- 7 Ağustos 2013
- 458
- 218
- 123
- Konu Sahibi eftelya2015
-
teşekkürler yorumunuz için, dün çocuk doktoruna gittik tahliller genel anlamda temiz ama ufak bir soğuk algınlığı ve kolit teşhisi koydu, takviye edici ve bağırsak ve mide florasını düzenleyici ilaçlar verdi, kontrolümüz var birkaç gün sonrasında, çocuk doktorunun kontrol randevusundan sonra eğer kendisi de uygun görürse çocuk psikiyatrisine gitmeye karar verdim.Erken çocukluk uzmanıyim.
Çocukların 36 ay itibariyle sosyal-duygusal gelişimlerinin kreşe,yuvaya başlamak için yeterli olduğunu düşünürüz ama bu genel geçer bir yargıdir. Çocuktan çocuğa durum degişir. Sizin yavrunuz da duygusal olarak henüz kreşe hazır olmayabilir. Çocuğunuzu gözlemlemedigim ve tanımadığım için tahmin yürütüyorum.
Ayrıca annesinin çalıştığı ve aile buyukleri tarafından adeta el bebek gül bebek büyütülen çocuklar kreşe daha zor alısıyorlar.
Normal şartlarda 36 ay itibariyle de kreşe uyum sürecinin 15 günde tamamlanmasını bekleriz.
Çocuğunuzun akşam okuldan mutlu ayrılması olumlu bir gösterge.
Bununla birlikte sabahları bilinçli olarak sizi manipüle etmek için kendini kusturuyor.
En doğrusu uzman yardımıyla ilerlemek olur.
Sevgiyle kalın.
her daim yanında olmak imkansız hem çalışıyorum, hemde okula ben girersem her çocuk kendi ebeveynini yanında isteyecek, zaten içeri kadar kendim teslim ediyorum öğretmenine.. okul dışında arkadaşı ile görüşmek kısmında şu an hiçbir veliyi tanımıyorum, okuldan alış saatleri herkesin farklı farklı iş durumlarına göre henüz genel bir veli toplantısı vs de yapılmadı .. yani okul çıkışı görüştürebileceğim biri yok şu an için...Ağlata ağlata alıştırmak çocuğa eziyet olur daha çok küçük.Sizde alışana kadar yanında olun kendini güvende hissetsin.Sınıftan bir arkadaşı olursa kendisini yalnız hissetmez okul dışındada bir arkadaşı ile görüşmeye devam edin .Bu şekilde alıştıklarını okumuştum bir yerden.
kızım kreşe başladı geçen hafta sabahları bırakırken ağlıyor ve kendini kastığı için kusuyor, bu sabahta ben orada iken kustu...
böyle kendinide benide yıpratıyor.
pedagog randevusu aldım bu hafta için belki bir şekilde çözüm olur ama fizyolojik bir durum olmadığından, kreşe de gitme mecburiyeti olduğundan nasıl aşacağız bu durumu bilemiyorum..
yaşı su an 2,5 kızımın sizlerde çocuklarınızda bu tarz tepkilerle karşılaştınız mı acaba bu gibi dönemlerde?
sizde gastrit olabilir, stres temelli, bende aynı durumdayım sinirlenince ağlar, ağlayınca kusarım yada midem bulanır...Ben hala ağlayınca kusuyorum. Üzülünce mideme vuruyor. Çözüm nedir bende bilmiyorum.
benimkide gece ve sabah kalkınca süt içiyor, bugün ne süt ne başka şey sadece çocuk doktorunun verdiği ilaçları ve vitamin şurubunu içirdim yolladım okula ...Normal:) benim ikiside oleydi haka bazen kusarlar. Kendileri hem kasiyolar hemde agla agla bogaz kuruyo bence. Dert etme omur boyu bole gecmeyecek alisacak. Ogretmenler temizlesinlwr devam etsinler biraz daha.. cunku bunu silah olarak kullanabildigini anlarsa hep yapacak.
Ben ogluma sut icirirdim gitmeden onceleri sonra ac goturdum boylece kusamadi. Zaten meyve vs yiyolardi sonra.
kızım bazen arabadada kusardı terleme eşliğinde ani bulantıları olurdu onlar kesildi, bazen yemek fazla yerse kusardı ama bunlar hep ara ara olan şeylerdi..canım benim oğlumda ağlar ve kusar bana ceza vermek için yapıyor gibi geliyor. ayrıca kokuya karsı hassasiyeti var kötü koku duyunca kusar . elbise giydiricem elbiseyi görür görmez kusmaya çalışır . beni deli eder.
pedegog un ne dediğinden benide haberdar eder misin ?
sevgiler
Anca ogurur bu sekilde.. iyi yapmissin:) sonucu yaz buraya mutlakabenimkide gece ve sabah kalkınca süt içiyor, bugün ne süt ne başka şey sadece çocuk doktorunun verdiği ilaçları ve vitamin şurubunu içirdim yolladım okula ...
mide dolu olunca kusuyor zaten bugün mide boş, ilaçlarımıza başladık bakalım sonucu akşama görürüz..
zaten öğretmenleri sürekli değiştiriyor bazen çişte yapıyor altına yeni öğrendi tuvaletini kaçırabiliyor yada onlar sormazsa söylemiyor falan o konuda sıkıntı yok her akşam makine çalışıyor bol bol çamaşır yıkıyorum
yazarımAnca ogurur bu sekilde.. iyi yapmissin:) sonucu yaz buraya mutlaka
valla bırakırken ağlamaması için şu an yapabileceğimiz birşey yok alışana kadar ağlayacak gibi duruyor. bebekkende mesela anneanne dede baktığından dedenin olmadığı ortamda durmazdı çığlık çığlığa ağlardı bir tek ben varsam o ortamda susardı sonradan geçti gitti kendi halası teyzesi eve kim gelse yüzüne bakmaz gitmez ağlardı alışınca onlara ağlamalar kesildi.Benim kizim da aglayinca kusar. Onun caresi yok. Ama krese birakirken aglamamasi icin biseylercyapmalisiniz.
kızım kreşe başladı geçen hafta sabahları bırakırken ağlıyor ve kendini kastığı için kusuyor, bu sabahta ben orada iken kustu...
pedagog randevusu aldım bu hafta için belki bir şekilde çözüm olur ama fizyolojik bir durum olmadığından, kreşe de gitme mecburiyeti olduğundan nasıl aşacağız bu durumu bilemiyorum..
yaşı su an 2,5 kızımın sizlerde çocuklarınızda bu tarz tepkilerle karşılaştınız mı acaba bu gi
merhaba, cok meerak ettim kiziniz nasil alisti krese? Oglum su anda 3 yasinda, 1 haftadir 2 saatligine krese gidiyor ve aynisi yapiyor. Aglamaktan kusuyor. Bu durum benim endiselendiriyor. Ustelik biz kanada’da yasiyoruz. Dil konusunda da biraz tedirgin oluyor cunku evde turkce konustugumuz icin inglizce yeni yeni ogreniyor.kızım kreşe başladı geçen hafta sabahları bırakırken ağlıyor ve kendini kastığı için kusuyor, bu sabahta ben orada iken kustu...
yaşı su an 2,5 kızımın sizlerde çocuklarınızda bu tarz tepkilerle karşılaştınız mı acaba bu gibi dönemlerde?
zamanla geçiyor ortama alışınca merak etmeyin, bizim enfeksiyonel durumlarımız da oldu ara ara kusmasına neden olan ama artık kalmadı..merhaba, cok meerak ettim kiziniz nasil alisti krese? Oglum su anda 3 yasinda, 1 haftadir 2 saatligine krese gidiyor ve aynisi yapiyor. Aglamaktan kusuyor. Bu durum benim endiselendiriyor. Ustelik biz kanada’da yasiyoruz. Dil konusunda da biraz tedirgin oluyor cunku evde turkce konustugumuz icin inglizce yeni yeni ogreniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?