Ah be evlilik..

ucuzhayal07

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2017
50
28
3
Artık dolu dolu tam 1 senelik evliyim. Çoğunuza göre dert değil belki. Birazdan eleştiriyede tutulabilirim burda ama inanın hiç önemi yok. Sadece fikir ve görüşleriniz tavsiyeleriniz benim için çok önemli. İçimi döküp sizin tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
1 senelik evliyim kızlar. Eşimi seviyorum ona olan saygı ve sevgiyi en üst düzeyde yaşıyorum. İnişli çıkışlı normal bi evlilik aslında bizimki. Ben fazla dominant bi karakterim. Baskın bi kadınım. İlla benim sözüm geçer demem ama kendimi savunurum dobrayım ve asla haksızlığa babam dahi olsa tahammül edemem. Eşimde bi erkek olarak yeterince baskın karakter. Aslında iyi geçiniyoruz ama bazen benim bu baakınlığım evliliği çok yıpratıyor. O kızdığında sinirlendiğinde susabilsem.... herşey daha güzel olucak ama çenem durmuyor. İlla açıklık getircem illa savunucam kendimi. Susamıyorum. Bazen bıktırıyorum belkide kendimden. Evlilik tam oturmadığından mı bilmiyorum 2 hafatada bir mutlaka kavga ediyoruz. Tartışmalarda bi taraf sakin kalan bayanlar siz bunu nasıl başarıyorsunuz bu birinci sorum

İkinci sorum ise şu;
Eşimi çok umursuyorum yani bazen bi lafını bile gecelerce düşünüyorum. Beni sevdiğini belli eden bi davranışta bulunsa çocuk gibi seviniyorum. Ama umursamaz bi kadın olmak istiyorum. Eşinin üstüne çok düşmeyen önemsemeyen ve kocasını her dakika didiklemeyen bi kadın istiyorum. Çevremde çok beğenilen bi kadınm (bayanlar tarafından) güzelim çirkinim diyemicem. Fakat kendime güvenim yok. Bunun hiç bir sebebi yok aldatılmadım yada eşim karşı cinslere yakın bi tip değildir ama sürekli aldatılırsam korkusu var içimde. Ama buna sebep olan hiç bişey yok.
Sizlerden öneri ve yardımlarınızı bekliyorum kızlar. Lütfen hepsine önerilerinizi sunarsanı sevinirim. Hakkınızı helal edin uzun oldu

Eşiniz dışında yaşamdan beslenebileceğiniz bir kaynak daha yaratın kendinize. Yani hayatınızda eşinizin sevgisi dışında da size haz verecek birşeyler olursa daha dengede olursunuz. Ayrıca kendime güvenim yok demişsiniz, bunun güzel ya da çirkin olmakla ilgisi yoktur. Nasıl hissettiğinizle ilgisi vardır. Demekki özgüveniniz sağlam inşaa edilmemiş. Bunun birçok sebebi olabilir, çocukluk dönemi ya da yaşanılan bazı durumlar vs. Özgüven üzerine çalışın.

Dominat bir karakter olabilirsiniz ama her ortamda olmaz ozellikle evli ciftler arasinda.Hayat arkadasi ortak sen sinirlendiginde esin susun esin sinirlendiginde baska bir odaya gec ve iyi gunlerinizi dusunup kendini sakinlestir.Esinizi umarsamaniz bu guzel bir sey ama esinize yansitmayin bunu kiskanadabilirsini ama esinizi bogmadan .Şöyle dusunun siz guzelsiniz iyisiniz vede esiniz sizi begendigi ve guze bir hayat arkadasi olabilceginizi bildigi icin sizle evlendi .

Bazı kadınlar çirkinim kendimi beğenmiyorum özgüvenim yok derler bu bakımdan öne sürdüm o cümlemi. Haklısınız peki nasıl umursamaz olabilieim kendimi geri çekebilirim yada kendimi kontrol edebilirim

Biriniz daha sakin olmak zorunda başka bir yolu yok malesef. Artık bu sen mi olursun eşin mi olur bilemem. Bende bir tık baskınım ve eşim bunu başından beri kabullenmişti ama bende en ufak şeyde kıyametler kopartmam, bişeyi uzattıkça uzatıp ille üste cıkıcam diye tepinip durmam, illa laf yetiştircem diye uğraşmam. Karşındakide insan ömür boyu bu hareketlerini çekemez, O sana yaparsa sende çekemezsin. Benımde tersıme denk gelıyor bazen ama 3 yıl olcak ve bu 3 yıl içindeki tartışmalarımız saysam sayılır hatta onlarda fazla fevri davranıdığımı düşünüyorum ama bazı konularda öyle olmak zorundaydı. Gerekmedikçe sınırları zorlama.

Şu kadarcık yorum bile beni kendime getiriyor fakat her sabah aynı uyanıyorum. Mutsuz umutsuz haklısınız eşim sinirlendiğinde susmayı bilmem gerek daha sakin yapıda olmalıyım belkide

Cahilim evlilikte yani şöyle bi cahillik benim ki, o anda çene yarıştırmıyorum ama onun söylemlerine ezilmemek için kendimi savunmaya geçiyorum. Sonra kafama dank ediyor ama çok geç

Şu kadarcık yorum bile beni kendime getiriyor fakat her sabah aynı uyanıyorum. Mutsuz umutsuz haklısınız eşim sinirlendiğinde susmayı bilmem gerek daha sakin yapıda olmalıyım belkide
Canim esini seviyorsan esin icin fedakarlik edip yeri geldiginde sus evliligin icin haksizken ozellikle kendoni sakinlestir.Eger bu sekilde devam edersen esin kaldiramayabilir.Evliligin icin yarindan basla

Bazı kadınlar çirkinim kendimi beğenmiyorum özgüvenim yok derler bu bakımdan öne sürdüm o cümlemi. Haklısınız peki nasıl umursamaz olabilieim kendimi geri çekebilirim yada kendimi kontrol edebilirim

Anlıyorum. Dediğim gibi bu kendiliğinden olabilecek birşeydir çünkü çok içsel birşeydir. Yani özellikle kendinizi geri çekmekle olmaz. Eşinize yüklediğiniz ilgiyi hayatınızın diğer alanlarına paylaştırmaya çalışın. Tek mutluluk kaynağınız eşiniz olmasın. Düşünün hayatta sizi mutlu eden başka neler var, bunları keşfetmeye çalışın. Bu keşifleri yaptıkça ve mutlu oldukça ilginizi kontrol altına alabileceğinizi düşünüyorum. Neden özgüveniniz yok bunu da sorgulayın ve geliştirmek için birşeyler yapın.

Özgüven eksik gibi sanırım.Malesef güzellik aldatılmaya engel degil çünkü tüm kadınlar güzeldir ve hep de bakımlı güzel kadınlaeın aldatıldığını duyarız çevreden.Bu erkeklerin kişiliğiyle karakteriyle alakalı bir durum.Kavga sırasında bir taraf alttan almalı mutlaka.Ben de eşime göre daha baskın bir karakterim ona rağmen bazen susuyorum birikip birikip patlamasın eşim diye.Tartışma Olacagı Zaman başka odaya gidiyorum ağzımda laflar kalıyor söylemiyorum.Eşim yarım saat sonra yanıma geliyor haksızsam bile özür diliyor üstüne.Ben de açıklamamı sakince yapıyorum hak verip sarılıyoruz.Bazen susmak daha iyidir.Bir yerden sonra birikir birikir ve daha büyük kavgalar çıkar.Evlilik bi 3 4 yılda oturur zatrn şuan yenisiniz ve birazcık dilin ayarı olmalı.
Ayrıca zor da olsa eş üzerinden ilgiyi kesmelisiniz Azcık.Başka türlü hayatta düzelmez.

1 yapıyorsan 2 yap. iyilik yaramıyor kimseye . Cidden 100 kişi içinden 1 kişi allah razı olsun derse, 99 u herhangi bir durumda yapmasaydın der. O yuzden susup şişme içine atma, kendi kendini yeme.

Umursamaz bi kadın olmaya gelince , genlerinle oynamadıkları sürece bu böyle kalacak, kasma.
( malesef)
Aldatılma korkusu kadınların kendine olan güvensizliginden değil, erkeklerin ''şeytana uydum, bi anlık bişeydi , ben seni seviyorum '' cümlesini icat ettikten sonra türler arasında çok populer olan aldatma eyleminden kaynaklanmaktadır. bknz: angelina jolie

Canim esini seviyorsan esin icin fedakarlik edip yeri geldiginde sus evliligin icin haksizken ozellikle kendoni sakinlestir.Eger bu sekilde devam edersen esin kaldiramayabilir.Evliligin icin yarindan basla

Çook teşekkür ederim yorumunuz için. Yarından itibaren başlıyorum söz Kendimi kontrol altına alıcam

Keyif aldığım şeylere odaklanıcam teşekkürleer

Cahilim evlilikte yani şöyle bi cahillik benim ki, o anda çene yarıştırmıyorum ama onun söylemlerine ezilmemek için kendimi savunmaya geçiyorum. Sonra kafama dank ediyor ama çok geç

Baskın karakter degılsın ama sen :)) gercekten özguvensızsın. Tartışmada "eziliyorum" dıye laf yarıştırmak baskınlık değildir evlilikte. Eşin sana saygı duymalı ve bu sureklı susmadan laf ustune laf koymayla olmaz. Karsındakı insanın senden korkması ıcın bır sebep mı var ? Yok. Senın soyledıgıne laf soyleyemeyecek kadar zekası mı yok yada ?
Eşini ezerek ondan saygı göremezsin. Tartışmalarınız ne konuda bılmıyorum yazmamışsınız. Savunulacak cıdfı bısey varsa savun ama herseyede amann ezılmıyım dıye saldırıp savunmaya gecmenın alemı yok.

Çok güzel ve bilgili şeyler benim için. Çook teşekkürler emeğinize sağlık

Hahay alemsiniz ve çok doğru söylemişsiniz

zorlu iki insan iki zit karakter ve zor bir evliligimin verdigi bes yillik tecrubemi anlatayim biraz..bende baslarda dominanttim esimin herseyine karisirdim..niye gec geldin kiminleydin arayan kimdi ne konustunuz vs..esimde bir yerden sonra sorularimdan bunaldi sinirlenmeye basladi.ben de karsilik verince ciddi kavgalarimiz oluyordu.daha bikac aylik evlilikte tahammullerimiz azalmisti.cunku ben soran sorgulayan herseye karisan mudahale eden dedigini yaptirmak icin ugrasan kafasina gore davranan bir annenin ogluyla evlendigimi cok sonra anladim..yani kv oyle bir insanmis.isim zordu.nisanliyken sakin annem gibi olma dediginde ne demek istedigini evlendikten sonra anladim.esim bencil dik kafali dedigim olsun cok karisan bir es istemiyordu. Esim de sinirli bir insandi zaten.birseyler degismeliydi kendimden basladim bazen istemedigim bir seyi onun hatrina kabul ettim.sinirlendiginde sustum sakinken konustum agzindan kotu laflar ciktigi anlar da olmustur ancak esime karsi hicbir saygisiz lafim olmamistir bes senede..gecende kv ye de demis esimi cok uzdugum zamanlar oldu bir tane kotu lafini duymadim demis.ben agzima yakistiramam zaten.yeni evli sayilirsin.tavsiyem tahammulleri zorlama saygili ol daraltma adami ve guvendigini hissettir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…