- Konu Sahibi meryemmeryem
-
canım öncelikle başın sağolsun
çok yorulmuş ve yıpranmışsın belli ama
3 çocuğu doğurmadan önce kendin bakabilir miyim diye düşünmeliydin
beklenti içine girmek çok yanlış.. Sonra böyle üzülüyoruz işte
işin kısacası yapmak etmek zorunda değil..
Ya sürekli tepende olsaydı yemek falan yapsaydı ama çok karışsaydı etseydi.. çocuklarını büyütürken
müdahale etseydi.. O zaman daha da gerilirdin herşeye karışıyor diye..
evet çok doğru yazmışsın ben de öyle düşünüyorum evler ayrı olsunda karışmasında o yeter bi şekilde diğer şeylerde halledilir allahın izniyle..
Konu sahibi annesini yeni kaybettiğinden şu an çok hassa ve anne ilgisi bekliyor doğal olarak..
evet canım yıllardır zaten tek başıma hallettim herşeyimi
belkide annemin yokluğunda dolayı ruhen iyi düşünemiyorum belkide ondan bu hassaslığım
ama gerçekten çok isterdim annem gibi olmasını :2:
canım ama en önemli zamanlarımda yanımda yoktu düşünsene ameliyat oluyorsun diğer gelinine gidip temizlik yapıyor.ne geçmiş olsun diye arıyor ne geliyor.şimdi gelip arayı bulmaya çalışıyor samimi olmaya çalışıyor ama ben kesinlikle sınırımı koruyorum :))
ilk zamanlar çok yaklaşmaya çalıştım
anneler gününde altın yüzük aldım ayy niye masraf ettin dedi
oğlumla birlikte kendini ziyarete giderken çiçek aldım ayy ne gereği vardı solar iki gün sonra dedi
yine bir özel günde başörtüsü aldım kalkıp ne teşekkür etti ne bişey dedi ne de kalkıp öptü
çok sohbet etmeye şakalaşmaya çalıştım hep bir ters cevap verdi
güya çocuk sevmeye gelir bize daha çocukların saçlarını oksadığını görmedim
doğumdan sonra güya bana yardım etmeye geldi,
benim evde yemekler yapıp akrabalarını davet edip keyf yaptı
kalkıp bana su vermedi çocuğuma mama vermedi
evlendiğimiz günden beri hiçbişe konuda yakında olmadı yardımda etmedi
sonra kendi kendime bunun kişiliği bu böyle kabul edeyim dedim
beklemedim istemedim hiç ama insan böyle olurmu yaa
evladına nasıl böyle tepkisiz kalabilir
ben bu kadını böyle kabul etmiştim asla saygısızlık etmemişimdir
ama şimdi böyle kızını düşündüğünü görünce hadi ben yabancıyım boşver insan oğlunu düşünür be
geçenlerde hastalandım eşim acile götürdü ayakta duracak halim yoktu
doktora yalvardım resmen nolur vitamin felan verin de evde 3 tane çocuk var bakacak kimse yok dedim
bana geçmiş olsun diyeceği yerde ay dikkat et kendine yok düzenli beslenmiyorsunuz diye suçlu durumuna sokmaya çalışıyor beni..
Vs vs uzar bunlar
ama ben bütün bunlara rağmen onu sevmeye annemin yerine koymaya çalıştım baktım ki hata yapıyorum
şimdi ben bişey beklemiyorum istemiyorum ama üzülüyorum da yani bizleri kızları gibi görseler biz onlara yakın olmazmıyız
sonrada tutup gelinleri beğenmezler
kendi oğluna annelik yapmayan bana hiç yapmaz diyorum ben valla
atamam şehir dışına oldu evimiz onun evinin alt katında eşim evde kalıyor
bir gün bir tabak biş getirmişliği yok
sen gel ye diyormuş
eşim de gitmez zaten eve geç geliyor
gittiğinde de o öğünlük yiyor
kv bir tas bişi eline vermiyor gittiğinde al oğlum yarın da bunu ye işyerinde ye vs diye
hanımın yok çamaşır bulaşık baş edebiliyor musun diyen de yok
ütünü yapabiliyor musun diyen yok
bu arada bunları öğretmeyen kendisi yani bilir eşimin elinden gelmez
hoş ben öğrettim kör topal hallediyor
arkadaşlarım kayınvaliden kadın alsın getirsin sen yokken diyorlar
ay çok hasta benim kayınvalidem kıyamam ona diyorum
ne bilsinler ölse yapmayacağını
kızına yapar tabi o ayrı
napcan işte
oğlunu düşünmeyen beni mi düşüncek
Birgün Prof.Üstün Dökmen konuşmalarında şöyle demişti;
Erkek anneleri neden anne değilsiniz de kayınvalidesiniz?
neden kızların anneleri damatlarının annesi olabiliyorken siz neden anne olamıyorsunuz dedi..
küçücük bi üzüntümü paylaşmak istiyorum sadece ;
6 yıllık evliyim , 10 yıldır eşimin ailesiyle tanışıyorum.
çalışan 3 çocuk annesiyim ee haliyle hiçbir şeye yetişmem mümkün olmuyor..
yetişiyorum ama nasıl gelinde sorun bana yineden şükürler olsun rabbime ..
bunca yıldır kayınvalidem 1 kerecik akşam yemeği yaptım iş çıkışı alın götürün veya buyrun yiyin diye ne aradı ne söyledi..
görümcem evleneli 1 hafta oldu kayınvalidem hergün yemek yapıyor kızına geçerken al götür diyor...
eee şimdi ben böyle kayınvalideye nasıl anne diyeyim nasıl yakın olayım nasıl seveyim
bu haksızlık değil midir..
gelinler neden hep bir adım uzakta dışarda olur...
böyle bir durum karşısında bende haliyle sevemiyorum yaklaşamıyorum yakın olamıyorum kayınvalideme
üzülüyorum gerçekten annemi kaybettim 8 ay oldu yaklaşık..
keşke kayınvalidem de annem gibi yakın olsaydı annem gibi sevebilseydim diyorum ama yok işte yok
aynende öyle oğluna değer vermeyen bize hiç vermez. Eşimle aramız kötüydü bir dönem. Kv de kalmıştı. Kendiyle torunu yatakta yatmış eşime ayaklarının ucuna yere yatak serip yatırmışlar. Diğer odada gereksiz bir eşyayı atıp orda yatayım demiş eşim yok bize lazım demişler
inan öyle üzüldümkü eşime. Biz barıştıktan sonra o eşyayı atıp toruna oda yapmışlar
evlatlarına nasıl böyle davranırlar hiç anlamam. Benim kardeşlerim geldiğinde hizmet etmekten pervane olurum. Onlar tiye almıyor
eşim tek gidince hele hiç adamdan saymıyorlarmış
Esin annesi olan anne: Guzel gun annesi; tek yapilacak cay icelim, muhabbet edelim, tatile, dugune gidelim, yemek yiyelim, bayram seyrana gidelim vs vs. Bunun disinda ki her sey de o anne kelimesi anlamini yitirir, cunku gercek olan ortaya cikar...
Gercek anne: Her iki durum icinde annedir, dar gununde ara, canini ortaya koysun, iyi gunde ara, muhabbetin dibi gorulsun...
Modelleri ayri tutmak lazim, digerine cok anlam yuklememek lazim, bunu tercih etmedik, o yapilmasi gereken, yakisik olan o yuzden de saygi geregi boyle seslenmeyi yegledik ama gercek degismedi...
Anlam yuklerseniz siz uzulursunuz..
Anneniz icin de basiniz sagolsun
Siz kendinize bu kadar yil yetmissiniz gene yetersiniz, kimseye ihtiyaciniz yok...
neden kızların anneleri damatlarının annesi olabiliyorken siz neden anne olamıyorsunuz dedi..
bunca yıldır kayınvalidem 1 kerecik akşam yemeği yaptım iş çıkışı alın götürün veya buyrun yiyin diye ne aradı ne söyledi..
görümcem evleneli 1 hafta oldu kayınvalidem hergün yemek yapıyor kızına geçerken al götür diyor...
eee şimdi ben böyle kayınvalideye nasıl anne diyeyim nasıl yakın olayım nasıl seveyim
böyle bir durum karşısında bende haliyle sevemiyorum yaklaşamıyorum yakın olamıyorum kayınvalideme
keşke kayınvalidem de annem gibi yakın olsaydı annem gibi sevebilseydim diyorum ama yok işte yok
Öncelikle Allah yardımcın olsun, ben seni cok iyi anlıyorum ama bir kayınvalide kayınvalide'dir bir anne gibi olamazlar yani, benimki annemden farksız diyen gelinde yalan söyler hayatta inanmam :) iyi olsalar ortalığı kim karıştıracak, suratı kim yapacak, lafı kim sokacak :)
Birde iyiysen hiçbirşeye Hyr diyemiyorsan, kötü olmayalım diye elinden geleni yapıyorsun vayyyy haline, işte ozaman biniyorlar tepene, tecrübe konuşuyor :) :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
haklısın aslında canım
aslına bakarsan biz kendimize dert arıyoruz. Millet kv den çekiyor . Biz samimi olmaya çalışıyoruz. Zararları yok gölge etmesinler diyemiyoruz.
Bu konuda öyle kızgınımki kendime
Ksyinvalidelerimizden bizlere anne olmasini beklemek bi hata.ben de annemi kaybettim uc sene once.kv dem beni kendince sever ama asla kizi gibi dehil.ben de onu annemin yerine koymam.kisacasi beklentileri minimumda tutmak lazim.golge etmesinler yeter demek lazim.kv m 2 ay hastanede yatti camasirlarini filan yikadim bikac kere.yanina da gittim.ama kucuk gorumcem annesiyle hic ilgilenmedi kalmadi yaninda.kv me bunu hatirlattigimda ne dedi biliyomusun o bi genc kiz gelemez.genc kiz dedigi 42 yasinda uc cocuklu ve uc cocuklu adsmla ikinci ebliligini yapmis bi kadin.daha ne denir ki bu kadina.en acisi da iki ay once dusuk ve sonrasi operasyon gecirdim.daha gecmis olsun demedi bana.daha otesi yok benim icin.bana acimsyana ben de acimam dedirttiler resmen.seninki de benimkine benziyor iste.herkesin kendi cani
çok haklısınız insan kendine yetmeli başkasından beklememeli benim kayınvalidem de her işe yetişir dışardan görenlerin dudağı uçuklar ama yaptığı kadarda karışma hakkını görür kendinde karıştırmak istemezsin lafını iyi bi sokar dediğim dedik öttürdüğüm düdük... geçen bi tartışma yaşadık ben seni kızımdan çok seviyorum sen bana seni annemden çok seviyorum diyebilirmisin diyo şaka gibi dedim ben neden seni annemden çok seveyim? beni bırak kızından daha çok kızın gibi sevsen böyle faf sokup evimin her işine karışmazdın dedim...vs vs anlatmaya kalksam uzun hikaye:)
canım öncelikle başın sağolsun
çok yorulmuş ve yıpranmışsın belli ama
3 çocuğu doğurmadan önce kendin bakabilir miyim diye düşünmeliydin
beklenti içine girmek çok yanlış.. sonra böyle üzülüyoruz işte
işin kısacası yapmak etmek zorunda değil..
ya sürekli tepende olsaydı yemek falan yapsaydı ama çok karışsaydı etseydi.. çocuklarını büyütürken
müdahale etseydi.. o zaman daha da gerilirdin herşeye karışıyor diye..
Annen için başın sağlsun.Kayınvalidenle genel ilişkilerin nasıl,ne kadar yakın davranıyorsun bilemem ama ,ne o senin annen gibi olabilir,ne sen onun kızı gibi olabilirsin.Prof.Üstün Dökmen tek taraflı ele almış konuyu.Bu işin erkek anası,kız anası yok.Kişiden kişiye fark eder.Bir de iki tarafın birbirine gösterdiği yakınlıkla alakalı.Birgün Prof.Üstün Dökmen konuşmalarında şöyle demişti;
Annen için başın sağlsun.Kayınvalidenle genel ilişkilerin nasıl,ne kadar yakın davranıyorsun bilemem ama ,ne o senin annen gibi olabilir,ne sen onun kızı gibi olabilirsin.Prof.Üstün Dökmen tek taraflı ele almış konuyu.Bu işin erkek anası,kız anası yok.Kişiden kişiye fark eder.Bir de iki tarafın birbirine gösterdiği yakınlıkla alakalı.
Üç çocuğuna kim bakıyor bu arada merak ettim.Çalışıyorsun.
Annelik beklemeden önce sen evlatlık yapmalısın.Mesela bir gün anneciğim senin yemeklerine bayılıyorum bir gün hazırlar mısın bana eve giderken götüreyim diyebilirsin.
Kızıyla ilişkileri oğluyla ilişkilerinden farklı olabilir.Kız çok yemek yapamıyor,yeni evli olduğu için bocalıyor olabilir.Eşine mahçup olmasını istemez kızının.Evinden yanından gitmiş kızı.Belki yemeklerini özler diye kıyamıyor verebiliyor olabilir.Daha yeni ayrılmışlar.
Beklentilerimizi düşürür ve ilk adımları biz atarsak mutlu oluruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?