ah şu kafam ah!

bir de ailesi sürekli para konuşan insanlardı.tabii oğulları da onlara çekmiş.para merkezliler inanılmaz seviyede.
hediye getirdiler hepsinin üzerinde etiketler duruyor.aile çok önemli.çocuklarını insanlar nasıl bir ahlak üzerine yetiştirdiklerine dikkat etmeliler.

Koca değil çocuk almışsın sen, ama artık yapacak bişey yok. Hepimiz efsunlaniyoruz bazen, yaptığımız hatanın farkına varamiyoruz. Bahtin açık olsun bundan sonra

Gercekden üzüldüm: Bunda sonra insallah hersey cok güzel olur!

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben evlenmeden önce eşim olacak kişi çok peşimden koştuktan sonra ben ondan kopamamıştım gerçi ama siz de sevgiye çok aç olduğunuz için hayalinizdeki o adam için her tür fedakarlık yapmışsınız, mantığınızın kabul etmediği şeyleri görmek istememişsiniz ve kopamamışsınız. Bunun sebebi bence ailemiz. Mesela babam bana sevgisini hiç hissettirmemişti. Şu an biliyorum benim için yapamayacağı hiçbir şey yok ama çocukluk ve ergenlikte baba sevgisine doyamadım. İçimdeki bu eksikliği de evlendiğim kişiyle tamamlamak istedim ama belki farkında olmadan beklentim fazlaydı. Yaptığım fedakarlıklar bile belki beni daha çok sevsin beklentisindendi. Sizinki de bunun gibi olabilir.
Dava açmadan önce bizimki de çocuğu sana bırakmıycam, eşyalarını vermiycem diyordu ama kendince benim haksız olduğumu göstermek istediğindendi. Aylar önce davayı açtım, dava açılmasıyla birlikte ayrılabileceğimi gördü ve inatlarını yavaş yavaş kırıyor. Eşyalarınızı da çocuğunuzu da alamaz, kendisi vermese mahkeme kararıyla alırsınız o yönden hiç endişeniz olmasın. Daha acınız çok taze anladığım kadarıyla, hayal kırıklığı, pişmanlık, suçluluk, değersizlik hissi ve daha fazlasını hissediyor olabilirsiniz. Boşanma psikolojisi bana çok ağır gelmişti hem de küçük bebekle. Umarım sizinki daha az problemli olur. Önce acınızı yaşayın, sonra öfkenizi yenmeye çalışın derim ben. Çocuğunuzun babasıyla da iyi bir iletişim halinde olabilmesi olabilmesi için olgun olan tarafın yani sizin sakin olmanız gerekiyor. Tabi boşanmaya kesin karar verdiyseniz. İmkanınız da varmış, psikolojik destek mutlaka alın. Vakti gelince pedagogdan da destek alırsınız

çok teşekkürler.evet kesin karar verdim boşanmaya.benzer hisler yaşamışız sizinle.değer görebilmek çok güzel.evlilikte değer görememek ise en büyük imtihanlardan biri.Herşey güzel olur inş hepimiz için.evet olgun olmam gerektiğini biliyorum.çocuğum için onun iyiliği için.

Şunu da ben boşanma aşamasına geldikten sonra fark edebildim: değer görmek biraz da bizim kendimizi ne kadar değerli gördüğümüzle alakalı. Bizim değerimiz, (karşımızdaki bizim eşimiz de olsa) onun vereceği değer kadar değil.
Şu an nasıl bir ruh halindesiniz bilemem ama yazdığınız başlıktan bile suçluluk duygunuz olduğunu düşünüyorum. Bu duygu da sadece bu kişiye karşı gösterdiğiniz toleransla vs değil, genel bir duygu olabilir. Genel olarak sık sık özeleştiri yapan biriyseniz, (ben öyle olduğum için sizde de bu var gibi hissettim) kendi değerinizi geri kazanabilmek için destek almanızı öneririm.
Sevdiğiniz ve güvendiğiniz için bu kadar fedakarlık yaptınız ama olmadı. Sebepleri benim beklentim fazlaydı, onun olgun olmaması, yanlış yetiştirildiği için ailesinden kopamaması, sizin evlenmenize rağmen bir aile olamamanız vs diye her şeyi anlamlandırmaya çalışın. Yüzleşmeye hazır olduğunuz zaman her şeyi düşünüp meseleyi kendi içinizde çözün. yoksa durup durup acınız tekrar ortaya çıkar.
Zaten yaptığınız şeyler belki ama paylaşmak istedim.

teşekkürler dikkate alacağım yorumlarınızı.ben de genel bir durum çocukluğumdan beri kendi değerimin farkında olamamak.ailede kimsenin başaramadığı ilkleri başarmama rağmen.örneğin çok iyi İngilizce konuşmak ya da İngilizce mühendislik fakültesini 1 yıl erken bitirmek gibi..yine de kendimi yeterli görmemek.mükemmel olmaya çalışmak.herşeyi en üst seviyede yaparsam insanların beni daha çok seveceğini düşünmek.hep vererek sevmek.aşırı alçakgönüllülük.bunların hepsi hayatımda handikap olarak geri döndü bana.karşıdaki insan duygusal zeka olarakta iq olarakta denk değilken bile ona davranışımla kendini nasıl iyi hissettiriyorsam bir süre sonra beni ezmeye çalışmaya başlamaları gibi.ailesinden de eşimden de bunu gördüm.bir keresinde eşim bana dedi ki sen o kadar güçlüsünki hayatta ve dengeli ,ben de sinir yapıyor bu duruşun tavrın dedi.iyi araba kullanıyorum örneğin.ve yıllardır kullanıyorum.araba park ediyorum heh başarmışsın diyordu.sonra beni kıskandığını fark ettim.yani aslında beni özümseyememiş.bende sinir yapıyorsun ne demek ya.yurtdışına gidiyorum iş dolayısıyla.ailesine öyle lanse ettirmiyor.sanki ben daha normal bir işte çalışan biriymişim gibi.ailesine benim yaptıklarımı kendi yapmış gibi anlatıyor.benim şirket aracımı kullanıyor.ailesine ziyarete benim şirket aracımla gidiyoruz logosuz araç.ailesi o aracın benim olduğunun farkında bile değil.gelin kalk camları sil.evi süpür diyorlar.iyi Kuranı kerim okuyorum örneğin.ay sen Kuran mı biliyorsun diyorlar.ama küçümseme ile.oğullarına sürekli iltifat ederken senin saçın mı dökülüyor.seni gelin zannetmemişler.küçük kızın arkadaşı zannetmiş diyorlar.minyonum.1,57 boyum.haketmediğim o kadar davranış gördüm ki.siz ne kadar donanımlı olursanız olun cahile yaranamıyorsun maalesef.

doğum yaptım.bebeğim 2750 gram doğdu.bunu nerde besledin.millet 3,5 kg doğuruyor dediler.ve doğum hediyesi yapmadılar.ilk gelinleri olmama ve ilk torunlarını doğurmama rağmen.

doğum yaptım.bebeğim 2750 gram doğdu.bunu nerde besledin.millet 3,5 kg doğuruyor dediler.ve doğum hediyesi yapmadılar.ilk gelinleri olmama ve ilk torunlarını doğurmama rağmen.
bu arada eşimde üniversite mezunu.öğretmen.ama öğretmenlik yapmıyor.küpe takar.gördüğünüzde çok medeni dersiniz.
iyi konuşur.çok ikna edici olabilir.ve bence zeki biri.ama bana yaşattıkları hayal kırıklığı oldu maalesef.

Valla okurken acaba hangi kisminda aklin basina gelecek diye merakla okudum. Geç de olsa akillanmissin neyse ki.

şımarmışlar
zararın neresinden dönerseniz kardır kesinlikle

hani o koca denen şimdi sizi tehdit etmiş ya yarın öbürgün yalvar yakar olacaktır
çocuğunuzu alamaz Allah ın izniyle
hiçbir mahkeme küçük bebeği anneden ayırmaz

Sizin maddi durumunuz çok iyiyse calismayip nafaka ister mi acaba diye düşündüm.

Sizin maddi durumunuz çok iyiyse calismayip nafaka ister mi acaba diye düşündüm.
şöyle bir teklifle geldi.barışalım.ben evde çocuğa bakayım.sen çalış dedi.kabul etmedim tabii ki.oldu ömrümün sonuna kadar ona bakıcam.bi de değer görmeye görmeye.erkeklerin genel problemi tembellik.
çevremde de duyuyorum genelde çalışmaktan çok memnun değiller gibi sanki.

Mesleğimi yazmayim şimdi ama meslektaşlarımın hepsi Türkiye ortalamasına göre çok çok iyi kazanıyor. Çoğunlukla eşleriyle aralarında maddi dengesizlik oluyor sizinki gibi. Boşanırken anlaşmalı değil çekişmeli oluyor ve ciddi oranda para kaybettiklerini görüyorum. Kadına nafaka davası açanlari bile duydum. Umarım az zararla kurtulursunuz. Gördüğüm kadariyla artık erkekler çok edepsiz olmuş. Evin avizeleri o söküp götüren bile var. Evlilik sözleşmesi şart .

Yas ,egitim cok onemli değil. Zaten cok yas farki yok. Ailecek görgüsüzler demek ki ve belli ki esiniz sizi eş degil kaynak olarak görüyor, buna rağmen ailecek size iyi davranmıyorlar. Barışmayın sakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…