Ah bu kızımın iştahsızlığı

VeNi

VNM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2017
1.626
3.627
53
Kızlar benim 15 aylık bir kızım var ve çok iştahsız ne yapacağımı bilmiyorum en son doktora götürdüm oda çok zayıf diyip mama takviyesi verdi ama onuda yemiyor sadece 8 kilo ve bu durum beni çok üzüyor ne yapmalıyım sizce. Şimdiden teşekkürler okuyan herkese

Kan degerlerine baktirdinizmi.
Yemek istemiyorsa oyun haline getiril yedirm.eye calisaniz.sevdigi bir cizgi film varsa o baslayinca farkinda olmadan yer belki

Gerçekten zayıfmış ama şunu diyim, benim kız 6 yaşa yaklaşıyor 15 kilo.
Sevmeyince yediremiyorsun o öyle devam ediyo maalesef.

Aynen benim oğlumda iştahsız üstelik emmeyi bırakınca da düzelmedi .
Ama çok kafaya takmamak lazım yoksa çocuk iyice uzaklaşır beslenmekten
Zorlamamayı daha uygun buluyorum acıkınca yer

Konu sahibi size , BLW annelerini araştırmanızı öneririm

Emmek dışında hiçbir şey yemiyo

Kızlar keçi boynuzu özü hakkında ne düşünüyorsunuz

Hepsi hava cıva yemeyen çocuğun eğer harhangi bir sağlık problemi yoksa yemeği sevmesi gerekir
En büyük yanlış zorla yedirmektir
Sağlıklı diye sevmediği yiyecekleri ilk etapta yedirmeyin bu onun yemekten daha fazla kaçmasını sağlar
Sevdiği yiyecekleri gözlemleyin acıktığında yedirin
Yememe psikolojik bir sorundur ve bunu siz öğretiyorsunuz ona

Yediği tekşey haşlanmış makarna

Yiyeceklerini tatlandırarak, karıştırarak vermeye çalışın; yoğurt ve biraz pekmezi elma rendesi ile karıştırıp tatlı yiyelim diye yedirebilirsiniz. Oğlum 8 buçuk aylık, tek yemek yedirirken bazen direnir, ama birlikte masaya oturduğumuzda biz yerken o da katılır. Siz de hep beraber yemeye çalışın belki işe yarar.

Renkli tabaklar, çatallar, pipetler alabilirsiniz, çizgi film karakterli kupalarda çorba içirebilirsiniz.
Emzirmeyi azaltın ki yeme düzeni oluşsun, iyice acıkmasını bekleyin ve emzirmeyin, yemek verin.
Yiyeceklerini süsleyebilirsiniz, bu da dikkatini çeker.

15 aylık artık her şeyi yemesi lazım, sadece emzirmekle olmaz, bir yol bulup yedirmelisiniz, pes etmeyin.

Gerçekten zayıfmış ama şunu diyim, benim kız 6 yaşa yaklaşıyor 15 kilo.
Sevmeyince yediremiyorsun o öyle devam ediyo maalesef.
Oğlumun bir benzeri daha yok sanıyordum,benimki de aynı yaş ve aynı kiloda. Yemiyor her şeyi seviyor,dün türlü ve pilav yaptım,sadece patatesin koydum pilavın yanına ona da domates yapışmış diye yemedi,yapacak bı şey yok malesef

Eskiden çok iştahlıydı herşeyi yiyiyordu diş çıkartıp yürüyünce böyle oldu

kilosu cok az ayına göre malnutriayonlu olabilr Allah korusun gelişme geriliğ olabilr. kan degerlerine baktırın.
neden sizi emiyor sadece katı gıdalar tüketmiyormu .bazı cocuklarda yutma zorluguda oluyor .hatta dogru aylarda ek besin tüketmedikleri için yutmayı ögrenemiyorlar. iyi bir hastaneye gidin .

Yediği tekşey haşlanmış makarna
Makarnayı et suyuyla haşlayabilirsiniz içine sebzeler koyabilirsiniz daha besleyici yapmak için
Unutmayın yeni birşey denerken aç olması o şeyi sevmesini sağlayacaktır
Bolbol yeni tatlar denetin ve dikkat edin neyi seviyor neyi sevmiyor
Ha yapılan bir yanlışta bebeğin bizim gibi kaselerce yemeği yemesini beklemektir bebeğiniz az yiyen bir bebek ilk etapta azar azar porsyonlarını artırın ve sabırlı olun

20160304_132033.webp

Keçi boynuzu değil de ben size kemik suyu çorbası öneriyorum. Bardakta verin her gün. Hem iştahı açılacak hem de kilo alacak hem de bağışıklığı kuvvetlenecek inşallah.
Yılmayın deneyin. Bir de çocuklar başka çocuklarla birlikte çok yiyorlar. Gerekirse ödül yöntemini de deneyin zayıf çünkü.

Back
X