• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah balıkçı ...

belmiyum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
1.335
1.663
133
Aksam aksam te allam dedirtti sürekli balık aldigim pazar Balıkçısı.
Parayı verirken eşin yok mu dedi. (Hep onunla giderdik) Yok dedim net bi ses tonuyla. Nerde? dedi.
Ayrıldım dedim. (yanında çalışan kişi velim, o bu diyaloglar esnasında başını hiç kaldırmadi.o biliyor doğal olarak bi lafı geçmese de)
Sustu balıkçı. nihayet sustu yani.
Orada konuşmaya şahit olan müşteri "ne çok soru soruyosunuz " dedi.
Teşekkür ettim içimden adama.
Hadsiz ne çok insan var...
Benim vermem gereken cevabı da müşteri verdi. bundan da kendime kızgınim.
Hazır cevap olamıyorum her zaman .
Neyse bu da böyle bir animdir misali dursun şurda.

Belki de kötü niyetle sormamıştır ayrıldığınızı bilmediğinden sormuştur neden sizinle gelmedi gibisinden. Bazen esnaf böyle sever her zaman kendisinden alışveriş yapan insanlarla muhabbet etmeyi. Samimiyet açısından.
Ama ayrıldığınızı duyduktan sonra soru sormaya devam ettiyse o noktada haklısınız tabi.

Muhabbet ettiyse eski eşinizle ondan sormuştur merak edip.

Bende de sürekli babamı soruyorlar. bu sorgu sual işi esnaflığın kaidesi gibi bir şey. kötü bir şey görmedim ben . Bence siz eski eşinizin konusun açılmasından hoşlanmadığınız için kötü düşündünüz .Hadsizlik olarak gördünüz . Eğer ki sizinle konuşmasını istemiyorsanız bir daha soru sorsa dahi cevap vermeyin :)

Kötü niyetle sormamıştır,adam nerden bilsin.Samimiyet kurmak istiyor,esnaflar genelde kendilerinden sürekli alışveriş yapan insanlarla muhabbet etmeyi severler.Siz hoşlanmıyorsanız hiç cevap vermeyin hem cevap verip hem neden diye sormak garip.

Parayı verirken eşin yok mu dedi. (Hep onunla giderdik) Yok dedim net bi ses tonuyla. Nerde? dedi.
Ayrıldım dedim. (yanında çalışan kişi velim, o bu diyaloglar esnasında başını hiç kaldırmadi.o biliyor doğal olarak bi lafı geçmese de)
gereksiz meraklı melahatler. başka yerden alışveriş yap cnm

Bence yasadigin durumun yeni olusundan kaynakli hassassin

Yani devamli gördüğünüz alisveris yaptiginiz insanlardan kim olsa sorar herhalde
Sonucta dedigin gibi devamli berabermissiniz

Ve bu gercek hayatinin her aninda seninle utanilacak sıkılacak moralini bozmani gerektirecek hic birsey yok (bunlari utanip sıkıldıgini dusundufun icin degil bu durumu yasayip utanip sikilan insanlari baz alarqk bi genelleme yapiyorum)

Yani zaman zamsn bu durumu aciklama ihtiyacı hissedeceksin

Eger haddini asmissada patavatsizligina ver gitsin :)

Ben de bir sokak kokoreçcisinden kokoreç alirdim iş dönüşü.bazen eve gider köpegimi gezmeye cıkarır oyle alırdim.sohbet ederdik.köpegime de verirdi biraz falan ikramımız derdi.ağırlaştırdı elini sonralari herkese verip beni bekletmeye başladı.en son alisverisimde de bir arkadasimla selamlastik konuştuk gitti.bu demesin mi bozuk bi sesle arkadaşın yemiyo mu diye.o günden sonra kestim alişverisi.kimseye iyi niyet göstermemeli herşeyi başka şeye yorabiliyorlar

Eşinle muhabbeti vardır ,gözleri onu aramıştır ,göremeyince sormuştur.gelmeyince hasta falan mı gibi düşünmüştür.adam içten samimi olursa devamlı müşteri edinir.bende öyleyim bi bakkalımız var , sürekli eşimi sorar bebeği sorar şakalaşır.bende hep ona giderim oyüzden..

Al bir tane daha selam verdik diye ahbap olduk sanan patavatsız tür. Valla bu modellerden her yerde var. Yoldan geçerken selam verdiğim komşu nereye gidiyorsun, ne yapacaksın orada, kimle görüşeceksin sorularını art arda sıralıyor; acaba ben bu sorularla muhatap olmak zorunda mıyım hiç düşünmez, haddi olmadan soruları sıralamaya devam eder. Millet olarak seviyeli, mesafeli ilişkiler kuramıyoruz maalesef, selam verince illa bir mıç mıç ilişki moduna bağlıyoruz.

Pazarcı arkadaş, konu sahibinin ahbabı değil; alışverişte karşılaştıklarında en fazla merhaba merhaba olmalı, kocasının nerede olduğundan ona ne ?! Olay kötü niyetli-iyi niyetli meselesi değil; bariz patavatsızlık bu.

Bu esnaflar da rızık peşinde mi bayan peşinde mi belli değil.
abartmayın bence
muhtemelen adamın aklından bile geçmemiştir boşandıkları
esnaf muhabbeti işte. adamla konuşmak için ya da ona selam yollamak için sormuştur

kadın peşinde olmakla ne alaka?

Ben de belki iyi niyetlidir dedim ve yok dedim sordugunda. Hala didiklemesi hos değil. nerede diyor. Sanane nerdeyse nerde.
Siparisi verdim. dönerken aldim. O arada velimden öğrenmiştir diye tahmin ediyorum bide benden duyana kadar rahat etmedi.

abartmayın bence
esnaf muhabbeti işte. adamla konuşmak için ya da ona selam yollamak için sormuştur

İşte böyle.
Konuşmasa ''dünya nasıl bir yer olmuş,esnaf bile muhabbet etmiyor,eskiden böyle miydi'' olur.Muhabbet eder asılıyor olur.
Konu sahibi senin için değil bu arada söylediğim,yorum sahibi arkadaşı kastettim.

abartmayın bence

Öyle ama. Evli olur bekar olur. Ona neymiş. Sulu sulu şeyler

Back
X