- Konu Sahibi Mavimilena
-
Korku filmi gibi kadın. Nişanlınızın da yüzü yumuşak bence. Benim eşime böyle hayatta yapamazdı annesi ya da başka biri.
Bu kadar yumuşak olduğuna göre gelecekte barışmalarına ve o kadınla gidip gelmelere vs. hazır olun. Şimdiki gibi annesini dinlememeye devam edebilirse katlanılabilir ama sizi bir kere elde edince anneci olursa boşanmaya gider.
yani cok zor degmez erkek mi yokÖncelikle Merhaba.
2016 agustosta 3 yillik birliktelikten sonra nisanlimin annesiyle tanismistik ve uzak sehirden geldigi icin 2 gunde bizde kalmisti.
Bu sene de nisanlim mayis ayinda yeni mezun oldu ve Istanbul a atandi. Eylul un 11 in de nişan yaptik evde aile arasinda. Kayinvalidem bu sürecte de 3 gün bizde kaldi.
Keske kalmasaymis!
Sözden 1 gün sonra anneme demedigini birakmamis (biz nisanlimla disardayken)
yok sen bu kizi yetistirememissin, yok efendim suc sende, bu kiz ogluma yemek yapmaz hic sanmiyorum hic birseyi umruna almiyor bana kahve yapmiyor su getirmiyor vs vs..
eve geldigimde kendimi tartisma ortasinda buldum nisanlimda annesini alip goturdu kendi evine (daha once niye o evde kalmadi derseniz 3 arkadas ayni evde kaliyor yer yoktu)
Sonra bu tatsizligi unutup 3 gun sonra Allaha ismarladik ve kadin yasadigi sehre döndü.
Ben bu olayi unuttum acikcasi pek te umrumda degildi. Ne derse desin evim ayri olucak yasadigim sehir bile ayri olucak dedim sallamadim.
Taa ki dün aksama kadar..
Nisanlim dün aksam bize geldi. Cay iciyorduk annesi aradi normal konusurken kadin benim sesimi duydu oglu anne musait degilim sonra konusalim demesine ragmen kadin israrla telefonu kapatmadi zor bela kapattirdiktan sonra tekrar aradi 10 dk konustular kapattiktan sonra nisanlim sapsari kesildi ne oldu bitti demeden 3ye baktim kadin tekrar ariyor.
Acmadik dedim ne oldugunu söyleyecek misin. Tek tük birseyler söyledi yok beni istemiyormus vs bunlar önemli degil ama yapmadigim birseyi yapti demis ! Güya biz mutfaktayken ben onun etegini acmaya ve rezil olsun diye bacaklarini gostermeye calismisim!!
Nisanlim boyle birsey oldumu dedi bende tabiki hayir dedim bana inandi annem kiskancligindan ne yaptigini bilmiyor dedi.
4. kez aradiginda ben de telefonu dinlemek istedigimi soyledim actiginda kadin bana neler soyluyor oglum sana büyü yapmis o kiz kendine gel icguveysimisin git evine vs vs..
zaten kadin oyle bir bagiriyorki sesi ac duysun diyor.. Bana bir kahve bile yapmadi su getirmedi oturacagim zaman sandalye vermedi..
neyse bunun uzerine nisanlim da anne sen annemsen oda evlenecegim kiz hicbir sey soyleme saygi duy dedi.
Kadin bagiriyor ve konusma hakki bile tanimiyor ben seni ne cilelerle buyuttum ona toz kondurmuyorsun . 4 senedir istemedigimi biliyorsun istemiyorum istanbullu gelin dedi. Ben beni istemedigini en bastan beri biliyordum zamanla tanir dedim umursamadim ama simdi ogluna beni dolduruyor yok zayifmisim .. yok dislerim cirkinmis vs
Nisanlimla annesinin arasi acildi. Ve benim de moralim asiri bozuk simdilik sessizligimi koruyorum ama ne yapmaliyim bilmiyorum sizden fikir almak istedim simdiden cok tesekkurler..
Dusundugu biri yokmus ama kendi memleketi olsun istiyormus . Ben havaliymisim elini opmemisim..
Bunları ya da yemek yapmaz bize hürmet etmez vs laflarını da anlarım
Yalnız eteğini kaldırıp beni rezil etmek istedi beyanının altında başka şey var
O kapalı sizin aile açık mı ya da tersi yani yaşam biçimi farkı mı var aşağıladı mı diyor
Yani birinin eteğini kaldırıp rezil etmek deyince ya paçalı donunu etrafa göstermek olur ya da kıllı bacağını yani sen bize uymuyorsun demektir bu
Durduk yere iftira atarken bu insanın aklına Nasıl gelir kadın bir şeylerde uyumsuzluk, gelinden beklentisine uymama hissediyor
Doğru ya da yanlış onu olduğu gibi kabul edip hayatınızın en uzak köşesinde tutun lakin yarın öbür gün çoluğunuz çocuğunuz olunca gelip gideceğini, abuk sabuk karışacağını unutmayın ve eşinizin o zaman "ya dediği doğru ise, onun dediği gibi giydirelim" gibi tekliflerle gelebileceğini de düşünün
Boş ver bana da laf sokarlar bu konularda (açıkçası kayınvalidemden bile çok kendi annem) ama bana ne, kadınım diye öyle olmak zorunda değilim. Ben de böyleyim ve herkese kendimi olduğum gibi kabul ettirmeye çalışıyorum. En iyisi en baştan bu şekilde yapmak. Zaten sen şimdi nişanlılık sürecinde çok iyi ağırlarsan sürekli hizmet edersen sonra hep bekleyecekler. Ama bu senin kendi karakterinde yoksa zamanla aksayacak ve hep suç olacak, çünkü yapıyordun. İçinden gelmeyen bir şeyi yapma, kendi karakterinin parçası gibi gösterme. Şu an ben kayınvalidemin evinde anca sofrayı kurup kaldırmaya yardım ederim, sarma falan gibi şeyler yapıyorlarsa yanlarına oturup yaparım yalnız bırakmam hepsi bu. Kimse benden temizlik, yemek, bulaşık beklemez. Çünkü beni böyle bildiler. Zamanında laf ettiler biraz geçti. Ama eltim mesela çok anaç çok misafirperver, o konularda on numara bir kadındır. Geldiğinde mutfaktan hiç çıkmadı. Çeşit çeşit yemekler falan.. Sonuçta arkasından hiç banyo tuvalet yıkamadı diye laf ettiler. Çünkü ondan çok şeyler bekleniyor.Misafir varken ben zaten yangelip durmadim ki..
Mesele pek fazla becerememekte ikramliklari benim yapmamam problem oldu iyide ben nisanimda kendimle mesgulum kime ne hazirlayayim
Agirlamak derken cay ikram etmek degil
Iki tarafinda kilik kiyafet secimi benzer yani o konuda bir sıkınti yok.
Bana odada hazirliksiz geldigini bacaklarini alamadigini soylemisti bende ona agda vermeyi teklif ettim oda ben dönünce halledicem istemiyorum dedi.
Ondan sonra mutfaga gittik yanlislikta actim da oyle hissetmistir desem hic yanina oturmadim .
Ogluna ben ona kusurumu söyledim o herkese gostermeye calisti diyor bana ikili oynadi odada iyi davrandi mutfakta rezil etmeye calisti diyor..
Aynı kayınbabannede bende de var.3.5 yıl olmuş hala kızartma yaparken bile sen bunu yapmayı biliyor muydun diye soruyor:) Sinirden gülüyorum.3.5 yıldır karnımızı kim doyuruyor sanıyorsun oğlun dal gibiydi tosuncukk oldu görmüyor musun.İyi bakamamışsınız siz diyorum.Susup kalıyorVar bu tarz insanlar
Çok umursamayın
Lakin ikramlıkları hazırlamaman sıkıntı değil de kv ler gelinler özellikle okumuş meslek sahibi gelinler yemek yapamaz sanıyor
11 yılı aşkın süredir evliyim Kocaman çocuğum var Kv hala benim yemek yapmadığımı oğlunun aç gezdiğini sanıyor
Evet kendime ait bir evim yokken yemek yapmadım ama sonrasında her türlü yemek yaptım mantı da açtım salça da yaptım
Hatta geçen Kv ye salça götürdüm nereden aldın ev salçası gibi bu dedi ben yaptım dedim ama cıks inanmadı
Ne olursa olsun gün gelir o benim annem ne yapayım derler canım o yüzden iyi düşün... Bizzat onayladım tasdikledim...Öncelikle Merhaba.
2016 agustosta 3 yillik birliktelikten sonra nisanlimin annesiyle tanismistik ve uzak sehirden geldigi icin 2 gunde bizde kalmisti.
Bu sene de nisanlim mayis ayinda yeni mezun oldu ve Istanbul a atandi. Eylul un 11 in de nişan yaptik evde aile arasinda. Kayinvalidem bu sürecte de 3 gün bizde kaldi.
Keske kalmasaymis!
yok sen bu kizi yetistirememissin, yok efendim suc sende, bu kiz ogluma yemek yapmaz hic sanmiyorum hic birseyi umruna almiyor bana kahve yapmiyor su getirmiyor vs vs..
eve geldigimde kendimi tartisma ortasinda buldum nisanlimda annesini alip goturdu kendi evine (daha once niye o evde kalmadi derseniz 3 arkadas ayni evde kaliyor yer yoktu)
Sonra bu tatsizligi unutup 3 gun sonra Allaha ismarladik ve kadin yasadigi sehre döndü.
Ben bu olayi unuttum acikcasi pek te umrumda degildi. Ne derse desin evim ayri olucak yasadigim sehir bile ayri olucak dedim sallamadim.
Nisanlim dün aksam bize geldi. Cay iciyorduk annesi aradi normal konusurken kadin benim sesimi duydu oglu anne musait degilim sonra konusalim demesine ragmen kadin israrla telefonu kapatmadi zor bela kapattirdiktan sonra tekrar aradi 10 dk konustular kapattiktan sonra nisanlim sapsari kesildi ne oldu bitti demeden 3ye baktim kadin tekrar ariyor.
Acmadik dedim ne oldugunu söyleyecek misin. Tek tük birseyler söyledi yok beni istemiyormus vs bunlar önemli degil ama yapmadigim birseyi yapti demis ! Güya biz mutfaktayken ben onun etegini acmaya ve rezil olsun diye bacaklarini gostermeye calismisim!!
Nisanlim boyle birsey oldumu dedi bende tabiki hayir dedim bana inandi annem kiskancligindan ne yaptigini bilmiyor dedi.
4. kez aradiginda ben de telefonu dinlemek istedigimi soyledim actiginda kadin bana neler soyluyor oglum sana büyü yapmis o kiz kendine gel icguveysimisin git evine vs vs..
zaten kadin oyle bir bagiriyorki sesi ac duysun diyor.. Bana bir kahve bile yapmadi su getirmedi oturacagim zaman sandalye vermedi..
neyse bunun uzerine nisanlim da anne sen annemsen oda evlenecegim kiz hicbir sey soyleme saygi duy dedi.
Kadin bagiriyor ve konusma hakki bile tanimiyor ben seni ne cilelerle buyuttum ona toz kondurmuyorsun . 4 senedir istemedigimi biliyorsun istemiyorum istanbullu gelin dedi. Ben beni istemedigini en bastan beri biliyordum zamanla tanir dedim umursamadim ama simdi ogluna beni dolduruyor yok zayifmisim .. yok dislerim cirkinmis vs
Nisanlimla annesinin arasi acildi. Ve benim de moralim asiri bozuk simdilik sessizligimi koruyorum ama ne yapmaliyim bilmiyorum sizden fikir almak istedim simdiden cok tesekkurler..
Ben sizin yerinizde olsam hepsini defederim. Sakin ama sakin sehir ayri ev ayri rahat ederim diye dusunmeyin. O kadin hep hayatinizda olacak. Hep burnunuzdan getirecek.Öncelikle Merhaba.
Keske kalmasaymis!
Boş ver bana da laf sokarlar bu konularda (açıkçası kayınvalidemden bile çok kendi annem) ama bana ne, kadınım diye öyle olmak zorunda değilim. Ben de böyleyim ve herkese kendimi olduğum gibi kabul ettirmeye çalışıyorum. En iyisi en baştan bu şekilde yapmak. Zaten sen şimdi nişanlılık sürecinde çok iyi ağırlarsan sürekli hizmet edersen sonra hep bekleyecekler. Ama bu senin kendi karakterinde yoksa zamanla aksayacak ve hep suç olacak, çünkü yapıyordun. İçinden gelmeyen bir şeyi yapma, kendi karakterinin parçası gibi gösterme. Şu an ben kayınvalidemin evinde anca sofrayı kurup kaldırmaya yardım ederim, sarma falan gibi şeyler yapıyorlarsa yanlarına oturup yaparım yalnız bırakmam hepsi bu. Kimse benden temizlik, yemek, bulaşık beklemez. Çünkü beni böyle bildiler. Zamanında laf ettiler biraz geçti. Ama eltim mesela çok anaç çok misafirperver, o konularda on numara bir kadındır. Geldiğinde mutfaktan hiç çıkmadı. Çeşit çeşit yemekler falan.. Sonuçta arkasından hiç banyo tuvalet yıkamadı diye laf ettiler. Çünkü ondan çok şeyler bekleniyor.
Şimdiden daha evlenmeden pasta börek yapmayı bilmek zorunda da değilsin zaten. Ki sonradan da öğrenmek zorunda değilsin. Bu kadınla ilgili eğil bu dediklerim, o zaten kıskançlıktan hasta olmuş belli ki, ama genel olarak diyorum.
Bu arada benim babaannem de annemin babama büyü yaptığına ikna etmeye çalışıyordu onu. Büyü bozdurucaz diye neler yapmadılar. Babam bir okunmuş süpürgenin üzerinde ayakta durup okunmuş suyla banyo yapmış mesela gönülleri olsun diye. Sonra da hala seviyorum oldu mu demiş. Ölürken hala büyü yaptı oğluma diyordu. Onun kıskançlığı oğlundan değildi ama oğlunun parası gidecek diyeydi. Babam ilk seneler biraz bocalayıp anneci davranıp annemi de bizi de kırsa da neyse ki sonunda annesinin içinde bir gram sevgi olmadığına ve ne kadar bizi aç bırakıp ona yedirirse yedirsin onun kendisini hiç bir zaman sevmeyeceğine ikna oldu da rahatladık. Ama ölürken de babamın o otursun diye aldığı ve masraflarını karşıladığı evde öldü. Annem de hep olsun yaşlı onlar bir gün ölecekler, sonra yapamadık bir şey demeyelim, öbür dünyada ben kazanırım dedi.
Var bu tarz insanlar
Çok umursamayın
Lakin ikramlıkları hazırlamaman sıkıntı değil de kv ler gelinler özellikle okumuş meslek sahibi gelinler yemek yapamaz sanıyor
11 yılı aşkın süredir evliyim Kocaman çocuğum var Kv hala benim yemek yapmadığımı oğlunun aç gezdiğini sanıyor
Evet kendime ait bir evim yokken yemek yapmadım ama sonrasında her türlü yemek yaptım mantı da açtım salça da yaptım
Hatta geçen Kv ye salça götürdüm nereden aldın ev salçası gibi bu dedi ben yaptım dedim ama cıks inanmadı
Bence o el öpme işini aşabilirdiniz aslında ama şimdiden sonra gerek yok. Tabi nasıl bir sıkıntınız var bu konuda bilemem, belki de aşamıyorsunuzdur.Evet zorunda degilim biliyorum ama malesef öyle bir aşilanmis ki kadin yemek yapmak zorunda evi toplamak zorunda diye yapmazsan senden kötüsü yok.
Benim icin yemek yapmakta bir sıkıntı yok bilmesem de internetten tarif bakip denemekten hoslanirim evlendikten sonra da seve seve yaparim evimide temiz tutarim.
Lakin benim cocuklugumdan beri cok buyuk bir takintim var ben el öpemiyorum. Cok fazla geriliyorum bu isten. Rahmetli dedem bayramlarda az ugrasmadi elini öptürmek icin..
Kayinvalidemin takintilarindan biri 2 senedir buydu ne geldiginde optum ne gittiginde . bu sene nisan yuzuklerinden sonra ilk kez elini optum ki bu benim icin ne demek bir ben bilirim.. Giderken de elini opmedim sarildik vedalastik ama arkamdan demis nisanda optu diye akillandi sandim vedalasirken elimi opmedi demis..
Bence o el öpme işini aşabilirdiniz aslında ama şimdiden sonra gerek yok. Tabi nasıl bir sıkıntınız var bu konuda bilemem, belki de aşamıyorsunuzdur.
Ben de severim tariflere bakıp yapmayı. Ama hobi olarak yapıyorum. İki gün yemek yapsam üçüncü gün söyleriz bir şeyler. Çünkü kendimi köle gibi hissetmeye başlarım moralim bozulur hemen. Ama dediğiniz de doğru her ne kadar kadın olduğumuz için yapmak zorunda değiliz desek de bir şekilde bize kalıyor. Bizde mesela yemek işi bana nasıl kaldı? Eşim diyor ki, ona göre yemek hiç önemli değilmiş. Kendisi yapmaktan hoşlanmıyormuş. Hiç yemesek de olurmuş, her gün dışarıdan da yiyebilirmiş. Ama eğer ben yapmayı istiyorsam yapacakmışımHain kocacım hep böyle böyle cinsiyet karıştırmadan benim üstüme yıktı bir sürü şeyi yaa....
Tabi ki zorunda değilsin. Ama katlanabilsen kolaylık olurduBenim nisanlim yemek yapmayi cok sever :) eli de cok lezzetlidir gidip cok yemegini yedim yemekleri ben yapayim sen evi topla diyor
Ama kayinvalideme gore erkek is yapmaz ona guvenip yapmamazlik yapma diyor. Cildirdigi nokta da bu iste oglu ben yaparim demis seviyorum demis kadin hirsini alamiyor.
El opme konusuna gelince eller bana mikrop yuvasi gibi geliyor ne biliyim . Tam opme sirasinda tuvaletten cikmista elini yikamamis hissine kapiliyorum kimseye guvenemiyorum cocuklugumdan beri.
Ustelik kimsenin elini opmeye zorunda olmadigimi dusunuyorum Sevdicegimin ellerini cok guzel operim cunku o da benim gibi hassas temizlige onem verir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?