Ağustos Annelerinden Tarifler :)

her ne kadar çok sık giremesemde çorbada benim de bir tuzum olsun

2 bebe bisk. ( ben hipp tercih ediyorum )

2-3 çorba kaşığı yoğurt ( tabi ki günlük mayaladığım )

ve azar azar başlayıp kendime göre bir ölçü tutturduğum avokado..

benim kızlarım bayılıyor.. gerçi yoğurdun içine ne koyarsam yiyorlar

avokado beyin ve sinir hücrelerinin gelişimi için çok faydalıymış. avokado yağı anne sütündeki yağa en yakın olanıymış.

bende bir tarif vereyim kzım bayılarak yiyor elma sosu.. bişr elmayı iyice yıkayıp 2 ye bölüp buhar sepetine koyun altınada su iyice pişirin elmayı..pişirdiğiniz tenceredeki suyu dökmeyin.. elma soğuduktan sonra kabuklarını soyup blendera atın içine biraz anne sütü veya devam sütü ekleyip blenderdan geçirin(ben 20 ml kadar anne sütü kullanıyorum) tencereki sudan da ekleyip bebeğinizin yediği duruma gelene kadar seyreltin sonra bir çimdik tarçın ekleyin blenderdan alıp afiyetle yedirin.. bende baktım tadına gerçekten güzel oluyor..

Tarhanayı 1 2 saatsuda bekletırım. Sen 2 bardak koyda koyu kalırsa suyla tekrar acarsın. İlerdee kıymalı tarhanada yap.

1tatlı kaşığı tarhanayı 1bardaktan birazcık fazla su ile yaptım. Öncesinde ısladım sıcak suyla. Yarım çay kaşığı tereyağı, 1 sarımsak(ortadan böldüm sadece), birkaç dal maydanoz, çok az nane ekledim. 1çay kaşığı kadarda bulgur ekledim. Pişincede tuzsuz peynir ekledim çokta güzel oldu ama sıpa 1ufak kaşık yedi ağzını açmadı bir daha :) Sonra tekrar denicem.
Bulgur,yeşil mercimek,kıyma herşey eklenir bu çorbaya. Belkide ters anına denk geldi, inşallah sever :97:

Ben bugunde bir parca bal kabagi 5 dal ispanak havuc pirinc patates tereyag ve1 cay kasigi irmik koydum pure yaptim ama sonra sulndrdim tabi tel suzgudn gecirdim hafif putrcuklu biraktim biraz zorlansakta yedirdim kizima sabhta yaptigim yogurt bebe biskuvi ve icine yumurta karistrdim onu cok severek yedi ben kizima peynr yediremiyrm kahvlti yaptiramiyrm bende bunu verdim cok sevdi

Tarhanaya hic birse karstemadan dene istersen bende icine birseylr koydum kizim hic sevmedi sade koyu kivamda verince sipirsipir yedi

Tarhanaya hic birse karstemadan dene istersen bende icine birseylr koydum kizim hic sevmedi sade koyu kivamda verince sipirsipir yedi
Afiyet olsun, yarasın miniğe
Herşekilde denicem. Belkide öyle sever. Bugün yoğurt çorbası yaptım. 7bebek kaşığı falan yedi çok sevindim. Bu insanlık için ufak bizim için büyük bir adım
Yoğurt sevmiyor, kesin yemez demiştim. Çözemedim hala

Son düzenleme:
Bir bardak mas fasulyesi haslanir.bir iki kasik ayrilir digerleri buzluga atilir.ayri bir kapta oncden islatilmis kuru biber sogan haslanir haslaninca icine ayirdigimiz mas fasulyesi de atilir bi guzel kaynatilir kapatmaya yakin kimyon ve zeytinyagi eklenir.ezilip suzgecten gecirilir.kiyma ve domatesde eklenirse hem lezzetli olur hemde protein patlamasi yasanir.

Kızım henüz bişi yemesede oğlumdan kalma tarifler

200 gr semizotu
1 y.k irmik
1ç.k tereyağı
Az biraz lor yada kaşlar
250 ml de su

Makarna püresi
1kase makarna
1 çiçek brokoli
1t.k Mısır
1t.k havuç
1t.k bezelye

1 yumurta sarısı
1tatlı kaşığı pirinç unu
2tatlı kaşığı kadar lor peynir
Biraz ezilmiş fındık-ceviz
Biraz nane
1çay kaşığı kadar yulaf ezmesi
2-2bucuk yemek kaşığı kadar peynir altı suyu karışımın kıvamına göre
Tavaya az zeytinyağı dökerek pişiriyoruz.

Daha doyurucu ve faydalı olsun diye ne olursa atabiliriz

Ogle yemegı :) patates haslanır az tereyag konur 1 cay kasıgı badem ve 1 yk. Lor eklenıp afıyetle yenır....

Bızım vazgecılmez OMLETIMIZ.. yumurta sarısına lor peynırı konur 1 yk. Sutle cırpılır sonra tabagan dıbı gorulur...:)

başka tarifler yokmu arkadaşlar?
llütfen bebeğimiz için devam edelim tariflere ben sürekli tarif arıyorum internetten sürekli aynı şeyleri yedirmemek için.. özellikle kahvaltı ve akşam yatana kadar ne yemesi konusunda arayış içindeyim kızım 12den önce uyumuyor da...

bende kahvaltısına pekmez
birkaç bebe büskivi
ezilmiş ceviz
az muz rendelenmiş
peynir katıp yediriyorum bazen

bazende yumurta sarısı peynir pekmez ceviz..
ama daha çok ayrı ayrı vermeye çalşıyorum karıştırmak tan çok.. bugün kahvaltıda salatalık rendeledim sevdi busem ece

Afiyet olsun Busem'e yarasın :)
Omlette yapıyorum canım ben. Şimdi peynir,yumurta sarısı falan yapıyorum ama sonra sebzeli omlet denemeyi düşünüyorum. O şekilde daha çok seçenek olacak. Severse sebzeyide öyle arada yemiş olur hem :)

Topicte paylaşılmış tariflerden birisi. Pratik ve güzel.

• 1 küçük elma
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı pirinç unu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 ceviz rendesi
1 küçük elma ince rendeyle rendelendi, bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı pirinç unu ve 1 çay kaşığı tarçın ile pişirildi. 1 ceviz rendesi eklendi.

Kaynak: bebegiminyemekleri.com » Bebeğime Elma tatlısı

evet ya omleti bende denemek istiyorum aslında.yumurtanın sadece sarısı nı yapıyorsun değilmi beyazı katmadan.daha önce alerji oldu busem o yüzden temkinli davranmak zorundayım

evet ya omleti bende denemek istiyorum aslında.yumurtanın sadece sarısı nı yapıyorsun değilmi beyazı katmadan.daha önce alerji oldu busem o yüzden temkinli davranmak zorundayım

Evet sadece sarısını kullanıyorum şimdilik. 1yaşa yaklaşınca beyazınıda deneyip tepkisini görmek istiyorum ama daha var :)

Birkaç sayfa once yazmıstım omlet tarifini oşekilde yapıyorum. Bazende peynir suyu yerine süt ekliyorum. Sütle daha yumuşak oluyor.
Haftaya brokoli, karnıbahar omleti falan denemeyi düşünüyorum kısmetse :)

süt mü ? kaç aylık senin bebeğin? ben sütü 1 yaşına kadar verilmiyor diye biliyorum da..

8.ayının içinde canım :)
Doktorlar günlük süt ihtiyacını tamamı olarak inek sütü kullanmayın diyor. Yani alması gerekli olan en az 500ml süt için geçerli. Butür tarifler için kullanılan 1-2 yemek kaşığına genel olarak hiçbir doktor karşı çıkmıyor. Tabi devam sütü kullanıyorsan onu kullanırsın ama almıyorsan sadece bunun için alman olmuyor. Önceden yazdığım tam tarifin hepsini yemediği için ben o malzemelerin yarısı ile yapıyorum artık. Genelde de 1yemek kaşığı lor peynirden çıkan suyu kullanıyorum. Bazende yarım yemek kaşığı peynir suyu yarım y.kaşığı süt kullanıyorum. Zaten o miktarlarla yapılanında yarısını bile yiyemiyor :)

hımm anladım canım devam sütü kullanıyoruz bizde şimdilik bende merak ediyordum aslında ne zaman süt kullanmaya başlayabilirim az az diye..sütlü tarhana çorbası yapmak istiyorum ama cesaret edemiyordum süt içemez diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…