ah bu kayınvalideler neden annemiz olamıyorsunuz :(

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
Birgün Prof.Üstün Dökmen konuşmalarında şöyle demişti;
Erkek anneleri neden anne değilsiniz de kayınvalidesiniz?
neden kızların anneleri damatlarının annesi olabiliyorken siz neden anne olamıyorsunuz dedi..

küçücük bi üzüntümü paylaşmak istiyorum sadece ;
6 yıllık evliyim , 10 yıldır eşimin ailesiyle tanışıyorum.
çalışan 3 çocuk annesiyim ee haliyle hiçbir şeye yetişmem mümkün olmuyor..
yetişiyorum ama nasıl gelinde sorun bana yineden şükürler olsun rabbime ..

bunca yıldır kayınvalidem 1 kerecik akşam yemeği yaptım iş çıkışı alın götürün veya buyrun yiyin diye ne aradı ne söyledi..
görümcem evleneli 1 hafta oldu kayınvalidem hergün yemek yapıyor kızına geçerken al götür diyor...

eee şimdi ben böyle kayınvalideye nasıl anne diyeyim nasıl yakın olayım nasıl seveyim
bu haksızlık değil midir..
gelinler neden hep bir adım uzakta dışarda olur...
böyle bir durum karşısında bende haliyle sevemiyorum yaklaşamıyorum yakın olamıyorum kayınvalideme

üzülüyorum gerçekten annemi kaybettim 8 ay oldu yaklaşık..
keşke kayınvalidem de annem gibi yakın olsaydı annem gibi sevebilseydim diyorum ama yok işte yok

Son düzenleme:

ilk önce annen için başın saolsun mekanı cennet olsun
ben bekarım fakat şu kayınvalide durumları hep dikkatimi çeker çevremde görürüm tanık olurum duyarım..
çok bekarca düşünebilirim fakat en önemlisi sizinle birlikte yaşamaması değil mi?
herkesin evi ayrı olduktan sonra varsın yemek vs.yapmasın..

ben yemek yapsın demiyorumki anlatmak istediğim farklı bir durum
yani düşünsene bizim evi 3 çocuk ve çalışıyorum
ama görümcem dah evleneli 1 hafta oldu gayet keyiflice yemek yapabilir evinde
sonuçta benim kocamda onun oğlu
bu ayrımcılıktır bana göre

insan kızının evini düşünürken neden oğlunun evini düşünmez ki

Son düzenleme:

canım tek yemek yapma yani kızını düşünüp seni düşünmemesinden bahsetmişsin.. genelde ilişkiniz nasıl sana tavrı nasıl bilemiyorum ama bence beklentini düşürürsen daha az üzülür daha az kızarsın olanlara.. kimsenin damadı ya da gelini gerçekten evladı olamaz.. ama tabi evladını düşünen seven de gelinine damadına iyi davranır.. oğlu ile olan ilişkisi nasıl? onunla mesafeli ise belki sana da öyledir.. kayınvalidemi severim, annem gibi görmem ama..eşimin annesi olarak görünce ilişkimi daha sağlıklı kuruyorum.. saygı ön planda.. sevgi karmaşık ve yüz gözeden birşey.. anneme yaptığım nazı kaprisi kayınvalideme yapamayacağıma göre o samimiyeti kurmaya gerek yok..anneciğini yakın zamanda kaybetmişsin başın sağolsun belkidaha çok gücüne gidiyor artık kv nin tavırları eğer öyleyse de haklısın.. sen çalışan 3 çocuk büyüten annesin ona muhtaç değilsin kendin halledersin.. yarın öbürgün "yemeklerinibile ben yaptım o ne yapmış bi işe gitmeyibiliyor" diyen kv ler var.. en azından senin başın ilerde ağrımayacak:) sevgiler..

saol canım haklısın
belkide annemi kaybettiğim için çok duygusalım ruh halim sağlıklı düşünmemmi engelliyor olabilir.
belkide kayınvalidemden annem gibi olmasını beklemem yanlış

tanıdığım günden beri hep sınır koyduki araya hiçbir zaman yakın olmadı bana karşı bende olamadım napayım
en iyisi bu dedim yıllarca hep bir sınır koyduk ilişkimize
şimdi birden görümceme hep böyle yapınca duygulandım birden keşke bizede böyle davransaydı diye ne bileyim işte.

evet ayrımcılığı görüdkçe içine dokunması çok normal ama genelde oğullarına düşkün olurlar senin kv öyle değil mi en azından oğluna düşkünse onun için yapar eder..
çocuklar büyürken de mi yardım etmedi?

Ksyinvalidelerimizden bizlere anne olmasini beklemek bi hata.ben de annemi kaybettim uc sene once.kv dem beni kendince sever ama asla kizi gibi dehil.ben de onu annemin yerine koymam.kisacasi beklentileri minimumda tutmak lazim.golge etmesinler yeter demek lazim.kv m 2 ay hastanede yatti camasirlarini filan yikadim bikac kere.yanina da gittim.ama kucuk gorumcem annesiyle hic ilgilenmedi kalmadi yaninda.kv me bunu hatirlattigimda ne dedi biliyomusun o bi genc kiz gelemez.genc kiz dedigi 42 yasinda uc cocuklu ve uc cocuklu adsmla ikinci ebliligini yapmis bi kadin.daha ne denir ki bu kadina.en acisi da iki ay once dusuk ve sonrasi operasyon gecirdim.daha gecmis olsun demedi bana.daha otesi yok benim icin.bana acimsyana ben de acimam dedirttiler resmen.seninki de benimkine benziyor iste.herkesin kendi cani

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Esin annesi olan anne: Guzel gun annesi; tek yapilacak cay icelim, muhabbet edelim, tatile, dugune gidelim, yemek yiyelim, bayram seyrana gidelim vs vs. Bunun disinda ki her sey de o anne kelimesi anlamini yitirir, cunku gercek olan ortaya cikar...
Gercek anne: Her iki durum icinde annedir, dar gununde ara, canini ortaya koysun, iyi gunde ara, muhabbetin dibi gorulsun...
Modelleri ayri tutmak lazim, digerine cok anlam yuklememek lazim, bunu tercih etmedik, o yapilmasi gereken, yakisik olan o yuzden de saygi geregi boyle seslenmeyi yegledik ama gercek degismedi...
Anlam yuklerseniz siz uzulursunuz..
Anneniz icin de basiniz sagolsun
Siz kendinize bu kadar yil yetmissiniz gene yetersiniz, kimseye ihtiyaciniz yok...

3 tane çocuğunuz var diye neden yardım bekliyorsunuz?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Beklentiniz böyle oldukça mutlu olamazsınız beklentinizi karşılamadığı için. Benim annemin de annesi yoktu ve babaannem de yaşlıydı o yüzden pek yardımı olamamıştı rahmetlinin. Annem de bizi sıkıntılarla büyüttü ama kendisi büyüttü bence beklentilerini bir kenara bırakırsan daha mutlu olabilirsin
Annenin mekanı cennet olsun..

düşünmezler canım her erkek annesi değildir heralde insan olan adil olurda , diğerlerinin kafaları çok farklı çalışıyo

bugünde benin kaynanam dayımın kızı doğum yaptı yengemle konuşmuluğu yok numarasını ver hayırlı olsuna arıyım diyo , tamam ne var bunda diyceksinzde bukadar ince düşünceli görgülülerdi madem kızlarınada deselerdi ya ilaydayı ara sen ablasın diye 1 hafta yattım hastanede ne aradı ne sordu bebeği görmeyede 10 gün sonra geldi

bu ne iki yüzlülük işte kafada ne dolaşıyo bilemiyorum artık

Kayin validemin tek sinir oldugum davranisi egotimci oldugu icin suregelen herseyi anlatma ogretmeyw calisma davranisi ama annem gibi davranir. Lakin annem degil iste. Hissediyor bunu insan bilemiyorum.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

o hiçbir zaman sizin anneniz gibi olmayacak o oğlunun annesi ama belli ki şu anda daha çok kızının annesi kayınvalideler hep böyle kendi kızları tabii ki de daha kıymetli alınıyorsunuz üzülüyorsunuz biliyorum çünkü annenizi yeni kaybettiniz biraz düşünceli olsaydı biraz sevgili bir insan olsaydı zaten size annenizin yokluğunu aratmamaya çalışırdı ama değimiş demek ki boşverin yemek de yapmasın düşünmesin de bence size bulaşmasın da varsın kızına yapsın her şeyi öbür dünyada sorarlar zaten kendi kızına bunları bunları yaparken nedn öksüz gelininin boynunu bükük bıraktın derler siz allaha havale edin. Benim flört ettiğim kişinin de hiç kız kardeşi yok annesi de yalvarıyor resmen oğlumla evlen diye ay evlensem mi ne yapsam görümce yok kaynana dünyalar iyisi bunları okudukça bir kez daha düşünüyorum valla tamam demeyi

Ben biraz da karşılıklı olduğunu düşünüyorum. Mesela biz gelin ve adaylarında da kayınvalide dedi mi öcü canlanıyo artık kafalarda.
Halbuki normalde tanısak belki çok seveceğimiz bi'teyzemiz olacak.
Malesef çevreden duyduklarımızla biraz önyargılı bakıyoruz keza kayınvalideler de öyle.
Karşılıklı olarak aman mesafeyi koruyayım ikide bir gelmesin - bunu eminim ki kendi anneleri için düşünen gelin çok nadirdir.
Aman fazla hizmet etmeyim, çok memnun kalmasınlar ki hep beklemesinler...
Kayınvalideler ise yüz vermeyim şımarmasın sonra tepemize çıkar düşüncesine sahip.

Halbuki bi'taraf kendi öz annesi, öz kızı gibi yaklaşsa diğer tarafta karşılık verir diye düşünüyorum.

Bu tanımlara göre benim öz annem, eşimin annesi oluyor.
Bir evin bir oğluyla evliyim. Kayınvalidemi birgün aramasam sesini özlerim. Onla dertleşirim, gezerim, akıl fikir alırım. Hamileyim diye aylardır her Pazar bizi evinde ağırlar, yedirir içirir giderken de yanımıza yemekleri doldurur gönderir. Oğlumun üzerine titrer, gözünün içine bakar...Eşimle bir sıkıntım olsa ona bir çıtlatmam yeter, eşimle konusur hemen hizaya gelir eşim, henüz bugune dek hıc benı hatalı bulmadı, ya da boyle bırseyı hıssettırmedı.
Kendi annem aramaz sormaz, hastanelik olsam bile gelmez ya da zorla gelir. Torununu özlemez. İkinci bebeğim olacak bir patik örmedi bile henüz.
Ben kayınvalidemi sırtımda tasısam hakkını ödeyemem. Ben de onu ve kayınpederimi asla kırmam, saygıda kusur etmem ve gönülden çok severim... Allah onlardan razı olsun.

Konu sahibi bence duygularında haklı. İnsan anne gibi görmek isteyebilir eşinin annesini... Yüreğinde yeterince sevgi olan kayınvalide gelinine de evladı gibi sahip çıkabilir.

peki sen kaynanana surat etsen,soğuk davransan,neden her pazar kaynanamdayız,bizim özel hayatımız yok mu desen.kaynananın yaptıklarını beğenmesen,burun kıvırsan kaynanan sana nasıl davranırdı
bence sen de iyisin,kaynanan da ne mutlu size

kaynananmla uzakta oturuyoruz, aslında cok uzak deıl o avrupa yakasında ben anadolu yakasındayım,. ve kaynananım esı cocugu vs kısacası ayagına bag olabılcek hıc bır seyı yok, ve zaten sureklı başkalarında kalır keyfe keder, yok o hasta olmus ona bakmaya gıttım yok dugun olmus sehırdısına gıttım .. dıee
bız evlenırken sorunlar oldu hep aılem onları ıstememıstı, bızım hıc bır ıstedıgımız olmadı ( aman yanlıs anlasılmasın ole han hamam ıstemedık, dusunun benım su anda bır takı setım bıle yok-) kısacası sorunluyduk, kadın esımın ısrarıyla senede bır kere akşam esımle gelır kalır eder sabahta esımle evıne gıder, sımdı hamıleyım ne bır arar sorar ne bır seye ııhtıyacın varmı gelıyım bakıyım der...( bu arada evde deılım calısıyorum ) hıc bır sey yokk,
hamılelıgım 4-5 ayında akrabalarıyla bır kac kere gelmek ıstedıler o sıra ben musaıt deıldım kabul edemedım, sonrada kızdım cagırmadım zaten hastayım sureklı bıde onlar gelıcek ben onlarla eglence yapıcam, hıc kaldıracak durumda da deıldım bende aramadım cagırmadım. sonrada yıne esımın zoruyla yıne geldı bır gece kaldı, cocucga bır kac esya getırmıs akşam kaldı ve sabah ta gıttı. ve o gece de ogrendık kı cocucuga bakmayacagını da soyledı ( ona ole bır sey teklıf etmememıs olmamıza ragmen kadın sımdeden soyluyor acıkca alalen )ben tabı ıyıce sınır oldum, daha dogmamıs cocugun hesabını yapıyordu kadın yaa. bende sınır oldum ıyıce , cocuk dogsun kısmetse bakalım yuzunu gorcekmı, bayram seyran harıcınde gostermıycem hıc ( gercı onunda cok umrunda olsa zaten sımdıden hesaplara dusmez dı ya )
benım annemde garıbım her seyıme o koşar yemegımı vs her seyımı o yapar nerdeyse, benımkı boyleyken o nıe boyle anlamıyorum. tamam benı sevmıyor olabılır ama kendı oglu ıcın bır sey yapar, " bunlar ne yapıyor, bu kadın hamıle yemek yapıyormu, bu cocuk ne yıyor ne ıcıyor vs " dıe hıc mı dusunmez bır ınsan, nasıl ana bu anlamıyorum. ısın kotusu esımde anasına toz kondurmuyor mu, bu dahada delı edıyor benı!!!

Kesinlikle çok haklısın tabii ki herşey karşılıklı, kayınvalidem de hep böyle der. Ben de derim ki; büyüklerin davranışları daha önemli, biz genciz tecrübesiziz aranırsa istenirse muhakkak bir hatamız bulunur, bunu kamufle eden, tatlı dille söyleyen, gönül kırmayan yine siz büyüklersiniz derim.
Başka biri olsa, belki ben de her Pazar gitmekten sıkılırdım. Sadece oğlumu gördüklerinde yüzlerindeki sevinci görmek için bile her Pazar gitmeye değer. Bir de, görüp tanıma sansınız olsaydı anlardınız surat asılacak, yaptıgı begenılmeyecek bırı degıl. Ona öyle yapan gelin olsa, yatacak yeri olmaz diyeyim....

canım öncelikle başın sağolsun
çok yorulmuş ve yıpranmışsın belli ama
3 çocuğu doğurmadan önce kendin bakabilir miyim diye düşünmeliydin
beklenti içine girmek çok yanlış.. sonra böyle üzülüyoruz işte
işin kısacası yapmak etmek zorunda değil..

ya sürekli tepende olsaydı yemek falan yapsaydı ama çok karışsaydı etseydi.. çocuklarını büyütürken
müdahale etseydi.. o zaman daha da gerilirdin herşeye karışıyor diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…