- 17 Ocak 2020
- 4.669
- 10.244
- 158
- Konu Sahibi abiyekuzu26
Ben de ağlayarak makarna yiyorum ama beş kilo aldım diye ağlıyorum. 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben de 45 dicek falan sandımE işte sıfır beden bi çıtırsın demek ki neren çok zayıf, psikologa devam abiyecim![]()
Ben de ağlayarak makarna yiyorum ama beş kilo aldım diye ağlıyorum.![]()
Saglikla ilgili herhangi bir sorun yaratmiyorsa bence aldirmayin ayni insanlar kilo aldiginizda da elestriyorlar170 52
Ya süpersin hislerime tercüman oldun diyet yapıyorum yediğim günün ertesi hemen artıyı görüyorum yeyip almamak nimet dediğin gibibenim yerimede kaşık kaşik nutella ye lütfen yaidolümsün gerçekten
elindeki yiyip kilo almama nimetinin kiymetini bil lütfen
mutfagin onundem gecerken 3 5 kilo alan ben var![]()
Çok zorlanıyorum ben karın egzersizlerindeHep böyle dedim ‘genetik’ kendimi bildim bileli zayıf biriyim, 2 kilo doğmuşum ve hamilelik hariç hep zayıftım fakat göbekliydim. Oturduğumda iki kat göbek çıkardı doğumdan sonra eski kiloma döndüm, baktım mutsuzum, düzenli spora başladım. protein ağırlıklı yiyorum, 30 yaşında hayalim olan vücuda kavuştum ve baklava çıktı. Öyle bir şey yokmuş yani varsa da sporla ve beslenmeyle gidiyor.
Aslında o kadar uzun bir konu ki, dilimin döndüğünce ifade etmeye çalışayımÇok zorlanıyorum ben karın egzersizlerindedüzenli yürüyüş squat yapıyorum ardından karın egzersizi dayıyorum hatta karnım acıyor sonraları kasım geliştiği için ama sonuç alamadım çok daha fazla ağırlık vermem gerek sanırım benimde 2 kat oluyor diğer yerlerim normal ayağa kalkınca da normal oturunca sadece. Karın egzersizleri hakkında şunu şöyle yap diye verecek tavsiyen varsa sevinirim kaç günde bir kaç dakika gibi
![]()
Cok fena degil mi beslenmeniz? Diyabet, tansiyon ve damar tikanikligini kirmizi hali sermis bekliyorsunuz. Isterseniz baskalarini da ortak etmeyin.
Cok fena degil mi beslenmeniz? Diyabet, tansiyon ve damar tikanikligini kirmizi hali sermis bekliyorsunuz. Isterseniz baskalarini da ortak etmeyin.
Hiç kilo almaya uğraşmayın boy kilo oranınız bir mankeninki gibi neredeyse.Spora gidip biraz kas kütlesi edinip vücudunuzu şekillendirin ilerde hamilelik vs derken zaten alırsınız hiç dert etmeyinBir çoğunuza göre " bu da dert mi" " böyle güzel dert olur mu" ama cidden şu an yemek yemekten kusucam.
ben yıllarca cok cok zayıftım. Psikoloğumla konustugumuzda evde sürekli laf işittiğim için yemeğimi hızlıca yer kalkardım ne kadar bir corba iki kasık yemek yer 5 dakikada bitirirdim. Böyle bir yemek alıskanlığım oluşmus hemen doyuyorum canım hiçbir şey istemiyor. Üzgünken hele 2 3 gün yemeden idare ederim. Artık senelerce insanların kilo al abiye laflarından psikolojim mahvolmustu.
Spora gittim
diyetisyene gittim
Şu kilo aldırıcı tozları denedim
Ne zaman evden ayrıldım elime yüzüme kan geldi azıcık kilo aldım. son 2 3 yıldır yiyorum mesela ama yok kilo alamıyorum. 3 öğün düzenli yiyorum genelde oturarak çalısıyorum yok olmuyor 3 yılda aldığım kilo 6 7 dir. arkadaslarım ekmek yemezken ben yemege banıp banıp yerim öğlenleri mesela.
Lütfen benim gibi olan ve bir yolunu bulan varsa yardımcı olsun bana yolunu anlatsın![]()
Uzun süreli bir beslenme programı değil bu.
1-2 haftalık süreç sadece.
Diyabet ve damar tıkanıklığını tetikleyen yazdığım hangi besin veya yemek çeşididir?
2 hafta cips ve cici bebeden kalp damar tıkanıklığı veya diyabet hastası olabilecek birisinin sadece bu konuda kronik rahatsızlığı olması lazım o da uzun yıllar boyunca bunlardan birinin rahatsızlığını yaşamalı.
İçinden kötüleri seçmişsiniz işlenmiş gıdaları.
Orada hamburger ve çikolata tarzı ürünler yemediğimi yazdım.
Ev yemeklerini özellikle belirttim.
Tatlı ihtiyacı için hurma belirttim.(Zararlı ise lütfen ramazandada önerilmesin)
Meyveyi yoğurtla önerme nedenim ki zaten başlıca diyabet genetik olarak en sık görülebilen rahatsızlık olduğundan dolayı kontrol altında olması içindi.
Makarnaya gelince kilo almak isteyende istemeyende haftada 2-3 yiyor o bol soslu makarnayı.
Suyun atlanmaması gerektiğini de özellikle iletmiştim.(karaciğerin normal fonksiyonlarını devam ettirebilmesi adına.)
Tahin yazdım sanırım birde o da susam yağından yapılır uygun miktarda vücuda bir zararı yoktur.
İlk yazdığımdan eksik yazdığım varsa lütfen iletiniz yanıtlamak isterim.
1-2 haftada mi 52den 57ye ciktiniz?
Evet 1 haftada 5 kilo almaniza sebep olan beslenme duzeni inanin ki diyabete de damar tikanikligina da yol acar.
Hurma cok saglikli ama 5 adet yiyip yatmak dogru bir tuketim bicmi degil. Tikanana kadar yiyip, limonlu salata ile yer acip tekrar yemek de hic dogru degil. Makarna da herkes haftada 3 falan yemiyor. Bizim evde belki 3 ayda bir piser.
Cikolata, kaliteli urun tercih ediyorsaniz, cips ve cicibebeden cok daha iyidir.
Herhangi bir seyi aciklamaniza veya yanitlamaniza gerek yok, beslenme ve diyetetik mezunuyum, yag ve karbonhidrattan zengin bir beslenmeyle kof kilonun hic bir anlami olmadigini gayet iyi biliyorum. Dengeli, saglam ogunlerle kilo alimi saglanmali ki hem vucut sekli hos olsun, hem saglik korunsun.
Cicibebe yiyip sismek marifet degil, kendiniz tercih edebilirsiniz kimseyi ilgilendirmez ama baskalarinin günahına girmeyin.
sizi o kadar yi anlıyorumki ...Yıllarca çok zayıfsın denilerek rencide edilmiş biri olarak..Öncelikle lütfen kimse arkadaşa kilon iyi yiyipte kilo alamıyorsun ne güzel demesin çünkü herkesin zayıf olması gerekir gibi toplum dayatmaları deli saçmasıdır ,insanın kendisini sağlıklı hissettiği kilo en iyisidir, konu sahibi kendini iyi hissetse konu açmazdı diye düşünüyorum ..Yemek yerken işkence çekmek ne demek bunu yaşayan bilir..Ben yaklaşık 10 kilo aldım belli bir sreçte o sürede neler yaptığımı paylaşmak isterim..
Bir kere günlük ne kadar hareket ettiğinizi gözlemleyin eğer uzun mesafeler yürümek zorundaysanız yada kafa yoracak bir aktivite ile uğraşıyorsanız ekstra kalori almanız lazım.Oturarak çalıştığınızı söylemişsiniz bende oturarak çalışan biriyim..Kilo almaya başlamam öncelikle iştahımın açılmasıyla başladı bunun içinde her öğünde yavaş yavaş porsiyonları arttırmanızı tavsiye ederim. Daha büyük tabak kullanın (bu önemli).Gün içinde ekstra kalori almanız gerekiyor en azından istediğiniz kiloya ulaşana kadar..benim diyetisyenim ara öğün olarak yüksek kalorili yiyecekler önermişti.Mesela;
- sütlü tatlı üzerine bol fındık
-kuru kayısı arasına ceviz
-ekmeğin üzerine fıstık ezmesi
- fındık fıstık kaju badem kuru erik kuru üzüm
gibi kalori bombası gıdaları ilk zamanlar sıkça tükettim.Spor yapmanızı tavsiye ederim. Acıktırdığı için hemen arkasından bol protein ve kalorili gıda size kas olarak döner.Ayrıca yağ oluşturmaktan çok kas oluşturmaya yönelik beslenirseniz hem fit hem güçlü olur yine ince görünürsünüz ancak kilonuz artar.Boyunuz harika, kilonuza odaklanmadan ve kendinizi hiç aç bırakmadan sağlıklı beslenmeye ve spora ağırlık verin kilo kendiliğinden düzelir.
Bu da dert mi
Sevdiğin herseyi ye ne güzel
Keşke bende öyle olsaydım.
Ama dikkat et metabolizman bi yavaşlarsa çok ararsın bu günleri
Sıfır bedensin ne güzel yorumunu bile okudum burda cidden insanlara kendini anlatmak zor.
Teşekkür ederim yorumunuz için