Herseyinizi anlatıyor musunuz insanlara?Herkese hayırlı ramazanlar , sorunum ben... Arkadaşlar içimi dökmek istiyorum kısa tutmaya çalışırım. Sorunum kendimle ve durmayan dilimle , hani , hayat bişeyden ders almazsak devamlı onu getirir önümüze ,tarzında laf var ya ben de devamlı aynı şeyi yaşıyorum resmen , insanlarla sohbet etmeyi derdimi anlatmayı severim ve bu da başıma öyle işler açıyor kiii, çevirimiz aşırı dedikodu insan dolu , ve bende bir türlü ketum insan olmayı beceremiyorum , bu huyumu nasıl değiştirebilirim, insanlara güvenmiyorum ama yine de iki çift laf etsem , pire deve oluyor nasıl böyle oluyor bende anlamadım, moralimi aşırı bozuyor bu durum
Herşeyimi anlatmam , daha çok gündelik sorunlar annemin akrabalarımın beni sinir eden hareketleri yada normal bi konuşma bile bela oluyor başımaHerseyinizi anlatıyor musunuz insanlara?
Ic sesiniz daima dış sesiniz mi oluyor?
İnsanlara her zaman heryerde duyabileceginiz ve duydugunuzda da sasirmayip basinizi agritmayacak olan bilgileri vermeniz gerekiyor..Borc para vermek gibi düsünün..o paraya gitti gözüyle bakmak gerekir. Ha gelirse sevindirir.., insanlarla sohbet etmeyi derdimi anlatmayı severim ve bu da başıma öyle işler açıyor kiii, çevirimiz aşırı dedikodu insan dolu , ve bende bir türlü ketum insan olmayı beceremiyorum
Rahatsizliginizi net bir şekilde dile getirin.Herşeyimi anlatmam , daha çok gündelik sorunlar annemin akrabalarımın beni sinir eden hareketleri yada normal bi konuşma bile bela oluyor başıma
Nasıl anlatsam bilemedim , bizim eve gelen akraba vs çok olur , bende ağzımı açsam bire bin katıp önüme geliyor bu şekildeRahatsizliginizi net bir şekilde dile getirin.
Hem siz de kendi dilinizden sikayetcisiniz ya tutamadigim dilim demissiniz orayı çözemedim.
Ne anlatıyorsunuz da dert oluyor?
Anlatmayın o zaman
O kadar üstü kapalı anlatıyorsunuz ki anlamaya çalışıyorum.Nasıl anlatsam bilemedim , bizim eve gelen akraba vs çok olur , bende ağzımı açsam bire bin katıp önüme geliyor bu şekilde
Konunun takipçisiyim. Normalde çok az konuşan biriyim. Ama öylesine söylediğim bir şey bile hep başıma dert olur. Artık konuşmaya, ağzımı açmaya korkar oldum. Biri bize gelse ağzımı resmen bantlamak istiyorum. Ben Çek desem insanlar bunu çekoslavakyalılaştırabildiklerimizdenmişsİniz diye insanlara anlatıyorlar. Anlamadım gitti.Herkese hayırlı ramazanlar , sorunum ben... Arkadaşlar içimi dökmek istiyorum kısa tutmaya çalışırım. Sorunum kendimle ve durmayan dilimle , hani , hayat bişeyden ders almazsak devamlı onu getirir önümüze ,tarzında laf var ya ben de devamlı aynı şeyi yaşıyorum resmen , insanlarla sohbet etmeyi derdimi anlatmayı severim ve bu da başıma öyle işler açıyor kiii, çevirimiz aşırı dedikodu insan dolu , ve bende bir türlü ketum insan olmayı beceremiyorum , bu huyumu nasıl değiştirebilirim, insanlara güvenmiyorum ama yine de iki çift laf etsem , pire deve oluyor nasıl böyle oluyor bende anlamadım, moralimi aşırı bozuyor bu durum
Demek ki sorun sizde değil muhatap olduğunuz insanlarda. Olabildiğince mesafenizi koruyun, mümkünse iletişimi kesinHerşeyimi anlatmam , daha çok gündelik sorunlar annemin akrabalarımın beni sinir eden hareketleri yada normal bi konuşma bile bela oluyor başıma
Örnek vereyim , halam bu aralar bizde kalıyor , bende kuzenim le dışarı çıktım eve gelince diyor ki nereye gittiniz vs , sonra kızın annesini arayıp aaa Ahu ile kızın şuraya gitmiş gereksiz şeyler söylüyor derken sorun çıkıyor arkadaşımla bu tür örnekler , yada anneme bi sorunumu anlatırım , bi kaç güne o da gidip teyze , hala vs birine anlatır sonra kuzenlerimden duymaya başlıyorum bu tarz şeylerO kadar üstü kapalı anlatıyorsunuz ki anlamaya çalışıyorum.
Ornek bir konuşma metni yazsaniz nerde bir hata yapıyorsunuz daha net anlaşılır biz de ona göre yorum yapabiliriz
Hay Allah razı olsun işte benim de başıma bu geliyor , o kadar kızıyorum ki kendime Ahu diyorum dövme yap eline ders olsun sana , ama nasıl oluyor bilmiyorum gene aynı sorunKonunun takipçisiyim. Normalde çok az konuşan biriyim. Ama öylesine söylediğim bir şey bile hep başıma dert olur. Artık konuşmaya, ağzımı açmaya korkar oldum. Biri bize gelse ağzımı resmen bantlamak istiyorum. Ben Çek desem insanlar bunu çekoslavakyalılaştırabildiklerimizdenmişsİniz diye insanlara anlatıyorlar. Anlamadım gitti.
O zaman sıkıntı annenizde ve sizin ona guvenmenizde ya annenizi bu konuda uyarın ya da hiç anlatmayın.Örnek vereyim , halam bu aralar bizde kalıyor , bende kuzenim le dışarı çıktım eve gelince diyor ki nereye gittiniz vs , sonra kızın annesini arayıp aaa Ahu ile kızın şuraya gitmiş gereksiz şeyler söylüyor derken sorun çıkıyor arkadaşımla bu tür örnekler , yada anneme bi sorunumu anlatırım , bi kaç güne o da gidip teyze , hala vs birine anlatır sonra kuzenlerimden duymaya başlıyorum bu tarz şeyler
Uyarıyorum yok fayda etmiyor , 2. Olarak devamlı hala tarafı bizde kalıyor (gene annem yüzünden ) sonra onlar bire bin katıyor , ben bu sorunumu da bir kuzenime anlatsam bu sefer Annemle , Hala ya kadar gidiyorO zaman sıkıntı annenizde ve sizin ona guvenmenizde ya annenizi bu konuda uyarın ya da hiç anlatmayın.
Fesatlar millete laf lazım verme o fırsatı havadan sudan konuşÖrnek vereyim , halam bu aralar bizde kalıyor , bende kuzenim le dışarı çıktım eve gelince diyor ki nereye gittiniz vs , sonra kızın annesini arayıp aaa Ahu ile kızın şuraya gitmiş gereksiz şeyler söylüyor derken sorun çıkıyor arkadaşımla bu tür örnekler , yada anneme bi sorunumu anlatırım , bi kaç güne o da gidip teyze , hala vs birine anlatır sonra kuzenlerimden duymaya başlıyorum bu tarz şeyler
Valla ben sanırım terapiste gideceğim artık. Kiminle nasıl konuşmam gerektiğini öğreneceğim bu yaştan sonra.Hay Allah razı olsun işte benim de başıma bu geliyor , o kadar kızıyorum ki kendime Ahu diyorum dövme yap eline ders olsun sana , ama nasıl oluyor bilmiyorum gene aynı sorun
O zaman muhabbetinde sen ve annen olmasın başka konular da var bu hayatta.Uyarıyorum yok fayda etmiyor , 2. Olarak devamlı hala tarafı bizde kalıyor (gene annem yüzünden ) sonra onlar bire bin katıyor , ben bu sorunumu da bir kuzenime anlatsam bu sefer Annemle , Hala ya kadar gidiyor
Malesef bende öyleydim ama akillandim smdi asla anlatmıyorum anlatsamda kimsenin birşeye faydası olmuyor yüküm hafifliyor sanıyordum en azından ama asla dahada beter tam kendimi o konuda iyilestirdim sanarken derdimi anlattigim insan pat diye yüzüme vuruyordu buyuzden asla anlatmam kimseye birseyimiHerkese hayırlı ramazanlar , sorunum ben... Arkadaşlar içimi dökmek istiyorum kısa tutmaya çalışırım. Sorunum kendimle ve durmayan dilimle , hani , hayat bişeyden ders almazsak devamlı onu getirir önümüze ,tarzında laf var ya ben de devamlı aynı şeyi yaşıyorum resmen , insanlarla sohbet etmeyi derdimi anlatmayı severim ve bu da başıma öyle işler açıyor kiii, çevirimiz aşırı dedikodu insan dolu , ve bende bir türlü ketum insan olmayı beceremiyorum , bu huyumu nasıl değiştirebilirim, insanlara güvenmiyorum ama yine de iki çift laf etsem , pire deve oluyor nasıl böyle oluyor bende anlamadım, moralimi aşırı bozuyor bu durum
Ayy öğrenirseniz bana da söyleyin , benim hepten konuşmamam lazım :)Valla ben sanırım terapiste gideceğim artık. Kiminle nasıl konuşmam gerektiğini öğreneceğim bu yaştan sonra.
Nasıl başardınız lütfen bana da söyleyin , meditasyon mu yapsam , yada tövbe mi etsemMalesef bende öyleydim ama akillandim smdi asla anlatmıyorum anlatsamda kimsenin birşeye faydası olmuyor yüküm hafifliyor sanıyordum en azından ama asla dahada beter tam kendimi o konuda iyilestirdim sanarken derdimi anlattigim insan pat diye yüzüme vuruyordu buyuzden asla anlatmam kimseye birseyimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?