ah şu temizlik :(

biryumakmutluluk

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2014
55
0
6
35
İstanbul
Merhaba kizlar
Senelerdir takip ettiğim ama bir türlu uye olamadim simdi 21 yasinda evlenmis bir kadinim.
Sıkıntım ben temizlikten anlamıyorum ne yapmam gerek esim titiz hergün eğitimim var cuma pazar haric ve temizlik yapmaktan haz alamiyorum uykularim kaçıyor sürekli temizliği düşünüyrm bi başladığımda yorulup yarim birakiyorum napmaliyim bana akil verin lutfen :(

Son düzenleme:
Temizlikten nefret ederim hic yapasım gelmez senelerdir yalnız yasadıgım icin yapmak zorundayım yaslarımız yakın sayılır:) tavsiyem islerini biriktirmemen cunku biriktirdikce gozunde buyur yapasın gelmez. 2 gunde bir evini supur mesela. 10 gunde bir de buyuk temizlik yaparsın. 2 gunde bir en azından supurdugun icin cok pislenmemis olur. Bulasık biriktirme, yemek yedin diyelim hop topla hemen diz bulasık makinesine. kıyafetlerini saga sola atma cıkardıktan sonra kirliye at ya da dolabına katlayıp koy. Gereksiz dagınıklık yapma. aklına geldikce tv izlerken vitrini dok hem tv izle hem toz al mesela. ama isleri biriktirme.

Temizlikten nefret ederim hic yapasım gelmez senelerdir yalnız yasadıgım icin yapmak zorundayım yaslarımız yakın sayılır:) tavsiyem islerini biriktirmemen cunku biriktirdikce gozunde buyur yapasın gelmez. 2 gunde bir evini supur mesela. 10 gunde bir de buyuk temizlik yaparsın. 2 gunde bir en azından supurdugun icin cok pislenmemis olur. Bulasık biriktirme, yemek yedin diyelim hop topla hemen diz bulasık makinesine. kıyafetlerini saga sola atma cıkardıktan sonra kirliye at ya da dolabına katlayıp koy. Gereksiz dagınıklık yapma. aklına geldikce tv izlerken vitrini dok hem tv izle hem toz al mesela. ama isleri biriktirme.

Evet elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama çamaşırlari yerleştirmek bana eziyt bir iki seneye çalışıyor olacağım eee çoluk cocuk simdi öğrenemezsem yarin naparim bilmiyorum dediğini yapmaya çalışacağım evimi sevemed evlenirken simdi yeni ev bakıyoruz ama sinmiyor içime temizlik yapamsimda gelmiyor burasi mecidiyekoy burda evler ustuste cam açsan toz toprak ses gürültu

Ne var bu kadar buyutmeyin allah askina.ben bekarken hem okuyup hep calisip hemde koca dubleks baba evinin sorumlulugunu kaldrdim.annem yemek camasirlardan sorumluydu
Babam hasta bu yuzden bakima ihtiyaci var onunla ilgileniyordu.haftanin bi gunu bostu ondada temizlik.tum gunumu alirdi
Bu balkon iki banyo iki tuvalet.5 oda koca salon buyuklugunde teras.ve bigune bigun ah vah yapamiyorum demedim.zorlandim ama isimi biriktirmedim.
Simdi 5 aylik evliyim.haftanin uc gunu sabahtan aksama kursum var.sinavlara hazirlaniyorum.iki arti bir evdeyim.hicmi hic zorlanmiyorum.
1.giydiklerimi kire,dolaptakilere dolaba katlayip koyuyorum.asla cignemedigum kural.
2.her banyodan sonra banyo lavabo kuvet klozeti cif camasirsuyuyla o var,yeride camasirsulu bezle silerim.
3.asla bulasik bekletmem.sofrayi hemen toplar makinaya yerlesiririm.
4.camasir katlamayi sevmem kabul.ben once hepsini yatagin uzerinde tek tek katlar sonra yerlestiririm.camasir katlarken muzik acarsan keyifli olur:)
5.islak mendil..evet gozume carpan toz leke vs hemen onunla temizlerim.kabataslak.halimda leke varsa aninda elma sirkesiyle silerim.halilarim acik renk hala tertemiz duruyor bu sebepten.bekletmedigim icin.
6.tum bunlarla birlikte yogun bi sinAv surecinde oldugum icin haftada bir sadece supurup toz aliyorum.15 gunde bir genel temizlik yapiyorum.ve evim herdaim piril piril.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temizlik biraz hızını almayla ilgili, ben de pek sevmem ama yapıyorum bi şekilde işte.

Tabii bol misafirli bir evin varsa uğraşması daha zor, benim çok misafirim olmadığından yapıyorum.

Mesela bulaşık yıkadım, hemen ocağı silerken cifimi sıkılıyorum bulaşık mak. buz dolabı, mutfak dolaplarının dışını da siliveriyorum.

Banyoya girmeden önce banyomun lavabosunu, küveti, klozeti temizliyorum.

Elime toz almak için bez aldım mı kapılarımı da siliyorum, böyle şeyleri büyük temizliğe saklamıyorum. Ki ben büyük temizlik yapmam, her zaman bi yerini temizliyorum.

Ama ciddi bir sorunum var, belki bana fikir veren olur. Evim 5. kat ve bende yükseklik korkusu var. Camları silemiyorum, şöyle uzun aparatlar varmış cam silmek için nedir? ne değildir? kullanan var mı acaba. İçerden siliyorum ama istediğim gibi olmuyor tabii. Sadece cam silen bi kadın da bulamadım.

Bi de camları ne ile siliyorsunuz? Valla cevap veren olursa sevaba girer:31:

ben camları güderi bezlerle siliyorum birine çamaşır suyu katıyorum suya bi de duru suyum var aynı şekilde kuru bezim oluyor leke kalmıyor ben de 5. kattayım sıkı tutunup siliyorum ama bazen iyi tırsıyorum :9:
temizlik olayına gelince ben şimdi doğum iznindeyim temizlik yemek vs her şey yetişir ama çalışan insanın evi daha derli toplu olur çünkü erteleme gibi lüksümüz olmuyor fırsat kalmıyor çalışınca her şeye biz 2 kişiyiz haftada bir silip süpürüp toz alıyorumonbun dışında da 2 günde bir süpürüyorum ki ev toz olmuyor önemli olan mutfakta bulaşığı banyoda çamaşırı biriktirmemek kuruyanları hemen ütüleyip kaldırıyorum mutfak dolaplarını fln da 2 ayda bir siliyorum onun dışında temiz ve dikkatli kullanınca problem kalmıyor:8:

Temizlik biraz hızını almayla ilgili, ben de pek sevmem ama yapıyorum bi şekilde işte.

Tabii bol misafirli bir evin varsa uğraşması daha zor, benim çok misafirim olmadığından yapıyorum.

Mesela bulaşık yıkadım, hemen ocağı silerken cifimi sıkılıyorum bulaşık mak. buz dolabı, mutfak dolaplarının dışını da siliveriyorum.

Elime toz almak için bez aldım mı kapılarımı da siliyorum, böyle şeyleri büyük temizliğe saklamıyorum. Ki ben büyük temizlik yapmam, her zaman bi yerini temizliyorum.

Ama ciddi bir sorunum var, belki bana fikir veren olur. Evim 5. kat ve bende yükseklik korkusu var. Camları silemiyorum, şöyle uzun aparatlar varmış cam silmek için nedir? ne değildir? kullanan var mı acaba. İçerden siliyorum ama istediğim gibi olmuyor tabii. Sadece cam silen bi kadın da bulamadım.

Camlari silerken amway loc kullanirsaniz durulama geregi bile kalmadan parlak ve lekesiz,olur.

Merhaba kizlar
Senelerdir takip ettiğim ama bir türlu uye olamadim simdi 21 yasinda evlenmis bir kadinim.
Sıkıntım ben temizlikten anlamıyorum ne yapmam gerek esim titiz hergün eğitimim var cuma pazar haric ve temizlik yapmaktan haz alamiyorum uykularim kaçıyor sürekli temizliği düşünüyrm bi başladığımda yorulup yarim birakiyorum napmaliyim bana akil verin lutfen :(

Eşiniz madem bu kadar titiz bir işin ucundan da o tutsun. Oturduğu yerden iş buyurmak kolay..

Calisinca haftada bir kadin gelir. Diger zamankar 2 3 gunde bir supurup toz alsan yeter.

Ama simdi niye bikiyosun ki. Mecidiyekoy dedin ya gulbag tarafi mi.. esim evlenmeden once orada yasiyordu. Cok kotuydu evler. Temizle temizle o ev hic temiz olmazdi nedense.. tum evler dipdibe tuhaf bi mahalleydi..

Cok esyan varsa ondan zor oluyordur temizlik belki. Siraya koy her seyi. Mesela ayda bir mutfak dolaplari. 3 ayda bir perdeler. Haftada 2 supurge ac toz al viledala. 15 gunde bir derin temizlik yap her seyi kaldir egilerek sil yerleri halilari soyle sabunlu suyla tozunu al. Halilari 6 ayda bir yikamaya ver falan filan.Her seyin gunu belli olsun. Camlari icten sil sadece bosver disini

Of bana da fenaliklar basiyor bu konuda bazen. Isten gel temizlik yap zor geliyor dun her seyi sallayip uyudum mesela hele isin yorucuysa daha zor oluyor. Bulasiklari makineye at varsa. Camasirlari el mahkum asicaksin yerlestireceksin. Utu var o daha kotu ya en sevmedigim :/ Beni asil sinir eden ortaligin dagilmasi biseylerin bi yerlerde kalmasi bi de esim daginik. Ama artik supurgeyi tutusturuyorum eline o yapiyor bir de anlastik yeni eve gecince kadin tutucaz :52: bu kadar titizlik istiyorsa o da yardim etsin :52:

Son düzenleme:
dışarda nefesalmadan çalışıyım
ama evde temizlik yapmak ölüm gibi

eşimde bende dağınık insanlar değiliz
evime asla kirli denilmez
bal dök yala da değil ama :(

hiç sevmesemde bişekilde yapıyorum
ama öyle büyük temizlikler
ne yapıma nede becerilerime uygun değil

ayda bir düzenli olarak kadın çağırıyorum
büyük temizliklerde
hafta sonları sil süpür
hafta içi iş çıkışı ancak
yemek ve etraf toparlamak kalıyor

zengin olsa ne yaparsın deseler
ilk hayalim
evime hergün gündelikçi alırdım
:9:

temizliğin en zor yanı öncesinde ortalığı toplamak bence. bu yüzden ortalıkta hiçbir şey bırakmamaya özen gösteriyorum. kıyafetler çıkınca ya makineye ya da dolaba, bulaşıklar hemen makineye. haftada bir temizlik bana yetiyor.

Sabah 7'de evden çıkıp akşam 7'de eve geliyorum..

6 yaşında bir kızım var

Eve bir atıyoruz kendimizi sormayın gitsin..Yemek yap,bulaşıkları makineye diz..Süpür sil.

Öff hafta sonum ise çamaşır,bulaşık,ütü,süpür,sil.

Banyo..

Eşim ortalıgı süpürünce ve makinaya bulaşık atınca valla çok işime yarıyor bu durum.Ama zorlanıyorum yine de.
Oooofff

Son düzenleme:
dışarda nefesalmadan çalışıyım
ama evde temizlik yapmak ölüm gibi

eşimde bende dağınık insanlar değiliz
evime asla kirli denilmez
bal dök yala da değil ama :(

hiç sevmesemde bişekilde yapıyorum
ama öyle büyük temizlikler
ne yapıma nede becerilerime uygun değil

ayda bir düzenli olarak kadın çağırıyorum
büyük temizliklerde
hafta sonları sil süpür
hafta içi iş çıkışı ancak
yemek ve etraf toparlamak kalıyor

zengin olsa ne yaparsın deseler
ilk hayalim
evime hergün gündelikçi alırdım
:9:

mesajını beğenmek istedim asya30 u yeter artık beğenme git başka mesajları da beğen diyor :) bende senin durumundayım yaw haftaiçi zaten çok yorgun oluyorum ancak yemek ve ortalığı toplama başka birşey yapamıyor insan ama yapana helal olsun diyorum..

Merhaba kizlar
bunu kafanda büyütmemen lazım en başta
çalışıyorsan düzene koy işleri hergün biraz biraz yap hem yorulup yarım bırakmamışta olursun..
mesela ben hafta içi geç gittiğim için eve yemek yaparım,mutfağı temizlerim,ortalığı toplar oturduğumuz odanın tozunu alırım..
hafta sonu bütün evi baştan aşağıya temizlerim,çamaşır yıkar ütü yaparım böyle yani..

bende 6.kattayım yükseklik korkum olmamasına ragmen cok korkuyorum dıs camları silerken birde cadde üzeri oldugundan daha cok korkum artıyor sanırım..

oklava tarzı bıseye bezi dolayıp asagıya bakmadan siliyorum..pırıl pırıl oluyor diyemem ama enazından temız görünmesine yetıyor.

kadın aldıgım zamanlar ancak pırıl pırıl oluyor onuda her kadın cesaret edıp cıkamıyor haklılar ben bıle cıkamıyorum.

Hiç cam silmedim, rahmetli annem silerken bile ödüm patlardı birşey olacak ve düşecek diye, üstelik evimiz 1. kat ama ben 5 basamaklı merdivene çıksam titremeye başlıyorum hemen, cam silmeyi denemeyi düşünmüyorum kendimi yerde bulurum direkt. :ssz::50:

mesajını beğenmek istedim asya30 u yeter artık beğenme git başka mesajları da beğen diyor :) bende senin durumundayım yaw haftaiçi zaten çok yorgun oluyorum ancak yemek ve ortalığı toplama başka birşey yapamıyor insan ama yapana helal olsun diyorum..

:46::46:
saol canım ben beğendim senin mesajını

yapabilene gerçekten helal olsun

Ev eşya bakımından ne kadar kalabalık olursa temizliği de o kadar yorucu oluyor. Benimde tek sıkıntım eşyalarımız, yılların birikimi var. Vitrini, konsolu, sandalyesi derken (üstelik oymalı moymalı) hem bedenen yoruyor, hemde çok vakit kaybettiriyor. Haftasonu 1-2 gibi bir başlıyorum incik cıncık derken saate bakıyorum 6 olmuş anca bitiyor oluyor. Ne kadar az eşya o kadar rahat ve sık temizlik.. :ssz:

Back
X