ağustos ayında hamile kalanlar buraya

Ben de perşembe alacağim sonucu. nt 1.33 onu biliyorum. 2nin altında olması gerekşyor doktorum. Umarım tüm sonucum da güzel olur ve 3lü teste de gerek olmaz.
Insallah canım ya Allah Hakkımızda hayırlısını versin sağlıkla kucağımıza alalım ınsallah benimde 2li test sonucum cikti ama doktora gösteremedim dosyama koydular daha görmedi Demekki aramadılar merak ediyo insan bide artık ayda 1 görüşelim dedi cok merak ediyorum iyi mi suan sağlıklı mi diye zaman cok yavas geçiyo

doktorum bana kız gibi dediii ikili test de cumartesi günü çıkacak.inşallah herşey yolunda gider bebişlerimizi kucağımıza alırız.bu arada 12+6 dayım

ne güzel ya , bu haftada cinsiyet veren doktor nerdeyse yok, benimki 20. haftadan önce belli olmaz dedi..

ayy çok sevindim,, hadi darısı başımıza. Bu topikte cinsiyeti ilk öğrenen sen oldun :)
bende çok merak ediyorum.. Serbest hcg değerin kaç çıkmıştı, merak ettim ? 50 nin üzeri kız diyorlar

ılk bebegımde beta hcg degerıne gore baktıgımızda erkektı ama kzım oldu.o yuzden ona ınanmıyorum :) bu test sonucumu henuz almadık alınca haber verrım sızedeç. benım ılkı kız oldugu ıcın bunu erkek ıstedım bıraz ama cok sukur saglıklı bı kız

İkili test sonucum iyi çıktı 3lü teste gerek yok dedi ama içinde bir test varmış sadece onu yapmanı öneririm dedi. Sistit oldum çok bakteri varmış oyüzden uygun bir antibiyotik içmeye başladım. Bütün değerlerim normal elevit demir hapı ve balık yağı verdi. Bir de ağzımda acayip bir tat oluyordu reflüden kaynaklanıyormuş oyüzden carviscon verdi. Çok ilaç oldu ama mecburum

Benimde sonucum cikti tatlım sorun yok bir dahaki randevu günü Görüşürüz dedi doktor herhangi bir test önermedi senin Dediğin test ne acaba bende elevit ve ferrosanol iciyorum birde coraspine kullanıyorum balık Yağı falan vermedi bana Başlarda benim kahverengi akintilarim olduğu için proluton iğneye devam ediyorum

Merhaba bayanlar bende çarşamba günü ikili testimi yaptirdim.1 hafta sürermiş sonucun cikmasi.doktor decavit ve ferplex fol diye kan şurubu basladi folik asiti kesmemi söyledi ama ben 12.haftayi doldurmayi bekliyorum.bu haftada yillik izin aldim inşaallah dinlenebilirim bu sefer.muhakkak doktorlarin önerdiği testleri yaptirin ve ilaclari kullanin.bebeginiz ve kendiniz için.benim tansiyonum düşük seyrediyor.,70/50 lerde.ama sorun teşkil etmezmis bebek için.yüksek tansiyondan korkuyolar.tetanoz asinizi da yaptirin muhakkak.herkese sevgiler mutlu gebelikler:))

Bende decaviti kullaniyorum ama doktorum bana birak falan demedi. Tam tersi dogumdan sonra bile devam etmelisin dedi. Ikili testimi bende yaptirdim hersey normalmis cok sükür. Ama l bir hafta cok korktum ya... Insallah sende iyi haberleri alirsin canim.

Teşekkürler canim normalde 3. Ayda kesiyorlar folik asidi belki depolari doldurman için kesmemiş olabilir.inşaallah hepimiz hayirli doğumlar gerceklestiririz

Tesekkurler

günaydın bayanlar..

dün sabah aşırı kusma bulantı düşük tansiyon şikayetim vardı, gözlerim karardı dizlerm boşaldı.. hemen yattım..
tansiyon düşüklüğü başıma vurdu.. dehşet bi ağrı başladı başımda.. önceki günde biraz ağar kaldırmıştım.. içime kurt düştü
pazar pazar ultrasonu ve nöbetçi kadın doğum doktoru olan hastane aradık..çok şükür bebeğimiz iyiymiş.. hatta zıp zıp zıplıyordu..ama ben hala çok kötüyüm.. bugünde serum taktırıcam..
artık 12. haftaya girdik, biter diye beklerken öncesinden daha kötü bi hal alması canımı sıktı..

Canim benim çok dikkat et.bende 9.haftada bitti diye sevinirken bulantilarim kusmayla geri geldi.geçecek inşaallah bu günler sikma canini

Canim benim cok

Sag yumurtaligimda gecmeyen bir agri var onceden ara ara olurdu ama aksamdan beri hic gecmedi nerdeyse hatta suan sabahin 5:30u ve saatlerdir uyumuyorum bir yandan da korkuyorum sabah doktora gidicem herhangi bir kanamam yok cok sukur bu arada 12+4deyim ikili test oncesi detayli ultrason cektirdim renkli renkli gordum bebegimi o kadar muhtesemki sonrasinda da hastaneye gidip kan verdim ikili test icin sonuc sali gunu cikacak,detayli ultrasonda bebegin boyu,ense kalinligi,kalp damarlari,vucut kemikleri herseye bakti doktor ve hepsi olmasi gerektigi gibiydi elleri ayak parmaklari herseyi cok tatli,Rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin vakti zamaninda

Teşekkürler canim normalde 3. Ayda kesiyorlar folik asidi belki depolari doldurman için kesmemiş olabilir.inşaallah hepimiz hayirli doğumlar gerceklestiririz

Tesekkurler
decavit folik asit deil vitamin ilaci folik asiti 3, ayda keser doktorlar decavite doguma kadar devam edersin. bu arada bilgi folik asit malesef depolanan bi vitanim deil gunluk sen alırsın bebekte senden alır zaten ilk 3 ay gerekli sadece. ben decavit, corasprin balık yagı ve kan hapı kullanıyorum. 3 bucuk aylıgız.doktor doguma kadar dedi

Kontrolüm vardı bugün ve parmaklarını dilini beynini görebildiğimiz kadar gördük. Hatta cinsiyetini bile gördük. 12. Haftada erkek demişti doktorum 15. Hafta bitti ve yine erkek dedi hatta biz bile gördük. Kan hapı ele it ve balık yapına devam. Kusmalarım haftada bir de olsa oluyor. Ara ara karnıma sancıda giriyor. Reflüm var. Kabızlık yok. 1kilo almışım. Boyu 15cm kilosu 100gr mı geçmiş. :) Her şey çok güzel gidiyor . Umarım sizlerin de öyledir ve böyle devam ederiz.. Artık oğluum diye sevebilirim.

Decavitin vitamin ilaci oldugunu biliyorum canim.folik asit eksikliğine bagli anemilerde de folik asit kullaniliyor.onun için sadece bir tahminde bulunmuştur neden doktorun ilaci kesmedigiyle alakali.hayirli gebelikler:))

Kızlar günaydın ,

Benim ikili test sonucum dün çıkmış..değerlerimi sizinle paylaşıyorum t-hcg bana yüksek geldi ama doktorum değerlerin gayet iyi merak etme dedi..

Klinik Sonuçlar
Sonuç MoM
PAPP-A : 2084,8 1,22
T-hcg : 155,1 2,04
NT : 1,20 mm 0,63
NB : mevcut

Risk değerlendirmesi
Risk Sınır Değer
Down Sendromu : 1:3590 1:250
Sadece yaş : 1:1170
Trisomi 18/13 : 1:99000 1:101

Sonuç : down sendromu ve trisomi risk tarama cutoff değerinin altındadır.

Bu arada çoğu kişi bhcg 50 nin üzerinde olursa bebeğin cinsiyeti kız olacak diyor.. Benimki 155,1 :)
ama cinsiyet konusunda doktorumuz hiçbir yorumda bulunmadı malesef..merakla bekliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…