Gunaydın canım bende her gun boyle sukrediyorum inan.gece iki defa sancım oldu uylumdan uyandırdı siddetliydi baya.ama cok sukur devamı gelmedi.biraz daha devam etse doktora kosucaktım eyvah doguruyorum diye.off hayırlısıyla blraz daha buyuse bebisler icimizdee
Sabah saatlerinde Kısıklı’daki evinden çıkıp Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne geçen Erdoğan’ın bakanlarla yaptığı görüşmenin içeriği açıklanmadı.
Hamile ve çocuk sahiplerine muayene izni verilmesine karar verildi Ayrıca hamile kadınlara evrak taşıtılmayacak, ağır işler yaptırılmayacak.Hamile kadınlara özel ihtimam gösterilmesine ayrıca çalışma ortamının gebeliği risk altına almayacak biçimde düzenlenecek.
Emziren ve hamile kadınlar için çalıştırılma şartlarına dair yeni yönetmelikler getirilyor.Gebelik sresince kadınlara muayene izinleri verilecek.Gebelik dönemince kadına hiçbir şekilde elle taşıma yaptırılmayacak.Ayrıca tasarıda doğum nedeniyle kadınların işten çıkartılmasınında engellenecek.İzin süresince doğum iznindeki kadına devlet işsizlik fonunu devreye sokacakiznin 8 haftaya kadar olan maddi kısmı devlet tarafındna karşılanacak.
Hamile işçi ve memurlara işyerinde özel ihtimam gösterilecek. Takvim Gazetesi’nin haberine göre Hazırlanan taslağa göre; iş ve çalışma ortamı, hamileliği riske atmayacak şekilde düzenlenecek. Hamile çalışanlara periyodik kontroller için izin verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde alt mevzuatta çalışmalar yürütüyor.
Hazırlanan Gebe ve Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarına Dair Yönetmelik Taslağı şu yenilikleri getiriyor: Çalışanlara hamilelikleri süresince periyodik kontrolleri için izin verilecek. Doktora muayene için gidecek işçi ve memur ücretli izinli sayılacak. Hamile veya yeni doğum yapmış çalışanların kendilerinin ve bebeklerinin sağlığını olumsuz etkileyecek şekilde elle yükleme ve araçsız taşıma işlerinde çalıştırılmaları yasak olacak. Bu işlerde risk değerlendirmesi yapılacak. Gerektiğinde iş değişikliği sağlanacak. Hamilelik süresi boyunca hiçbir surette elle taşıma işi yaptırılamayacak. Hamile kadın işçi ve memur evrak veya çay götürme işinde çalıştırılamayacak. Gebe çalışanın çalıştığı yerdeki gürültü seviyesinin 80 dB(A)’yı geçmemesi sağlanacak. Gürültü seviyesi düşürülemiyorsa, çalışanın yeri değiştirilecek. Hamileler, hamileliği etkileyecek klimalı yerlerde çalıştırılamayacak. Hamile, yeni doğum yapmış ve emziren çalışanların yaptığı işin niteliği göz önünde bulundurularak, çalıştığı yerlerin sıcaklığının ve basıncının sağlık ve güvenlik riski yaratmayacak düzeyde olması sağlanacak. Yüksek basınçlı hamileliği etkileyen yerlerde, hamile çalıştırılamayacak.
İŞTEN ATILAMAYACAK
Doğum izninden dönen kadın için kısmi süreli çalışma geçerli olabilecek. İzinden dönen kadın, isteğe bağlı olarak çocuğu 3 ya da 6 yaşına gelene kadar daha kısa süreli çalışabilecek. Çalışmada 2 formül üzerinde duruluyor. İlki kadının işyerinde kısmı süreli olarak çalışması, ikincisi ise evden (esnek) çalışma modeli. Esnek çalışma modeli daha çok doğum sonrası çocuğun anneye ihtiyacı olan ilk yılı kapsayacak. Kadınların ‘kademeli yükselme’ ve kıdem de dahil tüm özlük hakları korunacak. Şu anda SSK’lı anneler 2 çocuğu ancak borçlanabiliyorlar, bu sayı artırılacak. Doğum sonrası işe dönen kadın için işe alınma zorunluluğu getirilecek.
DOĞUM İZNİ 24 HAFTAYA ÇIKIYOR
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, doğum izninin 24 haftaya uzamasını öngören çalışma yasalaştığında, doğum yapmış ancak halen doğum izninde olan kadınların da faydalanabilmesi için düzenleme yapabileceklerini söyledi. Doğum izni süresini artırmayı da öngören ‘çocuk teşviki’ne ilişkin çalışmada son aşamaya gelindi. Konu üzerinde çalışan Çalışma, Maliye, Aile, Kalkınma ve Sağlık Bakanlıkları, önümüzdeki hafta yeni düzenleme konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunum yapacak. Şahin, geriye dönük olarak bir düzenleme yapılıp yapılamayacağına bakılabileceğini söylerken, yasa çıktığı anda doğum yapmış ancak doğum izni devam eden kadınlar için de bir düzenleme olabileceğine işaret etti.
Sabah saatlerinde Kısıklıdaki evinden çıkıp Başbakanlık Çalışma Ofisine geçen Erdoğanın bakanlarla yaptığı görüşmenin içeriği açıklanmadı.
...
...
...
kızlar çok şükür bi günü daha geride bıraktık. sabahtan doktora gittim. size bahsetmiştim şu elalemin dediklerinden :)
doktora da gidince içim nasıl rahatladı nasıl rahatladı, hafifledim vallahi :)
öncelikleri bebişimiz 1500 gram olmuş. çok sevindim. kilosu düşük çıkacak diye ödüm kopuyodu.
suyu, değerleri, gelişimi hepsi normal çıktı. veee bebişimiz baya bi dönmüş, nerdeyse kafası tamamen aşağıda görünüyor.
baş gelişli, normal doğum görünüyor şimdilik dedi.
ayrıca ağrılarımdan dolayı nst ye soktu. doğum sancısına dair hiç bi belirti yok. sırtımda ve kaburgalarımda hissettiğim acı ve ağrı bebişimizin ağırlık merkezimi değiştirmesinden kaynaklanıyormuş. sanki çatlamış/kırılmış gibi acıyor dediğimde ise röntgen çekemeyeceğimiz için biraz daha sabrediceksin, kırık değildir zaten dedi.
ayın 10unda izmirde kendi doktorumda randevum var. bi de ona gidince anlatırım derdimi ama bu ağrı acıları çekeceğiz sanırım başka çaresi yok.
amannn bebişlerimizin sağlıklı olsun da gerisi önemli değil, az kaldı zaten şurda 2 aycık ne ki :)
kızlar hepinizi öpüyor, bebişlerinizle acısız, ağrısız, stressiz güzel günler diliyoruz
minişlerimiz kendi çaplarında büyüyor şaka maka:) bu siteye ilk girdğimde bebişim tam 15 günlüktü.. 2. gebelik testimi yapmamıştım bile.. nasıl korkuyordum kese oluşmıyacak diye. sonra oluştu ama kese boş çıkarsa diye korkmaya başladım.. sonra kalbi atmazsa diye.. kullandığım ilaçları bırakınca da kalbi durursa diye.. ilk dinleğimde ekranda gördüğüm ve duyduğum o sese aşık oldum.. üstüne bide kanama geçirdim tam paranoyak oldum.. saatlerce tuvalette oturduğumu biliyorum ıkınırsam düşecek korkusuyla:) ozamanlar hergün acaba bebeğim yaşıyormu diye düşünen tek ben değilimdir sanıyorumkıpırtılar yok belirtiler yok:) ancak ultrason günlerini iple çekiyorum ki görebiliyim.. derken tekmeleri geldi.. onun o minicik ayaklarıyla elleriyle attığı.. beni hayallerden hayallere götüren.. onun bana olan bağlılığından daha da çok beni ona bağlayan.. eskisi gibi dr.a gidip göreyim diye can atmıyorum artık hergün hissediyorum çünkü onu Rabbime binlerce kez şükürler olsun.. şimdi geriye baktığımda haftalar geçmiş.. aylar geçmiş.. şimdide onu kucağıma alıp koklycagm günün hayaliyle yaşıyorum.. Allah hepimize o günleri görmeyi nasip etsin inşallah..
evet kendim yapmak benim de aklıma geldi ama bunuda çok beğendim.. mevlutte bunları versem hastane çıkısında kendimmi yapıp dağıtsam bilemedim bak şimdi:) buarada benim kramplar neden geçmedi onu içmeme rağmen ya bende mi bi sorun var acaba dr.a gitsemmi acaba.. 5 gün kullandım hemde geçmedi.
Canım vallahi ağlayarak okudum o korkuların hepsini yaşadım kese varmı kalp atımı varmı sonra kanamam oldu o bitti dikiş atıldı o bitti şeker çıktı sonra çentik ve suyun azaldığını öğrendim hep bişey olucak korkusuyla bu aylara geldik hep dua ediyorum annem 2 kilo olmadan gelme diye ama o kıpırtıları hareketleri beni daha güçlü yapıyo bebişim sağlıklı diye az kaldı artık sayılı günlerimiz sağlıkla gelsinde bebişler helal olsun çektiklerimizminişlerimiz kendi çaplarında büyüyor şaka maka:) bu siteye ilk girdğimde bebişim tam 15 günlüktü.. 2. gebelik testimi yapmamıştım bile.. nasıl korkuyordum kese oluşmıyacak diye. sonra oluştu ama kese boş çıkarsa diye korkmaya başladım.. sonra kalbi atmazsa diye.. kullandığım ilaçları bırakınca da kalbi durursa diye.. ilk dinleğimde ekranda gördüğüm ve duyduğum o sese aşık oldum.. üstüne bide kanama geçirdim tam paranoyak oldum.. saatlerce tuvalette oturduğumu biliyorum ıkınırsam düşecek korkusuyla:) ozamanlar hergün acaba bebeğim yaşıyormu diye düşünen tek ben değilimdir sanıyorumkıpırtılar yok belirtiler yok:) ancak ultrason günlerini iple çekiyorum ki görebiliyim.. derken tekmeleri geldi.. onun o minicik ayaklarıyla elleriyle attığı.. beni hayallerden hayallere götüren.. onun bana olan bağlılığından daha da çok beni ona bağlayan.. eskisi gibi dr.a gidip göreyim diye can atmıyorum artık hergün hissediyorum çünkü onu Rabbime binlerce kez şükürler olsun.. şimdi geriye baktığımda haftalar geçmiş.. aylar geçmiş.. şimdide onu kucağıma alıp koklycagm günün hayaliyle yaşıyorum.. Allah hepimize o günleri görmeyi nasip etsin inşallah..
Yok cnm ya öyle şeyler düşünme bence beslenmiştir o kuzucuk sadece senin rezervelerini tüketmiştir sende kalmadığı için dr ilaç vermiştir
minişlerimiz kendi çaplarında büyüyor şaka maka:) bu siteye ilk girdğimde bebişim tam 15 günlüktü.. 2. gebelik testimi yapmamıştım bile.. nasıl korkuyordum kese oluşmıyacak diye. sonra oluştu ama kese boş çıkarsa diye korkmaya başladım.. sonra kalbi atmazsa diye.. kullandığım ilaçları bırakınca da kalbi durursa diye.. ilk dinleğimde ekranda gördüğüm ve duyduğum o sese aşık oldum.. üstüne bide kanama geçirdim tam paranoyak oldum.. saatlerce tuvalette oturduğumu biliyorum ıkınırsam düşecek korkusuyla:) ozamanlar hergün acaba bebeğim yaşıyormu diye düşünen tek ben değilimdir sanıyorumkıpırtılar yok belirtiler yok:) ancak ultrason günlerini iple çekiyorum ki görebiliyim.. derken tekmeleri geldi.. onun o minicik ayaklarıyla elleriyle attığı.. beni hayallerden hayallere götüren.. onun bana olan bağlılığından daha da çok beni ona bağlayan.. eskisi gibi dr.a gidip göreyim diye can atmıyorum artık hergün hissediyorum çünkü onu Rabbime binlerce kez şükürler olsun.. şimdi geriye baktığımda haftalar geçmiş.. aylar geçmiş.. şimdide onu kucağıma alıp koklycagm günün hayaliyle yaşıyorum.. Allah hepimize o günleri görmeyi nasip etsin inşallah..
öyle canım konuşan konuşana valla. hatta bugün benim öğrencilerden biri dedi. 'öğretmenim, bebeğiniz aşağı inmiş.doğmaya hazırlanıyo galiba' eh dedim ben de 6 yaşındaki çocuk bile böyle konuşuyorsa büyükleri susturmak imkansız. takmamak lazım gerçekten.
bizim bebiş kafasını sürekli çıkartıp duruyo. karnımda top gibi yükseliyo çıkarınca. bi kere muayenede denk geldi. doktor kafası dedi. o zaman karnımın üzerinde, iki giğsümün arasındaydı. 2-3 haftadır sağ kaburgalarıma sokmaya çalışıyor sanki o taraflara gidiyordu. şimdi ise kaburga tarafından biraz daha aşağıya indirdi. sıkıştırmıyor en azından. kafasının hareketlerini çok belirgin hissettiğim için anlayabiliyorum.
canım ben şimdiki sıcaktan değil de doğum sonrasındaki sıcaktan daha çok korkuyorum. şimdi klima falan idare ederiz de doğumdan sonra klima altında da oturamayız. o pedlerle pişik bile olabiliriz yani :S
canım inşallah dediğin gibi olur. sizlerle konuştukça içim nasıl rahatlıyor bi bilsen. tek başıma olunca kafamda kurdukça kuruyorum heralde. yine de yarın sabahtan doktora gideceğim.en son gördüğümde 600 gr.dı. hem özlem gidermiş de olurum, uzun zamandır görmüyorum.inşallah yarın güzel haberlerle gelirim.
bir de bol bol konuşuyorum ağrım çok olduğunda. baban yok bak, evimizin erkeği sensin diyorum :)
yaklaşık 3 hafta önce benim de çok fazla oldu kramplarım. kilitleniyodu artık bacağım açamıyordum. burdaki doktorum magnezyum verdi. izmirdeki doğum yapacağım doktorumu aradım. magnezyum kullanma dedi. günde 3 kere bacaklarımı havaya kaldırıp birer saat uzanmamı tavsiye etti. ilaç kullanmadan bi deneyeyim dedim. günde anca 1 kere yapabiliyorum okuldan geldikten sonra ama o bile iyi geldi. o gün bugündür kramp girmiyor çok şükür. benim doktor ilaç kullanımına karşı, her şeyin en doğal haliyle vücuduma girmesinden yana.
o yüzden sakın endişelenme. hiç yemesen bile senin depolarından kemiklerinden alır yine büyür gelişir bebeğin. doktorların bizlere o kadar ilacı vermelerinin nedeni en az kayıpla doğumu atlatmamızı istemeleri.
kızlar çok şükür bi günü daha geride bıraktık. sabahtan doktora gittim. size bahsetmiştim şu elalemin dediklerinden :)
doktora da gidince içim nasıl rahatladı nasıl rahatladı, hafifledim vallahi :)
öncelikleri bebişimiz 1500 gram olmuş. çok sevindim. kilosu düşük çıkacak diye ödüm kopuyodu.
suyu, değerleri, gelişimi hepsi normal çıktı. veee bebişimiz baya bi dönmüş, nerdeyse kafası tamamen aşağıda görünüyor.
baş gelişli, normal doğum görünüyor şimdilik dedi.
ayrıca ağrılarımdan dolayı nst ye soktu. doğum sancısına dair hiç bi belirti yok. sırtımda ve kaburgalarımda hissettiğim acı ve ağrı bebişimizin ağırlık merkezimi değiştirmesinden kaynaklanıyormuş. sanki çatlamış/kırılmış gibi acıyor dediğimde ise röntgen çekemeyeceğimiz için biraz daha sabrediceksin, kırık değildir zaten dedi.
ayın 10unda izmirde kendi doktorumda randevum var. bi de ona gidince anlatırım derdimi ama bu ağrı acıları çekeceğiz sanırım başka çaresi yok.
amannn bebişlerimizin sağlıklı olsun da gerisi önemli değil, az kaldı zaten şurda 2 aycık ne ki :)
kızlar hepinizi öpüyor, bebişlerinizle acısız, ağrısız, stressiz güzel günler diliyoruz
Cnm bende dogum sonrasi sicaklardan enidseliyim..Hadi biz pisik bile olsak neyse de , miniklerimiz olmasnlar yaaNasil engelleriz bilemiyorum onu dusunuyorum kara kara ... Gobegi dusene kadar banyo da yaptirilmiyo yaa , silsek faydasi olacak mi sicaklarda ?
Bizimkide herseyin dogalindan yana ama benim kramplarim yuruyuse , spora , ayaklarimi yukari kaldirmama ragmen gecmeyip ,en az 4 gun boyunuca da agriyinca yapcak birsey yok kullan bakalim dedi..Birde kan ilaci aliyor musunuz ? Artik bebegin ihtiyaci oldugunu soyleid bana..Ben suanda elevit , magnezyum ve 2 gunde 1 de kan ilacina basladim artik .. Yavas yavas ihtiyaci artacak , ilikleri , depolari doldurmaliyiz dedi..Ama simdilik bu ay icin 2 gunde 1 alacagim..3 tane ilac icince cok goorunuyo gozume ..
Senin oglusun daha anne karninda , evin erkegi ( babasi gelene kadar ) Bizimkide , 4 aylikken babasi askere gidecek ozaman erkegimiz olacak :)
Cnm bende dogum sonrasi sicaklardan enidseliyim..Hadi biz pisik bile olsak neyse de , miniklerimiz olmasnlar yaaNasil engelleriz bilemiyorum onu dusunuyorum kara kara ... Gobegi dusene kadar banyo da yaptirilmiyo yaa , silsek faydasi olacak mi sicaklarda ?
Bizimkide herseyin dogalindan yana ama benim kramplarim yuruyuse , spora , ayaklarimi yukari kaldirmama ragmen gecmeyip ,en az 4 gun boyunuca da agriyinca yapcak birsey yok kullan bakalim dedi..Birde kan ilaci aliyor musunuz ? Artik bebegin ihtiyaci oldugunu soyleid bana..Ben suanda elevit , magnezyum ve 2 gunde 1 de kan ilacina basladim artik .. Yavas yavas ihtiyaci artacak , ilikleri , depolari doldurmaliyiz dedi..Ama simdilik bu ay icin 2 gunde 1 alacagim..3 tane ilac icince cok goorunuyo gozume ..
Senin oglusun daha anne karninda , evin erkegi ( babasi gelene kadar ) Bizimkide , 4 aylikken babasi askere gidecek ozaman erkegimiz olacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?