Ah eşler ah

Zıkkım ye diye bir söz var ya.
Böyle durumlarda onu kullanin ağlamak yerine.
Ne bileyim en azından ben öyle yapıyorum..

O ıspanağı ayıklamak cok mu kolay sanki de burun kıvırıyor.

Selam bayanlar . Size anlatayım siz kim haklı cevap verin. Geçen hafta cumartesi günü evde börek yaptım. Biraz acı olmuş ama yenmeyecek gibi değildi ki yedik zaten. Ertesi gün yani pazar günü kaynanama gittik . Biraz durduk eşim senin annenlerede gidelim dedi. Tamam dedim. Çıkarken kaynanam aksama ne yapalım. Ispanak var dolapta onu fırına verelim dedi. Bende akşam börek yedigimizi belirttim. Ayarlarız birşeyler dedim. Kendi anneme gittik. Geri geldim sebzeli pilav yapalım diye malzeme hazırlıyorum ki eşim istedi. Benim kaynana 2 3 defa ıspanak bozulacak onu mu yapsak dedi. Bende saygısızlık olmasın diye sen bilirsin dedim. Neyse hazırladık bu biberi değiştirmiş bu böbrekte acı olmuş. Eşim bozuldu ben anladim bozuntuya vermedim. Eşimin bozulduğu da pilav yiyemedi o yüzden biz tartıştık bana diyor sen benim huyumu biliyorsun niye pilav yapmadın diye ben de annen istedi benim ev degilki diye savundum kendimi ben çok çabuk ağlayan birisiyim ben ağladım o söylendi kaynana beni savundu ama kirildim ikisine de ben bir kaç gün sessiz kaldım mecbur kalınca konustum . Esimde konuşmuyor şimdi. Valla anksiyetem kalktı. Içim daralıyor yaa nasil yaranacaz bu erkeklere bilmem
eşinizin pilav istediğini söylesediniz keşke

Sen kv ile ne yemek yapalım diye konuşurken eşin orda yok muydu? “Anne ısrar etme yeni yedik biz ıspanaklı böreği, sebzeli pilav yapsın x “diyemedi mi... o zaman bunu diyemediyse şimdi de çenesini kapasın

Annem der ki, küsen yatağını ayrı sersin, boşverin, hassas olduğunuz için böyle, sallayın gitsin, ekmek arası yeseymiş çocuk gibi küsmüş bir de...

Karşımda laf anlamayan sinirlenince kafasını duvara vuran bir es var çünkü kaynanama da oğlunun huyunu bile bile börek diye tutturduğu icin kirildim

Peki hem börek hem pilav yapsanız olmuyor muydu? İlla tek yemek olacak diye kanun mu var anlamadım. Kayınvalidenize deseydiniz "anne börek yapalım ama x de pilav istedi ben onu da yapayım akşama canı çekmiş demek ki" diye. Bu durumda hayatı kendinize zorlaştıran sizsiniz, ne eş ne kayınvalide.

Selam bayanlar . Size anlatayım siz kim haklı cevap verin. Geçen hafta cumartesi günü evde börek yaptım. Biraz acı olmuş ama yenmeyecek gibi değildi ki yedik zaten. Ertesi gün yani pazar günü kaynanama gittik . Biraz durduk eşim senin annenlerede gidelim dedi. Tamam dedim. Çıkarken kaynanam aksama ne yapalım. Ispanak var dolapta onu fırına verelim dedi. Bende akşam börek yedigimizi belirttim. Ayarlarız birşeyler dedim. Kendi anneme gittik. Geri geldim sebzeli pilav yapalım diye malzeme hazırlıyorum ki eşim istedi. Benim kaynana 2 3 defa ıspanak bozulacak onu mu yapsak dedi. Bende saygısızlık olmasın diye sen bilirsin dedim. Neyse hazırladık bu biberi değiştirmiş bu böbrekte acı olmuş. Eşim bozuldu ben anladim bozuntuya vermedim. Eşimin bozulduğu da pilav yiyemedi o yüzden biz tartıştık bana diyor sen benim huyumu biliyorsun niye pilav yapmadın diye ben de annen istedi benim ev degilki diye savundum kendimi ben çok çabuk ağlayan birisiyim ben ağladım o söylendi kaynana beni savundu ama kirildim ikisine de ben bir kaç gün sessiz kaldım mecbur kalınca konustum . Esimde konuşmuyor şimdi. Valla anksiyetem kalktı. Içim daralıyor yaa nasil yaranacaz bu erkeklere bilmem
Zıkkım var yemek ister mısınız deyin bakın yanlıs anlamayın ama erkeklerin bu kadar rahat olmasının sebebi once onu yetusturen anne sonra buna ses etmeyen esler ne demek pilav yok borek ne varsa yesın ıste sız hizmetcı mısınız benim esimde kucuk bebekler ugrasıyorum bulasıgın lafını etti kızım kolik bir brbektı senın hizmetcın mı var sende yap sende yıka dedım Bısey diyemedi yanı bu algıyı degsıtırın artık hayat musterek yemek ev ısı bebek bakımı hersey ortak olmalı

Kadin ispanaga bozulcak diye ispanak istemiş zorlada pilav yapcam kocisime denir mi
Bence ayıp yani koca koca insanlar yarin yap yesin işte. 3 yaşında cocuk mu bi yeri sisecek
Benim kaynanamda tek cesit yemek yapar. Kadinin duzeni bu. 1 hafta orda kaliyoruz yazin. Ilk evlendigimiz sene gitmistik. Bi gun kadin bezele yapmis. Yanina ayran tursu koymus. Esim tutturdu bana pilav ve corba yapsana bezelye sevmem ben diye. Hakkaten de agzina vurmaz bezelye. Unuttu heralde kaynanam sevmedigini 🤦‍♀️ Kibarca kaynanama anne yanina bi pilav bi corba yapivereyim hemen ne dersin dedim. Yok kizim doyariz yufka ekmegim de var dedi. Israr etmedim. Sanirim malzemesi yoktu. Mahcup olmamak icin de gerek yok dedi.
Kocamaa da keyfinin istedigini evimizde ye burasi annenin evi annenin duzeni dedim. 3 yildir duzenli gideriz. Onune ne konsa yer o gunden beri. 1 gun istedigini yemedi diye de hic bi taraflari sismedi yani.
Ne bulursan yiyeceksin. Orasi senin evin degil yani. Evinde olsan istedigini yapar yersin. Bana cok bencilce ve sacma geliyor bu hareketler.

Benim kaynanamda tek cesit yemek yapar. Kadinin duzeni bu. 1 hafta orda kaliyoruz yazin. Ilk evlendigimiz sene gitmistik. Bi gun kadin bezele yapmis. Yanina ayran tursu koymus. Esim tutturdu bana pilav ve corba yapsana bezelye sevmem ben diye. Hakkaten de agzina vurmaz bezelye. Unuttu heralde kaynanam sevmedigini 🤦‍♀️ Kibarca kaynanama anne yanina bi pilav bi corba yapivereyim hemen ne dersin dedim. Yok kizim doyariz yufka ekmegim de var dedi. Israr etmedim. Sanirim malzemesi yoktu. Mahcup olmamak icin de gerek yok dedi.
Kocamaa da keyfinin istedigini evimizde ye burasi annenin evi annenin duzeni dedim. 3 yildir duzenli gideriz. Onune ne konsa yer o gunden beri. 1 gun istedigini yemedi diye de hic bi taraflari sismedi yani.
Ne bulursan yiyeceksin. Orasi senin evin degil yani. Evinde olsan istedigini yapar yersin. Bana cok bencilce ve sacma geliyor bu hareketler.
Zaten anasının evini , tarzını kabullenmeyip burun kıvıran erkek sana da burun kıvırır. Yıllarca o evde öyle yaşa sonra şımarıkliktan tatava yap. Birde yap dediği kadın dışardan gelme. O zaman söyle anana yapsın. Geline ne söylüyorsun. Çok komik yani 😃
Ama bulunmaz hint kumaşı sendromuna girenlere bunu anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor 🤦🏻‍♀️😃

Mutfak orda kalk kendin yap, bu yemekten de vermiyorum istersen aç kal deyip afiyetle yiycektiniz yemeğinizi. Yani ben olsam öyle yapardım :)

Zaten anasının evini , tarzını kabullenmeyip burun kıvıran erkek sana da burun kıvırır. Yıllarca o evde öyle yaşa sonra şımarıkliktan tatava yap. Birde yap dediği kadın dışardan gelme. O zaman söyle anana yapsın. Geline ne söylüyorsun. Çok komik yani 😃
Ama bulunmaz hint kumaşı sendromuna girenlere bunu anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor 🤦🏻‍♀️😃
Evde yasamamis ki dogru duzgun.. ortaokulda kopmus gitmis. Yatili okumus hep. Polis okulu,bekar yasam derken hep bol yemeye alismis. Babamin evinde de hep corba sulu yemek pilav salata mutlaka olurdu bekarken. Bende o duzene alismisim. Evlenince evimde de genelde boyle pisirdim. Corbasiz ogun olmaz bizde. Cunku esim de ben de corbasiz yemege baslamayiz. Ama ben kaynanama gittigimde 1 hafta corbasiz duruyorum yani. Kendi de dursun. Olmez ya. Kaldi ki anasi yani. Kendi diyemiyor beni elci tutuyor. Kaynanam cok alingan. Corba yap dese ben sizi doyuramiyor muyum diye 3 saat aglar.. 😂 Samimiyim yapar bunu. Esim bi kere firinda tavuga anne bu yanmis sanirim cok tutmussun firinda dedigi icin,ben zaten neyi beceririm ki ac biraktim sizi yine diye agladi saatlerce. Ben gonlunu aldim. Oyle demek istemedi diye 😂
Anasina diyemez bana nazini gecirmeye calisir. Densiz 😂

Karşımda laf anlamayan sinirlenince kafasını duvara vuran bir es var çünkü kaynanama da oğlunun huyunu bile bile börek diye tutturduğu icin kirildim
Tam dayaklık, şımarıklık yapıyor size. Anasının nazlamadığını mutlu edicem diye kandırıp evlendikleri elin kızları nazlar. Kafayı duvara vurunca bi tane de meşe odunuyla siz vurun da bi bayılsın görsün artistlik nasıl oluyomuş?? Böylelerine şiddet duygularım kabarıyor.

Evde yasamamis ki dogru duzgun.. ortaokulda kopmus gitmis. Yatili okumus hep. Polis okulu,bekar yasam derken hep bol yemeye alismis. Babamin evinde de hep corba sulu yemek pilav salata mutlaka olurdu bekarken. Bende o duzene alismisim. Evlenince evimde de genelde boyle pisirdim. Corbasiz ogun olmaz bizde. Cunku esim de ben de corbasiz yemege baslamayiz. Ama ben kaynanama gittigimde 1 hafta corbasiz duruyorum yani. Kendi de dursun. Olmez ya. Kaldi ki anasi yani. Kendi diyemiyor beni elci tutuyor. Kaynanam cok alingan. Corba yap dese ben sizi doyuramiyor muyum diye 3 saat aglar.. 😂 Samimiyim yapar bunu. Esim bi kere firinda tavuga anne bu yanmis sanirim cok tutmussun firinda dedigi icin,ben zaten neyi beceririm ki ac biraktim sizi yine diye agladi saatlerce. Ben gonlunu aldim. Oyle demek istemedi diye 😂
Anasina diyemez bana nazini gecirmeye calisir. Densiz 😂
Yatılı okulda da umdugun değil bulduğun yenir valla sana simarmis o cok belli 😃 iyi yapmışsın alistirsan zehir ederdi orada tatilleri sana.
Çalışsan ne bileyim yapamayacak durumda olsan çorba ne yapacak yiyecek. Ama önüne gecmesen sana bile kızardı neden yapmadin diye. Valla eli kolu yerindeyse kalksın kendi yapsin cok istiyorsa ya da söylesin gerekli kişiye elçiye değil 😃

Zıkkımın pekini ye, hatta kalk bize de yapıver der ve mevzuyu kapatırdım ben:)

Hayat kısa, içinizde kalmasın, söyleyin.

ne kadar abartı bir davranış.çok istiyorsa anası yapsın o da yesin yani.sizin eviniz değil kadın ne isterse o.ona laf etsin.bu lafın üstüne kendin yap ye derim.pilav falanda yapmam affedene kadar.genelde böyle şeylerden kavga etmeyiz ama biri bir işime karışınca kalk sen yap o zaman diyorum.

Ben olsam ikisi de varken anne oğlun pilav istiyor ıspanağı dün yediği için yine istemez ama senin oğlun senin yemeğin derdim. O saatten sonra ne kaynananın ne kocanın laf etmeye hakkı yok (edeceklerse birbirine edecekler sen şamar oğlanı mısın?) eşin zırladığında da anasına söyleyecektin al bak börek diye tutturdun oğlun başımda bikbik ediyor diye

Bence hassas falan degilsiniz. Annesinin kendi evinde yaptigi aci bir borek icin sizin uzerinize bu kadar gelen esinize ne denebilir bilmiyorum. Bu size emeginize buyuk bir saygisizlik. Siz yaranmaya calisip alttan aldikca da yuz bulup gundelik olaylarda daha da ustunuze gelirler. Biraz kendinize kiymet verin ki o da size saygili davransin onune koydugunuz yemek icin tesekkur etsin.. ben kac yillik evliyim patlican yemegini cok yaparim bayilarak da yeriz, gecen hafta esimin patlican sevmedigini ogrendim tesadufen. Bir de bu acidan dusunun.

Bence gerek var
Bu nedir ya
Börek acımı olmuş dedi
Karşısına geçip gözünün içine baka baka yerdim
Immm çok güzel olmuş derdim
Ağlamak nedir alansen
Kadin kocasi borek aci olmus dedi diye aglamiyor. Adam resmen kadini insan yerine koymamis bu cok onur kirici. Bir insan bir tane borek yuzunden bu kadar laf edip huzursuzluk tartisma cikariyorsa, gunlerce kadini yok sayip konusmuyorsa bu psikolojik siddettir. Resmen kadin hice sayilmis. Zerre kiymet vermiyor ki bir borek icin adam gunlerce gormezden gelmis konusmamis. Bu cok ayip.

Back
X