ağlayınca kusan çocuk ;(

eftelya2015

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.977
7.175
398
kızım kreşe başladı geçen hafta sabahları bırakırken ağlıyor ve kendini kastığı için kusuyor, bu sabahta ben orada iken kustu...
böyle kendinide benide yıpratıyor.
pedagog randevusu aldım bu hafta için belki bir şekilde çözüm olur ama fizyolojik bir durum olmadığından, kreşe de gitme mecburiyeti olduğundan nasıl aşacağız bu durumu bilemiyorum..
yaşı su an 2,5 kızımın sizlerde çocuklarınızda bu tarz tepkilerle karşılaştınız mı acaba bu gibi dönemlerde?

Alıştıra alıştıra bırakmayı denediniz mi? Birden mi bırakıp ayrıldınız kresten?

benim oğlumda 8 aylık 2 defadır canı yandığı zaman ağlarken öğürüyor kusucak gibi yapıyor bende korkmaya başladım

Canim küçükken bende de olurdu agladigi icin boğazında kuruluk oluyor oda ogurme ardindan kusmaya sebep oluyor bence .cok önemli bisey yok. Bence

benim oğlumda 2 yaşında önceden böyle bi sorunu olmadığı halde şimdi kusana kadar ağladığı oluyor 2 yaş sendromu normal. kreşe alışmak zorlu süreç biz yaşamadık ama adem güneşten dinlemiştim kreşin kapısında alışana kadar beklemeniz gerekiyor zamanla olacak 1 2 hafta belki. kreşte bırakıp gitmek psikolojisini etkiliyor. terkedilmişlik yalnızlık hisseder çocuk

Ah aynı benim oğlum..))
Oda küçükken ilk kreşe başladığında aynıydı,kaç kez okula geri gittiğimi bilemiyorum
Ama pedagog yardımı filan almadım ben.Iki üç hafta içinde okula alıştıkça durum düzeldi zaten.
Öğretmenlerin ilgili,sizinde biraz kati olmaniz gerek o kadar.Agladiginda ve kusmaya başladığında öğretmenleri üstünü değiştirip tekrar etkinliklere devam ettiler ben görmedim bile.
Merak etmeyin geçecek

benim buyuk oglumun kresinde de vardi bu sekilde bir cocuk, onun bakicisi da vardi ama, cocuk okula gitmek istemeyince bakici ile kaliyordu.

sizin durumunuzda biraz sert olmaniz gerekiyor olabilir, pedagog ne diyecek ben de merak ettim, guncellersin umarim konunu.

bahsettigim cocugun ben biraz fazla simartildigini dusunuyordum cunku. umarim sadece simarikliktir problem de cozersiniz.

Merhaba, kardeşim de 3-4 yaşlarında çok ağladığında kusardı. Sonra kendiliğinden geçti bu durum. Sanıyorum ağlaması azaldı :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çocuğunuz kreşe gitmek istemiyor anladığım kadarıyla ve bu yüzden ağlıyor. Kreşe götürmeden önce onu rahatlatın, kreşle ilgili problemini öğrenmeye çalışın ona sorun bu durumu, sorun sizden ayrı kalmaksa telkin edin, orada olacağı arkadaşları konusunda cesaretlendirin, kreşin eğlenceli yönlerini anlatın ve gerekiyorsa alışana kadar kreşte onunla vakit geçirip daha sonrasında işe gitmeniz gerektiğini buna onun geleceği için olduğunu istediklerini bu şekilde alabileceğinizi anlatın yumuşatın. Zamanla alışacağını sanıyorum :)

Benim oğlum da böyle. Dün akşam babası işten geldi, üzerini değişiyor. Odanın kapısını kapattı diye kapıda öğürüp böğürüyor. Zorla kapıyı açtırıyor.

Istemedigi şeyler olursa, kizarsa sınırlı olursa hemen başlıyor. Bö bö.

Sevmediği yemek olursa aynı şekilde tabağa bakıp böğrüyor.

Bebeklikten beri böyle. Doktorlara gittik. Huy etmiş, büyüdüğü zaman geçer dediler. Dediğini yapmayın dediler. Sizede Allah sabır versin.

@totunka Mayflower75 D DEFNE28 hizuran Alys ve etiketleyemediğim diğer arkadaşlar ilginiz için teşekkür etmekle başlayım dedim
kreşe gitmek istemiyor nedeni evde kalmak istemesi (bu yaşına kadar anneanne dede ile birlikte ev ortamında bakıldı, dışarda toplu bir yerde başkalarının yanında bizden yahutta anneanne ve dededen ayrı başkalarıyla uzun vadeli zaman geçirmedi) konuştuğu için kendini ifade edebiliyor, bende sürekli biz işe sende okula gitmelisin (orada arkadaşların olacak,resim yapacaksın,yemek yiyip uyuyacaksın,oyunlar oynayacaksın gibi gibi telkinler eşliğinde) belirli etkinlikleri yaptıktan sonra seni alacağım hatta çıkışta istediğin birşeyi alırız ya da istediğin yere park olabilir mesela gideriz diye konuşuyorum.
normaldede birşeyi yemek istemesin tadını beğenmesin falan kendini öğürtüp kusan bir çocuk , hatta geçen hafta evde kahvaltı yapıp götürdüğümden belki orada yemesi için ısrar ettilerse fazla gelip kusmuştur diye düşündüm ve kahvaltı yaptırdım ısrar etmeyin yemesi için falan dedim öğretmenlerine her gün uyardım (kreşteki yardımcı abla bana ağladığı için kusuyor demişti aslında) ama bugün anladımki durum tamamen psikolojik.
kreşe de kademeli alıştırdık geçen hafta izinliydim her gün saati arttırarak hafta sonunda tam güne geçtik ama araya haftasonu girdi işler başa sardı ki öğretmeni beni uyarmıştı gelmek istemeyecek yine ağlayacak diye bugün için...
şunu da belirteyim çıkışlarda mutlu ayrılıyor, yarın yine gelelim mi diye sorunca gelelim diyor ve öğretmenleri falan ilgililer baya hatta bazen yönetici kendi odasında sadece kızımla ilgileniyor sınıfta durmak istemezse falan..
belki yollama diyenlerde olacak ama şu an bakacak kimse yok, annemler memlekete döndü (aynı evde kalıyorduk yanımıza yerleşmişlerdi onunda ayrı sıkıntıları oluyor yaşayan anlar halimden) , benimde iznim bitti, hasalık vs oldugunda kullanabileceğim sınırlı iznim var kötü günlere saklıyorum yani kalan bir iki günü de...
pedagog ne der bende merak ediyorum , umarım kısa bir süre sonra düzelir bu durum..

Hmm çocuklar isteklerini yaptırmak için ne firildaklar çeviriyor :) alışır inşallah. Ona da hak vermek lazım. Yepyeni yabancı bir ortama giriyor. Yadirgamasi normal. Yemesi bir şeyler yapması için zorlamasinlar. Yavaş yavaş alisir inşallah

Bence dirayetli olma Zamanı

Akşam memnunsa sabah kalkıp gitmek korunaklı ev ortamından çıkmak zor geliyor demek

Benim oğlan gidiyordu rahatça bir ara istemedi vs biz bırakıp çıktık o da tıpış tıpış sınıfa gitti

Bir süre sonra okula alışıp güveniyorlar

Evdeki ortamı cazip yapmayın bir de

Yani evde her dediği olan, özellikle aile büyükleri bakan çocuklarda geçiş bir tık daha zor olurmuş zira kural ve düzen zor

ona hak veriyorum zaten evde tüm ilgi onun üzerinde en basitinden bir yemek yemesi bile en az yarım saat sürüyor tabiki çizgi film eşliğinde ...
ama kreşte onun gibi en az 7-8 çocuk yaşıtı hepsi ilgi bekliyor, evdeki kadar ilgi alaka olması imkansız.
hepsi güler yüzlü, iyimser ve sıcakkanlı çalışanların eminim ellerinden geleni yapıyorlar ama bu bir süreç ve ne yazıkki yıpratıcı bir süreç..
temennim en az hasarla kısa vadede kızımı kreşe alıştırmak

ben kaç yaşına geldim hala ne zaman ağlasam başım ağrır midem bulanır. bir rahatsızlık olduğunu sanmıyorum. kreşe başlama ilk başlarda hep zor olur hem çocuk hemde anne için. 2 hafta diyorlar alışma sürecine. etrafımda arkadaşlarımda gördüklerim bunlar. hiçbir çocuk güle oynaya gitmiyor ilk zamanlar kreşe. üzmeyin kendinizi zamanla alışacak bu duruma. pedagog desteğide yardımcı olacaktır size.

Ben hala agladimda kusarim

bugün doktora gittiki kan tahlili, ,idrar kültürü, ultrason tertemiz. sorun psikolojik , her sabah kreşe gideceğini anlayınca uyucam, karnım ağrıyor, ağlama krizleri vs ile uğraşıyoruz... akabinde kusma yaşanıyor. bazen ağlamaya fırsat vermeden kusuyor bu sabah öyle oldu bir defa evde, bir defa hastanede kustu..
cuma üniversiteden randevu aldım, çocuk ve ergen psikiyatriye götüreceğim.
umarım kusma olayına bir çözüm buluruz. ve kreşe uyum sürecimiz daha fazla uzamadan kısa vadede çözüme erer.

Erken çocukluk uzmanıyim.
Çocukların 36 ay itibariyle sosyal-duygusal gelişimlerinin kreşe,yuvaya başlamak için yeterli olduğunu düşünürüz ama bu genel geçer bir yargıdir. Çocuktan çocuğa durum degişir. Sizin yavrunuz da duygusal olarak henüz kreşe hazır olmayabilir. Çocuğunuzu gözlemlemedigim ve tanımadığım için tahmin yürütüyorum.
Ayrıca annesinin çalıştığı ve aile buyukleri tarafından adeta el bebek gül bebek büyütülen çocuklar kreşe daha zor alısıyorlar.
Normal şartlarda 36 ay itibariyle de kreşe uyum sürecinin 15 günde tamamlanmasını bekleriz.
Çocuğunuzun akşam okuldan mutlu ayrılması olumlu bir gösterge.
Bununla birlikte sabahları bilinçli olarak sizi manipüle etmek için kendini kusturuyor.
En doğrusu uzman yardımıyla ilerlemek olur.
Sevgiyle kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…