kızlar yumurtanız çatladığında fark ediyomusunuz. ben geçen ay bariz bir şekilde fark ettim çünkü. çatlama iğnesini vurmadan bir gün önce çatlamıştı, kasıklarımda bi ağrı olmuştu.ertesi gün dr. gittiğimde yumurtan çatlamış iğneye gerek kalmadı demişti. bu ay aşılama yaptıramayacağım için kendim doğru günü yakalamaya çalışıyorumda :) başka ne gibi belirtiler olur bilen varmı ?
canım yumurtlamanın belirtisi ağrılar olabilir evet ama en belirgin özelliğide yumurtlama akıntısıdır bu akıntıyı kontrol etmek için vajinanın içinden biraz örnek alıp iki parmağının arasında kapatıp açmalısın eğer bu akıntı parmaklarına yapışıyor ve açtığında uzuyorsa yumurtan çatladı demektir tıpkı bu resimdeki gibi
ama bu testi ne zaman yapmalısın adet sikluslarına göre yumurtlama günlerini hesaplayarak bunuda şöyle yapabilirsin adetinin birinci gününden başlayıp saymaya diğer adetinin 1. gününe kadar sayarsan bu adet siklusundur ve atıyorum son 3-4 adetinin günlerini biliyorsan bunu hesapalrsın örneğin genelde 28 günde bir olur kadınlar eğer düzenli ise adetleri o zaman adet siklusundan 14 gün çıkarıyorsun mesela 28-14=14 bu da demek oluyorki sen adetinin 14. günü yumurtluyorsun veya siklusun 30 gün ise 30-14=16 demekki 16. günde yumurtluyorsun adet siklusun kaç gün ise 14 çıkartıp tahmini yumurtlama gününü bulabilirsin ve akıntını kontrol edebilirsin yalnız şöylede bir durum var sperm çıktıktan sonra 72 saat yaşar yumurta ise çatladıktan sonra 24 saat döllenebilecek şekilde kalır eğer döllenme olmazsa atılır karın boşluğunda sonra o yumurta progestan salgılar eğer döllenme olduysa bu progestan rahmi bebeğe hazırlar ve korur eğer döllenme yoksa çatlamadan 14 gün sonra adet olunur zaten benim sana asıl söyleyeceğim şu o yumurtlama akıntısını gördüğünde yumurta çatlamış demektir ondan sonra ilişki olduğunda sperm ulaşana kadar belki yumurta kaybolabilir ama sperm 72 saat yaşadığı için yumurta çatlamadan 1 gün önce olan ilişkiler daha faydalı olabilir bu yüzden yumurtlama günlerini hesaplayıp 1 gün önce sonra ve çatlama günü sık ilişki olması gerekir inşallah tutturursun ve umarım kafanı karıştırmamışımdır