ah bu kayınvalideler neden annemiz olamıyorsunuz :(

Anneni kaybettiğin için etkileniyorsun.Ben de annemi kaybettiğimde aynı şeyleri hissettim.Ama dediğim gibi bekleme ve umursama.

Benim kaynanamda böyle biri ve evlendiğimizde aynıları bizede yaşatacağından adım gibi eminim.. Bende 3 tane de görümce var Allahtan görümcen yok onlar daha beterHepsi birden kardeşini kıskanıyor benden embesillerr Allah yardımcın olsun sana yaptıklarını sorsun inşallah cnm

aynen benim kv kızıda onun gözünde melek. görümce çalışmıyor çocuklarına bakıyor. benim çocuklar arada kalmaya gitmek istiyor. çocuklarımı istemiyor kadın. eşimde her şeyin farkında . dün akşam kv yemeğe çağırdı bütün çocuklarını . biz görümcelerle küs olmama rağmen geliriz dedik. bir gitsekki kimsecikler yok. bizim gideceğimizi bile bile biz gitmeden kaçıp gitmişler. eşimle ben şoklarda

dedim bir daha da yüzlerine bakmam kardeşlerinin . eşim özür diliyor resmen hakarete uğradık biz iyi niyetli davrandık onların yaptığına bak diyor. kv kp bir görsen utançtan yerin dibine girdiler. insan evledına yapmayın etmeyin demezmi. valla benim annem öğütlerdi. eşimde annesine dedi bir daha da onlara abilik yapmam

Tabiki kıskançlıklarından..

Bende şöyle bişi dinlemiştim..

Bir anne bir gün damadını öve öve bitirememiş..

Kızıma şöyle hizmet ediyo,böyle gezdiriyo,kahvaltısını hazırlıyo,kızımı çok seviyo,ezdirmiyo damadımm bir tanedir demiş..

__eee gelininnasıl demişler?

Ammman olmaz olsun öyle gelin.
Hep oğlumdan bişiler istiyo,hep oğlum kahvaltı hazırlıyo,hep nazlanıyo, laf söylenmiyo demiş.

eee o damat anne evladı değil mi?

Bencillik işte başka bişi değil..
Kızlarının evlendikleri damatlar anne evladı değil sanki.

Bencil,kıskanç,yuva yıkmayı çalışıp evladının mutluluğuna gölge düşüren kaynanaları uzay boşluğundan aşşa itesim var.

aynen bizim kv el üstünde tutar damatları. tabii kural şu damata iyi bak oda kızına iyi baksın. geline iyi oluyum oda oğlumu mutlu etsin başının etini yemesin diyen yok

sen ne kadar kaynanana kız oldun
Benim onumde hic kv ornegi yoktu, annem de sikayet etmezdi hic, o yuzden ben hep kv mi teyzem gibi gordum, cok severdim. Cok guzel, bakimli bir kadindi, bayilirdim giyimine kusamina. Ama evlendikten bir iki sene sonra onlara gittigimizde evde degildik disarda esimle tartistik diye esimi nasi doldurduysa artik, bosanicaktim nerdeyse, direkten donduk. Ayri yasadik bir ay. Ailem istemedi olmaz artik kizim bu kadar da insaf dedi, ki babam cok dogrucu bir insandir, haksizsam da soyler.
Ben esimi sevdigim icin ve cocugum icin aramizi duzelttim, ama onun o bagirislari hakaretleri hala kulagimda. Istesem de sevemiyorum artik, saygili ve mesafeliyim, tehlikeli bir insan cunku.
Beni hicbirzaman benimsemedi, sevmedi, yapacak bisey de yok. Bana karismasin da, yardimi da olmasin.
Iste o herzaman oyle olmuyor canim, kv ister istemez yansitiyor kendi yasanmislikarini, acisini senden cikarmaya calisiyor.

Benim de ilk cocugumda doguma gittim, bizdelerdi, o gun gelmedi bile hastaneye, oturdu evde, neymis corba yapmjs, allahim mercimek corbasi yarim saatlik is yani. Ikincide guya yardim edecek, evde yemek bile yapmadi, zaten cocuga ben bakiyorum. Gezmeye gitti surekli. Hep ayirdi , insan anlayinca uzuluyor yapacak bisey yok.
Beklemeyin ondan bisey, uzulmezsiniz bosuna. Anneciginiz olamaz tabi ki, artik o kalbinizde. Allaha siginin cok bunaldiginizda, ne diyeyim baska.

neden anneniz gibi olamaz hemen söyleyeyim, tamamen yetiştirilme- yetişme tarzından..

Daha bebekken " bebeğim neden arkamdan ağlamıyor", "neden başkalarının da kucağına gidiyor?", "sadece bana sevdirsin kendini", "ben onun annesiyim, üzerinde her hakka sahip olan tek varlık benim", "anayım ben ana!" psikolojisi ile büyütülen çocuklar "damat", o psikoloji ile büyüten anneler de "k.valide" oluyor da ondan.. oğlu kaç yaşına gelirse gelsin dünya üzerince hala sevilecek, değer verilecek tek kişi olduğuna şartlıyor kendisini, başkasını sevebileceğini düşünmek bile istemiyor.. Şu forumda bile bu şekilde açılmış binlerce başlık bulunabilir.. hele hele bir ara, benim oğlum başkasıyla nasıl uyuyacak aklım almıyor diyen bir bebek annesi bile vardı buralarda özetle kınadığınız kayınvalideler yetişiyor 20 sene sonrası için, hayırlı olsun..

al işte neden kaçıyosunki eninde sonunda biraraya geleceksin.eşimde kardeşiyle 1 yıldır küstür bende eltimle konuşmuyorum.görümcem ne zaman görsem çocuk yokmu diye laf sokar çocuğumuzun kolay kolay olmayacağını bildiği halde

Öncelikle başın sağolsun, Rabbim sabırlar versin.

Bahsettiğimiz kişi sonuçta bir kayınvalide. Ne kadar gelinlerini düşünmesini beklemeliyiz ki? İçlerinde elbette iyi olanlar vardır ama hele bir kocayla ters düşelim, o kayınvalide nasıl bir kaynanaya dönüşür, aman Allahım... Sizin durumunuzda bir anormallik göremedim ben. Yazdığınız kadarıyla size yardım etmemiş, daha başka sizi üzecek davranışları var mı bilmiyorum ama keşke benim eşimin aileside bir tek bana yemek yapmadıklarıyla kalsalardı... Benim eşimin ailesi, diğer çocuklarını kendi doğurmuşta eşimi çöptenbulmuşlar gibi davrandılar hep. Büyürken ne ilgilenmişler, ne birgün oğlum birşeye ihtiyacın mı var diyen olmuş. Evlendik burnumuzdan getirdiler, eşimse hep mükemmel bir evlat oldu. Getirdi, götürdü, düğün arefesi bana alacaklarını almadı ama ailesi dara düşmesin diye borçlarını ödedi. Bunlara karşın hala eşimi sömürmek istediler, oda artık patlak verdi. Ben size herzaman yardımcı oldum sizin yaptıklarınıza bakın dedi. Sonuç: 8 aylık evliyiz, ailesi evime 1 kere gelemedi. Onları görmek istemiyorum diyorum, eşim saygı duyuyor. Zaten eksikliklerinide aramıyor. Keşke bunlar olmasaydıda insan gibi görüşebilseydik. Ha birde daha nişanlıyken planları vardı, ilk çocuğumuza gelip oda bakacakmış, ben çalışırken yardımcı olacakmış. Çok iyi niyetli gibi görünebilir ama onları tanıdıkça amaçlarının ne olduğunu çok iyi öğrendim. Eşimi sert dille uyardım, doğmamış çocuk üzerinden plan yapmasınlar istemiyorum diye. Birde dedikoduları eksik olmuyor, onu oraya koydun bundan niye haberin yok. Sanane burası benim evim diyemiyor insan... Bence siz oturun, kayınvalidenizin size yemek yapmamasına şükredin. O sizi düşünmüyorsa siz onları hiç düşünmeyin. Hem insanın sadece 1 annesi olur. Kayınvalideden anne olmaz. Sizin anneniz gerçek dünyada, sizlerle buluşmayı bekliyor. Evlatlarınızı düşünün. Ev işi, yemek yada başka şeyler bırakın yarım kalsın, ama ailenizin içine karışan olmasın.

Son düzenleme:
Belki KV sana kizindan çok guveniyordur.yani onun hepsini bir arada hak edemeyeceğini düşünüyordur. Belki de senin için güzel bir şeydir bu

Canımm senii cookk iyi anlıyorumm..
Ama beklenti içinde olma,sen kendine yetersin..
Hem Allahh onu sana muhtac etmesin,bosver....

zaten çocuklarına değer verseler gelinlerine düşmanlık beslemezler demekki oğulları kıymetli değil ellerinden geleni yapıyolar niye böyleler anlamıyorum gelinlerin kıskandığını hiiiiç zannetmiyorum tam tersi kıskanılıyoruz ama niye böyle ne için böyle çözebilmiş değilim iyi olanlar niye iyide geneli böyle bunların çözemedim gitti

tatlım annen için başın sağolsun mekanı cennet olsun. ama kv anne gibi olmazzzz olaamazzz.. annem gibidir diyen yalan söyler emin ol.. insanın annesi birtanedir o da annedir. o kadar.... kv oğlunun annesidir senn kayınvalıden. kayınvalide ne demek biliyormusun anne yerine. kayn arapçada yerine demek. yani o sadece yerine olabilir maalesef anne değil.....

Ikiniz adina da sevindim acikcasi...
Hatta ¢itlémßik sen maalesef demissin, aksine iyi ki demen lazim...
Tum genellemeler gibi benim genellememin de kesinlikle hata payi vardir ama simdiye kadar boyle gordum, duydum ve yasadim...
Ah bizim soyadimizi aldin artik bizim kizimizsin, ya da misafir yaninda hayatta gelinim degil kizim dedikten sonra babamin ameliyati sonrasi ogulcugunu haftada 3 kere ararken bir kere telefona isteyip gecmis olsun dememistir, hem de ben yurtdisindayim babamin yanina bile gidemedim haftalarca bilmedim ne oldugunu, soylemediler, sen merak etme her sey yolunda, biz de burdayiz demek cok mu zor, kiziymis peh!!!
Yani demem o ki, siz bu konuda sanslisiniz, kiymet bildiginiz icin kayinvalideleriniz de sanli...
Aman nazar degmesin, masallah

bitanem ALLAH rahmet eylesin....annenin yerine kimseyi koyamazsın..kayınvalidenide koyamazsın..keşke kızına gösterdiğinin yarsısnı sana gösterebilse ama maalesef olmuyor işte....
sen bu haksızlığa karşı sabret..eşinle hiç kötü olmaaa...daima iyi olmaya çalış....o da dahil herkes gıptayla baksın size

Belki KV sana kizindan çok guveniyordur.yani onun hepsini bir arada hak edemeyeceğini düşünüyordur. Belki de senin için güzel bir şeydir bu

vay nasıl güzel bi bakış açısı maşallah kuzucum snaaaa

ama senin ablan vaarrr,canındır,kanındır hatta arkadaşındır.seni çok iyi anlar.bebek bakmasını kaynanandan daha iyi bildiği gibi yemek yapmasını da iyi biliyordur ablan.boş ver sen kaynanaYI

Bende kaynanamı öz annem gibi göremediğimden, ondan da böyle bi beklentim yok. Mutluyum.

:) ben kendi annemden biliyorum. Ablama hic sunu yapayim mi bunu yapayim mi demez.çünkü ablam her işi bir arada yurutebiliyor. Ama ben abkam gibi değilim. İs yoğunluğun çok bunyem zayif.anneşim arada yapar yapar gönderir birşeyler. Bence bu arkadasin KV side ayni mantik. Ayrıca şöyle bizi var.damadinin kizini beceriksiz, isini halledemeyen biri olarak görmesini kizinin kvsinin kizina laf sokmasini önleyici davranislar. Zaten görümcesi yeni evlenmiş KV bin amaci %100 bu. Konu sahibesi bu acidan bakmali. KV sine sordun alacagi cevap bu olacaktır.

bunun altına imzamı atarım bende on yıl uğraştım çözmek için olmadı bu sorunun cevabını bulamadım. çok gerginim çok. gece hiç uyumadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…