Ah eden var mi aranizda tutuyor mu?

Ben ettim ve tuttu.
Beni aldatmıştı.Bende inşallah daha beterini yaşarsın demiştim.Verdiğim emekler haram olsun demiştim.
Baya maddi ve manevi emek vermiştim çünkü.
2 sene sonra bana ortak arkadaşlardan ulaştı.
Bir kızla evlilik arifesine girmiş.Sonra bu kız bunu ortada bırakmış.Çaymış. Her şey kesinleşmişken caymış.Başkası ile evlenmiş.
Kendi anlatmıştı.
Yani ilahi adalet tecelli eder.
Eğer ah istemiyorlarsa adam olsunlar aldatmadan ayrılsınlar.

Zorla tutan yok.
Eğer haklıysanız sizin de tutacaktır.
Herkes yaptığı kötülükleri görür.
Ah istemeyen kul hakkı almasın.

:deli:Ben isim verim de benim yerime de bir ah ediverin de iki yakaları bir araya gelmesin. benimki hiç tutmuyor.
Ahhaa kiyamam
Oyle olacagini pek sanmiyorum
Olay enerji meselesi , ben cok yogun yasarim duygularimi , o ah etme olayinda da yasadigim yogunluktan sanirim tutuyor
Annem bile korkar benden aman ah etme adamlar aninda gocuyor der 😂

Ahhaa kiyamam
Oyle olacagini pek sanmiyorum
Olay enerji meselesi , ben cok yogun yasarim duygularimi , o ah etme olayinda da yasadigim yogunluktan sanirim tutuyor
Annem bile korkar benden aman ah etme adamlar aninda gocuyor der 😂
Öyle tabiki mutlaka , şaka yapmıştım ben zaten canım benim. Ama ne güzel birşey tutması.

Bir kez ettim ve tuttu. Ben onca acıyı yaşadıktan sonra bir önemi kalmadı tabi. Onun acısı benim ruhumu iyi etmedi. Allaha havale edin bakın yolunuza. İçinizde tuttuğunuz her ne ise ona değil size zarar verir. En güzel ceza unutmaktır diye boşuna dememişler.

bir keresinde kediye odun fırlatan komşuma beddua ettim kadın bileğinde sinir sıkışması mı ne olmuş ameliyat olmuştu baya sıkıntılıydı böyle sır kapısı minvalinde çok olay da gördüm çevremde çok canım yanarsa ah ederim ama tutsun diye de hiç gözlemedim.

Bugune kdr gercekten canimi kim yaktiysa Allaha onu islah etsin etmiyorsa bildigi gibi yapsin dedim.
Oyle de guzel cezalarini buldular ki . kalbim ferahladi. Istisnasiz her canim yandiginda Allah ta onlarin canini yakti. Sukurler olsun kalbim iyiymis. Onemli olan niyeti temiz tutmakta.

Üzülerek söylüyorum ki evet malesef oldu
ve bunu defalarca kez yaptim cok pismanim sadece bi kisi icin ama bu pismanligim
digerleri haketti rabbim büyük
icim o kadar yanmistiki kor gibi annemle ablam hep der kizim ah etme diye
Allah katindada hic iyi degilmis ah etmek bed dua etmek:KK43:

Vaktiyle bir derviş berbere gider. Berberden saçını dibinden kazımasını, sakal ve bıyığını kısaltmasını ister. Tereddütsüz bir şekilde berber koltuğuna oturan derviş:

– “Vur usturayı berber efendi!” der.

Berber, dervişin saçlarını kazımaya başlar. Derviş de aynada kendini takip etmektedir. Başının sağ kısmı tamamen kazınmıştır. Berber tam diğer tarafa usturayı vuracakken, yağız mı yağız, bıçkın mı bıçkın bir kabadayı girer içeri. Doğruca dervişin yanına gider, başının kazınmış kısmına okkalı bir tokat atarak:

– “Kalk bakalım kabak, kalk da tıraşımızı olalım!” diye kükrer.

Dervişlik bu… Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek. Ses çıkarmaz, biraz çaresiz, biraz mütevekkil usulca kalkar yerinden.

Berber, bu gariban müşterisine karşı mahcup olmakla beraber kabadayının pervâsızlığından da korkmuştur. Ses çıkaramaz.

Kabadayı koltuğa oturur, berber tıraşa baslar. Fakat küstah kabadayı, tıraş esnasında da boş durmaz; sürekli aşağılar dervişi, alay eder:

– “Kabak aşağı, kabak yukarı!..”

Nihayet tıraş biter, kabadayı dükkândan çıkar. Henüz birkaç metre gitmiştir ki, gemden boşanmış bir at arabası, yokuştan aşağı hızla kabadayının üzerine doğru gelir. Kabadayı şaşkınlıkla yol ortasında kalakalır. Derken, iki atın ortasına denge için yerleştirilmiş uzun sivri demir, kabadayının karnına batıverir. Kaşla göz arasında babayiğit kabadayı oracığa yığılır kalır, ölmüştür. Herkes bir anda olup biten bu olayın hayret ve şaşkınlığı içindedir. Berber de şok olmuştur; bir manzaraya, bir dervişe bakar ve dervişin beddua ettiğini düşünerek gayr-i ihtiyarî sorar:

– “Biraz ağır olmadı mı derviş efendi?”

Derviş mahzun, düşünceli cevap verir:

– “Vallâhi gücenmedim ona. Hakkımı da helâl etmiştim. Gel gör ki, kabağın bir de sâhibi var. O gücenmiş olmalı!

Yani öyle oturup gazel okur gibi sıraya ah'ları dizmekle tutacağını sanmıyorum. Bana göre dilden değil kalpten gelir ah. Kalpte gizleneni de bilen Allah'tır. Rabbim kimsenin hakkını kimsede bırakmaz.

Gerçekten size haksız yere acı veren bir insan ettiğini buldu mu başınıza geldi mı hiç
Haklı yere edilen beddua kabul olur ilahi adalet var..ama canımı çok yakan birkaç kişiye her aklıma geldikçe ahh ediyorum gün geçtikçe daha iyi oluyorlar nereye gidiyor bu ettiğim ahlar anlamadım.. Ahı tutan varsa söylesinde bi liste yapalım sırayla ahlasın

Daha önce de buna benzer bir konuya cevap vermiştim.Tekrar hatırlatayım :) Gerçekten yüreğinizi yakmışlarsa ah etmezseniz bile Allah bırakmıyor yanlarına :)
Babam başka bir kadın için annemden boşandıktan sonra,kendini aklamak için “yatağıma gelmiyordu”diye iftira atmıştı anneme.Şuan,uğruna annemi 3 çocukla ortada bıraktığı yeni karısının ciddi bir rahatsızlığından dolayı,aynı yatakta bile yatamıyorlarmış. :) Eden buluyormuymuş?

Ah değil beddua dir tutmasini bekledigin onuda dilinle söylersin dua niyetine. Ah farkli kirilirsin hakkin yenir canin yanar susarsin Allah a havale eder birakir unutur yoluna devam edersin. Bu en makbulu sanki.

Ayrıca tutsa ne olur tutmasa ne olur. Keske beddua ah edecek kadar canim yanmasaydi da ben iyi olsaydim da kimseye ah etmeseydim dedim bian icimden

Tuttu 5 sene sonra karşıma çıkıp bana sen beddua mı ettin hayatım 360 derece kötü olarak değişti dedi en çok canımı yaktığı konu da öyle bir canı yandı ki sonra üzüldüm ama ben Allahım ne büyüksün diyemedim ya o derece büyük tutmuş ahım :63:
Yeni ahlarımı başka canımı yakan için ediyorum darısı ona artık inşallaaah buna gram üzülmem ama beter olsun inş :sinirli::sinirli:

Back
X