Ah Gram:(

Aynı dertten bende muzdaribim hemde 488den aldım ana paramı kurtarsam yetecek
En iyisi belli bir süre akışına bırakmak ve ihtiyaç olmadıkça satmamak
Bu durumda çok fazla insan var ama birşey ne devamlı düşer ne de devamlı çıkar
Sabredeceğiz

Öyle zaten beklemekten başka çare yok
Bende satmayacağım ama acil bir durum olursa mecbur zararına satmak zorunda kalacağım

Öyle zaten beklemekten başka çare yok
Bende satmayacağım ama acil bir durum olursa mecbur zararına satmak zorunda kalacağım
Gram 540 olunca kredi çekip alanlar oldu
Yani onlar adına üzücü ama beterin beteri var işte
Çok iyi anlıyorum dertlenmenizi geleceğimiz için önemli paralar bunlar
Bence sabredersek zarar etmeyiz
İhtiyaç doğrultusunda belli miktar bozdurun yine de hepsini bozdurmayın derim ben

Umarım ihtiyacım olmaz
Bozdurmak zorunda kalmam

Altinin dolarin yükselmesi demek hayat pahaliliginin da artmasi demek..pazara markete yansiyor.. tatile gidemiyor insanlar, özel okullara yaklasamiyorsun bile..altin yükselince kimse zengin olmuyor ki ayni oranda daha fazla para harcaman gerekiyor.. cunku ekonomi de bozuluyor.. cogu kisinin kenarda altini vardir düssun istemez.. ama acikcasi yastik altindaki altinin degerlenmesi icin altinin yükselmesni istemek cok mantikli degil..ben hep düssün isterim 540 dan almis biri olarak

burada dua etmeniz gereken tek şey, bir durum olmasın ve şu an bozdurmak zorunda kalmayayım olmalı. kaygılanmayı gerektirecek tek konu bu. bizim de var altında paramız. yakın zamanda bozdurmak gibi bir planımız yok, bozdurmamız için allah korusun hastalık, sağlık gibi önemli bir şey çıkması lazım ki zaten insanın başına öyle bişey gelince altından zarar etmişim kar etmişim bakacak hali olmuyor. o zaman insan az ya da çok, olduğuna şükrediyor. hiç olmaması, olmasından çok daha kötü bir de öyle düşünmek lazım.

dediğiniz doğru ama şu an için geçerli değil :) şu an gerçekten çok saçma bir durum var. normalde bunlar düştüğü zaman paramızın alım gücünün yükselmesi lazım. ama şu an o da yok. hem birikimlerimiz eriyor hem de paramız değersiz. şu an dolar, altın düşüyor olmasına rağmen hayat pahalılığı geri adım atmıyor, gelen zamlar geri alınmıyor, paramız değer kazanmıyor. şu aralar altın yükselmemesine rağmen biz hala çok harcamak zorunda kalıyoruz, bunu anlamak için marketten alışveriş yapmak bile yeterli :) içinde bulunduğumuz durumun hiç kimseye faydası yok aksine üç beş kuruş parası olana da zararı var, parası olmayan, geçinemeyen insana da zararı var. anormal günlerdeyiz.

yastık altındaki altın değerlensin diye yükselsin istemek mantıklı değil demişsiniz. peki şu an birikimdeki altın da değerlenmiyor ama aynı parayı harcayınca da devamlı kazık yiyoruz. bu durumda mantıklı olan nedir sizce? para olsa bir dert olmasa bir dert. para olunca da zarardayız harcayınca da zarardayız. ne yapalım? hayat pahalı diye harcamayıp tasarruf ediyoruz ama ettiğimiz tasarrufun da anlamı yok. parayı harcayalım mı tutalım mı?

Öyle bir dönemki en iyi ekonomistler bile öngörü de bulunamıyor, tavsiye veremiyor. O yüzden burada yazan hiçbirşeye tam olarak inanmayın. Hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir. Yapacağınız tek şey ihtiyacınız olmadığı sürece dokunmayacaksınız. Toplu alım satım yapmayıp parçalım işlem yapacaksınız. Zararı minimize edeceksiniz.

Altı
Altı bu düser de yükselir de. Hic düsüp bir daha yükselmediğini görmedim. Yükselir yani canınızı sıkmayın. Ama su da var. Altın uzun vadede kazandırır

Benim babam kuyumcu. Kendisi yıllardır gram alarak birikim yapar bize de öyle tavsiye eder. Arkadaşların dediği gibi uzun vadede altın her zaman kazandırır. Kaybedeceğiniz bir şey olmayacak. Çok zaruri bir durum olmadıkça şu an bozdurmamak en güzeli.

Madem çocuklarınız için hiiiç merak etmeyin 5 yıl arayla altın fiyatlarına bakın bize inanmıyorsanız

Teşekkür ederim arkadaşlar
Hepinize ayrı ayrı:)

Altın kısa vadede yani 1 yılda tekrar yükselecek gibi görünmüyor çünkü devlet şuan stabil tutmaya çalışıyor çeşitli önlemlerle politikalarla. Hayat olağan akışında devam edince de altın gibi kıymetli emtialar genelde ya düşer ya yatay seyir gösterir. Beş yıl içinde mutlaka bi ekonomik kriz olur mutlaka saçma sapan bişe yaşarız çünkü neden olmasın burası Türkiye,o arada da yükselir tabi ki, uzun vadede kazandırması da bundan ötürü.

Ben hep altın aldım. 270 ken de aldım, en pahalı 520 iken bile aldım. Sürekli aldım. Ve şimdi satsam halen kardayım.kardan zarar ettim aslında.

Şu an bildiğim tek şey bozdurmamak gerektiği. Dün bu işlerden anlayan bir arkadaşıma sordum, hemen bozdurmadın inşallah, sakın dokunma dedi. Herkes artacak diyor

Umarım ben uzun vadeli aldım
Acil bir durum dışında bozdurmak istemem tabi
Ama düşükten alıp yüksekken satsam gramımı arttırsam o da olabilir

yükselecek diye düşünüyorum, özellikle uzun vadede.
2015 yılı ocak ayı gram altın 98tl
2021 yılı ocak ayı gram altın 460tl. imiş.

Uzun vade düşünün bence 1 yıl unutun en azından..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…