Ah Gram:(

Dolar da alsa Euro da alsa yine zarar ederdi çünkü altının bu düşüşü dolar kaynaklı.. dolardaki düşüş altını eritti.
evet ama riski bölüyor. hepsi aynı anda düşmesi muhtemel ama biri 3 düşüyor biri 2 biri ise 1 o yüzden farklı yatırım araçları olması daha iyi

Dolar da alsa Euro da alsa yine zarar ederdi çünkü altının bu düşüşü dolar kaynaklı.. dolardaki düşüş altını eritti.
Ben de katılıyorum buna. Dolar euro paritesi çok sık değişmiyor. Ha dolar ha euro aynı geliyor getirisi. Altını da fiyatlayan ons ve dolar. Dolar yükselirse yükselir, düşerse düşer. Ama bir kısmıyla arsa al hisse al, bir kısmıyla altın al asıl bölmek bu bence.

Vallahi günlerdir kripto paralarla ilgili bişeyler okuyorum ama hiç bilgim olmadığı için almadım
kripto para al sat gibi şeylerden anlayanlar için uygun. hiçbir yasal tanınmışlığı olmadığı için öyle altın, dolar gibi güvenilir değil. risk çok yüksek, manipülasyona çok açık. elon musk geçen gün bitcoin diye tweet attı, bitcoin yükseldi mesela. o derece manipülasyona açık. neyden etkilendiği belli olmadığı için hakkında pek öngörü sunmak zor. mesela doları, altını vs düşürüp yükselten şeyler az çok tahmin edilebilir, devletlerarası şeylerden etkilenirler ama bitcoin öyle değil. hiçbir hükümete bağlı değil. hiçbir merkez bankası tanımıyor kendilerini. bitcoin öyle bizim gibi elimde birikmişim var, alayım biraz param değerlensin mantığında bişey değil. çok anlık takipte olmak lazım. mesela bugün kriz olsa, paranızın olduğu banka batsa dahi paranızın bir kısmı devlet tarafından güvence altındadır. ama kripto para öyle değil. yarın fişini çekseler olduğu gibi kaybedersiniz, ne bir hakkınız var ne güvenceniz. ben görüyorum mesela 50 bin kira kredi çekip altın aldım diyor. ne kadar düşse bile altın sonuçta. ama 50 bin lira çekip bitcoin alayım derseniz o iş sıkıntı misal. kripto paralara ben hep şöyle bakıyorum, macera arıyorsan, sokakta kaybetsen üzülmeyeceğin miktardaki bir parayla gir, al sat yap, kar et çık. bence böyle.
öyle altındaki gibi al unut tarzı bişey değil, aksine sürekli takipte olmak lazım

Ben 545ten aldım 20graminida zararına bozdurmak zorunda kaldım kalanına dokunmayı düşünmüyorum bende konu açtım geçen hatta yazmstin sanrm illa çıkacak yapacak birşey yok bekleyeceğiz dostum

Altin herzaman kazandirir. Unutun siz onu birakin bi kosede. 1 yil sonra gorun farki. En guvenli madendir altin ne diye stres oluyosunuz ki

Benim de 50 gram altınım var. Artmış yükselmiş diye bakmıyorum aldığımdan beri 50 gram altınım var diye bakıyorum. Kısa vadede bozmayacağım çünkü.
*Ben de 450 TL civarında aldım.

İnş.
Mayısta işimden ayrılıyorum
Çocuklarımın eğitimi için aldım
Yalan yok al-sat ta yaparım dedim duruma göre ama şuan mümkün değil
Böyle düşünürseniz zarar edersiniz. Al sat yapmak için aldıysanız ons ve dolar grafiğini incelediniz mi? Teknik olarak destek ve direnç noktalarını belirlediniz mi? Bu işi profesyonel olarak yapa uzmanlar bile terste kalabiliyor , küçük yatırımcı kısa vade için araştırmadan yatırım yapmamali. Siz onu aldınız unutun bence fiyatıni da incelemeyin. Para geldikçe altın almaya devam edin maliyetiniz düşsün. Dolar 6.8 e kadar düşecek diyorlar ne kadar doğru bilemiyorum dolar düşerse gram altın da düşüyor

Merhabalar.
Bugün hafta sonu sokağa çıkma yasağı var. Fırın, market, kuruyemişçi, balıkçı açık ama kuyumcu açık mı ??? Acele cevap alabilirsem memnun olurum.

1-2 yıllık süreler uzun vade değildir. Uzun vade 5-10 yıl arası süreleri ifade eder. Sizin kaybınızın iki sebebi var.

1. Dolar/Tl düşüşte ve biraz daha sürecek gibi duruyor
2. Pandeminin sona ermesiyle-yavaşlamasıyla ons fiyatı daha da düşecek. Bu tahmin değil. Gerçeklik. 1400 dolarlara çekilmesi 1 yıl içerisinde sürpriz olmaz.

Benim tahminim 1 yıl içerisinde gram tl fiyatının 330-350 arasına çekilmesi. Uzun vadede ne olur kimse bilemez. 20 yıl yatayda olabilir. Bir karışıklık çıkar ons 3000 dolarda olabilir.

Unutulmaması gereken bir konu daha var. Altının düşmesini bekleyenlerde var. Burada uzun uzun "short" kavramını açıklayamayacağım ama bunu da göz önünde bulundurmalısınız. Yani insanlar-yatırımcılar sadece yükselişlerde kazanmıyor. Hatta daha çok düşüşlerde kazanıyor bile diyebiliriz.

444 ten aldim bende uzun vadede kenara koseye biseyler atmayi dogru bulmuyorum para hareketli olmali ki kazansin, bi daha altin alani sevsinler diyorum benim icin bitti. :)

Günaydınlar
Araya hafta sonu girdiği için anca okudum yorumları.
Herkese teşekkür ederim.
330-340 TL ye düşecek demiş arkadaşın bitanesi inş.düşmez diyorum.
Bi arkadaşta düşmesini bekleyenler de var demiş eve çok haklı benim de altınım olmasa bende düşsün isterdim yalan değil
Ben yatırım için aldım eve ama acil bir durumda bozdurabilirim diye strese girdim.
Buradaki bazı bayanlar çok bilgili maalesef ben anlamıyorum pek zaten belli oluyordur:)
Herkes için hayırlısı diyorum:))

kim diyor? neye dayanarak? ne yükseliş ne de düşüş için rakam vermek kadar saçma bişey yok.
ama size mantıklı geliyor mu her yer saçma, yangın yeri, ekonomi rezil, işsizlik had safhada, salgın bitse bile etkileri sürecek ve bu durumda altın hiç yükselmeyecek? öyle bir dünya varsa da ben bilmiyorum. ülkede her şey yolunda gitse ben de eyvah düştü moduna girerim. ama burası türkiye. şu an belli ki bayağı güzel bir alım ortamı var. kim bilir kimler piyasadan altın topluyor şu an?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…