:) peki nerede kaldı kadının ailedeki yeri , ay sinir oluyorum napim tavrı sinir oluyorumBacım dertsiz başına dert mi arıyorsun cidden anlamadım. Bu zamana kadar böyle yaşamış insanlar sen onları değiştiremezsin söylendiğinle kalacaksın ve bunun da farkındasın. Neden boş yere kendini sinir ediyorsun
Neticede verilen para bizim bütçemizden sıkıntıyı biz yaşıyoruz, elbette çalışmıyorum ama yetmediği durumda benim desteğim oluyor birikimim ya da ailem den ötürü, hepsinden önemlisi yani fikrimin hiç sorulmaması.. gitmedim zaten su an tavır sahibiyim :) o kadar kesip dolaplıyorlar bana bu anlamlı gelmiyor gelmiyor.Yani ben anlamadım, hepiniz para verip tek kurban mı kesiyorsunuz? O şekilde olmuyor zaten, o kurban kimin adına kesiliyorsa onun kurbanıdır. Sizin eşinizden ayrı bir mal varlığınız varsa o zaman size de kesmek düşer. Yani şu an kesilen ya eşinizin ya kayınbabanızın. Böyle bi durumda ben neden bana sormuyorsun demezdim herhalde. Eş olarak sorması daha güzel tabi de ben kadın olarak böyle şeylerin peşinde koşmak istemem şahsen. Kafanıza takmayın, mutlu mutlu geçirin bayramınızı
İşte orası garip. O kurban kayınbabanızınsa eşiniz neden para veriyor, kendisi ayrı kesmiyor mu? Kurban borçla olacak bir ibadet değil ki kayınbabanız sizden para alıp kessin. Durumu yetiyorsa keser yetmiyorsa kesmez. Basit.Neticede verilen para bizim bütçemizden sıkıntıyı biz yaşıyoruz, elbette çalışmıyorum ama yetmediği durumda benim desteğim oluyor birikimim ya da ailem den ötürü, hepsinden önemlisi yani fikrimin hiç sorulmaması.. gitmedim zaten su an tavır sahibiyim :) o kadar kesip dolaplıyorlar bana bu anlamlı gelmiyor gelmiyor.
Evet işte benim anlam veremediğim de bu zaten, yani neden bizi mecbur bıraktığı ortak oluyorlar bır nevi sanırım çok sinirliyim teşekkür ederim ama pek geçmeyecek gibiİşte orası garip. O kurban kayınbabanızınsa eşiniz neden para veriyor, kendisi ayrı kesmiyor mu? Kurban borçla olacak bir ibadet değil ki kayınbabanız sizden para alıp kessin. Durumu yetiyorsa keser yetmiyorsa kesmez. Basit.
Garip bir durum, ne diyeyim, inşallah bayramı ağız tadıyla geçirirsiniz
sizin payiniz size gelmiyor mu ortak kurbanda herkes payini alir sonra ister dagitir ister dondururMerhabalar,
Yeni üyeyim ve ilk konum.(on yıl öncesinden bir hesabım var ancak şifre vs hatırlamadığım ve o zamanlar ergen olduğum için yeni bir hesap açmayı uygun buldum)
Geleyim konuya ; eşim bugün babası ile kurban alacakmış benım sinir olduğum şey ise yani insan eşine danışmaz mı ne yapalım nasıl yapalım dıye. (Ikı yıllık evliyim evlilik sebebi ile il değişikliği yaptım ve bu şehirde çalışmıyorum KPSS den 82 alarak atanmayı bekleyen bir garibim ) bu nedenle de tek maaş ile geçiniyoruz ev kredisi vs bi şekilde hallediyoruz, bana sorulmadan böyle bir şey yapılması doğru mu sınır oluyorum ancak para sorunu olunca sıkıntıyı ben çözüyorum babasının emeklisi var yani bır sene de bize söylemeden alamaz mı evine de doğru düzgün para harcamaz, sinir oldum ve ben bayrama vs gelmiyorum dedım. Çünkü aldıkları kurbanı ananesinin evinde keserler ıkı kurban olur ve bir elin parmaklarını geçmez dağıttıkları gerisini resmen dondurucuya atıyorlar hepsine de söyledim yanı kendinizi kandırıyorsunuz bu nasıl bi iyilik ve mesela ben de para vermişim (eşim) insan demez mi al senin de çevren var akrabaların vs bize de verirler bölüp yarısını, ama neredeyse yemeklik doğrayıp yanı mantıklı mı? Ben diyorum ki bi öğrenciye yardım edelim imkanımız kadar birinin odun kömürünü alalım sırf hava olsun diye almak ailece yemek beni sinir ediyor ve ben kurban kesiyorum benim annem babam a da söylenmesi gerekmiyor mu? Bu fikirlerimi eşim ve kv ile paylaştım kv kp alsın diyor siz vermeyin diyor ama benim koca olacak kocam eminim ki yine vicdan yapacak, geçtiğimiz ay da eşimin babaannesi felçli halası bakıyor 1000. Tl kadar biz yardım ettik eşimle ve hala onun borcunu ödüyoruz içeriden çektik ancak eşimin öz amcaları kadının maaşından bile yiyorlar sinir oluyorum babasının ya siz anneme bunu yaptınız vermeyin kurban parası vs demesi gerekmez mi? Aslında kv kp çok severim ıyılerdir bize ama böyle seylere sinir oluyorum,,,
Sizce ne yapmalıyım ben gelmeyecegım alırsan dedim eşime.. Ne yapayım sizce fikriniz nedir?
Teşekkürler zaman ayıracak herkese
İşte onu ben de anlamıyorumKurban kimin adına kesiliyor, anlamadım ben..!
Hayır kendı köylerinde dağıtıp geri kalanını bölüyorlar bize veriyorlar ancak yani dağıtmak için değil dolaba koymak için küçük küçük yemeklik yapıp resmensizin payiniz size gelmiyor mu ortak kurbanda herkes payini alir sonra ister dagitir ister dondurur
Katılıyorum ve çok saçma buluyorum ama soyleyınce de kötü oluyorum ne halı varsa görsün herkesKurban kesilip dolaba atılması gereken bir ibadet değildir!!!
Fakir fukara ya dağıtılmak için sevap almak için kesilmez mi? Nasıl bı zihniyet olduk ciktik
Valla ben de anlamadım ne yaptıklarını kendılerini kandırıyorlar sadece bana kalırsa..Koyuna 2 kişi ortak mı oluyor, anlayamadım?
Dinen küçükbaş ortaklaşa kesilmez ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?