evet ama riski bölüyor. hepsi aynı anda düşmesi muhtemel ama biri 3 düşüyor biri 2 biri ise 1 o yüzden farklı yatırım araçları olması daha iyiDolar da alsa Euro da alsa yine zarar ederdi çünkü altının bu düşüşü dolar kaynaklı.. dolardaki düşüş altını eritti.
Ben de katılıyorum buna. Dolar euro paritesi çok sık değişmiyor. Ha dolar ha euro aynı geliyor getirisi. Altını da fiyatlayan ons ve dolar. Dolar yükselirse yükselir, düşerse düşer. Ama bir kısmıyla arsa al hisse al, bir kısmıyla altın al asıl bölmek bu bence.Dolar da alsa Euro da alsa yine zarar ederdi çünkü altının bu düşüşü dolar kaynaklı.. dolardaki düşüş altını eritti.
kripto para al sat gibi şeylerden anlayanlar için uygun. hiçbir yasal tanınmışlığı olmadığı için öyle altın, dolar gibi güvenilir değil. risk çok yüksek, manipülasyona çok açık. elon musk geçen gün bitcoin diye tweet attı, bitcoin yükseldi mesela. o derece manipülasyona açık. neyden etkilendiği belli olmadığı için hakkında pek öngörü sunmak zor. mesela doları, altını vs düşürüp yükselten şeyler az çok tahmin edilebilir, devletlerarası şeylerden etkilenirler ama bitcoin öyle değil. hiçbir hükümete bağlı değil. hiçbir merkez bankası tanımıyor kendilerini. bitcoin öyle bizim gibi elimde birikmişim var, alayım biraz param değerlensin mantığında bişey değil. çok anlık takipte olmak lazım. mesela bugün kriz olsa, paranızın olduğu banka batsa dahi paranızın bir kısmı devlet tarafından güvence altındadır. ama kripto para öyle değil. yarın fişini çekseler olduğu gibi kaybedersiniz, ne bir hakkınız var ne güvenceniz. ben görüyorum mesela 50 bin kira kredi çekip altın aldım diyor. ne kadar düşse bile altın sonuçta. ama 50 bin lira çekip bitcoin alayım derseniz o iş sıkıntıVallahi günlerdir kripto paralarla ilgili bişeyler okuyorum ama hiç bilgim olmadığı için almadım
Ben 545ten aldım 20graminida zararına bozdurmak zorunda kaldım kalanına dokunmayı düşünmüyorum bende konu açtım geçen hatta yazmstin sanrm illa çıkacak yapacak birşey yok bekleyeceğiz dostumKızlar konu çok açık başlıkta yazdığım gibi
435-440 bandındayken gram aldık toplu bir para gelmişti
Ama o günden beri bu altındaki düşüş beni çok strese soktu.
Lütfen bilgisi olan rahatlatmak isteyen yazsın ne zaman yükselir daha da düşer mi
Niyetimiz aslında 1 yıl falan hiç bozdurmamaktı.
Ama böyle düştükçe stresim artıyor
Benim de 50 gram altınım var. Artmış yükselmiş diye bakmıyorum aldığımdan beri 50 gram altınım var diye bakıyorum. Kısa vadede bozmayacağım çünkü.Kızlar konu çok açık başlıkta yazdığım gibi
435-440 bandındayken gram aldık toplu bir para gelmişti
Ama o günden beri bu altındaki düşüş beni çok strese soktu.
Lütfen bilgisi olan rahatlatmak isteyen yazsın ne zaman yükselir daha da düşer mi
Niyetimiz aslında 1 yıl falan hiç bozdurmamaktı.
Ama böyle düştükçe stresim artıyor
Çıkmaz.Yaza kadar çıkar mı ki?
Böyle düşünürseniz zarar edersiniz. Al sat yapmak için aldıysanız ons ve dolar grafiğini incelediniz mi? Teknik olarak destek ve direnç noktalarını belirlediniz mi? Bu işi profesyonel olarak yapa uzmanlar bile terste kalabiliyor , küçük yatırımcı kısa vade için araştırmadan yatırım yapmamali. Siz onu aldınız unutun bence fiyatıni da incelemeyin. Para geldikçe altın almaya devam edin maliyetiniz düşsün. Dolar 6.8 e kadar düşecek diyorlar ne kadar doğru bilemiyorum dolar düşerse gram altın da düşüyorİnş.
Mayısta işimden ayrılıyorum
Çocuklarımın eğitimi için aldım
Yalan yok al-sat ta yaparım dedim duruma göre ama şuan mümkün değil
Hayır, açık değiller.Merhabalar.
Bugün hafta sonu sokağa çıkma yasağı var. Fırın, market, kuruyemişçi, balıkçı açık ama kuyumcu açık mı ??? Acele cevap alabilirsem memnun olurum.
Sag olun, bir umut sordum, aciksa kosarak gidecektim.Hayır, açık değiller.
kim diyor? neye dayanarak? ne yükseliş ne de düşüş için rakam vermek kadar saçma bişey yok.Günaydınlar
Araya hafta sonu girdiği için anca okudum yorumları.
Herkese teşekkür ederim.
330-340 TL ye düşecek demiş arkadaşın bitanesi inş.düşmez diyorum.
Bi arkadaşta düşmesini bekleyenler de var demiş eve çok haklı benim de altınım olmasa bende düşsün isterdim yalan değil
Ben yatırım için aldım eve ama acil bir durumda bozdurabilirim diye strese girdim.
Buradaki bazı bayanlar çok bilgili maalesef ben anlamıyorum pek zaten belli oluyordur:)
Herkes için hayırlısı diyorum:))
özellikle ons'ta bariz düşüşlerden sonra hep yükseliş gelmiş. ekonomide tarih çok tekerrür eder.
hem de nasıl... :)ekonomide tarih çok tekerrür eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?