- Konu Sahibi meryemmeryem
-
Birgün Prof.Üstün Dökmen konuşmalarında şöyle demişti;
Erkek anneleri neden anne değilsiniz de kayınvalidesiniz?
neden kızların anneleri damatlarının annesi olabiliyorken siz neden anne olamıyorsunuz dedi..
küçücük bi üzüntümü paylaşmak istiyorum sadece ;
6 yıllık evliyim , 10 yıldır eşimin ailesiyle tanışıyorum.
çalışan 3 çocuk annesiyim ee haliyle hiçbir şeye yetişmem mümkün olmuyor..
yetişiyorum ama nasıl gelinde sorun bana yineden şükürler olsun rabbime ..
bunca yıldır kayınvalidem 1 kerecik akşam yemeği yaptım iş çıkışı alın götürün veya buyrun yiyin diye ne aradı ne söyledi..
görümcem evleneli 1 hafta oldu kayınvalidem hergün yemek yapıyor kızına geçerken al götür diyor...
eee şimdi ben böyle kayınvalideye nasıl anne diyeyim nasıl yakın olayım nasıl seveyim
bu haksızlık değil midir..
gelinler neden hep bir adım uzakta dışarda olur...
böyle bir durum karşısında bende haliyle sevemiyorum yaklaşamıyorum yakın olamıyorum kayınvalideme
üzülüyorum gerçekten annemi kaybettim 8 ay oldu yaklaşık..
keşke kayınvalidem de annem gibi yakın olsaydı annem gibi sevebilseydim diyorum ama yok işte yok
ilk önce annen için başın saolsun mekanı cennet olsun
ben bekarım fakat şu kayınvalide durumları hep dikkatimi çeker çevremde görürüm tanık olurum duyarım..
çok bekarca düşünebilirim fakat en önemlisi sizinle birlikte yaşamaması değil mi?
herkesin evi ayrı olduktan sonra varsın yemek vs.yapmasın..
neden kızların anneleri damatlarının annesi olabiliyorken siz neden anne olamıyorsunuz dedi..
bunca yıldır kayınvalidem 1 kerecik akşam yemeği yaptım iş çıkışı alın götürün veya buyrun yiyin diye ne aradı ne söyledi..
görümcem evleneli 1 hafta oldu kayınvalidem hergün yemek yapıyor kızına geçerken al götür diyor...
eee şimdi ben böyle kayınvalideye nasıl anne diyeyim nasıl yakın olayım nasıl seveyim
böyle bir durum karşısında bende haliyle sevemiyorum yaklaşamıyorum yakın olamıyorum kayınvalideme
keşke kayınvalidem de annem gibi yakın olsaydı annem gibi sevebilseydim diyorum ama yok işte yok
canım tek yemek yapma yani kızını düşünüp seni düşünmemesinden bahsetmişsin.. genelde ilişkiniz nasıl sana tavrı nasıl bilemiyorum ama bence beklentini düşürürsen daha az üzülür daha az kızarsın olanlara.. kimsenin damadı ya da gelini gerçekten evladı olamaz.. ama tabi evladını düşünen seven de gelinine damadına iyi davranır.. oğlu ile olan ilişkisi nasıl? onunla mesafeli ise belki sana da öyledir.. kayınvalidemi severim, annem gibi görmem ama..eşimin annesi olarak görünce ilişkimi daha sağlıklı kuruyorum.. saygı ön planda.. sevgi karmaşık ve yüz gözeden birşey.. anneme yaptığım nazı kaprisi kayınvalideme yapamayacağıma göre o samimiyeti kurmaya gerek yok..anneciğini yakın zamanda kaybetmişsin başın sağolsun belkidaha çok gücüne gidiyor artık kv nin tavırları eğer öyleyse de haklısın.. sen çalışan 3 çocuk büyüten annesin ona muhtaç değilsin kendin halledersin.. yarın öbürgün "yemeklerinibile ben yaptım o ne yapmış bi işe gitmeyibiliyor" diyen kv ler var.. en azından senin başın ilerde ağrımayacak:) sevgiler..
ben yemek yapsın demiyorumki anlatmak istediğim farklı bir durum
yani düşünsene bizim evi 3 çocuk ve çalışıyorum
ama görümcem dah evleneli 1 hafta oldu gayet keyiflice yemek yapabilir evinde
sonuçta benim kocamda onun oğlu
bu ayrımcılıktır bana göre
insan kızının evini düşünürken neden oğlunun evini düşünmez ki
Esin annesi olan anne: Guzel gun annesi; tek yapilacak cay icelim, muhabbet edelim, tatile, dugune gidelim, yemek yiyelim, bayram seyrana gidelim vs vs. Bunun disinda ki her sey de o anne kelimesi anlamini yitirir, cunku gercek olan ortaya cikar...
Gercek anne: Her iki durum icinde annedir, dar gununde ara, canini ortaya koysun, iyi gunde ara, muhabbetin dibi gorulsun...
Modelleri ayri tutmak lazim, digerine cok anlam yuklememek lazim, bunu tercih etmedik, o yapilmasi gereken, yakisik olan o yuzden de saygi geregi boyle seslenmeyi yegledik ama gercek degismedi...
Anlam yuklerseniz siz uzulursunuz..
Anneniz icin de basiniz sagolsun
Siz kendinize bu kadar yil yetmissiniz gene yetersiniz, kimseye ihtiyaciniz yok...
Bu tanımlara göre benim öz annem, eşimin annesi oluyor.
Bir evin bir oğluyla evliyim. Kayınvalidemi birgün aramasam sesini özlerim. Onla dertleşirim, gezerim, akıl fikir alırım. Hamileyim diye aylardır her Pazar bizi evinde ağırlar, yedirir içirir giderken de yanımıza yemekleri doldurur gönderir. Oğlumun üzerine titrer, gözünün içine bakar...Eşimle bir sıkıntım olsa ona bir çıtlatmam yeter, eşimle konusur hemen hizaya gelir eşim, henüz bugune dek hıc benı hatalı bulmadı, ya da boyle bırseyı hıssettırmedı.
Kendi annem aramaz sormaz, hastanelik olsam bile gelmez ya da zorla gelir. Torununu özlemez. İkinci bebeğim olacak bir patik örmedi bile henüz.
Ben kayınvalidemi sırtımda tasısam hakkını ödeyemem. Ben de onu ve kayınpederimi asla kırmam, saygıda kusur etmem ve gönülden çok severim... Allah onlardan razı olsun.
Konu sahibi bence duygularında haklı. İnsan anne gibi görmek isteyebilir eşinin annesini... Yüreğinde yeterince sevgi olan kayınvalide gelinine de evladı gibi sahip çıkabilir.
peki sen kaynanana surat etsen,soğuk davransan,neden her pazar kaynanamdayız,bizim özel hayatımız yok mu desen.kaynananın yaptıklarını beğenmesen,burun kıvırsan kaynanan sana nasıl davranırdı
bence sen de iyisin,kaynanan da ne mutlu size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?