mükemmel cok süper demiyorum ama özelde sürünmektense devleti tercih ederimOzel hastaneler boyle mi cidde ya bende hemsirelik okuyorum simdiden kpss'ye mi baslasam napsam ,cok gecmis olsun
Hemsireyim atanamayangillerden. Özel bi hastanede calısıyorum okulum oldugu icin de tanıdık sayesinde girdim evime yakın ama gel gelelim ben artık yapamıyorum 4 aylık eleman çığrından çıkarılır mı? Çıkarılır Bi kaç kez bashemsire olucak gestapoyla uzun uzun tartıştık oralara girmiyorum tartışmamızda yeni oldu bu yüzden surat yapıyoruz servisteki sorumlu hemsirem bana ben ona falan filan. Aksam erken gidiyorum ki nöbet teslim alayım derken zaman geçmesin erken çıksınlar diye ama salaklık bende ki insanlık yapıyorum. Neyse hemşire geldi 8de hanımefendi 30 geçiyodu hala teslim almaya gelmiyo süsleniyor içerde bide Bashemsire gelecek ya sabah. Bashemsire geldi yogun bakımdan hasta çıkmıştı dosyası gelmedi bana ben aradım yok dediler bana bu yüzden beni bi azarladı ki dosyayı da bulamıyosan sen ne işe yarıyosun bilmem ne bilmem ne anlatıyorum anlamıyo seviyesiz bende bagırdım yeter be dinle bi diye sonra saygısızlığım mı kalmadı hadsizligim mi iş bilmezliğim mi. Laf söyledim bende biraz sonra çıktım ama öyle zoruma gittiki yol boyunca hüngür hüngür ağladım
Şimdi sorum şu bilenler elbet olur ben istifa etmek istiyorum fakat 1 yıllık sözleşme imzaladım ne gibi sorun yaratır ve istifama neler yazabilirim ?
Eger istifa etmek istersen ne yazman gerektiği ile ilgili sna bir döküman hazırlayabilirim . Özelden yazarsın ama kendini attırmaya çalışperformansını düşür .
Ya hiçbir sey inanın umrumda değil yeter ki ordan çıkabileyimbence kesinlikle istifa etmemelisin zaten amaçları bu olmalı. çalışırken iş arayıp bulduktan sonra çıkmalısın ya da tam anlayamadım ama bir üstündeki çalışan ise mobing davası açabilirsin.
Ya hiçbir sey inanın umrumda değil yeter ki ordan çıkabileyim(((
canım kaç yaşındasın(aşağılamak için sormuyorum sadece merak ettim )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?