ah bu kayınvalideler neden annemiz olamıyorsunuz :(

evet çok doğru yazmışsın ben de öyle düşünüyorum evler ayrı olsunda karışmasında o yeter bi şekilde diğer şeylerde halledilir allahın izniyle..
Konu sahibi annesini yeni kaybettiğinden şu an çok hassa ve anne ilgisi bekliyor doğal olarak..

evet canım yıllardır zaten tek başıma hallettim herşeyimi
belkide annemin yokluğunda dolayı ruhen iyi düşünemiyorum belkide ondan bu hassaslığım
ama gerçekten çok isterdim annem gibi olmasını :2:

Böyle bir beklenti içine girmek bir kere çok saçma.
O mu çekti senin kahrını? O mu karnında taşıdı? O mu hastalığında yanında oldu? Onun mu içi yandı ya da mutlu oldu?
Senin için de öyle tüm hayatın boyunca canın yanınca “anne” dedin. Neden beklersiniz ki böyle bir yakınlık? Yerini neden doldursun ki? Ya da ne gerek böyle bir çabaya?

evet çok haklısın tabiki ama şu anın vermiş olduğu ruh halinden sonra sende iyiki bu kadar yakın değilmiş diyeceksin ve anne gibi olmadığını anlıycaksın..
Sadece biraz zamanını geçmesi gerek çok yakın zamanda kaybetmişssin anneni..

kendi oğluna annelik yapmayan bana hiç yapmaz diyorum ben valla
atamam şehir dışına oldu evimiz onun evinin alt katında eşim evde kalıyor
bir gün bir tabak biş getirmişliği yok
sen gel ye diyormuş
eşim de gitmez zaten eve geç geliyor
gittiğinde de o öğünlük yiyor
kv bir tas bişi eline vermiyor gittiğinde al oğlum yarın da bunu ye işyerinde ye vs diye

hanımın yok çamaşır bulaşık baş edebiliyor musun diyen de yok
ütünü yapabiliyor musun diyen yok
bu arada bunları öğretmeyen kendisi yani bilir eşimin elinden gelmez
hoş ben öğrettim kör topal hallediyor
arkadaşlarım kayınvaliden kadın alsın getirsin sen yokken diyorlar
ay çok hasta benim kayınvalidem kıyamam ona diyorum
ne bilsinler ölse yapmayacağını

kızına yapar tabi o ayrı
napcan işte
oğlunu düşünmeyen beni mi düşüncek

aynende öyle oğluna değer vermeyen bize hiç vermez. Eşimle aramız kötüydü bir dönem. Kv de kalmıştı. Kendiyle torunu yatakta yatmış eşime ayaklarının ucuna yere yatak serip yatırmışlar. Diğer odada gereksiz bir eşyayı atıp orda yatayım demiş eşim yok bize lazım demişler

inan öyle üzüldümkü eşime. Biz barıştıktan sonra o eşyayı atıp toruna oda yapmışlar
evlatlarına nasıl böyle davranırlar hiç anlamam. Benim kardeşlerim geldiğinde hizmet etmekten pervane olurum. Onlar tiye almıyor

eşim tek gidince hele hiç adamdan saymıyorlarmış

olmuyorlar canım benım olmuyorlar benimkide aynı ben 1.5 senelik evliyim ama herşey çok farklı kızına neler neler yapmıyor ama bana hiç bir şey yaparsada zaten eline yüzüne bulaştırıyor o yüzden gereği yok diyorum...

Allahtan rahmet diliyorum anneniz için .....

kendi ayaklarınız üzerinde çok güzel duruyormuşşunuz boşverin gerisini...Allah başınızı bozmasın....

bizimkilerde 3 kardeş.kızı zaten onun gözünde haşa melek.diğer oğlu memur olduğu için faturalarını ödediği için haşa tanrı olmuş gözünde.benim kocacığımsa eziliyor gözümün önünde.ama allah büyük diyorum

yazık yaa ben genel anlamda böyle durumlara üzülüyorum aslında

ve bende bir anne olarak 3 tane yavrum var nasıl ayrım yaparım ki diyorum bu annelik değildir bence
ben anne olduktan sonra sokakta gördüğüm her çocuğa kendi çocuğum gibi kıyamıyorum

ama böyle kayınvalideleri görünce anlam veremiyorum işte şaşırıp kalıyorum
insan evladına nasıl kıyar

ben bunca yıl tek başıma gögüsgerdim herşeye
eşimin ailesinden hiçbir beklentim olmadı
ama bu kadar tepkisiz ve sorumsuz da olunmaz diye düşünüyorum

annemin ölümü beni bu konuda daha da hassaslaştırdı
belkide ondan dolayı böyleyim

Maalesef tanımınıza uymuyorum.
Allah razı olsun kendi annemde eşimin annesi de hep yardımcım olurlar.
Geçenlerde umreye gitmiştik, döneceğimiz gün sabahtan gelmiş evimi temizlemiş camlarımı silmiş.
anneciğim yemeklerimi pişirmiş, geldiğim akşam ve ertesi günü misafirlerimi ağırladılar.
Bu yakında olan bir durum, daha evvelinde de çok yardımlarını görmüşümdür.
Allah başımızdan eksik etmesin, sağlık sıhhat versin ikisine de.

bak canım öncelikle hiçbir kaynana anne gibi olamaz sana garip gelecek ama keşke benimle ilgilenmeyem bi kaynanam olmasaydı psikolojim daha düzgün olacaktı ama sürekli ilgilenmei onda herşeye karışma cüretine neden oluyor evimdeki perdeden çocuğun giyeceği kıyafete kadar bide istemediği bişeyi yapma hanum hemen laf sokuyo otur şükret haline boşver en azından yaptım deyip başına vurmaz

Öncelikle Allah yardımcın olsun, ben seni cok iyi anlıyorum ama bir kayınvalide kayınvalide'dir bir anne gibi olamazlar yani, benimki annemden farksız diyen gelinde yalan söyler hayatta inanmam :) iyi olsalar ortalığı kim karıştıracak, suratı kim yapacak, lafı kim sokacak :)
Birde iyiysen hiçbirşeye Hyr diyemiyorsan, kötü olmayalım diye elinden geleni yapıyorsun vayyyy haline, işte ozaman biniyorlar tepene, tecrübe konuşuyor :) :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

haklısın aslında canım

aslına bakarsan biz kendimize dert arıyoruz. Millet kv den çekiyor . Biz samimi olmaya çalışıyoruz. Zararları yok gölge etmesinler diyemiyoruz.

Bu konuda öyle kızgınımki kendime

belkide evet
ağrısız başımı ağrıtacam öyle olsaydı
her işte hayır vardır diye boşa dememişler
iyi taraflarından bakmalıyım olaya..

ah ahh aklımdakileri yazmışsınız... hep tepemde herşeyime karışıyor ve çocuğuma müdahale ediyor...

Anneniz Allah tan rahmet diliyorum....
Bence en iyi karışmaması diyorum ben boşverin.açıkçası ben yemek yapıp evime getirmesini evimizi temizlenmesini dolaplara karismasini vs.istemem.anne deriz ama tabiki gerçek annemiz gibi olmuyorlar malesef bizi belli bi yasımızdan itibaren tanıyorlar

Annen için başın sağlsun.Kayınvalidenle genel ilişkilerin nasıl,ne kadar yakın davranıyorsun bilemem ama ,ne o senin annen gibi olabilir,ne sen onun kızı gibi olabilirsin.Prof.Üstün Dökmen tek taraflı ele almış konuyu.Bu işin erkek anası,kız anası yok.Kişiden kişiye fark eder.Bir de iki tarafın birbirine gösterdiği yakınlıkla alakalı.
Üç çocuğuna kim bakıyor bu arada merak ettim.Çalışıyorsun.
Annelik beklemeden önce sen evlatlık yapmalısın.Mesela bir gün anneciğim senin yemeklerine bayılıyorum bir gün hazırlar mısın bana eve giderken götüreyim diyebilirsin.
Kızıyla ilişkileri oğluyla ilişkilerinden farklı olabilir.Kız çok yemek yapamıyor,yeni evli olduğu için bocalıyor olabilir.Eşine mahçup olmasını istemez kızının.Evinden yanından gitmiş kızı.Belki yemeklerini özler diye kıyamıyor verebiliyor olabilir.Daha yeni ayrılmışlar.
Beklentilerimizi düşürür ve ilk adımları biz atarsak mutlu oluruz.

4 yaşındaki oğlumu kreşe veriyorum sabah verip akşam alıyorum
ikizlerim 2 yaşında onlar bakıcıda kalıyor.annemi kaybettiğimde annein evinde kaldım 1,2 hafta şehir dışında
3 çocukla rezil olduk tek başıma çok zorlandım eş dosta idare ettik çok zor oldu benim için annemin yasını tutamadım
kayınvalidem cenaze zamanı çocukları götürün kalsın dememe rağmen ay götürürüz de durmazlar şimdi dedi kestirip attı
hasta olduğum günler çocuklara baksınlar dedim niye kendime bakmamışım da hasta olmuşumun hesabını sordular
şuana kadar ne yaptımsa yakın olamadım
bir ara bunun iyi bişey olduğunu düşündüm benden uzak olsunlar daha iyi dedim
hep sınır vardı arada resmiyet vardı

neler neler yaptım sonra baktım olmuyor onu bu şekliyle kabullendim
ama şimdi kızına farklı davranışlarını görünce demek ki böyle değilmiş diyorum

tabiki annem olamaz ama en azından annelik yapabilmeli oğlunun annesi değil mi sonuçta
mesela içli köfte yapar kendilerinde yediğimizde her defasında oğlum çok seviyor yap dolaba koyayım dedim tamam kzım dedi ..
çoğu yemek konusunda söyledim zor oluyor bişeyler yapabilirmisin dedik bende eşimde
tamam deyip geçiştirdi hep
şimdiye kadar niye üzülmedim çünkü onu öyle kabullendim bu kadın böyle dedim

ama şimdi bakıyorum öyle değilmiş
kızına karşı her akşam yemek yapmayı düşünecek kadarmış
ama oğluna gelince su bile vermiyor

dediğim gibi ben annemi kaybettim belkide ondan dolayı böyle duygusal bakıyorumdur bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…