• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah annem.

Sadece üzüntümü paylaşmak istiyorum arkadaşlar. .Burda dayak yiyen kadınların okudukça içim parçalanıyor çok üzülüyorum çaresizligi hissediyorum onlarda. Aklıma annem geliyor.. Küçükken hatırlıyorum babamın annemi kac kere dövdüğünü.. çok etkilenirdim ağlardım ama annem sonra üzüntüden ayrilcam gitcem derdi.. korkardım çok hemde gidecek diye tabi garibim gitmedi gidemedi 14 yaşında evlenmiş ki ilk zamanlarında daha da betermis. Şimdi büyüdüm.. Ben hayal ediyorum evlensem dayak yesem tahammül edemem bitiririm... ama annem çekti bunları. .aklıma geldikçe üzülüyorum insanın babası da olsa canım babam da desem aklıma geliyor..Bunlari anneme yaşattı. .ve cok üzülüyorum anneme.
Sadece paylaşmak istedim. .

Cocukken geceleri babamin eve gelince annemi dovdugunun sesine uyandigimizi annemin bizim odaya siginip kapiyi kapatmaya calistigi geceler geldi aklima

Hep gidecek korkusuyla yasardim sabahlari uyanip onu evde gormeyince bu sefer kesin gitti diye odum kopardi 30 a merdiven dayadim hala uyandiginda annemi evde gormeyince kapiya bahceye cikar annemi ararim ne zaman ki bulurum sonra rahat bi nefes alirim

Ben girduklerimle bu psikolojiyi yasiyorsam hala birde onlarin yasadigini dusunsene

bundan sonrası sana kalmış. iyi yumuşak huylu, kadına el kaldıramayacak kadar vicdanlı birini bulursun inşallah. yaşanan bazı şeyler belkide bizlere uyarıdır. aynı hatayı yapmamamız için.
Nisanliyim. .bu konuda böyle bir tavrı yok yapar diye düşünmüyorum. .yaparsa gözümü kirpmam ayrılırim

Cocukken geceleri babamin eve gelince annemi dovdugunun sesine uyandigimizi annemin bizim odaya siginip kapiyi kapatmaya calistigi geceler geldi aklima

Hep gidecek korkusuyla yasardim sabahlari uyanip onu evde gormeyince bu sefer kesin gitti diye odum kopardi 30 a merdiven dayadim hala uyandiginda annemi evde gormeyince kapiya bahceye cikar annemi ararim ne zaman ki bulurum sonra rahat bi nefes alirim

Ben girduklerimle bu psikolojiyi yasiyorsam hala birde onlarin yasadigini dusunsene
Şimdi daha iyi anlıyoruz biz yasasak ne kadar zorumuza gider. Ama onlar sırf caresiz diye baba dediğimiz adamlardan hayvan muamelesi gördüler. .

Ve bubyuzdendir ki o adama baba demek icimden gwlmiyir

Ne adam akilli anneme kocalik ne bize babalik yapti
Küçükken nolur gitmesin derdik ya aslında gitseler daha iyimis. .en azından kendilerine bi saygilari olurdu.. şimdi en azıni yasasam bosanirim diyeceğiiz şeylerin hepsini yaşadılar malesef..

İnsanın babası ne hata yaparsa yapsın yine de canım babacığım oluyor demi?
Ama annene ben de üzüldüm; benim annem de babama çok katlandı.Babam çok para kazanıyordu işi çok iyiydi ama çok cimriydi bunun yüzünden anneme etmediği hakaret kalmıyordu.Ama daha sonra ilahi adalet tecelli etti ve babamın işi battı beş kuruşsuz ortada kaldık.Sonra babamın şeker hastalığı çıktı ve bu kez annem çalıştı.Şimdi zar zor toparlandılar babam da yaptığı hataların farkında ama annem 20 küsür yıl öncelerini anımsayıp anımsayıp iç geçiriyor.Allah kimseyi aynı evde yaşadığı aynı yastığa baş koyduğu çocuklarının babasıyla imtihan etmesin amin:KK43:(
Herşeyi yaptıktan en güzel yılları zehir ettikten sonra ne anlamı var ki..Eminim bunu yaşayan hiçbir anne ömrü boyunca bunu unutmaz kendimizden bilelim karşı tarafın en ufak can yakıcı sözü bizi uzerken bu insanlar neler yaşamış. .

Küçükken nolur gitmesin derdik ya aslında gitseler daha iyimis. .en azından kendilerine bi saygilari olurdu.. şimdi en azıni yasasam bosanirim diyeceğiiz şeylerin hepsini yaşadılar malesef..
Senin yasadigin cevreyi sarlati bilmiyorum ama annemde ne tahsil vardi ayaklarinin uzerinde durabilsin nede arkasinda coxuklaroyla beraber kendini sahiplenecek bir aile yani mecburiyetinden katlandi yoksa obur turlu olsa bende bosanmus olmasini cok isterdim

Ama acikcasi bu saattwn sonra bosanmasini falan istemem belki babamin aklinda vardir diye boyle seyler anneme cok diyorum dikkat et bilmedigin seylere imza falan attirmasin cunku istemem yillarca annem bu adamin eziywtini kahrini cekmos simdi onlar bosansin annem dimdizlak oetada kalsin bi kadin gelsin sefasini sursun ustune ustluk babam olacak adam oldukten sonra bize varlik icinde yokluk cektirdikten sonra kalkip ne yudugu belirsiz ni kadin herseyin ustune otursun

Senin yasadigin cevreyi sarlati bilmiyorum ama annemde ne tahsil vardi ayaklarinin uzerinde durabilsin nede arkasinda coxuklaroyla beraber kendini sahiplenecek bir aile yani mecburiyetinden katlandi yoksa obur turlu olsa bende bosanmus olmasini cok isterdim

Ama acikcasi bu saattwn sonra bosanmasini falan istemem belki babamin aklinda vardir diye boyle seyler anneme cok diyorum dikkat et bilmedigin seylere imza falan attirmasin cunku istemem yillarca annem bu adamin eziywtini kahrini cekmos simdi onlar bosansin annem dimdizlak oetada kalsin bi kadin gelsin sefasini sursun ustune ustluk babam olacak adam oldukten sonra bize varlik icinde yokluk cektirdikten sonra kalkip ne yudugu belirsiz ni kadin herseyin ustune otursun
Benim annemde aynıydı canım. .yoksa cekmezdi herhalde.. Ailesi desen çok sıkıntıli bir aileydi zaten..küçükken hatırlıyorum annem sığınma evine gitcem dese şaka gibi gelirdi olur mu anne fln derdim şimdi diyorum.. dayak yemesinden demi kötüydü oraya girmesi. .

Benim annemde aynıydı canım. .yoksa cekmezdi herhalde.. Ailesi desen çok sıkıntıli bir aileydi zaten..küçükken hatırlıyorum annem sığınma evine gitcem dese şaka gibi gelirdi olur mu anne fln derdim şimdi diyorum.. dayak yemesinden demi kötüydü oraya girmesi. .

Aslinda biz biraz kendimizi dusunmusuz yani bende senin yerinde olsam aynisini dusunurdum arkadaslarima rezil olacakmisim insan icine cikamazmisim gibi gelir o psikolojiyi yasamaktan cekinirdim herhalde

Back
X