Öncelikle inşallah güzel haber alırsınızKızlar merhabaaaaa
Bu ay tekrar aşılama tedavim oldu (gonalf ve ovitrelle) 21 Ağustosta ise aşılamam oldu.
Test günü olarak 1 Eylül yazılmış bu erken değil mi? Önceki aşılamamda 9. Günün gecesi 10. Günün başı(02.30) kanda öğrendim bu yüzden mi bu kadar kısa süreç verdiler kan testi günü için sizce?
Merhaba canımÖncelikle inşallah güzel haber alırsınızBen size birşey sormak istiyorum,doktor bana aşılama yapalım dedi.Önce adetin 2 ci günü hormon testi verdim.Sonra adetin 21 ci günü gel dedi ultrason randevusu verdi.Bu şekilde mi ilerliyor acaba? Forumda net cevap bulamadım kafam karıştı.
Allah razı olsun,ne güzel anlatmışsınız.Bende 21 ci gün gel değince acaba başından mı ediyorlar dedimMerhaba canımumarım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.
Benim sürecim şöyleydi,
Birinci kısım : rahim filmi, tüplerin açık/kapalılığı kontrolü, histeroskopi, hormonların tümü, her gidişte ekstra vajinal ultrason folikül ve yumurta gelişimi takibi, progesteron ve e2 takibi.
İkinci kısım : regl tarihinin 2-4 gününden birinde hormonların tümü, folikül takibi kullanıma uygun ilaçların doz belirlenmesi, vajinal ultrason.
Üçüncü kısım : regl tarihinin 3-4 gününden itibaren uygun görülen dozda iğne/kapsül uygulanması ve kullanılması (saatleri çok önemli), 2 günde bir kontrol (folikül,vajinal muayene, hormon), yeterli büyüklüğe gelene kadar uygulama devam eder doz artışı yapılabilir. İstenilen boyuta gelen foliküller sonrası verilen saatte çatlatma iğnesinin uygulanması, 36 saat sonra aşılama günü planlaması.
Dördüncü kısım : eşin minimum 2 maksimum 4 günlük perhizi ve o gün sperm vermesi, spermin yıkanması enjeksiyona hazır hale getirilmesi (en iyileri seçiliyor), hormonlar (e2, HCG ve progesteron), kanülle spermin enjekte edilmesi, 5-20 dk arası işlem sonrası dinlenme ve eve gidebilirsiniz.
Beşinci kısım: bekleme 12-14 gün ve HCG tespiti sonrasında pozitif ise 2 günde bir artış takibi .
Benim 2 sürecimde bu şekilde ilerledi/ilerliyor. 21. Gün çağırmasının sebebinin foliküllerin gelişimini görmek istemesi olduğu aşılamayı bir sonraki ay yapacak olduğunu düşünüyorum. İğnelerin tümünü evde kendin uyguluyorsun. Başka sorun varsa aklına takılan birşey varsa severek cevaplarım
Merhaba canımumarım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.
Benim sürecim şöyleydi,
Birinci kısım : rahim filmi, tüplerin açık/kapalılığı kontrolü, histeroskopi, hormonların tümü, her gidişte ekstra vajinal ultrason folikül ve yumurta gelişimi takibi, progesteron ve e2 takibi.
İkinci kısım : regl tarihinin 2-4 gününden birinde hormonların tümü, folikül takibi kullanıma uygun ilaçların doz belirlenmesi, vajinal ultrason.
Üçüncü kısım : regl tarihinin 3-4 gününden itibaren uygun görülen dozda iğne/kapsül uygulanması ve kullanılması (saatleri çok önemli), 2 günde bir kontrol (folikül,vajinal muayene, hormon), yeterli büyüklüğe gelene kadar uygulama devam eder doz artışı yapılabilir. İstenilen boyuta gelen foliküller sonrası verilen saatte çatlatma iğnesinin uygulanması, 36 saat sonra aşılama günü planlaması.
Dördüncü kısım : eşin minimum 2 maksimum 4 günlük perhizi ve o gün sperm vermesi, spermin yıkanması enjeksiyona hazır hale getirilmesi (en iyileri seçiliyor), hormonlar (e2, HCG ve progesteron), kanülle spermin enjekte edilmesi, 5-20 dk arası işlem sonrası dinlenme ve eve gidebilirsiniz.
Beşinci kısım: bekleme 12-14 gün ve HCG tespiti sonrasında pozitif ise 2 günde bir artış takibi .
Benim 2 sürecimde bu şekilde ilerledi/ilerliyor. 21. Gün çağırmasının sebebinin foliküllerin gelişimini görmek istemesi olduğu aşılamayı bir sonraki ay yapacak olduğunu düşünüyorum. İğnelerin tümünü evde kendin uyguluyorsun. Başka sorun varsa aklına takılan birşey varsa severek cevaplarım
Yaaa canım benim hayır asla öyle düşünme, ovülasyon ve ovülasyon fazında çok çok değişiyor kadınların hormonları. Bu nedenle takip etmek istemiştir. Peki sana hangi işlemleri yaptı? Sürecin nasıl başladı?Allah razı olsun,ne güzel anlatmışsınız.Bende 21 ci gün gel değince acaba başından mı ediyorlar dedimMalum tecrübe olmayınca.İnşallah Allah hepimizi sevindirsin.
Merhabalar canım.Benim durum şöyle ki,yaş 31 4 sene denedik olması.Hsg temiz çıktı,hormonlarda.O yüzden sürekli git dene dediler.En son tüp bebek için özele gittik.Oda pahalı olduğu ve ilk denemede 20-30% dediği için doktor bizde devlete gittik.Sgk karşılıyor.Ama önce 2 kez aşılama şartı var.Doktor adetin 2-3 günü hormon testi istedi verdim.Dedi git 21 ci günü gel.Şuan oraya gidiyorum.Bu arada eşimin morfoloji 3% ondan kaynaklı bence.Doktorlada çok umursamıyor tükendim artık cidden.Ankara Bilkent şehire gidiyorum.Onlarda sıfırdan dosya açtı.Önceki hiç bir tahlili kabul etmediler.Bu arada eğer hiç çocuk yoksa,evlilik 3 yılı dolmuşsa sgk ile hak kazanıyorsun yalnız devlette yapılması şartıyla.4 senedir takip ediyorum ovulasyon ile yine de olmadı.Vardır bir hayır dedim.Özelede tüp bebek için 1 kere para verecek bütcemiz var 2-3 deneme için maalesef yok.Nakit istedikleri içinYaaa canım benim hayır asla öyle düşünme, ovülasyon ve ovülasyon fazında çok çok değişiyor kadınların hormonları. Bu nedenle takip etmek istemiştir. Peki sana hangi işlemleri yaptı? Sürecin nasıl başladı?
Aaaayyyy yaşımız aynı fıstığımmmmMerhabalar canım.Benim durum şöyle ki,yaş 31 4 sene denedik olması.Hsg temiz çıktı,hormonlarda.O yüzden sürekli git dene dediler.En son tüp bebek için özele gittik.Oda pahalı olduğu ve ilk denemede 20-30% dediği için doktor bizde devlete gittik.Sgk karşılıyor.Ama önce 2 kez aşılama şartı var.Doktor adetin 2-3 günü hormon testi istedi verdim.Dedi git 21 ci günü gel.Şuan oraya gidiyorum.Bu arada eşimin morfoloji 3% ondan kaynaklı bence.Doktorlada çok umursamıyor tükendim artık cidden.Ankara Bilkent şehire gidiyorum.Onlarda sıfırdan dosya açtı.Önceki hiç bir tahlili kabul etmediler.Bu arada eğer hiç çocuk yoksa,evlilik 3 yılı dolmuşsa sgk ile hak kazanıyorsun yalnız devlette yapılması şartıyla.4 senedir takip ediyorum ovulasyon ile yine de olmadı.Vardır bir hayır dedim.Özelede tüp bebek için 1 kere para verecek bütcemiz var 2-3 deneme için maalesef yok.Nakit istedikleri içinBirde stress etkiliyor ama ne yapalım 4 sene polyana gibi gezemiyoruz Artık çocuk yok mu soranları boğasım geliyor kriz geçireceğim.Eşim sürekli destek ,ne yapalım kedi alırız diyor sıkma canını ama nerdee
Evet bende devlete gidiyorum.İnfertilite bölümü Ankara Bilkent hast.Herdafa farklı doktor oluyor ama orda not edildiği için sorun olmuyor.Smear testini diğer doktor almamış onu verdim.Hpv testi.Dedi 4 haftaya çıkıyor sonuç.Büyük ihtimalle Eylül ayını kaçırıyorum .Çünkü aşılama için adetin 2 ci günü ilaç teravisi olacaktıAaaayyyy yaşımız aynı fıstığımmmmama inan hiç moral bozacak birşey yok. Aşılama benim ilki pozitifti ikinciside galiba pozitif bugün 7. Günüm test yaptım evde silik çizgi çıktı
Aşılamaya gereksiz diyenlerin aşılama uygulamalarına bir bakıyorum ya sperm testi yapılmamış ya hsg histeroskopi falan yapılmamış. Ondan sonra gereksiz zaman kaybı diyorlar. İnan bana aşılama ve tüp bebek arasındaki tek fark biri laboratuvarda dölleniyor biri anne rahminde hiç bir fark yok.
Aşılamada zaten spermler yıkanıyor ve canlı sağlıklı olanlar enjeksiyon işlemi için hazırlanıyorlar o yüzden eşinin değeri içinde kötü demek doğru değil buda ayarlanıyor çünkü
Üstelik senin dediğin gibi hemde devletin önerdiği gibi 2 kere aşılama denemek demek maksimum 4 aylık bir süreç. Herşey ihtimal üzerineyken neden ve niçin bunları da denemeyelim?
Aşılama olsun tüp bebek olsun ilaçları hep aynı. Tüp bebek önerisi yapanlar tüp bebeğin zorluğundan gram bahsetmiyorlar mesela en basiti OPU işlemi için anne anestezi alıyor aşılamada bu yok? Yani baktığında bence kesinlikle aşılama daha avantajlı bile diyebilirim. Tüp bebek, rahim şekli bozukluğu, tamamen yetersiz denilebilecek sperm rahatsızlığı, tüplerin kapalı oluşu gibi durumlarda bence ilk seçenek olmalı .
Tüp bebek için 2 aşılama sonrası rapor hazırlamaya başlıyorsun(aynı aşılamadaki gibi evraklar) ve gün içerisinde hal olup bitiyor bilebir başka devlet Hastanesi'ne giderek onay alıyorsun tüp bebekte aşılamada ise kendi tedavi gördüğün hastanede heyet onay veriyor.
Gittiğin yer neresi? Dr un iyi mi? Yorumları nasıl bunlar çok önemli şeyler..
Ben devlet hastanesinin tüp bebek merkezinde tedavi görüyorum ve hepsinden çok çok menunum. Eskişehirdeyim eğer bu şehirdeysen kesinlikle Yunus Emre devlet hastanesini tavsiye ederim.
"Çocuk yok mu hala?" Diye soranları poşetle boğup öldüresim geliyor, hastalığımdan (kısırlığımdan) bahsedince de eee sülalede kısır yok imkânsız diyorlar, üzerine menopoz başlangıcında olduğumu ve durumumun ciddi olduğunu söyleyince ay saçmalama daha kaç yaşındasın ben 40/50 küsür yaşımda menopoza girdim diyorlar. Kısacası onlar her zaman her haltı bilen herbokumologlar. Kulaklarını tıka eşine ve hayallerine odaklan birtanem boşveeerrr
Kan testim cuma günü canımEvet bende devlete gidiyorum.İnfertilite bölümü Ankara Bilkent hast.Herdafa farklı doktor oluyor ama orda not edildiği için sorun olmuyor.Smear testini diğer doktor almamış onu verdim.Hpv testi.Dedi 4 haftaya çıkıyor sonuç.Büyük ihtimalle Eylül ayını kaçırıyorum .Çünkü aşılama için adetin 2 ci günü ilaç teravisi olacaktı.Ekim ayına kalacak.Belkide şansım getirir Smear erken çıkar 10 güne filan :))) Sizi çok iyi anlıyorum.Denemeden kimse bilemez ne olacağını.İnşallah hayırlısı olsun.Sizin için de dua edeceğim:).Peki siz ne zaman kan tahlili vereceksiniz?
Aşılama raporu için ne yapmam gerek peki? O zaman tekrar gidip sorayım mı tekrar acaba?Hiç rapordan bahsetmediler.İlla herşeyi biz soracağız tek tekKan testim cuma günü canım
Smeari beklemek zorunda değilsin bu arada başlamak için? Aynı Dr un takibinde olmak büyük bir fark yaratmıyor önemli olan doğru analiz edilip tedaviye yönlendirilmen..
2. Günü gitsen bile elinde ilaçlarının olması ve aşılama raporunun çıkmış olması gerekiyor bunu mutlaka oradaki sekreterler ile teyit et kuzum
Cuma günü güzel haber alırsınız inşallahKan testim cuma günü canım
Smeari beklemek zorunda değilsin bu arada başlamak için? Aynı Dr un takibinde olmak büyük bir fark yaratmıyor önemli olan doğru analiz edilip tedaviye yönlendirilmen..
2. Günü gitsen bile elinde ilaçlarının olması ve aşılama raporunun çıkmış olması gerekiyor bunu mutlaka oradaki sekreterler ile teyit et kuzum
Hayır hiç birşeyin sonucu için beklemene gerek yok aşılama için muayenelerin temiz çıktıysa. Aşılama raporu için mutlaka danış çünkü evrak kabul ve heyet günleri haftanın belirti bir günü oluyor sadece.Aşılama raporu için ne yapmam gerek peki? O zaman tekrar gidip sorayım mı tekrar acaba?Hiç rapordan bahsetmediler.İlla herşeyi biz soracağız tek tekAma bir şeyin sonucu 4 haftaya çıkar dedi o kafama takıldı.
Tamam o zaman ben gideyim yeniden sorayım hepsini tek tek.Allah razı olsun.Hayır hiç birşeyin sonucu için beklemene gerek yok aşılama için muayenelerin temiz çıktıysa. Aşılama raporu için mutlaka danış çünkü evrak kabul ve heyet günleri haftanın belirti bir günü oluyor sadece.
Hakkında hayırlısı olsun canım ama gitmene gerek yok birime telefon edip sekreterden bilgi alabilirsin vermek zorundalarTamam o zaman ben gideyim yeniden sorayım hepsini tek tek.Allah razı olsun.
İyi akşamlar :) Nasılsınız iyi misiniz ? Merak ettim siziHakkında hayırlısı olsun canım ama gitmene gerek yok birime telefon edip sekreterden bilgi alabilirsin vermek zorundalar
Canııımmm selamİyi akşamlar :) Nasılsınız iyi misiniz ? Merak ettim sizi
Canııımmm selamben yine meraklı ben gidip 8. Gün kan verdim normalde<0.20 çıkan değerim 12 yıldır hiç şaşmayan değer bu defa şaşmış tabiki yine negatif bir değer ama bugün tekrar kan verdim sağlık ocağında bende hala sonuç bekliyorum net belli olacağı süreyi tamamlamamışsın
Sıkma canını inşallah güzel haber alırızCanııımmm selamben yine meraklı ben gidip 8. Gün kan verdim normalde<0.20 çıkan değerim 12 yıldır hiç şaşmayan değer bu defa şaşmış tabiki yine negatif bir değer ama bugün tekrar kan verdim sağlık ocağında bende hala sonuç bekliyorum
Negatif olacak galiba canım bugün değerim normale yakına düşmüş Dr um 14. Günü bekleyelim dedi ben regl olmaya odakladım kendimi ahahahahSıkma canını inşallah güzel haber alırızmesajım yarım gitti diyecektim ki süre daha var doğrumu? Ah bu sabırsızlıklar
Hepsi kafamızda bitiyor cidden . Ne olacak halimizNegatif olacak galiba canım bugün değerim normale yakına düşmüş Dr um 14. Günü bekleyelim dedi ben regl olmaya odakladım kendimi ahahahah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?