Tarhanayı 1 2 saatsuda bekletırım. Sen 2 bardak koyda koyu kalırsa suyla tekrar acarsın. İlerdee kıymalı tarhanada yap.
1tatlı kaşığı tarhanayı 1bardaktan birazcık fazla su ile yaptım. Öncesinde ısladım sıcak suyla. Yarım çay kaşığı tereyağı, 1 sarımsak(ortadan böldüm sadece), birkaç dal maydanoz, çok az nane ekledim. 1çay kaşığı kadarda bulgur ekledim. Pişincede tuzsuz peynir ekledim çokta güzel oldu ama sıpa 1ufak kaşık yedi ağzını açmadı bir daha :) Sonra tekrar denicem.
Bulgur,yeşil mercimek,kıyma herşey eklenir bu çorbaya. Belkide ters anına denk geldi, inşallah sever :97:
Afiyet olsun, yarasın miniğeTarhanaya hic birse karstemadan dene istersen bende icine birseylr koydum kizim hic sevmedi sade koyu kivamda verince sipirsipir yedi
başka tarifler yokmu arkadaşlar?
llütfen bebeğimiz için devam edelim tariflere ben sürekli tarif arıyorum internetten sürekli aynı şeyleri yedirmemek için.. özellikle kahvaltı ve akşam yatana kadar ne yemesi konusunda arayış içindeyim kızım 12den önce uyumuyor da...
bende kahvaltısına pekmez
birkaç bebe büskivi
ezilmiş ceviz
az muz rendelenmiş
peynir katıp yediriyorum bazen
bazende yumurta sarısı peynir pekmez ceviz..
ama daha çok ayrı ayrı vermeye çalşıyorum karıştırmak tan çok.. bugün kahvaltıda salatalık rendeledim sevdi busem ece
Afiyet olsun Busem'e yarasın :)
Omlette yapıyorum canım ben. Şimdi peynir,yumurta sarısı falan yapıyorum ama sonra sebzeli omlet denemeyi düşünüyorum. O şekilde daha çok seçenek olacak. Severse sebzeyide öyle arada yemiş olur hem :)
evet ya omleti bende denemek istiyorum aslında.yumurtanın sadece sarısı nı yapıyorsun değilmi beyazı katmadan.daha önce alerji oldu busem o yüzden temkinli davranmak zorundayım
süt mü ? kaç aylık senin bebeğin? ben sütü 1 yaşına kadar verilmiyor diye biliyorum da..
8.ayının içinde canım :)
Doktorlar günlük süt ihtiyacını tamamı olarak inek sütü kullanmayın diyor. Yani alması gerekli olan en az 500ml süt için geçerli. Butür tarifler için kullanılan 1-2 yemek kaşığına genel olarak hiçbir doktor karşı çıkmıyor. Tabi devam sütü kullanıyorsan onu kullanırsın ama almıyorsan sadece bunun için alman olmuyor. Önceden yazdığım tam tarifin hepsini yemediği için ben o malzemelerin yarısı ile yapıyorum artık. Genelde de 1yemek kaşığı lor peynirden çıkan suyu kullanıyorum. Bazende yarım yemek kaşığı peynir suyu yarım y.kaşığı süt kullanıyorum. Zaten o miktarlarla yapılanında yarısını bile yiyemiyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?