Ah! Karaman Ah!:(

hxuxvik

kk miş çokta tın.
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2008
544
0
96
Karaman
biz şuan urfanın ilçesinde oturuyoruz 3 yıldır tayin istiyoruz çıkmıyo sonunda tayinimiz karaman a çıktı ne var bunda diyeceksiniz! ne olacak kayınvalide var offf.kötükedihüso
o kadar sinirlerim bozuk ki anlatamam üstelik 3. tercihti eşim benden habersiz istemişti
kaynana çok dua etmiş anlaşılan çıktı .üstelik tayin çıksın diye ugraşan benim ailem:mymeka: ne kadar saflar kendi elleriye beni yaktılar gerçi onlar kaynana gilin nasıl biri oldugunu bilmiyolar.
kısaca özetleyim eşimle benim evlenmemi istemediler. hiçbir eşyada alıken yardımcı olmadılar. kimse düğüne gelmedi.yani kayınbaba ve akrabaları.
hamileyken karamana gezmeye gitmek istedi eşim gelmeyin istemiyorz dediler. ya ısrarla gelmeyin dediler çok zoruma gitmişti sanki onlara meraklıymışım gibi.
şimdide durmuşlar karamana gelmemizi bekliyolar. birkaç yıldır karamandalar onun öncesinde köydelermiş. fakat hala kendilerini köyde sanıyolar. yemek yemeleri ev düzeni çok ilginç utanmasalar tencereyi önümüze koyacaklar:mymeka: haa koydu zaten görümce kaynana geri kaldırdı. hani şu bizim bildigimiz cam çukur salata kasesi varya yemegi onun içine doldurdu ortaya koydu. ben böyle insanlarla aynı şehirde olmak istemiyorum ben oraya ait degilim. :gitme: ve buna benzer çok şey.
evlenirken alışverişte kaynana degildi şimdi çocuk olunca başımıza kaynana oldular.
offf sadece derdimi sizinle paylaşmak istedim. bu yüzden kaç gündür hastayım mafoldumbençok uzattım okuyan ve yorum yapan arkadaşlara teşekürler.:gitme:

yaptıkları işlere çok doğru diyemeyeceğim ama bir yerde takıldım yazdıklarınıza... belki ayrı tabaklarda koyacak durumları yoktu ondan o salata kasaseinde servis yapmışlardır..

diğer yazdıklarınıza yorum yapamıyorum, zira kaynanam yok ama anlattığın gibi bir
kaynana da istemezdim... Allah kolaylık versin..

sagol canım ama durumları gayet iyi kayınbabam mimar ve birsürü kütahya porseln tabakları var evde herşeyin en güzeli var fakat düzen yok kullanmayı bilmiyolar. ben ayrı tabaga koyunca sen bizi begenmiyomusun diye hava yapıyolar

hııı... o halde o konuyu geçelim...

eşin ne diyorki ailesinin tutumu hakkında? yani onlarla sıkı fıkı olmak istemiyorsa sorun olmaz sanırım...

hala koyde sanıyola kendılerını ne guzel sehıre gelıpde degısmemıs gercek ınsanlar tebrık edıyom onları..herkesın kendıne gore bı ev duzenı yemek duzenı vardır herkes dogdug gunden ıtıbaren catal bıcak kullanmıyo olabılırler..
sızın ıstedgnız gıbı ınsanlar degıller ama sız ıstedıklerınız guzelce dıle getırsenız emınım cok guzel anlarlar bu bahsettıklerınz sadece yemek yeme duzenı ev duzenı ve dogallar dıye yargılıyosunuz ..
sıze hıc bı kotuluk yapmamıslar kı..

sende oraya gidince ,fazla gidip gelmezsin araya mesafe koyarsın olur biter..

evın gelınısınz duzenı sız kurabılırsınız..
neden bıarz caba harcamıyosunuz kı..

canım ben konuyu abarmamak için yazmadım. iş o meselelere gelirse uzar gider. beni bir kere allahın emriyle bile istemediler bu bir genk kız için ne kadar rencide edici bişey biliyomusun. 1 yıl nişanlı kadım beni ziyarete gelemediler. kınamda tören bittikten sonra gece yarısı geldiler oda sadece kendi ve kızıyla ben. o komşuların lafları dedikodusu beni en güzel gecemde çok mutsuz etti bunun gibi bir çok şey.

evın gelınısınz duzenı sız kurabılırsınız..
neden bıarz caba harcamıyosunuz kı..

bende öyle diyorum yardım edeyim aman sen bırak biz bilmiyomuyuz diyo.
mesafe koymaya çalışacam artık bilmiyorum.
valla yazarken sinirden hep yanlış cümle kullanıyorum kusura bakmayın:asigim:

benim eşimin ailesi de evlenirken 1 tl bile destek olmadı bırakın desteği kösteğin alasını oldular.biz nikahımızı bizim tarafta yaptık onları çağırmadık.şimdi de görüşmüyoruz.normalde kindar degilimdir ama onlara olan nefretim dilerim hiç bitmez.eşim de yıllardır onların yüzünden çok çektiği için görüşmek istemiyor.
arkadaşım zor bi durum ama bak yalnız değilsin.eşine gitmek istemediğini anlat.önemli olan sizin huzurunuz.zor gününüzde yanınızda değillerse bundan sonra da olmasınlar bence.hiç kafana takıp da kendini yıpratma diyeceğim ama iş eşinde biter...

hııı... o halde o konuyu geçelim...

eşin ne diyorki ailesinin tutumu hakkında? yani onlarla sıkı fıkı olmak istemiyorsa sorun olmaz sanırım...

eşimde aslında istemiyordu. karamn çıkarsa gitmeyiz demişti. fakat çıkınca fikri degişti
şuan çok kötü bir ilçedeyiz.buradan daha iyi olacagını düşünüyorz ama inşllh iyi olur

aynen canım bunlarda 1 tl yardım etmediler. şimdide torunumuz var diye seviniyolar. bizde anne baba hakkıdır diye onları kırmamaya çalışıyoruz. hep hayırlısı diyordum 3 yıldır tayin çıkmıyordu çıka çıka burası çıktı vardır bi hayır.

hayırlısı tatlım
belkide umduğun gibi olmayacak
orada herşey daha güzel olacak

benim amacım onları küçümsemek degil sadece sizinle paylaşmak istedim.
şimdi eşim geldi sonra yorumlarınıza cvp yazarım

Neden siz hamileyken gitmenizi istemediler ki?
Hem aynı şehirde olur kapı komşusu olmak zorunda değilsin canım.Ona göre ayarlarsınız kendinizi.

canım tek tavsiyem şu olabilir onlara yakın ev tutmayın ve fazla görüşmeyin
bu şekilde belki daha az sorun yaşarsın

karamana gitmeniz kesinleştiyse ,yapacağınız tek şey onları karşınıza değil,yanınıza almaktır...bu size inanamayacağınız kadar çok avantaj sağlar...bol bol tatlı dil,güler yüz,tenkit etmeme gibi hallerle herşeyi kolaylaştırabilirsiniz...
ha karşınızda olurlarsa nemi olur....birincisi bu kadar insanla ,bir kuru canınızla kolay kolay başedemssiniz...ikincisi size şuan ne derse desin unutmayın ki ,eşinizinde özü ailesidir...bir anda özüne dönüverir,ve ortada dımdızlak kalıverirsiniz...iyisimi ağaya ağa ,paşaya paşa ,işinizi yürütüp gidin...çünkü ne onları değiştirebilirsiniz ,nede kendi düzeninizin makbul olduğunu kabul ettirebilirsiniz...akıntıya karşı yüzmek sizi yormaktan başka hiç bir işe yaramaz...

Kisisel kiyametim diye düsündügün bu olay belkide sandigindan daha hayirli olacak arkadasim...bence bu denli takma...

Olan olmus zamaninda....gecmisi degistiremezsin....

Nötr olmaya calis...hic belli olmaz belkide cok iyi anlasacak ve gecineceksiniz....

Aradan seneler gecmis....torunlari olmlus onun hatrina senide bagrina basacaklar insallah

karaman'a hiç gitmedim ama tek bir sokaktan ibaret değildir elbet.
onlara uzakta oturursunuz, samimiyet kurmazsınız, mecbur kalmadıkça gidip gelmezsiniz.
yemeğe gitmek zorunda kalırsanız ortak kaseden yemek istemezseniz kalkıp kendinize tabak alırsınız..
bu kadar üzülmeyin..

bir genç kız da neden yeryüzünde başka erkek kalmamış gibi kendini bu kadar rencide eden bir aileye gelin olur ki ?
ne zamana kadar eşinizin ailesi yokmuş gibi yaşamayı düşünüyordunuz ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…